Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 18., hétfő 17:29

Pont ezt mondom, ez egy gyönyörű, kerek történet, de mivel nem vagyok a téma szakértője ezért nem is tudom, hogy igaz vagy sem.
Konkrétan bármiről lehet ilyen sztorit kreálni ami tényleg hihetőnek tűnik.

Megeshet, hogy ez pont igaz, de rengeteg ember elrepül egy ilyen részletességel kidolgozott kamura.

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2024. november 18., hétfő 17:20

Ez Ferni barcas verzioja :ozil:

:sziv: :mrgreen:
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

Barca1
Kedvenc játékosaid: Messi Davids
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Barca1 » 2024. november 18., hétfő 17:17

swfan írta:
Barca1 írta: Jacob Schiff a helyes válasz..Mivel nem érkezett helyes megfejtés így a két tojás amit felajánlottam itt marad.Egyebkent az egész családot megölette.
Mi a forrás? A vilagtitkai.com? :)
Jacob Schiff 1918. júliusában közvetlen utasítást adott amerikai diplomáciai csatornákon keresztül a Szovjet-Oroszországban hatalomra került bolsevik vezetésnek, hogy végezzék ki II. Miklós cárt és családjának valamennyi tagját. Ez az utasítás közvetlenül New York-ból érkezett. Amikor a bolsevikoknak menekülniük kellett Jekatyerinburg-ból, nem volt idejük valamennyi távírószalag elpusztítására. Ezeket a távírószalagokat később megtalálták egy távíró-házban. Nyikolaj Szokolov, akit az Alexander Kolcsak vezette Fehér-kormányzat megbízott az ügy kinyomozásával, magához vette ezeket a távírószalagokat, majd amikor a Kolcsak-kormányzat bukása után Franciaországba menekült, ezeket a kódolt távírószalagokat 1922-ben megfejtették. Kiderült, hogy a szalagok a cár és családja meggyilkolására vonatkozó információkat tartalmazták.
A táviratok megfejtett szövege szerint, Jacob Szverdlov, a bolsevik központi végrehajtó bizottság elnöke, küldött üzenetet Jacob Jurovszkijnak, aki azt Jacob Schiff-nek New York-ba továbbította. Ebben jelenti Schiff-nek, hogy közeleg a Fehér-hadsereg. Schiff ekkor adott utasítást arra, hogy likvidálják a cárt és annak egész családját. Ezt az utasítást az ebben az időben Vologdában állomásozó oroszországi amerikai diplomáciai képviselet továbbította Szverdlov-hoz. (Többet erről: http://www. henrymakow.com/jacob_schiff_ordered_murder_of.html)
Szverdlov ezután megparancsolta Jurovszkij-nak, hogy hajtsa végre ezt az utasítást. Másnap azonban Jurovszkij le akarta ellenőrizni, hogy csak a cárt, vagy tényleg az egész családot kell-e kivégeztetnie. Szverdlov akkor közölte vele, hogy az egész családot kell megsemmisítenie. Juroszvkij volt felelős a parancs végrehajtásáért. A részletes tények tehát arra utalnak, hogy nem Lenin maga döntött ebben a súlyos kérdésben. Edvard Radzinszky, zsidó történész, kísérletet tett arra, hogy Lenint tegye felelőssé a cár és családjának a kivégzéséért. De az archívumokban ilyen táviratot vagy más dokumentumot nem találtak. Radzinszky-nek az a magyarázkodása, hogy Lenin megsemmisítette ezeket a táviratokat, nem nyert alátámasztást. Leninre rendkívül sok terhelő dokumentumot találtak sértetlenül, miért pont ezt az egyet semmisítette volna meg? (...)
http://www.scribd.com/doc/137063876/Ket ... litas-2013

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 18., hétfő 17:00

halamadrid írta: Na bmeg, Vona közben Hajdú Péter után a Hit Rádióba is elment.

Instára rakta ki.
Tudod kit raktak még ki?

Egy magánhelyről a Petyáék valami "wishes NERhagrid-ot" :lol:

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... er%C3%A9k/

De szép lesz most ezt nézni pár napig mindenhol :lol:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 18., hétfő 16:11

Na bmeg, Vona közben Hajdú Péter után a Hit Rádióba is elment.

Instára rakta ki.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 18., hétfő 16:11

Barca1 írta: Jacob Schiff a helyes válasz..Mivel nem érkezett helyes megfejtés így a két tojás amit felajánlottam itt marad.Egyebkent az egész családot megölette.
Mi a forrás? A vilagtitkai.com? :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 16:02

Csak a vita kedvéért megkérdem, mert egy szót sem veszek belőle hitelesnek. Hogyan is segítette a cári család kivégzése elő az első világháború kirobbanását 3-4 évvel azután, hogy az kirobbant? Mert innen indult az elég meredek eszmefejtésed, ne felejtsük.

Barca1
Kedvenc játékosaid: Messi Davids
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: Barca1 » 2024. november 18., hétfő 15:48

Jacob Schiff a helyes válasz..Mivel nem érkezett helyes megfejtés így a két tojás amit felajánlottam itt marad.Egyebkent az egész családot megölette.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. november 18., hétfő 15:45

Blanco88 írta:
swfan írta:

Elismerem, az egy ízléstelen "beszólás" volt, de tényleg nem tudtam mire vélni azt, hogy "az ideológiám nem fér bele a fórum kereteibe".

Igazából most sem tudom, vannak itt más jobboldaliak is, akik nem csináltak ebből ekkora ügyet.

Felőlem lenin fiúzhatsz, de megsúgom, sose szavaztam még baloldali pártra, az előválasztás mindkét körében is a jobboldali Márki Zayra szavaztam, úgyhogy ez nagyon mókás :lol: csak szörnyű volt az a szűklátókörűség, amivel kb minden baloldali mozgalmat összemostál Sztálinnal meg Mao-val egy lapra
Terjedelmében nem fér bele és nem tartalmában. Azt gondoltam ez egyértelmű.
Nem is szavazhattál baloldali pártra, mert nincs is magyarországon olyan. (mondjuk jobboldali sem....)
Nekem is szörnyű a nézeteidet olvasni.
Az a szörnyű, hogy egy olyan társadalom a szimpatikus, amiben kisebbek a vagyoni különbségek? Megyek is elszégyellni magam :shutup:

A Párbeszéd egyébként eléggé baloldali párt, Karácsony Gergely is kifejezetten baloldali politikus (rá sem szavaztam idén amúgy a főpolgi választáson)
Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta: Nos, szerintem az ilyen kijelentések miatt nem lehet normálisan vitát folytatni manapság, és nem csak itt a fórumon. Most akkor erre legyen az a válasz, hogy aki a Mi hazánkkal, a Fidesszel, Trumppal, Putyinnal, stb. szimpatizál, ezt a neokonzervatív, alt-right, teaparty vonalat képviseli, hogy mind Hitlerjugend?
Erről az jut az eszembe, mikor Orbán nyilvánosan kijelentette pár éve, hogy a liberális az tk. a diplomás kommunista. Ezek szerint bátran mondhatja minden EU-s kormányfő, aki nem ért egyet Orbán politikájával, hogy a konzervatív a diplomás fasiszta?
Hova vezetne ez a fajta kocsmabeszéd?
Fidesz, Trump, Putyin? Egyiknek sincs köze a valódi jobboldali értékekhez. Mondjuk a nemzetiszocializmusnak sem.
Ebben egyetértünk, szerintem sincs semmi köze se OV-nak, se Putyinnak a jobboldalhoz, de ők voltak azok, akik saját magukat jobboldalinak beállítva, a jobboldal nevében ("jobboldali morális fölény" ugyebár) építették ki a saját maffiaállamukat.

Ahogy egyik egyetemi professzorom mondta, Magyarországon a "baloldal" (MSZP) privatizált, a "jobboldal" (Orbán) meg államosított :lol:

Szóval akkor ugyanezen logika mentén gondolom te is elismered, hogy Leninnek, Sztálinnak, Maónak, Rákosinak, stb. pedig semmi közük az igazi baloldali értékekhez, csak erre az ideológiára hivatkozva építették ki a diktatórikus rendszereiket?

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 15:38

Blanco88 írta: Fidesz, Trump, Putyin? Egyiknek sincs köze a valódi jobboldali értékekhez. Mondjuk a nemzetiszocializmusnak sem.
Ebben valóban meg tudunk egyezni, mert a jobbolali értékek is bőven megférnek a demokratikus keretek közt, magamat is ilyen középjobbra sorolom inkább. Míg az említett politikusok már kevésbé. Talán Trumpot kivéve, de 2020 végén, 2021 elején ott is rezgett a léc.
Ezek a politikusok egyértelmű üzeneteket fogalmaznak meg, melyekkel gyakran itt is találkozni. Erre reagáltam, hogy ezen a vélemények megfogalmazóira a fórumon is írjuk, hogy hitlerjugend vagy kisnyilasok? Mert ugyanannyi alapja lenne, mint a leninfiuzasnak, helyette még annyi normális vita sem lenne itt, mint amúgy van.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. november 18., hétfő 15:37

'shutterisland írta:
Egyszeru a keplet, ha roncs vagy es ner, akkor fideszre nyomsz, ha normális, egyszeruen elni akaro középosztály es ertelmisegi, akkor tisza.
Aki valtozast akar, az tiszara nyom, a felbolondok mit sem ernek a mihazankos es hasonlo szavazatokkal, mert ok is a rendszert segitik vele (nyilvan nem veletlenul)
en is hasonlokeppen gondolom, de a fidesz celja ezzel nem csak gyurcsany es mihazank beszurkolasa a kuszob fele lenne, hanem az is, hogy a kis partoknak segitse megtartani a szavazoit.
szerintem is blodseg lenne egy ilyen helyzetben vonara, momentumra, lmp-re szavazatot pocsekolni de nyilvan ha 3 szazalekra lehuzzak azzal szeretnek beboostolni a kicsi partok szavazomegtarto erejet.
Valoszinuleg ez az egyetlen olyan lepese a Fidesznek, amivel demokratikusabb lesz a rendszer. Szukseg van a kisebb partokra es nem is baj, ha nem szerez egy part sem 2/3-ot.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 18., hétfő 15:26

Egyszeru a keplet, ha roncs vagy es ner, akkor fideszre nyomsz, ha normális, egyszeruen elni akaro középosztály es ertelmisegi, akkor tisza.
Aki valtozast akar, az tiszara nyom, a felbolondok mit sem ernek a mihazankos es hasonlo szavazatokkal, mert ok is a rendszert segitik vele (nyilvan nem veletlenul)
en is hasonlokeppen gondolom, de a fidesz celja ezzel nem csak gyurcsany es mihazank beszurkolasa a kuszob fele lenne, hanem az is, hogy a kis partoknak segitse megtartani a szavazoit.
szerintem is blodseg lenne egy ilyen helyzetben vonara, momentumra, lmp-re szavazatot pocsekolni de nyilvan ha 3 szazalekra lehuzzak azzal szeretnek beboostolni a kicsi partok szavazomegtarto erejet.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 18., hétfő 15:23

halamadrid írta:
RealVazquez írta:

Én pedig MP és a Tisza Párt helyében azonnal elkezdeném “összegyurcsányozni” a fideszt. Mi másról szólna ez a döntés, ha nem arról, hogy a DK és a Mi Hazánk biztosan bejussanak?
MP ismét 9D-ben sakkozik, mert:

- ha igaza lesz, akkor megmondhatja, hogy igaza volt, ráadásként tényleg össze lehet gyurcsányozni a Gyurcsányt el nem számoltató Fideszt stb.
- ha meg nem, akkor nem esik el az a pár tízezer szavazat, amit valószínűleg a kispártokra adtak volna le szavazóik annak a reményében, hogy a küszöb módosítása mennyivel több esélyt kínál a bejutásra. És bár szerintem így a Kutyapárt is bejutna, természetesen közel sem kompenzálja a 2 csicska pártot. A Mi Hazánk szavazói szerintem túl makacsak, míg a DK-sok kevésbe, és valljuk be, tényleg kihalófélben vannak, de ha az MSZMP-vel és a Párbeszéddel indulnak, mindenképpen meglesz a 3%.

Igaz, rohadt kíváncsi lenné, hogy hogy (nem) adnák be a szavazóiknak ezt a fene nagylelkűségüket a demokráciáért folytatott harcukban. Az értelmeseknek úgyis kijózanítónak hathat, ami azt a kontraproduktivitást sem zárja ki, hogy a Tiszától elvett szavazatok ellenére is rosszabbul jöjjenek ki az egészből. Vannak 2024 és 2025 végéig is módosítható választási
hehetheoriginal írta: telex balfasz kérdéseire elő is jött pszichopeti :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

i love it :kalapos:
Mire gondolsz?
Szerintem az Euronews-os csávónál volt a legidegesebb, már-már Puzsérra emlékeztetett.
Szerintem túlpörgött, mert bár szinte mindenben igaza volt, jobb higgadtságot mutatni.
nem tudtam szerkeszteni: Bocs, megfeledkeztem róla, hogy ha a DK másokkal indulna, akkor a %-os határ is felmenne. Így, hogy egyedül mennek, szerintem a 3% is necces lesz 2026-ban.
hehetheoriginal írta:
felbatoritanak a 0-3 szazalekos partokat, hogy van esely, es elbizonytalanitanak az amugy veluk (is) szimpatizalo, de az 5 szazalekra valo eselytelenseguk miatt inkabb a tiszara szavazo reteget, hogy akkor most mi legyen.
mar elnezest de erdekel valakit, hogy 4 szazalekkal bent van e a partom szavazokent a parlamentben vagy sem?
Teljesen mindegy, csak ilyen teljes aberraltak, mint a nyuggerkommando maradt meg az mszp dk es hasonlo lofasz partoknal, 26-ig halnak ki szepen folyamatosan.
Szerintem túl sok Kádár-kultuszos nénike, turbólipsi fiatal, vagy a teljes politikai elitet elutasító ember bátorodna fel azon, hogy az MSZMP-re, Momentumra vagy a Kutyákra szavazzon. Sajnos nem olyan egyszerű, mint ahogy állítod.
Bár 2 forduló volna, úgy talán hátra is dőlhetnénk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2024. november 18., hétfő 15:27-kor.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. november 18., hétfő 15:14

nuevo_ericco írta:
Blanco88 írta:Hívják ezek az új baloldaliak bárhogy magukat
Nos, szerintem az ilyen kijelentések miatt nem lehet normálisan vitát folytatni manapság, és nem csak itt a fórumon. Most akkor erre legyen az a válasz, hogy aki a Mi hazánkkal, a Fidesszel, Trumppal, Putyinnal, stb. szimpatizál, ezt a neokonzervatív, alt-right, teaparty vonalat képviseli, hogy mind Hitlerjugend?
Erről az jut az eszembe, mikor Orbán nyilvánosan kijelentette pár éve, hogy a liberális az tk. a diplomás kommunista. Ezek szerint bátran mondhatja minden EU-s kormányfő, aki nem ért egyet Orbán politikájával, hogy a konzervatív a diplomás fasiszta?
Hova vezetne ez a fajta kocsmabeszéd?
Szerintem itt egy jobboldali sokkal több személyeskedést kap, mint egy balodali és pont ez a személyeskedés lehetetleníti el a vitát. De ezt (is) máshogy látjuk.
Fidesz, Trump, Putyin? Egyiknek sincs köze a valódi jobboldali értékekhez. Mondjuk a nemzetiszocializmusnak sem.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 15:11

nuevo_ericco írta: Ugye tudod, hogy az cárt a második világháború végefelé végezték ki?
Természetesen elsőt akartam írni :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 18., hétfő 15:08

felbatoritanak a 0-3 szazalekos partokat, hogy van esely, es elbizonytalanitanak az amugy veluk (is) szimpatizalo, de az 5 szazalekra valo eselytelenseguk miatt inkabb a tiszara szavazo reteget, hogy akkor most mi legyen.
mar elnezest de erdekel valakit, hogy 4 szazalekkal bent van e a partom szavazokent a parlamentben vagy sem?
Teljesen mindegy, csak ilyen teljes aberraltak, mint a nyuggerkommando maradt meg az mszp dk es hasonlo lofasz partoknal, 26-ig halnak ki szepen folyamatosan.
thereisonly1ronaldo

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. november 18., hétfő 15:08

swfan írta:
Blanco88 írta:

"Miért, gázkamrába küldenél embereket, hogy leírni sem mered? :lol:" Idézet swfan-tól....
De Benczétől vagy Sütitől is lehetne idézni.
Nem veszem magamra. Ők így gondolják, én meg úgy gondolom, hogy swfan egy lenin fiú. (Hívják ezek az új baloldaliak bárhogy magukat)
Elismerem, az egy ízléstelen "beszólás" volt, de tényleg nem tudtam mire vélni azt, hogy "az ideológiám nem fér bele a fórum kereteibe".

Igazából most sem tudom, vannak itt más jobboldaliak is, akik nem csináltak ebből ekkora ügyet.

Felőlem lenin fiúzhatsz, de megsúgom, sose szavaztam még baloldali pártra, az előválasztás mindkét körében is a jobboldali Márki Zayra szavaztam, úgyhogy ez nagyon mókás :lol: csak szörnyű volt az a szűklátókörűség, amivel kb minden baloldali mozgalmat összemostál Sztálinnal meg Mao-val egy lapra
Terjedelmében nem fér bele és nem tartalmában. Azt gondoltam ez egyértelmű.
Nem is szavazhattál baloldali pártra, mert nincs is magyarországon olyan. (mondjuk jobboldali sem....)
Nekem is szörnyű a nézeteidet olvasni.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 18., hétfő 15:07

RealVazquez írta:
nuevo_ericco írta:

Fidesz helyében én is ezt tenném, hogy bejusson a DK és a Mi Hazánk is.
Én pedig MP és a Tisza Párt helyében azonnal elkezdeném “összegyurcsányozni” a fideszt. Mi másról szólna ez a döntés, ha nem arról, hogy a DK és a Mi Hazánk biztosan bejussanak?
MP ismét 9D-ben sakkozik, mert:

- ha igaza lesz, akkor megmondhatja, hogy igaza volt, ráadásként tényleg össze lehet gyurcsányozni a Gyurcsányt el nem számoltató Fideszt stb.
- ha meg nem, akkor nem esik el az a pár tízezer szavazat, amit valószínűleg a kispártokra adtak volna le szavazóik annak a reményében, hogy a küszöb módosítása mennyivel több esélyt kínál a bejutásra. És bár szerintem így a Kutyapárt is bejutna, természetesen közel sem kompenzálja a 2 csicska pártot. A Mi Hazánk szavazói szerintem túl makacsak, míg a DK-sok kevésbe, és valljuk be, tényleg kihalófélben vannak, de ha az MSZMP-vel és a Párbeszéddel indulnak, mindenképpen meglesz a 3%.

Igaz, rohadt kíváncsi lenné, hogy hogy (nem) adnák be a szavazóiknak ezt a fene nagylelkűségüket a demokráciáért folytatott harcukban. Az értelmeseknek úgyis kijózanítónak hathat, ami azt a kontraproduktivitást sem zárja ki, hogy a Tiszától elvett szavazatok ellenére is rosszabbul jöjjenek ki az egészből. Vannak 2024 és 2025 végéig is módosítható választási
hehetheoriginal írta: telex balfasz kérdéseire elő is jött pszichopeti :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

i love it :kalapos:
Mire gondolsz?
Szerintem az Euronews-os csávónál volt a legidegesebb, már-már Puzsérra emlékeztetett.
Szerintem túlpörgött, mert bár szinte mindenben igaza volt, jobb higgadtságot mutatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2024. november 18., hétfő 15:11-kor.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. november 18., hétfő 15:04

Barca1 írta: Az orosz cár meggyilkolására ki adta ki a parancsot,és aki ki adta az kinek vagy inkább kiknek a megbízásából?Aki megfejti azt jutalomban részesítem
Ugye tudod, hogy az cárt a második világháború végefelé végezték ki? Az orosz forradalom vezéreinek nem kellett parancs, és főleg nem megbízás, hogy gyűlöljék őt.
De biztos az orosz cár meggyilkolása miatt egyesült későn a Német (második) Birodalom a 19. sz. végén, ami maitt lemaradt a legfontosabb gyarmatokról, feszültséget okozva az antant és hármas szövetség között. Főleg mikor előbbihez csatlakozott II. Miklós orosz cár is.
Akkor annyi és olyan rég elnyomott feszültség gyűlt össze az akkori hatlamak között, egy viszonylag hosszú békés időszak után Európában, amit még történészeknek is nehéz kibogozni. Persze aztán jönnek egyesek, és egy kis zsidózással mindenre választ adnak.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. november 18., hétfő 14:53

ha tenyleg leviszik 3 szazalekra a kuszobot, azzal szerintem sajnos csunyan odavernek.

a dk egyebkent akkor egyedul indul ?
mert anno volt szo dk-mszp-parbeszed triorol 15 szazalekos kuszobbel, annyira nem kovetem fletoekat, hogy most az offi igy lesz e vagy szetbomlott. :D

Vissza: