HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. március 1., vasárnap 16:32
nem a játékosok védelmében írtam.
Én úgy gondolom, hogy egy játékos teszi a dolát és focizik, igyekszik egyre jobbá válni. Nyilván ez alapján az egyes klubok meg akarják majd őt szerezni. AZ hogy mennyit kívánnak kiadni érte, nem maga a játékos határozza meg, hanem rengeteg mindent mérlgelve, ezer külső hatás alapján a klub dönti el, és adja ki érte azt a pénz. Úgy gondolom, ezért a péntzért a klubnak kell a felelősséget vállalnia, nem a játékosnak. A játékos nem azért focizik olyan szinten, amilyen szinten nyomja, hogy minél drágábban keljen el. Nyilván az ára miatt egy játékos elé elvárásokat tesznek. Ami részben jogos, a szurkolók felől, ha már ennyi az ára, akkor teljesítsen is úgy + ha a régi klubban lehozott egy teljesítményt, ami miatt fizettek érte annyit, amennyit és azt itt bármilyen okból itt már nem tudja lehozni. A klub felől nem érzem ennyire jogosnak. A játékos tudja, amit tud, de ez nem feltétlen felel meg az árnak. A klub döntött így, hogy kiad érte ennyit, akkor vállalja is a felelősséget, ha mégsem úgy sül el, vagy rosszul ítélte meg. Szerintem. Szerencsétlen Illarra pl nem tehet róla, hogy a klub kiadott érte 40 milliót. Sosem volt, és sosem lesz azon a szinten, és nem hiszem, hogy ő verte volna az asztalt, hogy márpedig vegyetek meg ennyiért.
Ezért említettem magát a fizetést, hogy az már inkább meghatározó. Ha valamelyik játékos kiharcol egy adott összeget, és felveszi azt a klubtól, akkor jogos az elvárás, hogy annak megfelelően teljesítsen. Vagy még jobban. A való életben, bármelyik munkahelyen így van, ha már ezt a példát hoztad fel. A fizetést kapja a dolgozó, nyilván a munkájával ezt a fizetést kell ellensúlyoznia, ezért adnak neki annyit.
Egy 80 milliós játékosnál a teljesítmény csak egy kis rész, ami meghatározza azt az árat. A nagyobb rész, a játékostól független. Marketing, pöcs méregetés, egyéb kereslet, ilyen-olyan szerződések, a jelenlegi tulaj makacssága, pénzügyi elvárása, jövőbeli várható értékek.. hasonlók. Ha csak a klubon belül körbenézünk, már láthatjuk, hogy mennyi féle minden van, és hogy legkevésbé sem meghatározó az ár a nyújtott/elvárt teljesítményben (Kroos, Isco, Bale, James, Illarra, csak hogy a mostanában érkezőket mondjam, elég rajtuk végig nézni. pl: Elég baj lenne, ha Kroosnál egy 25 millás teljesítményt várnánk el és/vagy kapnánk, és Illarránál is ha 40 millás teljesítmény lenne a mérce.).