Jesé Rodriguez - 20

Archívum
peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Jesé Rodriguez - 20

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. december 6., szombat 21:18

Hogyhogy nincs a padon se Jesé?

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 6., szombat 9:20

Na akkor rosszul emlékeztem az interjú időpontjára, mybad.

De attól még hisztizett a médiában :mrgreen:

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 5., péntek 23:52

Az előszezonon ott volt, ez így igaz. De ami beszólásáról én tudok, az a februárban készült interjú volt. Tehát már szezon közepén, nem az előszezon után.
Pontosan, nem tudom milyen szeptember van itt emlegetve. Szó nem volt arról, hogy az előszezonban a felnőtt kerethez akart volna felkerülni. Hanem egész ősszel, amikor minden második...hmm, szerencsétlent is felvitte pár meccsre Mou, akkor a castilla legjobbját eszébe se jutott.

Az interjúból:
Továbbra is mindent bele fogok adni, remélem a klub is látja, hogy keményen dolgozom, biztos vagyok benne, hogy ők is tudják, és figyelnek majd.

Szerintünk elég jól teljesített ahhoz hogy lehetőséget kapjon.

Igen, szerintem is. De ha a lehetőség nem jön, a remény is kezd elveszni.
És pont erről magyaráztam. Hogy ezért kellett volna felhozni akkor hébe-hóba, hogy ott lebegjen közel a cél, hogy folyamatosan belekóstolhasson a legmagasabb szintbe, hogy folyamatosan ott lebegjen a cél előtte.
1,5 év után nem látom, hogy ez bármit is számított volna
Még most se? Más érvem nem nagyon van, szerintem ez kellően meggyőző, legalábbis nekem egyértelmű, hogy miért lett volna fontos kapni néha pár percet.
A lehetőségeket pedig megkapta volna a következő szezonban Mourinhonál is a tehetsége miatt. Ebben biztos vagyok
Hááát, én azért olyan nagyon nem vagyok benne biztos. Szerintem ha marad Mourinho, Jesé már nem lenne itt. Láthatóan nem kedvelték egymást, Jesé így is nehezen maradt a hírek szerint, erősen győzködni kellett.

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. december 5., péntek 21:32

nmate írta:Na akkor leírom, hogy mire gondoltam, mert ti már itt ilyen februárokkal jöttök, én meg nem arról beszélek.

Szóval volt egy előszezon 2012 nyárán. Ekkor Mourinho vitte a csapattal a sok Castillást, többek között Jesét is, hogy megnézze mit tudnak (amúgy nem először, mert 2011-ben is volt már Jesé a csapattal, bár akkor még 18 évesen egyértelmű volt, hogy nem megy fel.). Ezután úgy döntött, Jesé nem kell a felnőttcsapatba még. Erre a spanyol megkérdőjelezte a választ egy interview kérdés kapcsán, Mourinho berágott rá és még azokra a szotyi meccsekre sem hívta fel, ahol Morata lehetőséget kapott a sérültek miatt.

Na én erre gondoltam, a szakmai döntés pedig a bepofázás előtt volt. Remélem tiszta amit írok.
Az utolsó mondattal már tiszta, hogy a szakmai döntés a "nem kell az első csapatba" volt. Ezzel egyetértek. Mármint Veled és a döntéssel is. Én a későbbi esélymegtagadást nem tartom szakmai döntésnek, ezt igen.
Az előszezonon ott volt, ez így igaz. De ami beszólásáról én tudok, az a februárban készült interjú volt. Tehát már szezon közepén, nem az előszezon után. És nem azt firtatta, hogy miért nem kerettag, hanem hogy míg mások megkapták abban a szezonban a lehetőséget, és az 5 perc örömöt, addig Neki ez nem adatott meg, pedig a Castillában rendszeresen bizonyít.
EDIT: De ha volt másik/korábbi, amiről nem tudok/nem emlékszem rá, nyugodtan javíts ki. :)

És egy kis korrekció, nem "mi", hanem én hoztam fel a februárt. Ahogy én sem szeretem, ha általánosítanak engem másokkal, úgy másnak sem biztos, hogy jól esik, ha az én véleményemet a szájába adják. :)
nmate írta:Igen, erről szólt a vita. Ez meg... ki mennyire sértődik meg rajta. Mourinho nem szereti, ha a játékosai a háta mögött a médiában panaszkodnak. Én sem szeretném, mondja a szemembe.
Én sem értek egyet azzal, hogy ha valaki a médiában közli a bajokat. De Jesé egyrészt nem volt Mourinho játékosa, hogy Őt idézzem: "A tartalékcsapat edzője Toril." Másrészt én még mindig nem látom, hogy ebben az interjúban annyira beszólt volna. Ilyen kérdéseket kapott, hogy "miért nem került még fel", "szerintünk megérdemelné", "feladta-e már, hogy felkerüljön". Az utolsó kérdés előtt, még méltatta is a portugált, meg egyetértett vele. Az utolsó kérdésnél volt egyedül az, hogy megkérdezték, hogy jó-e Mourinho, az akadémia szempontjából. Erre jött az a válasz, hogy "Szerintem ő egy olyan edző, aki szereti a saját játékosaival körbevenni magát, olyanokkal, akik már bizonyítottak. A tartalékcsapat edzője Toril."
Nem hiszem, hogy ezt bántásnak szánta, de azt sem, hogy a pillanat (sértettség?) hevében teljesen átgondolta, mit mond.
És lássuk be, igaza van/volt. :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 5., péntek 20:57

Na akkor leírom, hogy mire gondoltam, mert ti már itt ilyen februárokkal jöttök, én meg nem arról beszélek.

Szóval volt egy előszezon 2012 nyárán. Ekkor Mourinho vitte a csapattal a sok Castillást, többek között Jesét is, hogy megnézze mit tudnak (amúgy nem először, mert 2011-ben is volt már Jesé a csapattal, bár akkor még 18 évesen egyértelmű volt, hogy nem megy fel.). Ezután úgy döntött, Jesé nem kell a felnőttcsapatba még. Erre a spanyol megkérdőjelezte a választ egy interview kérdés kapcsán, Mourinho berágott rá és még azokra a szotyi meccsekre sem hívta fel, ahol Morata lehetőséget kapott a sérültek miatt.

Na én erre gondoltam, a szakmai döntés pedig a bepofázás előtt volt. Remélem tiszta amit írok.
Toky írta:Nem arról vitázunk, hogy ezzel derékba tört-e a karrierje, hanem arról, hogy mennyire volt jogos az nmate szerint hiszti, szerintem csöppet őszinte, de még korrekt nyilatkozat.
Igen, erről szólt a vita. Ez meg... ki mennyire sértődik meg rajta. Mourinho nem szereti, ha a játékosai a háta mögött a médiában panaszkodnak. Én sem szeretném, mondja a szemembe.

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. december 5., péntek 20:53

Toky
Ezt tudom. Én azt akartam ezzel mondani, hogy felesleges volt a hiszti, mert abból a szezonból a lehető legjobban jött ki.
A lehetőségeket pedig megkapta volna a következő szezonban Mourinhonál is a tehetsége miatt. Ebben biztos vagyok

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. december 5., péntek 20:49

Toti írta:és ezzel miért tett volna keresztbe torilnak?
épp, h így ott hagyott a fiataloknál egy abszolút tehetséges és kiemelkedő játékost.
vagy csak én nemértem? :hmmm:
Több csörte is volt ott. De hogy a kérdésre válaszoljak, Jesé többször méltatta Torilt (és Karankát is). Felteszem Toril is ajánlotta Mourinhonak, hogy legalább próbálja ki (ahogy Nachot is szélső bekknek a szűkös időben, de Őt sem akarta). Ezzel csak azt demonstrálhatta, hogy Ő mindent jobban tud, és egy Castilla edzője neki ne szóljon semmit.
nmate írta:Most valaki árulja el nekem, miért volt rosszabb döntés a spanyol másodban játszatni kezdőként, mint 20 percekre bedobni 2 hetente hasonló kaliberű ellenfelek ellen?
Itt nem a folyamatos játéklehetőségről volt szó még mindig. Jesé 1 dolgot kért, hogy NÉHA hadd játsszon a felnőttek között (konkrétan azt, hogy bemutatkozhasson a szezonban), és NEM 2 hetente 20 perceket.
nmate írta:Nem véletlen nem vitték fel, ez egy jó szakmai döntés volt Mourinhotól,...
Egyetértek Veled, és RMCF-fel, hogy nem véletlen volt (mint tudjuk ez Mou utolsó éve volt a csapatnál). Csak azzal nem értek egyet, hogy szakmai döntés született. Lásd a fenti választ.
nmate írta:Jesé meg fiatal volt, türelmetlen, forrófejű és beszólt a médián keresztül.
Újságírói kérdésre válaszolt, amikor a nyilatkozata alapján már sejtette, hogy nincs sok remény.
nmate írta:Ennyi a sztori, már jobb játékos, több játékidőt fog kapni, szóval ez a szitu nem áll fenn.
Ezt meg nem igazán értem. Persze, hogy nem áll fenn, mivel már nem Mourinho dirigálja a csapatot, valamint Jesé is az első keret tagja. :kivagyhe:
nmate írta:Morata sem volt az első keretben Mourinhonál, csak ő kussolt szeptemberben, Jesé nem. Később Jesé is kapott volna lehetőséget, ha nem jár a szája az előszezon után. Ennyi.
Milyen előszezon van 2013.02.20-a környékén? Akkor hozták le a szerkesztők a hírt odaát. És kétlem, hogy az előszezon után ennyit vártak volna vele. :roll:
tucsoki írta:Lehet én vagyok elfogult, de továbbra is azt látom, hogy egy 18-19 éves játékos ugyan annyi epizódszerephez jutott mint a társai.
Hát ha február végén még nem játszott abban a szezonban a felnőtt csapatnál, akkor nem tudom, hogy mennyi epizódszerephez jutott. Ugyanis még mindig arról az egy szezonról beszélünk, és megy a vita.
wxyz írta:1,5 év után nem látom, hogy ez bármit is számított volna
A vita abból indult ki, hogy:
nmate írta:Hát ez elég necces, emlékszem 18-19 évesen milyen hisztit levert, hogy Mourinho nem számol vele az első csapatnál.
Nem arról vitázunk, hogy ezzel derékba tört-e a karrierje, hanem arról, hogy mennyire volt jogos az nmate szerint hiszti, szerintem csöppet őszinte, de még korrekt nyilatkozat.

És a félreértések elkerülése végett, ez (és az előző) poszt nem arról szól, hogy Mourinho de köcsög, hogy nem játszatta, meg, hogy igenis kellett volna. Nekem tök mindegy volt akkor, hogy játszik-e. Itt arról van szó, hogy szerintem(!) jogos volt a véleménye, amit elmondott, ÉS nem sírás volt a médián keresztül, hanem egy interjú, ahol folyton Mourinhoról kérdezték, hogy miért nem játszhat a nagyoknál, illetve ÉN nem tartom nagyképűnek, és türelmetlennek.

Edit:
Kerlon írta:Amúgy Ancelottinál is sírt tavaly, ...
Erre nem emlékszem. Meg tudnád mondani, hogy ez kb mikor volt, esetleg egy linket róla. Megköszönném! :)

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 5., péntek 20:25

nmate írta:Most valaki árulja el nekem, miért volt rosszabb döntés a spanyol másodban játszatni kezdőként, mint 20 percekre bedobni 2 hetente hasonló kaliberű ellenfelek ellen? Nem véletlen nem vitték fel, ez egy jó szakmai döntés volt Mourinhotól, Jesé meg fiatal volt, türelmetlen, forrófejű és beszólt a médián keresztül. Ennyi a sztori, már jobb játékos, több játékidőt fog kapni, szóval ez a szitu nem áll fenn.

Morata sem volt az első keretben Mourinhonál, csak ő kussolt szeptemberben, Jesé nem. Később Jesé is kapott volna lehetőséget, ha nem jár a szája az előszezon után. Ennyi.
Szerintem jó döntés volt, de a tavaszra kölcsön kellett volna passzolni egy első osztályú csapatnak, hogyha ennyire bizonyítani akar, akkor menjen olyan helyre, ahol valószínűleg rendszeresen játszhat. Mondjuk így is fel tudott kerülni egy év múlva a nagyokhoz, de lehet nagyobb léptékben haladt volna.

Amúgy Ancelottinál is sírt tavaly, ami aggaszt, mert ha nem lesz türelmes és mondjuk a tavaszi meneteléskor még nem bízunk benne, mert nem lesz meg a formája, akkor mellőzve lehet és megint neki állhat hisztizni, amire nincs szükség. Főleg, hogy végre nyugodt a légkör és minden klappol. Ha meg egyszerűen kevésnek tűnik, akkor meg mehet opcióval vagy kölcsönbe.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. december 5., péntek 19:26

CS0ki írta:
Szerintem nem volt az olyan nagy baj, hogy nem játszott Mourinho utolsó szezonjában
Másodosztály jó fejlődési lehetőség volt neki.

Ha több meccsen, kb 5-10 körül pályára lép a nagy csapatban akkor már nem szerepelhetett volna a Castillában. Azzal rosszabbul járt volna ha játszik mondjuk pl 800 percet, a többit meg padozza
Ha meg kap pár meccset, mint a másik Rodriguez az sokat nem számitott volna
De számított volna, mert ezért hisztizett. Nem akart az első kerethez tartozni vagy ilyesmi, egyszerűen csak kapni 10 percet egy már eldőlt bl csoportmeccsen meg a kupában. Nála tehetségtelenebb játékosok mind megkapták az élményt, hogy egyszer-kétszer a nagycsapatban játszhassanak, a legjobbnak ítélt játékost meg le se szarta. Ahogy írtam, itt a gesztus a lényeg, hogy belekóstolhasson néha-néha a nagycsapatba, ezzel folyamatosan még jobb teljesítményre lehet sarkalni.
1,5 év után nem látom, hogy ez bármit is számított volna

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 5., péntek 18:35

Most valaki árulja el nekem, miért volt rosszabb döntés a spanyol másodban játszatni kezdőként, mint 20 percekre bedobni 2 hetente hasonló kaliberű ellenfelek ellen? Nem véletlen nem vitték fel, ez egy jó szakmai döntés volt Mourinhotól, Jesé meg fiatal volt, türelmetlen, forrófejű és beszólt a médián keresztül. Ennyi a sztori, már jobb játékos, több játékidőt fog kapni, szóval ez a szitu nem áll fenn.

Morata sem volt az első keretben Mourinhonál, csak ő kussolt szeptemberben, Jesé nem. Később Jesé is kapott volna lehetőséget, ha nem jár a szája az előszezon után. Ennyi.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. december 5., péntek 18:24

Ha nem játszatta,akkor annak oka volt.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 5., péntek 16:07

Lehet én vagyok elfogult, de továbbra is azt látom, hogy egy 18-19 éves játékos ugyan annyi epizódszerephez jutott mint a társai.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2014. december 5., péntek 14:57

Toky írta:Abban az évben voltak a hírek, hogy Mourinho összeveszett Torillal, a Castilla akkori vezetőjével. Voltak róla hírek, hogy azért nem hozza fel Mourinho Jesét, hogy ezzel is keresztbe tegyen Torilnak.
és ezzel miért tett volna keresztbe torilnak?
épp, h így ott hagyott a fiataloknál egy abszolút tehetséges és kiemelkedő játékost.

vagy csak én nemértem? :hmmm:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Toky

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. december 5., péntek 14:41

CS0ki írta:A 2012/2013-as szezonról volt szó, akkor volt a panaszkodása. Remekül játszott a Castillában, Mourinho meg sok fiatalnak adott lehetőséget, csak neki nem. Nem csodálom, hogy szívta a fogát, még ha nem is volt túl okos dolog a sajatóban erről beszámolni.
Abban az évben voltak a hírek, hogy Mourinho összeveszett Torillal, a Castilla akkori vezetőjével. Voltak róla hírek, hogy azért nem hozza fel Mourinho Jesét, hogy ezzel is keresztbe tegyen Torilnak. Miután ezek a hírek megjelentek, kapott Jesé egy interjút, ahol faggatták többször Mourinhoról.
Két dolgot mondott:
- az a fajta ember, aki a "kiskedvenceivel" szereti körbevenni magát,
- illetve arra a kérdésre, hogy a portugál milyen sokat tett a Castilláért, azt válaszolta, hogy a Castilla edzője Alberto Toril.
Akkor most melyik válasz nem volt igaz? :mrgreen:

És ahogy sokan írták, nem kezdő akart lenni akkor, hanem "csak" bemutatkozni. Amikor meg lejárt volna a szerződése, és hosszabbítani akartak vele, akkor meg hülye lett volna, ha nem követel egy helyet a felnőtt csapatban ha más nagy csapatok, ahol esetleg kibontakozhatna, azt ajánlottak Neki. Én nem látom rajta, hogy beképzelt lenne, de látok benne fantáziát, és elszántságot.
Szerintem Ő lesz az új Raúl. B-)

Csak mert. :mrgreen:

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 5., péntek 9:42

2011 decemberében szerepelt az Ajax elleni BL utazókeretben, rá egy hétre CR cseréjeként lépett pályára egy spanyol kupa meccsen, aztán csak a téli szünet után, márciusban cserélte be ismét. Egy 18 éves játékos, aki a 2011-es szezonra került fel a Castilla-hoz, nem igazán szokott több játéklehetőséghez jutni máshol sem, nem csak a Real Madrid-ban.
A 2012/2013-as szezonról volt szó, akkor volt a panaszkodása. Remekül játszott a Castillában, Mourinho meg sok fiatalnak adott lehetőséget, csak neki nem. Nem csodálom, hogy szívta a fogát, még ha nem is volt túl okos dolog a sajatóban erről beszámolni.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. december 5., péntek 5:28

Azzal kitörölheti kb, hogy keretteg volt, ha egy percet sem volt a pályán...

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 5., péntek 0:45

CS0ki írta:
Szerintem nem volt az olyan nagy baj, hogy nem játszott Mourinho utolsó szezonjában

Ha több meccsen, kb 5-10 körül pályára lép a nagy csapatban akkor már nem szerepelhetett volna a Castillában. Azzal rosszabbul járt volna ha játszik mondjuk pl 800 percet, a többit meg padozza
De számított volna, mert ezért hisztizett. Nem akart az első kerethez tartozni vagy ilyesmi, egyszerűen csak kapni 10 percet egy már eldőlt bl csoportmeccsen meg a kupában. Nála tehetségtelenebb játékosok mind megkapták az élményt, hogy egyszer-kétszer a nagycsapatban játszhassanak, a legjobbnak ítélt játékost meg le se szarta. Ahogy írtam, itt a gesztus a lényeg, hogy belekóstolhasson néha-néha a nagycsapatba, ezzel folyamatosan még jobb teljesítményre lehet sarkalni.
2011 decemberében szerepelt az Ajax elleni BL utazókeretben, rá egy hétre CR cseréjeként lépett pályára egy spanyol kupa meccsen, aztán csak a téli szünet után, márciusban cserélte be ismét. Egy 18 éves játékos, aki a 2011-es szezonra került fel a Castilla-hoz, nem igazán szokott több játéklehetőséghez jutni máshol sem, nem csak a Real Madrid-ban.

Egyébként később, a tartalékcsapatban nyújtott teljesítményével kezdte magára felhívni a figyelmet, előtte, és akkoriban is más slágerek voltak: Morata (az új Raúl...), Sarabia, Canales, stb.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 5., péntek 0:14

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 4., csütörtök 18:08

Persze, hogy nem volt baj. Látta ezt Mourinho is, ezért nem is hozta fel. Sok lehetőséget nem kapott volna még olyan fiatalon. Jesét magunknak tartogattuk, Morataból meg üzletet csináltunk, mert annál azért jobb, hogy ingyen elengedjük a Castillából, viszont a felnőttcsapathoz gyenge. Játszott pár szotyi meccsen, felment az ára, aztán vihette az a lúzer banda.

Én csak CSOki mondatára reagáltam amúgy, hogy azért van a srácban egy kis hiszti.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. december 4., csütörtök 18:02

wxyz írta:Szerintem nem volt az olyan nagy baj, hogy nem játszott Mourinho utolsó szezonjában

Így utólag tényleg jobb volt, hogy a Castillában tolta. Legalább rekorder lett. B-) Carlo alatt meg tolta eleget, és idén is megfogja kapni a lehetőséget, ebben biztos vagyok.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: