zidane megfelelősége nálam akkor fog eldőlni, hogy (ha megéri) jövő nyáron képes lesz-e a haverok helyett visszahozni és kezdőbe (vagy annak közelébe) tenni a fiatal generációt. elsősorban a következőkre gondolok: mendy, militao, ödegaard, ceballos, brahim, achraf, vinicius. ha nem, akkor nem kell megvárni vele a nyarat, mert arra rámegy a 3. szezonunk is.
gondolkodtam kicsit, én így csinálnám.
VÉDELEM
nálam a keretben az összes jelenlegi védőnek biztos helye van marcelót ésvagy odriozolát kivéve. achrafot visszahoznám, és ott játszana stabilan, ahol a legjobb. most eléggé képzavarban vagyok, mert dortmundban mindkét szélen játszott, megállta a helyét itt is ott is, de annyi meccset nem láttam, hogy megtudjam állapítani, hogymelyik oldalon jobb. attól függően hogy hova kerülne megválnék marcelótól vagy odriozolától. a széleken tehát achraf, carvajal, mendy és odriozola (vagy marcelo) lenne.
középen meghagynám a 4 védőt, de ramost sokkal gyakrabban kell váltogatni és a miltao-ramos-varane hármasnak kiegyensúlyozottan kell játszania, nem ahogy most van, mert ez nevetséges. ramos még jópár évig tudná segíteni a csapatot, de ha nem vállalja be ezt, akkor szomorúan de meg kell tőle válni (hozzáteszem annyira azért nem lepődnék meg ha dobbantana...volt már hogy sejtette, hogy ha nem úgy lesz, ahogy ő elképzeli, akkor továbbáll....). szintén ha varane nem érzi a motivációt, akkor ugyanúgy. az ő árából lehetne sztárvédőt igazolni. de alapból egyiket se adnám el.
nálam a védelem:
ACHRAF-VARANE-MILITAO-MENDY vagy
CARVAJAL-VARANE-MILITAO-ACHRAF
KÖZÉPPÁLYA
nem leszek népszerű de nálam a középpályán casemirón kívül senkinek nincs helye. a brazil már sokszor bebizonyította, hogy lehet rá számítani. amikor végigvertük európát oszlopos tag volt, amikor szarul játszunk általában akkor is igyekszik. nem akarok még egy khedira/gago időszakot. korban is teljesen rendben van még. akitől biztos meg kell válni az modric és isco. valverdét padra megtartanám, és visszahoznám ödegaardot, akit a kezdőbe tennék modric-like pozícióba (de nem pontosan oda) és szintén visszahívnám ceballost is. a spanyol egyelőre fejlődik az arsenalban és a válogatottban is, de év végére tisztázódhat, hogy kezdőbe való-e vagy inkább padra. mindenesetre erősítés akárhol van.
a középpályára legalább egy embert igazolni kell, aki nem pogba, én egy labdabiztos nagyonsokat futó négert igazolnék, ndombelére már jól rábasztunk, de hát ez van ha szemellenzős az edző. vdb sem tűnik rossz megoldásnak, de itt nincs egyértelmű jelölt. szóba jöhet pogba is, de szerintem ő túl nagy rizikó. kroos pad, illetve belevinni a rotálásba. lehet hogy varanehoz hasonlóan ő sem érzi már magát motiváltnak, akkor el kell adni, és a helyére hozni még egy embert. jamest, ha nem érkezik 40 millió feletti ajánlat, akkor megtartanám. tehermentesíteni a ligába/kupába nagyszerű.
nálam a középpálya: CASEMIRO - ??? (CEBALLOS vagy ÚJ ARC) - ÖDEGAARD
padon: ceballos (?), valverde, kroos (vagy helyette egy új játékos), james.
TÁMADÓK
egyelőre nekem benzema helye biztos...csak már ő is öregszik, a cseréje jovic. marianóra, bár amúgy én jovic elé sorolnám, egyszerűen nem lehet számítani a folyamatos sérülései és meccshiánya miatt. őt eladnám, inkább télen mint nyáron.
bal oldalon hazard, cseréje vinicius. de, ha hazard hozni fogja a dagadt lassú formáját hosszabb időre, akkor simán megcserélném. egyszerűen ez madridban nem fér bele, úgy meg főleg nem, hogy ÁLLÍTÓLAG álmai klubjában van. dolgozzon. nem a chelseaben van már, itt még semmit nem tett le, mutassa meg. mielőtt bárki belekötne. azt szeretném, ha szopatna, és megmutatná. de a történelemben volt már mindkét esetre példa.
jobb oldalon bale lenne. nincs jobb alternatíva, de nem is nagyon kell keresni. képességekben az egyik legjobb játékos a világon. nem a legjobb lelkiállapotban van most szerintem, de ez megváltozhat jövő szezonig. a lényeg, hogy idén sokat kell játszania. ez mindenkinek jó. a csapatnak meg neki is. ha játszik és jól játszik, akkor lehet el tudjuk adni normális áron, és akkor igazolhatunk. ha marad, az se baj, mert nincs tőle jobb játékos jobb oldalra a keretben. a kvalitásai jobbak, mint asensióé és gólerősebb is. meg a spanyol úgyis egy nagy kérdőjel lesz a sérülése után. bale cseréje asensio vagy brahim.
nálam a támadók: HAZARD-BENZEMA-BALE
padon: brahim, asensio, vinicius és jovic
KAPUS
elsősorban megézném areola mit tud, ha meggyőző nálam övé a poszt, lunin a cseréje, curtoisnek koccoltak. ha areola visszamegy párizsba akkor curtois maradhat, de ha az új csapatban is ilyen szerencsétlen balfék lesz, akkor meszeltek neki. szivem szerint leigazolnám oblakot vagy kepát. full komolyan.
a következő játékosokat jövőre (is) kölcsönben tartanám: kubo, rodrygo és reguilón.
na, kösz ha elolvasod.