(tibi18, nem akarlak bántani, nyilván sokkal de sokkal jobban vágod mi van itt, de tipikusan úgy beszélsz, akinek mivel benne van nap mint nap, szemellenző van a szemein, nem látod a valóságot (mint zidane a madridban kb perpill). objektív szemmel 5 perc alatt meg lehet mondani bárki mozgásáról bármilyen sportban, hogy ebből lesz-e vmi vagy nem. a cél, mint mindig, mert a cél csakis ez lehet, a világ teteje. nem érdekel, hogy vki "tehetséges", engem az érdekel, hol a következő nagylaci vagy görbicz, vagy bojana vagy éles)
Kezdem azzal, ami a legnagyobb probléma, de ha jobban megnézed, milyen országban is élünk, nem fogod furcsának találni.
Amikor ezek a srácok felnőttek, tehát utánpótláskorúak voltak, az utánpótlás-válogatottak úgy működtek, hogy az játszott, akiknek a szüleinek a zsebéből pénz került, abba a zsebbe aki a válogatottságról döntött. A jelenlegi helyzetről nem tudok nyilatkozni válogatott szinten, de klubszinten még mindig hasonlóan működik az igazolásoknál..
Ahogy már leírtam, a mostani keretnél nem hiszem, hogy jobbat össze lehetne rakni.
Az, hogy lassúak vagyunk, nem elsősorban abból ered, hogy ténylegesen lassúak vagyunk, hanem hogy ilyen típusú játékot játsznunk. Meg lehet figyelni, hogy mind férfi, mind női vonalon az északi (norvég, dán, svéd, izlandi) gyors, futós kézilabdát játszanak. Gyors lerohanások, gyors középkezdés rendezetlen védelemmel szemben. A magyar kézilabda jelenleg nem ezt a képzést követi, sőt nem is lehet megmondani, hogy mit követ. Az biztos, hogy válogatott szinten, mi inkább mindig is a taktikusabb, sok keresztmozgással operáló átlövős, beállós játékot erőltetjük. Vranjes viszont váltott most és már most látszik - 5 meccs után -, hogy mi is erőltetjük a gyors játékot, sokat rohanunk.. Ebből van jelenleg még nagyon sok technikai hiba, eladott labda stb. Mert most kezdtük el. De ehhez is kellett egy svéd edző, Vranjes személyében.
Tehát én nem azt mondom, hogy lassúak vagyunk, hanem azt, hogy a saját érdekünkben lassítjuk a játékot, támadásban.
Védekezésben más a helyzet. A dánok és spanyolok ellen nem volt szélső a csapatban, ennek köszönhetően az irányító, illetve alapból kettes védők védekeztek szélen, illetve kettes és hármas pozíciókban is olyanok védekeztek, akik egyébként még nem voltak egymás mellett, vagy viszonylag keveset. Kézilabdában sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy a védelem összeszokjon, mint a fociban - bár ehhez meg én nem értek.. -, tehát sokat számít, hogy a saját posztodon védekezz. Tehát itt pedig nem azt mondom, hogy lassúak, hanem inkább posztidegenek és ebből adódóan bizonytalanok, rutintalanok.