Aranylabda
-
- Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
- Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid
Re: Aranylabda - 2014
Én biztos vagyok benne, hogy Neuer nem fog komoly téttel bíró meccsen hibázni(úgy, hogy abból gól legyen) a "cselezgetésben", annyira magabiztos a pali(és még tudja is mikor meddig lehet), ha meg egyszer mégis hibázni fog akkor meg egy ideig úgyis abbahagyja! A kifutásai viszont egyértelműen hasznosak, azt nagyon érzi!
Most a Hertha ellen is fejelgetett egy kicsit!
Egyértelműen CR fog nyerni, meg is érdemli, de a 2. helyre remélem Neuer fut be!
Most a Hertha ellen is fejelgetett egy kicsit!
Egyértelműen CR fog nyerni, meg is érdemli, de a 2. helyre remélem Neuer fut be!
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Természetesen Cé nyeri, ez csak a teljesen vakok számára megkérdőjelezhető,Messi lesz a 2ik aminek örülök,mert így simább az út CR-nek a lasztihoz,csak Neuertől veszi majd el a szavazatokat,mert ha Messi nincs a top 3ban akkor a Messihívők nyomtak volna Neuerre és így azért 2 tábor veszélyes lett volna Cé-re.De így a világbajnok söprögető csak 3ik lesz, ami számomra alapjáraton felháborító,csak kellett egy német akit lehet tolni semmi másért nincs ott.Oké a világ jelenlegi legjobb kapusa(bár a Belgát én jobbnak tartom),de nélküle nem lett volna bajnok és kupagyőztes a Bayern?Ugyanmár...vagy a németek nem lesznek világbajnokok nélküle? Kahn és Buffon top 3-a teljesen más,ők azért alaposan a hátukon vitték a vb-n a csapatukat,Casillas is emlékezetesebb vb-t tolt 2010-ben,csak ők nem bohóckodtak ennyit.A Bl elődöntőről meg ne is beszéljünk ahol egy megyekettes szintet mutatott be.Ha Bale és CR kicsit pontosabban céloz akkor 7-0 és az év végi Eurosport Watts-ban meg mindenki a csodakapuson röhög...
Valaki viszont magyarázza már el nekem,hogy Robben-el mibaja a FIFA-nak meg úgy mindenkinek?Ha volt valaki 2013-ban valaki aki abszolút kiemelkedett a Bayernből az nem Ribery volt hanem Robben,idén is ő volt szerintem a legjobb a Bayernből és a hollandokat is cipelte a hátán a vb-n...számomra ez érthetetlen.Na meg a Messi-Dimaria "csere" miatt is fel lehetnék háborodva, de mint mondtam Messire szükség van az aranylabdagálán,többen nézik stb...
Cé 3szoros aranylabdás.Ha nem így lesz,valószínűleg fejek fognak hullani és az egész díj komolytalanná válik.Jövőre viszont felkötheti a gatyát Cristiano, mert ahhoz ,hogy a FIFA belemenjen abba,hogy ő és Messi is 4-4 aranylabdával rendelkezzen,ahhoz valami extra brutál teljesítmény kell majd...2015 év végére mindenki ki lesz éhezve egy Messi aranylabdára,így CR-nek kétszer olyan jónak kell lenni ha egyenlíteni akar+lesz egy Copa America,ahol Argentína esélyes a végső győzelemre,ha ott messi lő egy gólt,akkor már megint mehet a hátán vitte az argentínokat duma...
Szóval január 12 ünnepnap,de utána irány a címvédés mert különben esélye sincs Cé-nek a 4ikre.
ui.: Ami ezt a kapusposztforradalmasítása marhaságot illeti...ez addig lesz így nyomatva amíg szépen kinem pottyan a Bayern egy Neuer cselsorozat miatt a BL-ből,vagy valami hasonló...utána majd mindenki le lesz döbbenve ,hogy hogy csinálhat ilyet az edző visszatakarítja a kapuba és el is lesz felejtve az egész...
Valaki viszont magyarázza már el nekem,hogy Robben-el mibaja a FIFA-nak meg úgy mindenkinek?Ha volt valaki 2013-ban valaki aki abszolút kiemelkedett a Bayernből az nem Ribery volt hanem Robben,idén is ő volt szerintem a legjobb a Bayernből és a hollandokat is cipelte a hátán a vb-n...számomra ez érthetetlen.Na meg a Messi-Dimaria "csere" miatt is fel lehetnék háborodva, de mint mondtam Messire szükség van az aranylabdagálán,többen nézik stb...
Cé 3szoros aranylabdás.Ha nem így lesz,valószínűleg fejek fognak hullani és az egész díj komolytalanná válik.Jövőre viszont felkötheti a gatyát Cristiano, mert ahhoz ,hogy a FIFA belemenjen abba,hogy ő és Messi is 4-4 aranylabdával rendelkezzen,ahhoz valami extra brutál teljesítmény kell majd...2015 év végére mindenki ki lesz éhezve egy Messi aranylabdára,így CR-nek kétszer olyan jónak kell lenni ha egyenlíteni akar+lesz egy Copa America,ahol Argentína esélyes a végső győzelemre,ha ott messi lő egy gólt,akkor már megint mehet a hátán vitte az argentínokat duma...
Szóval január 12 ünnepnap,de utána irány a címvédés mert különben esélye sincs Cé-nek a 4ikre.
ui.: Ami ezt a kapusposztforradalmasítása marhaságot illeti...ez addig lesz így nyomatva amíg szépen kinem pottyan a Bayern egy Neuer cselsorozat miatt a BL-ből,vagy valami hasonló...utána majd mindenki le lesz döbbenve ,hogy hogy csinálhat ilyet az edző visszatakarítja a kapuba és el is lesz felejtve az egész...
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Cristiano Ronaldo nyeri az Aranylabdát,Neuer lesz a 2. és Messi a 3. ( Messi TOP3-ba jelölése egyenes vicc,a szánalom kategóriája...), a legjobb edző Joachim Löw lesz, a Puskás díjat pedig James fogja nyerni.
Én ezt vetítem előre...
Én ezt vetítem előre...
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Szép gól nem azt mondom, de nem ér Puskás díjat. Védő meg a kapus is vakon volt, Persie meg belefejelt egyet előrevetődve. Ibráé, Cahillé szebb.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Hát azért nem egy mindennapi gól...nmate írta:Fánpörszi gólja mitől ér Puskás díj top hármat?
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Fánpörszi gólja mitől ér Puskás díj top hármat?
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Hat ezen beszartam! Feldobtad a napomat. Thx!ziro4vr írta:Szerintem sincs ebben semmi meglepő.
CR az idény legjobbja, rekordokat döntöget, decimát elhódító Madridot képviseli
Neuer a top kapus most, nem forradalmi amit csinál de előremutató, vb győztes Németországot képviseli
Messi, aki Messi és a FIFÁt képviseli
Ez is amugy jol mutatja mennyire komolyanveheto a voksolok tisztanlatasa. Messinel mind Robben mind Dimaria jobb szezont produkalt szerintem, Robben a Holland valogatottban nyujtott kiemelkedot, emelett a Bayern egyik legjobbja volt, DiMaria meg ugyanez az Argentinoknal es a Realban, raadasul a BL donto hose volt (nem beszelve arrol hogy ha Perezek hagyjak jatszani szerencsetlent a VB donton, akkor most Messi lehet koszonhetne neki egy VB aranyat mert o volt az Argentinok kulcsembere)... Neuer ahogy CS0ki is irta, fejre is allhat a kapuban es elfinghatja felidonkent ketszer a nemet himnuszt tobbszolamban, ha egyszer se a valogatottban se a Bayernben nincs komolyabban probara teve arra hogy adjunk aranylabdat? Ronaldo ok, elete legjobb szezonja es mindenben kiemelkedett a mezonybol, csunya is lenne ha nem lenne a haromban, de szerencsere meg ott nem tartunk.
Mondjuk ha iden nem CR nyer az hatalmas vicc (big joke) lesz.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Nekem sincs bajom neuerrel,hogy jelölték,nehéz lehetett az nszk-ból jelölni,mert akkora kiemelkedő alakítás nem volt,inkább egybegyúrt jó csapatmunka,így neuer ezt most kihasználhatta......
Ha mondjuk választani kellene kit hozok a madridba,akkor gondolkodás nélkül curtois lenne az,nekem ő a jövő kapusa.
Aki szerint meg nem ronaldo a nr1 idén is,az nem ezen a bolygón élt,valami kicseszett másik világban...
Ha mondjuk választani kellene kit hozok a madridba,akkor gondolkodás nélkül curtois lenne az,nekem ő a jövő kapusa.
Aki szerint meg nem ronaldo a nr1 idén is,az nem ezen a bolygón élt,valami kicseszett másik világban...
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
Neuer rohadt jó kapus, akár lehetne aranylabdás is, csak egyszerűen túl jók a csapatok, amikbe véd. Ahogy ő is fogalmazott, pár meccs után zuhanyoznia sem kellett volna. Egy jó csapat a támadókat felfelé húzza, hiszen több esélyük van csillogni, míg kapusokat lefelé húzza, mert sokkal kevesebbet kell védeniük. Neuernek voltak hatalmas bravúrjai, embertelen védései, de mondjuk Navas biztos több komoly védést bemutatott, mert ment mondjuk 250 lövés a kapujára, Neuerére meg 70. Ezért nem is feltétlenül őt választottam volna a németek közül (már ha muszáj), de nem azért, mert nem védett nagyon jól, de egyszerűen túl kevésszer kellett játékba avatkoznia. Mondjuk a söprögetését én nagyon elismerem (nem a kretén cselezgetését!).
Kétségen kívül az egyik legjobb, de talán meg is kockáztathatom, hogy a jelen és az elmúlt pár év egyik legjobb adottságaival rendelkező hálóőre. Szavam nem lenne, ha BL/VB-t nyer, miközben az ellenfelek szemét kifogja, és bátran kijelenthetjük, hogy nagyon nagy arányban neki köszönhető a siker. Egy kapus hozzon olyan extra teljesítményt a jelöléshez ami megkérdőjelezhetetlen. Ez a Német válogatott Weidenfellerrel vagy Zielerrel sem esett volna ki. Érett már nekik a bronz/ezüstérmek után egy torna, ahol összejönnek a dolgok, pontosabban 1996 óta...
Neuer annak a gyümölcsét élvezi most, hogy korábban Buffon/Casillas kapcsán megnyomta a közvélemény a "jó lenne egy aranylabdás kapus" opciót. Az is közrejátszik, hogy abból a "szürke" válogatottból egy játékos sincs aki látványosan kiemelkedne (pl. lőtt gólokkal). Mivel ugye valaki jelölni kell, ezért könnyebb őt besztárolni, mint Lahm-ot vagy Schweinsteiger-t. Félreértés ne essék, világklasszisokról beszélünk akiket elismerek, de talán nem véletlen, hogy 1963 óta nem sikerült kapussal nyeretni a bogyót. Nem elég valakinek elit teljesítményt nyújtani, eredményesnek, látványosnak is kell lennie.
Tekintettel arra, hogy évek óta top a posztján, és más kihívója jelenleg nincs (De Gea és Courtouis túl fiatalok, nem töltöttek be meghatározó szerepet egy VB/BL/EB győztes csapatban), teljesen érthető a jelölése. Az elmúlt 10-20 évben volt pár frankó kapus aki még csak jelölést sem kapott, így teljesen abszurdnak tartom, hogy valaki szerint Ő érdemelné meg.
Neuer annak a gyümölcsét élvezi most, hogy korábban Buffon/Casillas kapcsán megnyomta a közvélemény a "jó lenne egy aranylabdás kapus" opciót. Az is közrejátszik, hogy abból a "szürke" válogatottból egy játékos sincs aki látványosan kiemelkedne (pl. lőtt gólokkal). Mivel ugye valaki jelölni kell, ezért könnyebb őt besztárolni, mint Lahm-ot vagy Schweinsteiger-t. Félreértés ne essék, világklasszisokról beszélünk akiket elismerek, de talán nem véletlen, hogy 1963 óta nem sikerült kapussal nyeretni a bogyót. Nem elég valakinek elit teljesítményt nyújtani, eredményesnek, látványosnak is kell lennie.
Tekintettel arra, hogy évek óta top a posztján, és más kihívója jelenleg nincs (De Gea és Courtouis túl fiatalok, nem töltöttek be meghatározó szerepet egy VB/BL/EB győztes csapatban), teljesen érthető a jelölése. Az elmúlt 10-20 évben volt pár frankó kapus aki még csak jelölést sem kapott, így teljesen abszurdnak tartom, hogy valaki szerint Ő érdemelné meg.
Hát szerintem max a rutin van a német mellett.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Volt neki bőven, csak a bundásban nincs igazán foglalkoztatva.Kerlon írta: Amúgy szerintem Courtois jobb, de ő a taktikájuk miatt nem 20 méterre ácsorog a kapujától és söpröget, mert amúgy Neuer csak ezzel hívja fel magára a figyelmet. Szalai telibre rúgása előtt nem is emlékszem tőle komoly védésekre.
Szerintem minden tekintetben ő most a top kapus, legfőképp a 16-os uralmában, de a reflexei is patentek, 1v1-ben is top, kidobások/kirúgások pontosak. A belga igen közel van hozzá, de nálam mindenben egy fél ponttal gyengébb még, de simán behozhatja még a németet. De Gea szintén.
Nem illik.
Cannvaro, Buffon, Henry. Amúgy szerintem Courtois jobb, de ő a taktikájuk miatt nem 20 méterre ácsorog a kapujától és söpröget, mert amúgy Neuer csak ezzel hívja fel magára a figyelmet. Szalai telibre rúgása előtt nem is emlékszem tőle komoly védésekre.ziro4vr írta:Mondjuk klubszinten a bajnokságban én is védhettem volna helyette, a bl-ben meg sokra mentek veleKerlon írta: Sokan Neuert forradalmárnak tartanak és döntő szerepe volt mind válogatott, mind klubszinten a csapatában.
A válogatottról meg annyit, hogy a brazilt megelőző két vb-t is az a csapat nyerte, akinél az adott kor legjobb kapusa volt, mégse emlegették aranylabda esélyesnek őket. Bár Buffon mintha második lett volna anno?
Szerintem a top3 elfogadható nála, ha azt nézzük, hogy egy német kell akkor az ő nálam is, a teljesítménye, a meghatározósága miatt, de többről nem is érdemes beszélni. Az már csak a hype.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
egyetlen egy hsz-t sem olvastam vissza, de a véleményem :
1. ronaldo
2-5. robben, müller, kroos, di maría
6. messi
a kapusok nálam nem játszanak, kapjanak arany kesztyűt vagy valamit, mindenképp mezőnyjátékosnak adnám az aranylabdát.
1. ronaldo
2-5. robben, müller, kroos, di maría
6. messi
a kapusok nálam nem játszanak, kapjanak arany kesztyűt vagy valamit, mindenképp mezőnyjátékosnak adnám az aranylabdát.
- ziro4vr
Mondjuk klubszinten a bajnokságban én is védhettem volna helyette, a bl-ben meg sokra mentek veleKerlon írta: Sokan Neuert forradalmárnak tartanak és döntő szerepe volt mind válogatott, mind klubszinten a csapatában.
A válogatottról meg annyit, hogy a brazilt megelőző két vb-t is az a csapat nyerte, akinél az adott kor legjobb kapusa volt, mégse emlegették aranylabda esélyesnek őket. Bár Buffon mintha második lett volna anno?
Szerintem a top3 elfogadható nála, ha azt nézzük, hogy egy német kell akkor az ő nálam is, a teljesítménye, a meghatározósága miatt, de többről nem is érdemes beszélni. Az már csak a hype.
Nem illik.
Sokan Neuert forradalmárnak tartanak és döntő szerepe volt mind válogatott, mind klubszinten a csapatában.ziro4vr írta:Szerintem sincs ebben semmi meglepő.
Neuer a top kapus most, nem forradalmi amit csinál de előremutató, vb győztes Németországot képviseli
K
K
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
De ez az aranylabda baszki...mintha ilyen 13-15 évesek szavaznának...
Se Messi, se Neuer nincs mit keressen a top3-ban...egy vicc az egész..
Se Messi, se Neuer nincs mit keressen a top3-ban...egy vicc az egész..
- ziro4vr
Szerintem sincs ebben semmi meglepő.
Nem illik.
na, milyen jó képet találtam. még fb-re is kikerült.
komolyra fordítva, lenyugodtam.
cr nyeri.
komolyra fordítva, lenyugodtam.
cr nyeri.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
A különböző újságírók szavaznak a legjobb játékosra. Régen nagyjából így történt az aranylabda odaítélése is, amit sokan visszasírnak. Persze, nyilván itt kicsit meghatározottabb az újságírók köre, de manapság a legismertebb online focival foglalkozó "újságról" van azért szó. És nem biztos, hogy egy random válogatott csapatkapitánya jobban meg tudja ítélni, hogy kinek kell kapni a legjobb játékos díját. Szakmailag lehet komolyabbnak vehető még a goal.com-os díj is, persue a fifa aranylabdának nyilván nagyobb presztizse van.Áááh, így már értem. Mondjuk egy goal.com által odaítélt díjat beírni oknak egy Aranylabda szavazáson, hát..
Messi meg a színpadon gratulálhat CR-nek, nincs ezzel baj.