Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
mindorokke_barca

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: mindorokke_barca » 2013. június 6., csütörtök 13:42

szóval nem tudlak követni.
Mert elkanyarodtunk a témától. :mrgreen: Azt a kérdést vetettem fel, hogy mitől alakult ki ez a nagy kontraszt, hogy amíg ti a védelmetekkel tökéletesen elégedettek vagytok, addig mi rendre kapjuk tőletek a lesajnáló oltásokat. Holott a két legfontosabb sorozatban több gólt kaptatok még nálunk is.

Donát és te is azt írtátok, hogy azért mert a mi védelmünk kisebb terhelést kap, mert ti visszaálltok így többet támadnak ellenetek.

Erre az előbb meg azt írtad, hogy kontra ellen viszont sokkal nehezebb védekezni mert lendületből jönnek. Ellenünk viszont sokkal többször kontráznak mint ellenetek, erről szerintem vitát sem lehet indítani.

Errefel mondtam, hogy ezzel nekem adsz igazat, hogy mindkét csapat védelme szar, mert tökmind1 mi a taktika, a lényeg úgyis az, hogy mindkét csapat rendre nyeli a gólokat. Ti a visszállás miatt, mi a kontrákból. Rögzített szituból kb ugyanúgy szivunk mindketten.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. június 6., csütörtök 13:25

Az előbb még azt mondtad, hogy ez nem számít, szóval nem tudlak követni.

mindorokke_barca

HozzászólásSzerző: mindorokke_barca » 2013. június 6., csütörtök 13:20

A másik, csak egy példa: kontra ellen sokkal nehezebb védekezni, mert lendületből jönnek, esetleg emberelőnyben, olyankor a világ legjobb védője/védelme is kiszolgáltatott.
Ezzel nekem adsz igazat. :-) Sokkal többször kontráznak ellenünk mint ellenetek. :-)

Anthony

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. június 6., csütörtök 13:08

mindorokke_barca írta:Attól egy védelem nem számít jobbnak mert nagyobb nyomás alatt játszanak, ha egyszer több gólt kapnak. Akkor vagy a taktika idomul rosszul a játékosokhoz, vagy a játékosok alkalmatlanok a taktikára. De a végeredmény attól ugyanaz marad, nem jó a védelem, függetlenül a bekapott gólok tipusától, hogy kontrából, rögzített szituból, vagy épp a visszállt védelem miatt jönnek.
Hát te miről beszélsz, hogyne számítana.
Már alapból nektek 69% a labdatartásotok, nekünk 55,7%, azaz meccsenként 10 perccel többet támad minket az ellenfél, mint titeket.
A másik, csak egy példa: kontra ellen sokkal nehezebb védekezni, mert lendületből jönnek, esetleg emberelőnyben, olyankor a világ legjobb védője/védelme is kiszolgáltatott.

Statisztikailag csapat szinten majdnem ugyanazt hozta a két csapat, ti 2-vel kevesebb lövést engedélyeztek az ellenfélnek meccsenként, mi 2-vel többelt szabálytalankodunk, kb. ennyi a különbség. De pl. statisztikailag nem lehet kimutatni, hogy ellenünk pont elsült mindenkinek a lába, és védhetetlen gólt lőtt 30-ról, ellenetek meg pont nem (hipotézis).

Te hiába beszélsz csak a védelemről, azt nem lehet sterilen csak önmagába értékelni.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2013. június 6., csütörtök 13:03

mindorokke_barca írta:
Az idei ergya szezonról inkább tehet az csapategység széthullás, és a botrányos helyzetkihasználás, mint a védelem.
Ezt értem, de én csak a védelemről beszéltem most. :-) Az, hogy más stílusban játszunk nem hiszem, hogy felmentést jelent egyik vagy másik csapatnak, hogy zsákszámra nyeltük gólokat. Attól egy védelem nem számít jobbnak mert nagyobb nyomás alatt játszanak, ha egyszer több gólt kapnak.
Dehogynem, az arányokon van a hangsúly. Sokkal több támadásból valamennyivel több gólt kaptunk.
rm - barca
bajnokság: 42 - 40
BL: 18 - 17
kupa: 8 - 9 (3 meccsel kevesebb)

mondjuk ezek csak statisztikák, és tudom én is, vakon felesleges rájuk hagyatkozni. de azt, hogy az arányokon van a hangsúly, tartom!

mindorokke_barca

HozzászólásSzerző: mindorokke_barca » 2013. június 6., csütörtök 12:53

Az idei ergya szezonról inkább tehet az csapategység széthullás, és a botrányos helyzetkihasználás, mint a védelem.
Ezt értem, de én csak a védelemről beszéltem most. :-) Az, hogy más stílusban játszunk nem hiszem, hogy felmentést jelent egyik vagy másik csapatnak, hogy zsákszámra nyeltük gólokat. Attól egy védelem nem számít jobbnak mert nagyobb nyomás alatt játszanak, ha egyszer több gólt kapnak. Akkor vagy a taktika idomul rosszul a játékosokhoz, vagy a játékosok alkalmatlanok a taktikára. De a végeredmény attól ugyanaz marad, nem jó a védelem, függetlenül a bekapott gólok tipusától, hogy kontrából, rögzített szituból, vagy épp a visszállt védelem miatt jönnek.

Anthony

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. június 6., csütörtök 11:52

Hát ez engem is érdekelne, mert a mi védelmünk se volt sokszor a helyzet magaslatán.
Főleg a rögzített szitukkal voltak nagy bajok, meg a szélsővédők visszazárásaival.
Ez végülis mindig relatív, mert csomó meccsen azt mondják sokan ugye, "ha még 1 gólt lőttünk volna", "ha Higu belövi a ziccert"; nade ugyanennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy ha 1 góllal kevesebbet kaptunk volna. Nagyon jó példa ugye a Dortmund, ha csak 3-1-re kapunk ki, akkor problem solved.

Ami a Barcát illeti annyi, hogy játékstílus miatt a védelem kisebb terhelést kap, ezért kevesebb gólt kapnak. Csakhogy hiába vizsgáljuk a bajnokságot, a BL az igazi erőmérő. És oda már a Barca védelem bőven kevés, ezt láthattuk. Főleg azért, mert sok gólt már nem nagyon tudnak szerezni ők sem komolyabb csapatok ellen, mert mindenki védekezik ellenük, ezért hátul minden hiba végzetes lehet.

Donát

HozzászólásSzerző: Donát » 2013. június 6., csütörtök 11:47

mindorokke_barca írta:
Ha pl adja az ég, nem igazol védőt a katalán armada.
Már számtalan példa volt arra, hogy hasonló leminősítést kapott itt a védelmünk. Amivel egyet is értek mert tényleg egy átjáróház volt egész évben. Viszont ezzel szemben, a tietekkel ti többnyire teljesen elégedettek vagytok. Ezt viszont nem tudom hova tenni, mert még nálunk is több gólt kaptatok a BLben és a bajnokságban IS. Őszintén kiváncsi vagyok rá, hogy mi váltotta ki ezt az elégedettséget amivel, ráadásul mi kapjuk a folyamatos lesajnálást, holott mindkét fronton többször csődött mondott a védelmetek mint a mienk. A félreértések miatt, csak a kontraszt böki a csőröm, ahogy itt sokan kezelik, mert szerintem mindkét csapat védelme katasztrófa volt ebben a szezonban. Sérülések is legalább annyira súlytottak minket hátul, nem hiszem, hogy 10nél többször összeállt az alap védősorunk.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy az idei tré szezonunkról talán a legkevésbé a védelem tehet. Voltak olyan pillanatok, hogy rossz volt nézni, de mindent egybe vetve, az egy betonerős összeszokott védelem, ami tovább erősödött Carvajallal. Több gólt kapott, mert nagyobb nyomás helyeződik rá az által, hogy nincs olyan szintű csapatvédekezés, ami a barcának (volt?). Az idei ergya szezonról inkább tehet az csapategység széthullás, és a botrányos helyzetkihasználás, mint a védelem. Plusz Varane idei produkciója felteszi az i-re a pontot. A nevek megvannak, összességében idén sem volt túl nagy probléma a teljesítménnyel sem (persze egy-egy momentum igazán elmaradhatott volna), a jövőre nézve pedig azt hiszem igazán nem alaptalanul vagyunk derű látóak. (la. a hátsó 4-gyel kapcsolatban). Amúgy a szezon legnagyobb égése a dortmundi 4-1 is kiküszöbölhető lett volna, ha nem csak CR tud gólt rúgni idén.

mindorokke_barca

HozzászólásSzerző: mindorokke_barca » 2013. június 6., csütörtök 11:39

Ha pl adja az ég, nem igazol védőt a katalán armada.
Már számtalan példa volt arra, hogy hasonló leminősítést kapott itt a védelmünk. Amivel egyet is értek mert tényleg egy átjáróház volt egész évben. Viszont ezzel szemben, a tietekkel ti többnyire teljesen elégedettek vagytok. Ezt viszont nem tudom hova tenni, mert még nálunk is több gólt kaptatok a BLben és a bajnokságban IS. Őszintén kiváncsi vagyok rá, hogy mi váltotta ki ezt az elégedettséget amivel, ráadásul mi kapjuk a folyamatos lesajnálást, holott mindkét fronton többször csődött mondott a védelmetek mint a mienk. A félreértések miatt, csak a kontraszt böki a csőröm, ahogy itt sokan kezelik, mert szerintem mindkét csapat védelme katasztrófa volt ebben a szezonban. Sérülések is legalább annyira súlytottak minket hátul, nem hiszem, hogy 10nél többször összeállt az alap védősorunk.

Donát

HozzászólásSzerző: Donát » 2013. június 6., csütörtök 10:56

GT37 írta:A Barça a favorit a La Liga következő szezonjában a bajnoki cím elnyerésére a Marca szerint.
Kíváncsi vagyok, hogyan változik ez majd az átigazolási szezon végére... :sly: Ha pl adja az ég, nem igazol védőt a katalán armada. :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. június 6., csütörtök 10:55

(Újabb bizonyíték, hogy itt elismernek, nem úgy, mint "hazai pályán"...)
Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel... :shifty:
A Barça a favorit a La Liga következő szezonjában a bajnoki cím elnyerésére a Marca szerint.
KATT
Ez meg logikus, idén mi voltunk, pár hétig :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. június 6., csütörtök 10:53

A Barça a favorit a La Liga következő szezonjában a bajnoki cím elnyerésére a Marca szerint.
KATT
Elche 5001-es szorzója komoly. :lol:
R.M.C.F írta:szinte madridista már.... :lol: :lol:
Ez a veszélye az itteni fórumozásnak, Shutter... :( :D

(Újabb bizonyíték, hogy itt elismernek, nem úgy, mint "hazai pályán"...)

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa

HozzászólásSzerző: revolver » 2013. június 5., szerda 22:46

Klopp meg már vagy 10 éve edzősködik
klopp úgy kezdte az edzősködését, hogy veterán jobbhátvédként nevezték ki a csapata élére mert kiesőhelyen álltak. szóval a tekintély nála is az egyik indok, amiért ilyen sikeres.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 5., szerda 22:37

elment mourinho, meg is jött a hatása. :mrgreen:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 5., szerda 22:32

Vincze ottótól,most hallottam először korrekt,normális,nem elvakult szakmailag megalapozott véleményt barca kapcsán......

említsük meg.....meg ezt érdemes.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 5., szerda 22:28

Bocs....de a szagáról megéreztem mindig ha valaki.....khhhhmm....na mindegy,a lényeg,hogy a formád,itt teljesen rendben van.

Legalábbis az én részemről......más nevében nem tudok nyilatkozni.

:D

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. június 5., szerda 22:25

na ez tényleg nagy dícséretnek számít a pár kellemes hangvételű pü-d után. :mrgreen:

egyébként már egy jó ideje elég sűrűn ctrl+c és ctrl+v van, már ami a hsz-eim illeti a két oldalon.
(bár oda alig írok, real témában mégúgysem.)
a nevem és az avám is általánosságban ugyanaz volt, szóval bárki bármikor utánanézhetett és utána is nézhet.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 5., szerda 21:45

Shuttert tisztelem, becsülöm. Komolyan írom. Öröm olvasni az írásait, mert normális "hangnemben", nem túlzóan, tényeket nézve, minden elfogultságot mellőzve ír véleményt, vagy hozzászólást, mindezt maximális korrektséggel. Rajta kívül is van pár teljesen normális szurkoló, az ellen oldalt képviselve
Ja,Shutter tényleg lépett előre sokat,de régen sokat "mutyizott" a barca javára......finoman,óvatosan tolta oda a jó,ide a rosszabb véleményeket,persze tisztességes hangnemben,így nem tűnt fel.......
De mostanában tényleg teljes értékű júzer,sőt szinte madridista már.... :lol: :lol:
..Kloppban, Guardiolaban sem volt meg az elegendő rutin a BVB és a Barca előtt.
Klopp pályafutását nem ismerem,de pepnek volt edzői rutinja,zizunak semmi sincsen,egy edzést felépíteni adott napra,hétre vagy szezonra komoly szaktudás.......

Elképzelhetetlen hogy zizu vagy raul most vezető edző legyen egy real madridnál.....kár is beszélni róla. Thiagonál is annyiszor elmondtam,semmi....semmi.....semmi esély rá. Perez sem igazolná le,nem akar több bajt,volt már így is elég.
Klopp lehúzott Mainzba 7 évet edzőként
na,közben ez jött....hát ja,azért egy edzőnek kell a megfelelő rutin,zizu másodedzőként elkezdheti,leshet fogásokat,hogyan kell felépíteni egy szezont,egy hetet,egy napot....kiemelni a közegből azokat akiket egyénileg kell képezni......pszihés hatások...stb.......annyi fontos része van és még nem is beszéltünk a legfontosabbról,ez a madrid padja,ahol minden 2x nehezebb mint másutt.

IkerCasillas
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2013. június 5., szerda 19:21

Los Blancos írta:
Nem ismerem azt a műsort,de Raul semmivel se lenne jobb választás mint Zidane.Ide olyan ember kell,aki tudja milyen trófeákat nyerni(mint edző),akiben megvan az a rutin,tapsztalat,hogy tudja,milyen sikerre vinni egy top klubot.
Nos ez egyenlőre se Zidaneba,se Raúlba,nincs meg...
persze...

...Kloppban, Guardiolaban sem volt meg az elegendő rutin a BVB és a Barca előtt.

Ide olyan ember kell akinek van tekintélye, ismeri a klubbot és nem szedi szét a média. Raul és Zidane is ilyen.
Nálam Zizu lenne az edző és Karanka, Morientes vagy Hierro a balkeze.
Nem lehet párhuzamot vonni Zidane, Pep és Klopp között.
Guardiola ,,beleszületett" abba a rendszerbe és azt az 1 évet se szabad semmibe nézni, amit a B csapatnál töltött.
Klopp meg már vagy 10 éve edzősködik, szóval butaság azt mondani, hogy nem volt rutinja a Dortmund előtt.

Én még nem akarom Zidane-t edzőként a Madridhoz. Előbb gyűjtsön tapasztalatot, mert nem szeretném a bukását látni, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy félek attól, hogy nem lesz sikeres, aztán majd kap a médiától hideget-meleget.

szerk.: morientes megelőzött, hasonló érvekkel, mint én. :-)

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. június 5., szerda 19:20

Los Blancos írta:
Nem ismerem azt a műsort,de Raul semmivel se lenne jobb választás mint Zidane.Ide olyan ember kell,aki tudja milyen trófeákat nyerni(mint edző),akiben megvan az a rutin,tapsztalat,hogy tudja,milyen sikerre vinni egy top klubot.
Nos ez egyenlőre se Zidaneba,se Raúlba,nincs meg...
persze...

...Kloppban, Guardiolaban sem volt meg az elegendő rutin a BVB és a Barca előtt.

Ide olyan ember kell akinek van tekintélye, ismeri a klubbot és nem szedi szét a média. Raul és Zidane is ilyen.
Nálam Zizu lenne az edző és Karanka, Morientes vagy Hierro a balkeze.
Klopp lehúzott Mainzba 7 évet edzőként.Pep a barca utánpótlás vonalába szerezte a rutint.
Ilyen előképzettséget se Zidane,se Raul nem mondhat magáénak.
Úgy hogy a felhozott példák talán inrelevánsak...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Vissza: