Mielőtt belemennék Zizu oltásába, azt azért szögezzük le, hogyha fociról van szó, akkor nálam abszolút ő a NR1, miatta szerettem meg ezt a sportot, edzőként azért már más a szitu..
Pedig pont azt vártam tőle, hogyha már focistaként annyira látványossá tudta tenni a játékot, akkor edzőként is valami hasonlót vár majd el a csapatától, hogy a védekezéssel lesznek gondjaink, a kreativitással viszont nem lehet baj, hát mégiscsak ki értene ehhez jobban, mint Zizu??..
Aztán baromi meglepő módon, a mutatott játékunk pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja, sokszor vallatni lehetne a csapat játékával.
Rengeteg összetevős a dolog, én 3 fő pontot emelnék ki:
Első körben az elbaltázott átigazolásokat emelném ki.
Sokkal mélyebb és minőségibb keretünk is lehetne, ha okosabban igazolunk és ha a megfelelő embereket tartjuk itt a csapatban.
Lerágott csont, de Regulion kölcsönadása és ezzel párhuzamosan Marci játszatása, rengeteg pontjába került és fog még kerülni a csapatnak.
Aztán a két brazilnak már rég kölcsönben kellene lennie, mert Brahim és Kubo is jobb focista náluk, Brahim ahányszor csak játszott, mindig jól szállt be, érthetetlen, hogy miért nem kapta meg a lehetőséget, Kubót meg csak elég megnézni, mit hozott ellenünk anno, a fél csapat besárgult miatta..
Casénak egyszerűen nincs helyettese, épp ezért hiba volt elengedni Llorrentét, aki tökéletes lett volna tehermentesítésre, de ott volt a piacon Torreira is, Ceballosra be lehetett volna cserélni, nem tettük, vitte az atleti..
Továbbra is hibának tartom, hogy nem mentünk rá Felixre, miközben elvertünk 180milliót a Vini,Rodri,Reiner,Jovic 4-esre..
Hoztam volna Félixet, meg egy tapasztalt Cavanit, beugrónak.
Nálam ez lenne nagyjából a mostani keret, ugyanannyiból gazdálkodva, mint azt tették Perezék:
----------------------------------------Courtois
---Carvajal/Odri------Varane/Militao--------Ramos/Nacho--------Mendy/Regu
-----------------------------------------Case/Torreira
--------------Fede/Odegaard----------------------------Kroos/Modric
----------Felix/Kubo------------Benz/Cavani------------Hazard/Brahim
Másodsorban a taktikánk és a játékrendszerünk hiányát emelném ki, egyszerűen nem látom, hogy mit akarnánk játszani, mélyebben nem tudok belemenni, mert csak egy fotelszurkoló vagyok.., nem is értek hozzá, de azt rohadtul látom, hogy nem látok semmit a csapattól..
Vagyis de, szépen ívelgetünk, még akár egy kieső csapat ellen is, miközben nincsen olyan csatárunk, aki erre a játékra alkalmas lenne, meg azért nehogy már erről szóljon egy Real MAdridnak a támadófocija..
Azért érthetetlen ez számomra, mert közben meg a nagy derbikre rendre felszívjuk magunkat és még a tartalékos csapattal is egész jó focit tudunk tolni, lásd az Inter elleni meccs, vagy a klasszikus akár..
Utoljára hagytam a balszerencse és pech sorozat faktort, ami sújtja a csapatot és pokolian megnehezíti Zizu helyzetét is..
Most már minden csapatrészből kiesett egy fő elem, akik meghatározzák a mostani madridot, Ramos-Fede/Case-Benzema.
Hazard folyamatos használhatatlansága, Carvajal szintén létfontosságú eleme a csapatnak, hónapok óta rá sem számíthatunk.
Szóval picit ezek tükrében is kell szemlélni a mostani botrányos teljesítményünket, ennyi kulcsjátékos kiesését bármelyik csapat megszenvedné, ugyanakkor az első két pontért egyértelműen Zizu (és Perez) a felelős.
Viszont közel sem menthetetlen a dolog, a kölcsönben lévő arcokra számíthatunk majd, akár már a kövi szezonban, baszógép támadót fogunk még igazolni és a sérülteink is visszatérnek majd és nagyon remélem, hogy Zizu is képes lesz még fejlődni.