Könyvek
Re: Könyvek
Köszi szépen! Igen, MÉG nem olvastad. Azt a könyvet nagyon ajánlom!
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
A Védett férfiakat sajnos pont nem olvastam tőle (még?), de a Mesterségem a halál és az Állati elmék már megvolt, mindkettő nagyon tetszett, csak ajánlani tudom őket.Zsombor írta:Kérdésem lenne azokhoz, akik már olvastak Merlét: a Védett férfiak című könyvét már olvastam régebben, nyáron tervezem az újrázását és érdekelne, hogy a többi könyve közül is van ehhez hasonlóan élvezhető olvasmány?
szerk: megvolt még A sziget is, az is tetszett.
szerk.: Ja, a Két nap az élet szintén zseniális.
Kérdésem lenne azokhoz, akik már olvastak Merlét: a Védett férfiak című könyvét már olvastam régebben, nyáron tervezem az újrázását és érdekelne, hogy a többi könyve közül is van ehhez hasonlóan élvezhető olvasmány?
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
Heló. Tudnátok mondani könyveket színészekről? Eddig csak Robert de Niroról találtam Lehetőleg olyat, amit Magyarországon meg lehet venni. Köszönöm szépen
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
A Christine volt az első....egyik legjobb könyve.A másikat nem.De elfogom.Christine-t és a Bilincsben-t olvastad?
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Akkor előbb talán a többi könyvét olvasom majd el. Azt hiszem a Duma Key lesz a következő.
Christine-t és a Bilincsben-t olvastad?
Christine-t és a Bilincsben-t olvastad?
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
2024/25: Ide azt a hét kupát.
- morientes
Nos...pl A Talizmán abban a dimenzóban játszódik,ahonnan a Harcos,(Roland) is való.Aztán az Atlantisz gyermekei főhőse egy úgynevezett "törő",akinek az a dolga hogy megtörje azokat az erővolakat,amik a tornyot egyensúlyban tartjàk.Ezek rabszolgák,akiket a Vörös Király különféle univerzumokból,(a földről is),raboltat el.Mentális képességeik birtokában,gyengítik a Torony erejét.A borzalmak városa vámpírjai visszaköszönnek egy new yorki étterem,a Dixi malac vendégköréből.A Végitélet onnan,hogy mikor hőseink utaznak,egy táblát találnak,ami utal a járvány túlélőinek utazásáról.És hasonló dolgok,amiből az ember rájön az író 1-1 művére.Nekem is King a kedvencem, de a Toronyhoz sajnos nem volt még szerencsém. Most, hogy így írod, hogy több mű is visszaköszön. Elgondolkodtam, hogy talán még nem is baj, és hogy előbb a többi könyvvel kéne teljesen végeznem. Mennyire érdemes tudni mindent a többi könyvről ahhoz, hogy teljesen megértsük ezeket a visszaköszönéseket? Érdemes elkezdeni mondjuk most (amúgy is King könyvet keresek a Búra után, amit olvasni kéne), vagy előbb a többit?
SK ajánlat,(nemtom melyiket olvastad már:
Állat temető,A sárkány szeme,Dolores,Álomcsapda,Halálos árnyék,A holtsáv,Nem jőn a szemere álom,Minden sötét,csillag sehol,Rém autó,A remény rabjai,Rémkoppantók,Tóparti kisértetek,Titkos ablak,titkos kert,Az,10 percel éjfél előttTom Gordon segíts
LEGIO PATRIA NOSTRA
- RealRaúl77
Robin Cooktól elolvastam a héten a Kómát. Elég jó könyv volt az is. Úgy hallottam, hogy elég sikeres lett a film is, le is töltöttem. Most pörgettem bele, de több tíz jelenetbe belenéztem, és nem találtam olyat, ami a könyvvel egyezne. Aki esetleg látta és olvasta írna nekem pü-t, hogy érdemes-e megnézni, vagy hogy tényleg ég és föld a kettő?
A két Kinges kérdésem is nyitott még!
A két Kinges kérdésem is nyitott még!
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
A Setét Torony, az nagyon elszállt cucc, nekem igencsak bejött anno, hypeolgatnak manapság ilyen Neil Gaimanokat, hát beleolvastam az egyik könyvébe, nekem nem jön be a csávó. S. King egy kicsit jobban tudja mi a dörgés.
- RealRaúl77
Nekem is King a kedvencem, de a Toronyhoz sajnos nem volt még szerencsém. Most, hogy így írod, hogy több mű is visszaköszön. Elgondolkodtam, hogy talán még nem is baj, és hogy előbb a többi könyvvel kéne teljesen végeznem. Mennyire érdemes tudni mindent a többi könyvről ahhoz, hogy teljesen megértsük ezeket a visszaköszönéseket? Érdemes elkezdeni mondjuk most (amúgy is King könyvet keresek a Búra után, amit olvasni kéne), vagy előbb a többit?
Egyébként nem rég (szerk.: jé, most nézem, hogy az majd' 3 hónapja volt. hogy szalad az idő) írtam Kingről pár sort, ha érdekel fiore, itt van.
Amúgy már egy hete befejeztem az Álom és Halál-t. Csodálatos! Aki krimire vágyik, annak mindenképp ajánlom. Vagy aki kedveli a megdöbbentő, megrázó, sokkoló könyveket.
Most Robin Cook-tól olvasom a Kómát, utána kellene már egy újabb SK, mert hiányzik az öreg.
Jelenleg a Christin és a Bilincsben van a polcomon, amit még nem olvastam (meg azt hiszem otthon még a Duma Key), de ez előbbi kettőnek egyszerűen nem bírok valamiért nekiállni, nem tudom miért. Vélemény esetleg?
Egyébként nem rég (szerk.: jé, most nézem, hogy az majd' 3 hónapja volt. hogy szalad az idő) írtam Kingről pár sort, ha érdekel fiore, itt van.
Amúgy már egy hete befejeztem az Álom és Halál-t. Csodálatos! Aki krimire vágyik, annak mindenképp ajánlom. Vagy aki kedveli a megdöbbentő, megrázó, sokkoló könyveket.
Most Robin Cook-tól olvasom a Kómát, utána kellene már egy újabb SK, mert hiányzik az öreg.
Jelenleg a Christin és a Bilincsben van a polcomon, amit még nem olvastam (meg azt hiszem otthon még a Duma Key), de ez előbbi kettőnek egyszerűen nem bírok valamiért nekiállni, nem tudom miért. Vélemény esetleg?
- morientes
Nekem nagyon tetszik.Bár nekem King a kedvenc íróm,talán ezért.Az egyik barátom ajánlotta a Setét torony sorozatot (S.K.), erről konkrétan mi a véleményetek?
Maga a mű,S.K saját bevallása szerint legalább is,Tolkien előtti tisztelgés,("ez az én Gyűrűk Ura eposzom"-by Stephen King),másfelől egy középkori verses ének,a Roland énekek ihlették meg...
De amúgy sokkolóan Stephen Kinges.Maga a sztori átível dimenziókat,és korokat,egy Roland nevű harcos viszontagságos útját meséli el,útban a Setét toronyhoz,amit le akar dönteni a Vörös király,hogy aztán uralma alá hajtsa az összes dimenziót.Segítségére van Rolandnak egy exnarkós a 80-as évek végéről,egy lábnélküli fekete nő a 60-as évekből,valamint egy kisfiu a hetvenes évekből...Ők a "mi" világunból valók,míg Roland nem.
Maga a cselekmény bonyolult,tele SK féle lélekboncolgatással,de egyszersmind lebilincselő írásmóddal...
A műben visszaköszön az író több műve,mint pl az Atlantisz gyermekei,A borzalmak városa,az Az,a Végitélet,sőt még magát az írót is meglátogatják a saját hősei maine-i otthonában.
A könyv letehetetlen,7 kötet,de asszem már kijött a nyolcadik is talán...nekem bejön.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
1) Alexandre Dumas - Monte Cristo grófjafiore írta:Melyek azok a könyvek, amelyeket mindenkinek "muszáj" elolvasnia legalább egyszer,amelyeket a legjobban élveztetek (le sem bírtátok tenni)? Gondolom nagyon sok van, de remélem azért tudtok nekem címeket mondani.
2) Alexandre Dumas - A három testőr
3) Ken Follett - A katedrális
4) Ken Follett - Az idők végezetéig (ez A katedrális folytatása)
5) Gabriel García Márquez - Száz év magány (Márqueztől egyébként mást is érdemes elolvasni, de ez a legnépszerűbb és talán a legjobb regénye)
Ami a személyes kedvenceket illeti, nálam az abszolút favorit Alessandro Baricco, és minden alkalmat megragadok, hogy megpróbáljam az ő könyveit népszerűsíteni, úgyhogy ezúttal sem teszek másként. Bár ő nem annyira ismert és közkedvelt író, de nálam a legnagyobb, csodálatos mesélő, agyafúrt író és zseniális filozófus. És minden egyes regénye példátlanul tökéletesen illeszkedik az általa megteremtett univerzumba. Éppen ezért, ahogy már megfigyeltem, ha valaki elolvas egy regényt tőle, és tetszik neki, akkor nagy valószínűséggel a többi könyvét is szeretni fogja, ha pedig nem igazán jön be neki az első mű, akkor a többi sem fogja megtalálni őt.
Egy próbát megér szerintem.
Még egy-két személyes kedvenc:
1) Margaret Mazzantini - Újjászületés
2) Andri Snaer Magnason - LoveStar
3) Maupassant novellái, elbeszélései
4) Paul Auster - Holdpalota
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
ami azt illeti én se szoktam olvasni viszont tolkien művei nagyon érdekelnek, azokat tuti beszerzem magamnak a nyárra
szóval ha tudtok valami fasza oldalt ahol óccsóér meglehet rendelni akkor jöhet
szóval ha tudtok valami fasza oldalt ahol óccsóér meglehet rendelni akkor jöhet
- pheco
- Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Én sem igazán olvastam/olvasok túl sokat sajnos. Henri Charriére - Pillangó volt a legjobb, amit olvastam, pár nap alatt bedaráltam.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl
@fiore:
Ha az olvasás célja a szórakozás, magyar szerzőket ajánlok:
Dale Avery: Renegát
Wayne Chapman: Karnevál.
Ha komolyabb témák érdekelnek, akkor is:
Hamvas Béla: Scientia sacra.
Ha az olvasás célja a szórakozás, magyar szerzőket ajánlok:
Dale Avery: Renegát
Wayne Chapman: Karnevál.
Ha komolyabb témák érdekelnek, akkor is:
Hamvas Béla: Scientia sacra.
Hát,nekem személy szerint a kedvenceim Dan Brown könyvei(Da Vinci kód, Angyalok és démonok,Inferno,Az elveszett jelkép). Hozzá kicsit hasonló Steve Berry "Cotton Malone"-sorozata. Justin Croninnak van egy "postapokaliptikus" műve, A szabadulás és annak a folytatása A tizenkettek. Nekem ezek a művek jöttek be az elmúlt időben. Az egyetem mellet sajnos nem sok időm van olvasni,de azért néha 1-1 könyvet letolok "pihenésképpen" pár nap alattfiore írta:Szégyenszemre a 19 évem alatt nagyon kevés könyvet olvastam el és rohadtul szégyellem is magam miatta. DE elhatároztam, hogy változtatni fogok, mert tudom, hogy mennyi plusz élményt tud adni egy könyv az életben és mennyire a hatása alá lehet kerülni. (jobban mint egy filmnek szerintem)
Na szóval azért jöttem ide, mert látom sokan képben vagytok. Melyek azok a könyvek, amelyeket mindenkinek "muszáj" elolvasnia legalább egyszer,amelyeket a legjobban élveztetek (le sem bírtátok tenni)? Gondolom nagyon sok van, de remélem azért tudtok nekem címeket mondani.
Amúgy eddig a Harry Potter széria volt meg (többször is, a 7.-et konkrétan 6-szor olvastam el), a Tűz és jég dala(ez kétszer ment végig, imádom), illetve Az idő rövid története . Mellette voltak kötelező olvasmányok, meg még egy-két könyv elvétve, de sajnos kb. ennyi a szegényes gűjteményem.
Az egyik barátom ajánlotta a Setét torony sorozatot (S.K.), erről konkrétan mi a véleményetek?
Más: Az Orson Scott Card: Ender's game (Végjáték) című könyvét olvasta vki? Vélemény?
- fiore
- Kedvenc játékosaid: isco
- Kedvenc csapatod: real madrid
Szégyenszemre a 19 évem alatt nagyon kevés könyvet olvastam el és rohadtul szégyellem is magam miatta. DE elhatároztam, hogy változtatni fogok, mert tudom, hogy mennyi plusz élményt tud adni egy könyv az életben és mennyire a hatása alá lehet kerülni. (jobban mint egy filmnek szerintem)
Na szóval azért jöttem ide, mert látom sokan képben vagytok. Melyek azok a könyvek, amelyeket mindenkinek "muszáj" elolvasnia legalább egyszer,amelyeket a legjobban élveztetek (le sem bírtátok tenni)? Gondolom nagyon sok van, de remélem azért tudtok nekem címeket mondani.
Amúgy eddig a Harry Potter széria volt meg (többször is, a 7.-et konkrétan 6-szor olvastam el), a Tűz és jég dala(ez kétszer ment végig, imádom), illetve Az idő rövid története . Mellette voltak kötelező olvasmányok, meg még egy-két könyv elvétve, de sajnos kb. ennyi a szegényes gűjteményem.
Az egyik barátom ajánlotta a Setét torony sorozatot (S.K.), erről konkrétan mi a véleményetek?
.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Valaki olvas/olvasott itt Philip K. Dick könyveket? Érdekelne 1-2 írása. A nyáron tuti elolvasok néhányat.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- morientes
http://www.libri.hu/konyv/andy_mcdermot ... szert.html
-------------------->
-------------------->
tubatibi írta:Tudnatok nekem ajanlani valami izgalmas konyvet?
-Horror/thriller
Es/vagy
-Komoly , elgondolkodtato, legyen mondanivaloja.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Tudnatok nekem ajanlani valami izgalmas konyvet?
-Horror/thriller
Es/vagy
-Horror/thriller
Es/vagy
"If you don't like your destiny, don't accept it."