Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2024. június 8., szombat 23:27

Apró titkok (Little Children, 2006)

Véletlenül töltöttem csak le, mert újra szerettem volna nézni az Egy makulátlan elme örök ragyogása c. filmet, és ott lehetett az ajánlóban alatta ez is, és erre is valószínűleg rákattintottam, semmit nem is tudtam róla, hogy milyen kincs pihen utolsó megnézetlen filmként a HDD-n, hát szerintem ez simán 9/10 nálam.
Egyszerűen nem tudtam semmi másra odafigyelni a 2 óra 15 perc folyamán, nagyon valóságos, és sok mindenki tud magára ismerni benne szerintem. Biztosan még évek múlva előszedem, most pedig napokig majd filózok néhány eddigi nehéz döntésemen és dolgokon, amik végül nem valósultak meg, de fantáziáltam sokat rajtuk. Ha egy film ilyen hatást ki tud váltani, na az egy mestermű. :agree:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aki esetleg látta már, nem, nem vagyok pedó, nem olyan dologról van szó, mielőtt valaki lecsapná a magas labdát.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2024. június 8., szombat 19:08

géza írta: Megint ujraneztem Az otodik pecsetet, meg mindig 100/10. Aki nem latta, mindenkepp nezze meg, messze legjobb magyar film valaha.
nagy pacsi érte, remek film. én is kb tízszer megnéztem már.

az auschwitzi tetoválót látta már valaki? az olvastam, hogy a könyvet dícsérik.

Red Byron
Kedvenc játékosaid: Butragueno, Raul, Pufi Ronaldo
Kedvenc csapatod: 1993 Olympique Marseille

HozzászólásSzerző: Red Byron » 2024. június 8., szombat 12:07

zsuninnyo írta:
wZoLee7 írta: Viszont a tomb raider játékok nagy rajongója vagyok, és szerintem a Vikander főle film sem lett volna rossz, ha nem úgy állnak hozzá az emberek, hogy rossz.
En alapvetoen senkitol sem hallottam, hogy rossz. Az alap problema vele, hogy az ujraelesztett trilogia elso reszet akarta bemutatni, amit az nem ertett, aki nem jatszott vele, ugy pedig igen zagyvasag a sztori.
Viszont a jatek fenyeben jol sikerult es Vikander is jol kilokte magat a szerepre es teljesen jol adaptalodott a karakterhez is, aki messze nem az a Lara Croft, akit az emberek ismernek. Talan marketing zavar, vagy nemtom, de kontextusba helyezve egyfasza film az.
Ja, hát ha egy idősebb (bár vannak 30 alattiak is ebben a kategóriában), az eredeti Core Design Tomb Raideren felnőtt embert kérdezel, akkor ő lesz az, aki szerint a film tré. Már az is gáz, volt, mikor a Crystal Dynamic vette át a fejlesztést, de a tisztelettel elkészített, és az eredetihez hű Anniversary Edition miatt gondolom sokan jóhiszeműen álltak a céghez. A gondok 2013-ban kezdődtek, amikor a reboot kijött. Ami ugye sutbavágta a TR esszenciáját hogy akciójátékká degradálja a franchise-t. Kezdve azzal, hogy Laranák egy jól felépített háttérsztorija volt, amiben már gyerekkorától necces szituációkban formálódott. Nem pedig egy egyetemista kocka, aki nyöszörög végig, már az első jelenetben meg kellett volna halnia és egy éjszaka leforgása alatt tömeggyilkológéppé válik. És ehhez vegyük hozzá, hogy a játék más játékokat koppintott. Főleg az AC-szériát. Számomra ez a legnagyobb bűne. Az eredeti TR egy olyan játék volt, ami más fejlesztőket inspirált arra, hogy koppintani akarják, ez a modern szar meg más játékok koppintásával készült.
És a woke Crystal Dynamic évekig halogatta, hogy normális, teljes értékű remake-et csináljon az első pár játékból (ami "modern" értelmezéssel nem polkorrekt), míg végül a kiadó egy másik cégnek adta a projektet, így lett az univerzálisan kedvelt Remastered. Amibe azért a Crystal Dynamicnak bele kellett kontárkodni azzal a disclaimer-rel az elején...
Hogy visszakanyarodjak a filmhez:
A maszkulin VIkander, akinek akcentusa van (remek döntés, hogy brit arisztokratát játszatnak valakivel, akin hallatszik, hogy nem brit) nem Lara, csak egy imposztor. De persze ízlések és pofonok. Számomra nincs olyan kontextus, amiben ez jó film. Még a régi gyermeteg Angeline Jolie-filmekhez képest is felejthető és bugyuta.
De a legjava még hátravan. A teljes karaktergyilkosságnak beillő .rajzfilm, és a Phoebe "franchise destroyer" Waller Bridge-féle élőszereplős sorozat...

Red Byron
Kedvenc játékosaid: Butragueno, Raul, Pufi Ronaldo
Kedvenc csapatod: 1993 Olympique Marseille

HozzászólásSzerző: Red Byron » 2024. június 8., szombat 11:50

wZoLee7 írta:
Red Byron írta: Zárójelben: Tavaly kijött egy Gollum videójáték. Nagy bukás volt. Igaz, nem feltétlenül a téma vagy a sztori miatt.
....
Ja... És decemberben jön a War of the Rohirrim anime!
A Fallout szerintem jó lett, viszont itt jön az hogy én nem játszottam egyikkel sem, pontosan annyit tudtam róla, hogy atom robbanások utáni túlélde szörnyekkel. Viszont a tomb raider játékok nagy rajongója vagyok, és szerintem a Vikander főle film sem lett volna rossz, ha nem úgy állnak hozzá az emberek, hogy rossz.
Itt a legnagyobb probléma h nulla eredeti ötletből akarnak már kasználni. Az egész gyűrűk ura dolgot vagy rég elkellett volna engedni. Igazából ez az egésszel a baj, úgy állunk ehhez a gollam dologhoz is h tuti bukás lesz. Én is ezt gondolom :D
Mikor a Nolan-bratyó a premier előtt kitudódott interjúban azt mondta, hogy a Fallout nem rajongóknak készült és igazából nem is számít, hogy miről szól a játék. És ugye ez kb. csak visszahangozza az összes kb 2016 után készül adaptáció as poeticáját. Mert mindenhonnan azt hallom, olvasom, hogy az alig 20 éves fingarcú "írók" (fan fictionnak is nevezhetném, de mivel ezek nem fanok, ugye ezt nem tehem) nem a tehetségük alapján kerülnek abba a helyzetbe, hogy 20-30-40 éves, "beépített" sokmilliós rajongóbázissal bíró szellemi termékeket mutassanak be, és akik castingolják ezeket, azok elvárják, hogy ne ismerjék a forrásmunkákat, sőt, hogy gyűlöljék azokat! Vagyis a szellemi termék tualjdonosa eleve lemond arról a sokmillió potenciólis nézőről (fizetőképes, mert többségében felnőtt, saját keresettel rendelkező emberekről van szó), csak azért, hogy a saját politikai nézeteikkel eltorzíthassák a forrásmunkát, mindezt a "modern audiance" kedvéért.
Na, hogy a Falloutra is visszatérjek. A nagy verekedésjelenet számomra a teljes dilettantizmust reprezentálta, és ennek semmi köze ahhoz, hogy hű-e a sorozat a játékokhoz. Egyszerűen ileyn unalmasan filmezett, szarul koreografált és még ki is lassított harcot még sohasem láttam. Az ellenszenves, illogikusan viselkedő karakterek már csak hab a tortán.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2024. június 4., kedd 20:14

soadroli írta: Alien: Romulus Trailer
Várós lesz, de direkt nem nézek meg olyan film traileret ami komolyan erdekel, ellövik a 80%at benne

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. június 4., kedd 18:21

Alien: Romulus Trailer
Kép

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. június 4., kedd 18:01

Megint ujraneztem Az otodik pecsetet, meg mindig 100/10. Aki nem latta, mindenkepp nezze meg, messze legjobb magyar film valaha.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. június 3., hétfő 22:51

soadroli írta: Venom 3 trailer
az előzőnél csak nem lesz szarabb :D
Na, pl. Ennek a trailernek emberek megnézik az első percét, és nem bezárják az ablakot, hanem végignézik, aztán elmennek, és megnézik a moziba ezt a fost. Nem bírom.

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois

HozzászólásSzerző: poronty » 2024. június 3., hétfő 17:23

Nagyon sajnálom, hogy egy olyan rohadt jó színész, mint Stephen Graham a nevét adja ehhez a szarhoz. Tuti ez is flop lesz, ahogy a többi Venom.
--------------Körte
Hakimi--Saliba--Gvardiol-Davies
------Fede------------Emery
Foden----Bellingham-----Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2024. június 3., hétfő 17:11

Venom 3 trailer
az előzőnél csak nem lesz szarabb :D
Kép

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 3., hétfő 13:06

ziro4vr írta:
kiserik írta: Én nem nagyon használom ezt a nyilas rendszert, de ha benézek a mozis topicba, akkor rendre kapnak az irományaid egy fel nyilat tőlem :agree: :D
Az a baj te a szavazófülkében is ilyesmi magatartást követsz. :mrgreen:
Nem gondolom, hogy ha nem birka módra loholok az aktuális trendek után, akkor az annyira baj lenne, de kinek mi :-* :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. június 3., hétfő 12:35

Remy Minus One.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2024. június 3., hétfő 12:13

kiserik írta: Én nem nagyon használom ezt a nyilas rendszert, de ha benézek a mozis topicba, akkor rendre kapnak az irományaid egy fel nyilat tőlem :agree: :D
Az a baj te a szavazófülkében is ilyesmi magatartást követsz. :mrgreen:
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 3., hétfő 11:45

Remy írta:
Realista24 írta:

Vagy majd egyszer fel fogsz noni es rajossz, hogy ki lehet magad fejezni hangsulyosan karomkodas nelkul is. :roll:
Egyszer lehet. Ahogy a forum masik reszenek is remelem sikerul ez majd idovel.

Amugy meg… magyarok vagyunk. Ha ennyire szuperjol tudunk karomkodni, hala a nyelvunknek. Hasznaljuk csak. :kalapos:
En szoltam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 3., hétfő 11:43

Realista24 írta:
Remy írta: Igen, mert oda lehetne cifrabbakat is irni. Nem szabad tulhasznalni egy szot. :kalapos: De azert csak egy forumon vagyunk. Win-win.
Vagy majd egyszer fel fogsz noni es rajossz, hogy ki lehet magad fejezni hangsulyosan karomkodas nelkul is. :roll:
Egyszer lehet. Ahogy a forum masik reszenek is remelem sikerul ez majd idovel.

Amugy meg… magyarok vagyunk. Ha ennyire szuperjol tudunk karomkodni, hala a nyelvunknek. Hasznaljuk csak. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 3., hétfő 11:41

Realista24 írta:
Remy írta: Igen, mert oda lehetne cifrabbakat is irni. Nem szabad tulhasznalni egy szot. :kalapos: De azert csak egy forumon vagyunk. Win-win.
Csak nem erdemes :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 3., hétfő 11:40

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. június 3., hétfő 11:27

Remy írta:
De ahogy latom, sokaknak nem tetszettek ezek a filmek. :agree: nem baj, toltam en is egy minuszt ra. :kalapos:
Én nem nagyon használom ezt a nyilas rendszert, de ha benézek a mozis topicba, akkor rendre kapnak az irományaid egy fel nyilat tőlem :agree: :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. június 3., hétfő 11:04

De ahogy latom, sokaknak nem tetszettek ezek a filmek. :agree: nem baj, toltam en is egy minuszt ra.
nekem van egy sanda gyanum, hogy a szall a kakukk feszkere vagy remeny rabjai elemzesre is tobb lefele nyilat kapnal, mint lajkot. :mrgreen:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 3., hétfő 10:58

Igen, mert oda lehetne cifrabbakat is irni. Nem szabad tulhasznalni egy szot. :kalapos: De azert csak egy forumon vagyunk. Win-win.

De ahogy latom, sokaknak nem tetszettek ezek a filmek. :agree: nem baj, toltam en is egy minuszt ra. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: