cart írta:Szerintem nem véletlenül játszik annyira mélyen. Előrébb jobban kijönne, hogy mocskosul lassú.
Még jó, hogy alapból TKP a csávó
HozzászólásSzerző: KAG » 2015. május 14., csütörtök 21:03
cart írta:Szerintem nem véletlenül játszik annyira mélyen. Előrébb jobban kijönne, hogy mocskosul lassú.
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. május 14., csütörtök 20:59
Szerinted James elsődleges feladata nem a támadás? Most komolyan? Jmes a mosolyáért, meg a gólirályi címe miatt vettük meg. Egy ízig-vérig támadószellemű játékos, aki szerencsére elég lelkes ahhoz, hogy megtegye védekezésben azt, ami egy támadótól elvárható.jamest megvettük 80 millióért, úgy, hogy alapból egy támadó játékos volt, most pedig nem az az elsődleges feladata. miért ne tehetnénk meg pogával? simán kinézem.
Klasszikus vkp-t ha akarnánk, se nagyon tudnák igazolni, az gyakorlatilag kihalt a fociból.De ő sem az a klasszikus vkp, ami most éppen kellene nekünk.
Manapság azért már nincs, vagy túl nagy luxus lenne egy olyan poszton lévő játékos, aki kizárólag a védelem előtt "téblábol" (nem is illene a labdatartósabb focihoz - aztán ki tudja milyen lesz az arculatunk, ha Ancelotti esetleg lelép). Sokkal komplexebb ember kell nekünk, olyan, aki kellően dinamikus, de a labdával is jó viszonyban van. Pont azért is, ami tegnap valóban nagyon szembetűnően kiütközött, Kroos bár nagyon jó spíler, viszonylag lassú, illetve nem tudja felvenni a lendületből érkező embert, vagy esélye sincs utolérni.
Pedig Veratti pont az a védelem előtt "tébláboló" figura, aki pontosan tisztában van azzal, hogy neki az elsődleges feladata a védekezés. Emellett persze az építkezéssel is foglalkozik, eleve érdekes lenne a nagycsapatoknál lévő középpályásoknak csak a védekezéssel törődni, hiszen jórészt náluk van a labda. Ez szerintem elsősorban áldozatkészség és fegyelem kérdése. Verrattin látom azt, hogy teljes erejéből koncentrál arra, hogy megvédje a hátsó négyest, áldozatosan játszik. (Emellett persze iszonyú labdaügyes és labdabiztos, remek mozgással és passzjátékkal). Nekem Pogba nem ez. Ő ha úgy látja, akkor megindul, aztán az ellenfél 16-ig meg sem áll, de visszafelé már nem ilyen lelkes, sokkal kevésbé érdekli, hogy mi van a védelemmel, a támadásra koncentrál, jobb is abban, mert ott kiemelkedő képességei vannak. A védekezésben legalább olyan fontos a fegyelem, a taktikai érzék, a játék olvasása, mint a fizikai felépítés, amiben nagyon erős a francia. A pozitív tulajdonságai mind támadásban jönnek elő inkább, és kár is elpazaorolnia védekezésre az erejét, amikor elől tud alkotni.Amit védekezésben tud nyújtani, azt sokan lehozzák, amit támadásban, azt már jóval kevesebben.Ezeknek a kritériumoknak amúgy szerintem Verratti és Pogba is megfelel,
HozzászólásSzerző: cart » 2015. május 14., csütörtök 20:38
HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. május 14., csütörtök 20:37
HozzászólásSzerző: Csabi » 2015. május 14., csütörtök 20:35
dimaria jöhet is vissza, a középpályán jól meglenne a kroos, modric, dm, isco, casemiro ötös. nyilván felváltva.Revealed: €15m per goal, €8m per assist - the true cost of Falcao & Di Maria
HozzászólásSzerző: fernandoredondo » 2015. május 14., csütörtök 20:02
HozzászólásSzerző: Anthony » 2015. május 14., csütörtök 19:28
Ha Modric is ott van akkor sem tudjuk igazából mennyire elég, mert ősszel olyan sok nagy csapat ellen nem játszottunk. Teljesen más buli egy BL csoportmérkőzés, és egy egyenes kieséses szakasz, elődöntős nyomás.morientes írta:Így van,vele Modrical van egyensúlyban a kp,ha a horvát nincs,akkor már nagyon nagy rajta a teher.
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2015. május 14., csütörtök 19:09
Már sokatoktól láttam, hogy írtátok Dea Geat, mint egy szinte biztos érkező. Ez csak egy vágy mindenkinél vagy valamiről lemaradtam?
Nem vagyok egy Reus fan, de az viszont jo a sracban, h csatarkent kozepen is tud jatszani nem csak szelen. Ha mondjuk kellokepen rotaljuk mindharom poszton akkor meg Iscoeknak is marad rengeteg meccs. CR sem birja mar, Benzemanak is kell pihennie jocskan. Akkor mar inkabb ilyen megoldas mint egy egydimenzios cserecsatar, aki var 15 meccset amire palyara lephet.
HozzászólásSzerző: numberone1 » 2015. május 14., csütörtök 18:47
Nagyabbol egyetertek. Nem vagyok egy Reus fan, de az viszont jo a sracban, h csatarkent kozepen is tud jatszani nem csak szelen. Ha mondjuk kellokepen rotaljuk mindharom poszton akkor meg Iscoeknak is marad rengeteg meccs. CR sem birja mar, Benzemanak is kell pihennie jocskan. Akkor mar inkabb ilyen megoldas mint egy egydimenzios cserecsatar, aki var 15 meccset amire palyara lephet.RealMadridFanatic írta: Chicharito érdekes eset, szerintem hosszú távon nem hozná azt, amit pár meccsen tudott, elégedetlen is lenne, nekem amúgy is kevés technikailag, cserecsatár posztra nincs jelöltem.
HozzászólásSzerző: shoota » 2015. május 14., csütörtök 18:36
Már sokatoktól láttam, hogy írtátok Dea Geat, mint egy szinte biztos érkező. Ez csak egy vágy mindenkinél vagy valamiről lemaradtam?RealMadridFanatic írta:Első körben De Gea - Casillas csere alap.
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2015. május 14., csütörtök 18:17
HozzászólásSzerző: morientes » 2015. május 14., csütörtök 17:38
Így van,vele Modrical van egyensúlyban a kp,ha a horvát nincs,akkor már nagyon nagy rajta a teher.Ez tegnap kijött,szegény olyan fáradt volt,hogy a "lövése" alig gurult el a kapuig...Nyilván nem Kroos személye ellen szólt, még ki is emeltem, hogy kiváló játékos, de nem tud teljes mértékben megbírkozni ezzel a feladattal. És ez nem most jött elő, már ősszel is megvolt.
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. május 14., csütörtök 17:25
Nyilván nem Kroos személye ellen szólt, még ki is emeltem, hogy kiváló játékos, de nem tud teljes mértékben megbírkozni ezzel a feladattal. És ez nem most jött elő, már ősszel is megvolt.akkor nem kroos az ok, hanem aki összeállítja a taktikát és a keretet.
Toure már 11/12-es szerzonban is gyakran előfordult a csatár mögött. És abban az időben volt emlegetve mint a liga egyik legjobbja? Volt nagy összegű átigazolási összeg emlegetve vele kapcsolatban? Vagy a barcás idejekor? Pogbáról meg csak 100 milliókat olvasok, annyiért egyszerűen nem fogunk venni egy olyan játékost, akinek nem a támadás lesz az elsődleges feladata. És nem is arról van szó, hogy box-to box vagy mit fog játszani pogba, hanem hogy nálunk a védelem előtt vannak problémák, én oda hoznék mindenképpen embert, és azt Pogba nem fogja megoldani. Ettől függetlenül persze lehet hozni Pogbát(bár nem tudom kinek a helyére), de nálam egy inkább védekezés központú, nagyon fegyelmezett egyénre mindenképpen szükség van.Tamadokent mar az utobbi 2-3 evben jatszott, elotte egyik volt a belso kozeppalyasoknak. Amikor ellenunk jatszott akkor is rengeteget gurizett a kp-n, azon a poszton (hivhatjuk b-to-b-nek vagy CM) vilag klasszis volt.Na ilyen lesz Pogba is...aztan majd 30 evesen mar mehet a csatarok moge, addig meg ki kell hasznalni a fizikai adotsagait is. Masik meg lathattuk, h tud fegyelmezetten is jatszani.
HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. május 14., csütörtök 17:17
Azt sem árt megvizsgálni hogy miért engedte el?dannen írta:bárhogy is, igaz. pont volt egy jó példa a második félidőben amikor pogba vezette a labdát három emberünkre, kroos mellett kezdte és a német szó szerint elengedte.
HozzászólásSzerző: Toti » 2015. május 14., csütörtök 17:04
akkor nem kroos az ok, hanem aki összeállítja a taktikát és a keretet.Kroos az egyik oka, hogy ennyi gólt kapunk. Egy egészen kiváló játékos, de egyszerűen mem arra való, hogy visszamenjen védekezni a második hullámban érkező középpályásokkal.
HozzászólásSzerző: numberone1 » 2015. május 14., csütörtök 17:01
Tamadokent mar az utobbi 2-3 evben jatszott, elotte egyik volt a belso kozeppalyasoknak. Amikor ellenunk jatszott akkor is rengeteget gurizett a kp-n, azon a poszton (hivhatjuk b-to-b-nek vagy CM) vilag klasszis volt.Na ilyen lesz Pogba is...aztan majd 30 evesen mar mehet a csatarok moge, addig meg ki kell hasznalni a fizikai adotsagait is. Masik meg lathattuk, h tud fegyelmezetten is jatszani.CS0ki írta:
És mennyibe került a citynek Yaya? Pedig egészen kiváló védőjátékot tolt a barcában. És mikor tartották a legjobbnak, amikor a barcában volt a védelem előtt, vagy amikor támadó középpályán játszott?? Nem azért tolták fel, mert nem tudott már hátrébb játszani, hanem mert hasznosabb volt elől, és azt a támadópotenciált kár volt hátrébb elpazarolni.
azert nem mindegy, h egy kifacsart jatekos jatszik ott vagy egy frissebb. Azert Kroos is jobban tud vedekezni, ha nem lenne ennyire faradt. De nem is az a lenyeg, hanem ha Kroos mellett van egy Modric-Pogba es elottuk egy Isco vagy mint most van egy Isco-James es elottuk egy CR-Bale...azert van eleg nagy kontraszt a ketto kozott. Mar nem is kell akkora vedekezni tudas.Valami hasonlót én is észrevettem. Amikor kontrázott a Juve egy szöglet után (asszem), akkor ő kb a félpályáig futott vissza a játékossal, majd lelassult és utána kb kocogott csak.
HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. május 14., csütörtök 16:59
Valami hasonlót én is észrevettem. Amikor kontrázott a Juve egy szöglet után (asszem), akkor ő kb a félpályáig futott vissza a játékossal, majd lelassult és utána kb kocogott csak.CS0ki írta:Kroos az egyik oka, hogy ennyi gólt kapunk. Egy egészen kiváló játékos, de egyszerűen mem arra való, hogy visszamenjen védekezni a második hullámban érkező középpályásokkal.
HozzászólásSzerző: Marky » 2015. május 14., csütörtök 16:51
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. május 14., csütörtök 16:41
És mennyibe került a citynek Yaya? Pedig egészen kiváló védőjátékot tolt a barcában. És mikor tartották a legjobbnak, amikor a barcában volt a védelem előtt, vagy amikor támadó középpályán játszott?? Nem azért tolták fel, mert nem tudott már hátrébb játszani, hanem mert hasznosabb volt elől, és azt a támadópotenciált kár volt hátrébb elpazarolni.Hany evesen kotott ki Yaya a csatarok mogott? amikor mar nem volt ereje annak a stilusnak megfelelni amit olyan magas szinten hozott elotte.
Kroos az egyik oka, hogy ennyi gólt kapunk. Egy egészen kiváló játékos, de egyszerűen mem arra való, hogy visszamenjen védekezni a második hullámban érkező középpályásokkal.Ott van Kroos a vedelem elott, nem kell ketto inkabb kell ket olyan aki betudja jatszani az egesz palyat. Ha Kroos kiesne akkor meg mindig ott lenne Modric arra a vedelem ele.
Jelenlévő fórumozók: 21 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem