Aranylabda

Foci a Real Madridon túl...
morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

Re: Aranylabda - 2014

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 10., szerda 16:09

mégis Maradona a nagyobb ász az emberek szemében
Persze,mert amikor a csúcson volt,még nem játszott europaban Így aztán a szabályok szerint akkoriban,meg sem kaphatta..Aztán a barcaban felejthető volt,nápolyban csaszi,de akkor jöttek a drog és serkentőszer botrányai+bratyizás a camorra keresztapáival,így persze hogy nem adták neki oda.A sevillai kitérője meg már a hattyúdal volt...

Amúgy igaza van a barcás kollégának,nem az tesz valakit kiváló játékossá,hogy mennyi aranylabdát kapott,vagy nem kapott...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. december 10., szerda 14:53

Nézhetjük úgyis,hogy Cé megkapta tavaly a bogyót és bár közel sem ezen múlt rögtön meg lett a 10ik.Kapott egy kis löketet a portugál(amire nem a teljesítménye miatt volt szükség,hanem a higgadtság miatt,sokáig érződött rajta egyfajta frusztráltság),elhitte a csapat is ,hogy ha keményen dolgozol meg lesz az eredménye.És jött is egy fantasztikus év csapat és egyéni szinten is.

Mentálisan fontosnak tartom a díjat(elég csak megnézni üresPolcosRibery-t,hogy fejbevágta amikor szembejött a valóság) és ezt nem úgy értem,hogy ha most nem kapja meg akkor a teljesítménye romlani fog CR-nek vagy a csapatnak,de azért a 2014es aranylabdás,nyugodt CR és Real Madrid között szerintem óriási különbség van az azelőttiekhez képest.Persze ez nem csak az aranylabda miatt lett így,Ancelotti,Zizu és még sok minden hozzájárult,de szerintem az aranylabda egy fontos pont volt a tavalyi szezonunk sikerességében.Hitet adott.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 10., szerda 14:36

Realista24 írta:Ez szép és jó palesz, és igaz is, annál aki értelmesen gondolkodik. És normális véleményt tud megformálni más csapatról, játékosokról.
De mind a két szurkolótábor - hogy csak a C vs Messinél maradja - 80%-a iq light. És ezek ott vannak mindenhol, megadják az alaphangot, aztán az értelmes csevegésnek annyi.
De ezekkel meg kár is foglalkozni, mert tökmindegy ki mit nyer, valami kifogást mindig találnak arra, hogy miért jobb-rosszabb a másik. Legalábbis szerintem..
dzsi91 írta:Az aranylabdát meg azért döntöttem el magamnak mert egyértelmű,annyira egyértelmű mint Messi 2011és 2009es bogyója.Bármilyen más eredmény születik az csak és kizárólag CR személye ellen szólna.
Ja azzal nem is volt gondom, az nekem is egyértelmű, hogy idén CR kapja. Csak a többi részét nem értettem. Bár igazából még így se értem meg, hogy jól leírtad, de elfogadom.. :D

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. december 10., szerda 14:36

palesz77 írta:
dzsi91 írta:Tehát címet kell védeni,ha kell az a 4ik bogyó.
Mondjuk azért ez már tényleg nem semmi, hogy még az idei Aranylabdát se adták oda, de már azon megy a spekuláció, hogy jövőre mi kell, és hogy lesz.. :lol: Szerintem páran kicsit túl komolyan veszitek ezt a díjat. :hmmm:

Igen tudom, a 4-2 nem reális, de az sem, hogy Henry és Raúl egyet se nyertek, és közben Owen meg Cannavaro Aranylabdások. Nem ennek a száma dönti el, hogy kire emlékeznek nagyobb focistaként, Platini is nyert 3-at ha jól tudom, aztán mégis Maradona a nagyobb ász az emberek szemében..
Igazad van,de kedvenc csapatom legjobb játékosának ez fontos így érthető,hogy a madridisták többségének is az lett.A két játékos között egyedül ez a fránya díj tesz különbséget semmi más, klubszinten többször csúcsra járatták csapatukat,válogatottal rendre elbuknak(argentína 2014,Portugália 2012,2004) vagy beégnek(Argentína 2010,Portugália 2014), rekordjaikat számolni sem lehet már.Egyedül az tesz közöttük különbséget,hogy kinek melyik stílus tetszik, na meg az aranylabda, az az ami szerintem jogtalanul CR fölé helyezi Messit.Én mindig is úgy voltam,vele,hogy ezt a két embert élvezni kell,Messi sok borsot tört az orrunk alá de nekem összességében tetszik ez a rivalizálás,ilyet még nem láttam.De egyszerűen akármennyire is akarom nem tudok elmenni a bolygó agyhalott része mellett szó nélkül...ha az aranylabda egál lenne nyugodtabb lenne a közhangulat.

Az aranylabdát meg azért döntöttem el magamnak mert egyértelmű,annyira egyértelmű mint Messi 2011és 2009es bogyója.Bármilyen más eredmény születik az csak és kizárólag CR személye ellen szólna.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 10., szerda 14:33

Ez szép és jó palesz, és igaz is, annál aki értelmesen gondolkodik. És normális véleményt tud megformálni más csapatról, játékosokról.
De mind a két szurkolótábor - hogy csak a C vs Messinél maradja - 80%-a iq light. És ezek ott vannak mindenhol, megadják az alaphangot, aztán az értelmes csevegésnek annyi.

Csak egy példa. Ismerős kint van életében először Real meccsen, feltölt egy képet, élvezné a dolgot, büszke rá. Erre már írnak alá az állítólagos barátai, hogy Cristiano így hisztigép, úgy dobálja magát, stb...
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2014. december 10., szerda 14:27

[quote="palesz77"

Igen tudom, a 4-2 nem reális, de az sem, hogy Henry és Raúl egyet se nyertek, és közben Owen meg Cannavaro Aranylabdások. Nem ennek a száma dönti el, hogy kire emlékeznek nagyobb focistaként, Platini is nyert 3-at ha jól tudom, aztán mégis Maradona a nagyobb ász az emberek szemében..[/quote]

+1. :agree:
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 10., szerda 14:26

dzsi91 írta:Tehát címet kell védeni,ha kell az a 4ik bogyó.
Mondjuk azért ez már tényleg nem semmi, hogy még az idei Aranylabdát se adták oda, de már azon megy a spekuláció, hogy jövőre mi kell, és hogy lesz.. :lol: Szerintem páran kicsit túl komolyan veszitek ezt a díjat. :hmmm:

Igen tudom, a 4-2 nem reális, de az sem, hogy Henry és Raúl egyet se nyertek, és közben Owen meg Cannavaro Aranylabdások. Nem ennek a száma dönti el, hogy kire emlékeznek nagyobb focistaként, Platini is nyert 3-at ha jól tudom, aztán mégis Maradona a nagyobb ász az emberek szemében..

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 10., szerda 14:04

Realista24 írta:
ahhoz egy olyan teljesítmény kell MIMIMUM mint az idei sok rekorddal és bl címvédéssel..
És mi a maximum?
megnyerni a már elbukott spanyol kupát :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2014. december 10., szerda 13:47

NSO-szavazás állása... :D :D :D :D :D :D :D :D

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Manuel Neuer maradt versenyben az Aranylabdáért. Ön kinek adná a kitüntetést?

Manuel Neuernek (21665)
Cristiano Ronaldónak (21185)
Lionel Messinek (7180)

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. december 9., kedd 14:50

Realista24 írta:
ahhoz egy olyan teljesítmény kell MIMIMUM mint az idei sok rekorddal és bl címvédéssel..
És mi a maximum?
6 kupa, 92 gól naptári évben, fifa 15 best overall stb... :mrgreen:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 9., kedd 14:41

Realista24 írta:
És mi a maximum?
Járni a vizen,borrá változtatni a vizet,feltámasztani a halottat... :roll:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 9., kedd 14:38

És mi a maximum?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hala real
Kedvenc játékosaid: casillas, r9, cr7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: hala real » 2014. december 9., kedd 14:19

igen, azt azert tegyuk hozza, hogy ha elerheto kozelsegbe kerul ronaldonak a negyedik, akkor ugyanugy cr-messi parharc lesz, meg ha az adott evben nem is...mert akkor megint minden arrol fog szolni, hogy vajon utoleri-e, felemelkedhet-e "az o szintjere" blablabla....amit bizony a sok ronaldo utalo, es messi szimpatizans nem nagyon fog tamogatni.
bar szerintem ugy lenne igazsagos minden szempontbol, ha tenyleg 4-4 lenne a vegeredmeny.
Annyi a köcsög , hogy megtelik velük a Nou Camp.

"A szívem inkább fehér, mint gránátvörös-kék” – (R9)

"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 9., kedd 13:50

Várjál még a negyedikkel,az sem biztos hogy addigra nem esik szét a fifa :lol:
Ami Ronaldo negyedik aranylabdáját illeti,(még a harmadik sincs meg amúgy),szal nem tudom...nem hiszem hogy odaadnák neki 3X egymás után...még akkor sem,ha 10X olyan jó lenne mint most...mert ő Ronaldo,nem pedig Messi... :roll:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

dzsi91

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2014. december 9., kedd 13:21

Ahhoz,hogy CR 4szeres aranylabdás legyen még 2 lapáttal kell rátegyen jövőre,ahhoz egy olyan teljesítmény kell MIMIMUM mint az idei sok rekorddal és bl címvédéssel... Most hagyják Cé-t feljönni mert sokkal jobb Messinél és egyelőre nem is jelent veszélyt a besteverre még akkor sem ha 3szoros aranylabdás, de azt már nem hiszem,hogy olyan könnyen hagyják majd,hogy Cé is 4szeres aranylabdás legyen,max csak akkor ha kénytelenek lesznek odaadni neki mert annyira kimagaslik,mint idén.

Jövőre Copa America,ami eddig szinte sose számított egy fontos címnek,de kétségetek ne legyen afelől,ha esetleg ott Argentína nyer akkor Copa America>World Cup...És ugyanez igaz Neymarra,ha Brazília nyeri a Copa-t.Tehát címet kell védeni,ha kell az a 4ik bogyó.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 9., kedd 12:54

tenyleg csak feltetelezes, hiszen ennyire elore nem tudhatjuk, de ha igy folytatodnak a dolgok, akkor nem sok mindent nyer ebben a szezonban a barca (spanyol kupa leeshet), es messi sem tundokol a regi fenyeben, ugyhogy nem nagyon lesz mar "eladhato". ronaldonak is akkor lesz eselye (kis tulzassal), ha megvedjuk a bl-cimunket. egyszeruen meg fogjak mar unni az emberek oket, es lassan ideje is a "korszakvaltasnak". legjobb esetben most nyer cr, aztan valahogy behuzza a kovetkezot is (arra mar kisebb eselyt latok), es akkor 4-4-el kiszallnak..evekig nem ulhetnek mar a tronon.
Messi,2-3 évig még biztosan megrugdossa azokat a gólokat,amit minden évben,ha más nem,a súlytalanabb csapatoknak biztos.Ronaldo meg,szintén,de ő az erősebb csapatoknak ugyan úgy.És addig mindkettő bőven ott lesz a háromban.Ők lesznek a legeladhatóbb focisták még sokáig,pláne hogy nem igazán van senki,aki a foci "arca" lehetne a közeljövőben.(A mutatott játék az aranylabda szavazáson másodlagos,ezt tudjuk).
Talán Neymar,esetleg,de nagyon megosztó a fickó,majd attól függ hogy a média kedveli e majd,vagy sem.
Egyébként itt is voltak páran akik idén sem várták Messit a háromba,akkor is azt mondtam,csak nyugtával,ott lesz ő...és lőn :)
Azon lehetne vitázni hogy megérdemelten vagy sem,de ott van.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

hala real

HozzászólásSzerző: hala real » 2014. december 9., kedd 12:45

morientes írta:Amíg Messi aktív futballista lesz,és csak ezt a szintet hozza,amit mostanság,(ami valljuk meg tőle kevés),addig ott lesz.Persze lehet hogy nem barcasként... :)
tenyleg csak feltetelezes, hiszen ennyire elore nem tudhatjuk, de ha igy folytatodnak a dolgok, akkor nem sok mindent nyer ebben a szezonban a barca (spanyol kupa leeshet), es messi sem tundokol a regi fenyeben, ugyhogy nem nagyon lesz mar "eladhato". ronaldonak is akkor lesz eselye (kis tulzassal), ha megvedjuk a bl-cimunket. egyszeruen meg fogjak mar unni az emberek oket, es lassan ideje is a "korszakvaltasnak". legjobb esetben most nyer cr, aztan valahogy behuzza a kovetkezot is (arra mar kisebb eselyt latok), es akkor 4-4-el kiszallnak..evekig nem ulhetnek mar a tronon.

"Megvan a véleményem, de tudom, hogy bármit is mondok, úgyis rossz fényben tüntetik fel." - C.Ronaldo

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 9., kedd 11:49

hala real írta:ha kicsit eloreszaladunk, szinte biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo aranylabda top3-ban mar neymar is ott lesz.
lehet, hogy egyeduli barcaskent. :coffee:
Amíg Messi aktív futballista lesz,és csak ezt a szintet hozza,amit mostanság,(ami valljuk meg tőle kevés),addig ott lesz.Persze lehet hogy nem barcasként... :)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

hala real

HozzászólásSzerző: hala real » 2014. december 9., kedd 10:25

ha kicsit eloreszaladunk, szinte biztos vagyok benne, hogy a kovetkezo aranylabda top3-ban mar neymar is ott lesz.
lehet, hogy egyeduli barcaskent. :coffee:

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 8., hétfő 15:55

Egyetértek, én igazából a németeket nem értem,hogy ilyen gyorsan rábólintottak Neuerre...azért ha bayern vagy német érzelmű lennék kicsit felháborodnék,hogy nem egy Shweinsteiger vagy Lahm került oda,persze értem ,hogy Neuer eladhatóbb de akkor is.Mondjuk én már 2013ban kiakadtam volna,hogy mit keres Ribery az esélyesek között amikor ott volt egy Robben,aki szerintem sokkal fontosabb láncszem volt ráadásul ő ki is emelkedett szerintem abból a Bayernből..
Mindegy mert amíg Ronaldo meg Messi aktív,teljesen mindegy a Fifanak hogy ki a harmadik.Amíg ezek vannak,jó pár évig a 3. jelölt csak töltelék.Mert ez a két ember tudja megmozgatni azokat,akik nem foglalkoznak annyit a focival,akik néhány meccset néznek csak évente.Mert ezeket még az is ismeri,aki nem foglalkozik a focival.(Nem a szakmára gondolok hanem a "népre")
Ezek,bocsánat ŐK hozzák a médiafigyelmet a fifának,és nem Neuer...vagy bárki más.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Vissza: