HozzászólásSzerző: vazul » 2024. június 11., kedd 19:55
Juhász Péter - politikus
A Magyar Péter - ATV ügy margójára.
Tudom, az ismétlés a tudás anyja, ezért elmondom amit 8 éve tudni lehet.
1. 2016-ban hoztam nyilvánosságra azt a képet, amin Habony Árpád és Németh Sándor beszélgetett Andy Vajna társaságában a Nubu étteremben.
Azóta minimum tudni lehet, hogy beszélgetések zajlanak a kormányzati propagandát meghatározó arcok és az ATV tulajdonosa között.
2. Amikor Rogán Antal beperelt, mert azt állítottam, hogy bűnöző és bűnözőkkel üzletel (azóta bírósági ítélet támasztja alá, hogy ez joggal állítható róla), akkor Rogán megfenyegette és beperelte a médiumokat, amik erről hírt adtak. Ahogy én is, az össze médium is megnyerte ezeket a pereket, kivéve az ATV-t, amelyik megállapodott Rogán Antallal, és levette ezeket a híreket az oldaláról, igazából szinte az összes beszámolóját/adását amiben Rogánról beszéltem.
3. Innentől hónapokig nem hívtak az ATV-be (akkor pártelnök voltam), ahogy a 2018-as választási kampányban a választás előtti hónapokban szintén nem, egyszer sem. Ha az Együtt politikusát behívták, akkor sajtószemlére esetleg, ahol nyilván nincs lehetőség politikai állításokat megfogalmazni.
4. Ennek ellenére - Hadházy Ákossal szemben - én azt az utat választottam, hogy bemegyek, és akár a propaganda kérdéseire is válaszolok, mert így jutok el azokhoz a megtévesztett nézőkhöz, akik még azt hiszik, hogy az ATV a kormánypropagandától független. Ezért mentem be most is a kampány során, érdemes megnézni milyen kérdéseket kaptam: nem a programról, nem a választásról kérdeztek, hanem a Fidesz lejárató szórólapjának állításait ismételték meg kérdés formájában, "cserbenhagyom a választókat az 5. kerületben", "hazudok a vízügyben", "adótartozása van a cégemnek" (nem). (link a hozzászólásoknál)
Azt ATV szerepe ugyanis az a propagandagépezetben, hogy összezavarja az ellenzéki választókat, vitatkozó, egymással egyet nem értő társaságot mutasson. Ezért is hívták be például Schmuck Andort is, aki végül 200 szavazatot sem kapott, hogy ő is hazugozzon engem az ellenzéki szavazókat elbizonytalanítva.
Ezért nem érdemes meglepődni a tegnapi történéseken.