dolog volt tennap est, ugyhogy most válaszolokRealista24 írta: Én értem hehe, de te meg azt érts meg hogy az a régió amit felolel a román, bolgár és társai ugyanúgy károsak voltak Európára, szóval nem kell úgy tenni, hogy csak az Európán kívüli migráció Al van gond.
Persze akkoriban, ahogy minden másban, másképp működött a média, és a hírforrások is korlátozottabbak voltam mint most.
miért volt káros?
a szabad munkaerőáramlásra gondolsz?
vagy hogy a kétkezi munkákat (nyilvan általánosságban erről van szó, még ha rengeteg irodai és/vagy magasabb végzettséget kívánó munkát is végez nyugaton sok kelet-európai) már emiatt nem a helyi "őslakosok" végzik, emiatt eltunyult, ellustult a nyugat?
vagy mire gondolsz?
sok román és sok bolgár - ha már ezeket emelted ki - dolgozni megy ki a mai napig, még ha sok az illegálban mozgó alja is (általában kurvák és drogok), azok se foghatók ahhoz a szinthez, mikor bizonyos elemek lövöldözni meg teherautóval sétálóutcát darálni meg robbantgatni akarnak szimplán csak vallási elhatározásból, mert nem értenek egyet a nyugati eszmékkel és világgal. de ugye - ismét csak - a juttatás az kellemes, mikor a helyieket érinti negatív megkülönböztetés és az amugy beilleszkedni nem akaró bevándorlóknak többletjogaik és lehetőségeik vannak, szimplán csak mert nagy shrek cicaszemekkel néznek a hivatalban....
aztán ugye már kiabálnak, mikor megtiltják a nőknek a szemeteszsákban való munkavégzést, meg mondjuk a gyereknek a melegítőalsó viselését az iskolában. az már nem fér bele.
úgy is fel lehet fogni, mint egy nagy céget: juttatást kapsz a munkádért cserébe, de vannak bizonyos szabályok, törvények, amiket be kell tartani.
összességében: persze lehet mondani, hogy az eu-n belüli migráció is gond, de amig nem az a cél eu-n belül, hogy egymást kiirtsuk - csak mert mást gondol, máshogy él, és/vagy más istenben hisz - addig ez össze sem hasonlítható a közel-keleti migrációval.
ezt európa kurvára elbaszta sztem, sok éve már, franciaország, németország, anglia elveszett, kuka. németeket lassan át lehet nevezni törökország 2.0-ra pl, franciák meg afrika és muszlímia pl, anglia meg egyszerűen egy fos.
és egyik se a román és bolgár barátaink miatt alakult így.
ps.: szeretem, hogy ez a téma, jó német fehérember legenda topikjában végre