Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. május 27., szerda 19:28

barni és te is jöttök ezzel az idióta "helyi önkormányzat" dumátokkal..

merthogy az nektek nincs ugye? ne akassz hasba
Ki mondta, hogy nincs? :lol: Annak nézz utána, hogy mondjuk a Loki vagy a Győr mennyi önkormányzati támogatást kaptak az elmúlt 10 évben és mi mennyit!Majd szólj ha észrevetted a különbséget!

az állami csilliárdos kis támogatásotokon kívül (mert ugye az van)
Például?
nem állami szponzoroknak minősített szponzorok odarendelve - groupama, főtaxi, főgáz, telecom, fővárosi csatornázási művek (ez a legnagyobb vicc bazz...)
A szövegértés látom nem megy, írtam, hogy kettő állami szponzorunk volt most már csak egy!Groupama mint odarendelt szponzor? :lol: Folytasd! :mrgreen:
Elképesztő, hogy az elmúlt 10-15 év vidéki csapatok orrba-szájba nyomása után még köpködnek a pesti csapatok támogatására!Főleg egy ETO drukker na ez a legjobb!

Raul7
Kedvenc játékosaid: Raul, Puskás, Guti, Modric, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Győri ETO, PSV Eindhoven

HozzászólásSzerző: Raul7 » 2015. május 27., szerda 19:17

torjack írta:
Ki tudja...én pl. nem tudom, hogy a Fradi szakosztályai mennyiből gazdálkodnak. Mennyi a jegybevétel, televíziós közvetítési díjak, reklámbevétel, sikerek utáni lóvé...de többet szerintem Te sem tudsz, meg Prométheusz sem. De legyen úgy, az adóforintjainkból van finanszírozva a Fradi. Mindenki úgy boldogul ahogy tud. Ki adóforintokból, ki fiktív kötvénykibocsátásból. A helyi önkormányzatok támogatási pénzei meg gondolom az égből hullanak.
Nekem volt rálátásom a pénzek elosztására, nagyon közeli ismerősöm dolgozott nálunk a győri klubnál. Hidd el, tudom hogy a magyar foci jövedelmezően egyszerűen nem tartható fel, és jogosnak tartom azt is, hogy nálunk például borult minden. Az nem jogos, hogy sok klubot lezavarnak nb3ba, nincs szándék a fenntartásukra, mert nem kötődnek érdekek hozzá, van pár, aki meg a világ összes pénzét elköltheti, úgyis pótolják állami forrásból. Egyébként nem erre akartam kilyukadni, jelenleg mint írtam, azzal van a legnagyobb problémám hogy ez gerinctelen megoldása volt a 12 csapatos nb1nek. Ja meg hogy az egyértelmű dolgoknak ne menjünk már neki, nem kell a többi klub szurkolóját hülyének nézni. Nincs jobb példa az állami befolyásra mint ahogy most borul a bili a vidinél... :|
"Real buy these big players like Figo, Zidane and Ronaldo, but I think the best player in the world is Raul." (Sir Alex Ferguson)

Prométheusz
Kedvenc játékosaid: Raul, Casillas, Puskás
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Prométheusz » 2015. május 27., szerda 19:12

torjack írta:
Vagy ti miből? Azt hiszed a reklámpénzekből pénzelhető az összes szakosztályotok? Meg a fizetések? Meg a nonstop igazolás? Értem én hogy nálatok óriási marketingszakemberek dolgoznak, meg mindenki zseni, de azért ne komolytalankodjunk már... :shutup: :kivagyhe:
Ki tudja...én pl. nem tudom, hogy a Fradi szakosztályai mennyiből gazdálkodnak. Mennyi a jegybevétel, televíziós közvetítési díjak, reklámbevétel, sikerek utáni lóvé...de többet szerintem Te sem tudsz, meg Prométheusz sem. De legyen úgy, az adóforintjainkból van finanszírozva a Fradi. Mindenki úgy boldogul ahogy tud. Ki adóforintokból, ki fiktív kötvénykibocsátásból. A helyi önkormányzatok támogatási pénzei meg gondolom az égből hullanak.
nem tudhatom. persze.

mindössze a saját honlapotokat kéne tanulmányoznod.

megtalálod benne az önkormányzatit is. pont.

http://www.fradi.hu/letoltes/2015/SKMBT ... 516550.pdf
"Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre…"

Prométheusz
Kedvenc játékosaid: Raul, Casillas, Puskás

HozzászólásSzerző: Prométheusz » 2015. május 27., szerda 19:10

torjack írta:
Vagy ti miből? Azt hiszed a reklámpénzekből pénzelhető az összes szakosztályotok? Meg a fizetések? Meg a nonstop igazolás? Értem én hogy nálatok óriási marketingszakemberek dolgoznak, meg mindenki zseni, de azért ne komolytalankodjunk már... :shutup: :kivagyhe:
barni és te is jöttök ezzel az idióta "helyi önkormányzat" dumátokkal..

merthogy az nektek nincs ugye? ne akassz hasba

az állami csilliárdos kis támogatásotokon kívül (mert ugye az van) meg az elengedett adósságokon kívül (mert ez ugye CSAK a fővárosi egyesületeknek szól), meg a barni által nem állami szponzoroknak minősített szponzorok odarendelve - groupama, főtaxi, főgáz, telecom, fővárosi csatornázási művek (ez a legnagyobb vicc bazz...) , folytathatnám... nyilván mindegyik dalolva önszántából ment..

szóval ezentúl VAN önkormányzati támogatásotok IS...

erről ennyit.

a három e-ből az erkölcsöt nyugodtan töröljétek..
"Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre…"

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2015. május 27., szerda 18:52

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2015. május 27., szerda 18:32

Raul7 írta: Vagy ti miből? Azt hiszed a reklámpénzekből pénzelhető az összes szakosztályotok?
BBarni írta:szponzorok pénzéből(Groupama,T),a Luss pénzből(nem kevés),stadionnév(évente százmilliós nagyságrendű összeg),a saját termékek értékesítéséből(az FTC milliós nagyságrendben gyártat italt a HELL ENERGY Magyarország Kft.-vel, ami akár több mint százmillió forintos bevétellel kecsegtethet éves szinten stb ),eladott játékosok árából(Besic),jegyárak/skybox(egy Skybox éves díja 17 és 22 millió között van ebből nekünk 34 db van, aminek nagyrésze elkelt, a Fradi-Újpest meccs 70 millió forintos jegybevételt hozott),a stadionban rendezett rendezvények és még sorolhatnám!
Persze egyszerűbb a brutális mennyiségű(2, ha jól tudom már csak 1) állami szponzorokra meg a nem létező hatalmas támogatásokra fogni a dolgot, mint utánanézni! :)
Egyáltalán nem kapunk nagyságrendekkel nagyobb támogatást mint bárki, azt meg már lentebb kifejtettem, hogy minket egyébként miért lenne érdemes támogatni!
:)

Egyébként maga a megoldás tényleg drasztikus, főleg a Nyíregyházával szemben. Nem így kellett volna ez tény. A szurkolókat sajnálom a legjobban. Illetve számomra a Pécs volt az egyik legszimpatikusabb klub az NB1-be. Egy pécsi honlap:
"Hol nevelkedett a mindenki által most imádott (de évekkel ezelőtt szinte nem is ismert) szövetségi kapitány Dárdai Pál? PÉCS!!! Hol nevelkedett a az ide szezon legjobb játékosa Gera Zoltán? PÉCS!!! Hol nevelkedett az idény legjobb kapusa Dibusz Dénes? PÉCS!!! Hol játszik az idény legjobb 21 éven aluli játékosa Márkvárt? PÉCS!!!
Ettől függetlenül nekünk is mindenki a pofánkba röhögött, amikor jogtalanul kizártak minket. Ezek után nem fogok könnyeket ejteni, akármilyen szimpatikus egy-két csapat, vagy éppen szurkolótábor. :)

Raul7

HozzászólásSzerző: Raul7 » 2015. május 27., szerda 17:52

BBarni írta:Ja persze gondolom szimpátia alapján szórták ki őket... :lol: :lol:
Az lényegtelen, hogy Pápán volt, hogy hónapok óta nem volt fizetés,Pécsen miután Matyi lelécel(t) semmi pénz nincs,Kecskeméten pedig már volt, hogy sztrájkoltak is a játékosok a fizetések elmaradása miatt!A Dózsáról lehet beszélni,mert az nevetséges volt, de a Fradi ügyét a legnagyobb ostobaság idevenni!

Ezt nem tudtam,köszi!Nem véletlen ez sem, a Nyíregyházi dolgon kívül nem nagyon lehet belekötni a mostani létszámcsökkentésbe(ha lesz)!
A Dózsa nevetséges volt, a tiétek nem, mert pár pénzelt bíró azt mondta. Ez a nevetséges.
Nem azt mondtam hogy szimpátia alapján szórták ki őket, de ennyi erővel egy Puskás Akadémiának mennyi létjogosultsága van? Ő kinek a pénzéből finanszírozza a működését mit gondolsz? Vagy ti miből? Azt hiszed a reklámpénzekből pénzelhető az összes szakosztályotok? Meg a fizetések? Meg a nonstop igazolás? Értem én hogy nálatok óriási marketingszakemberek dolgoznak, meg mindenki zseni, de azért ne komolytalankodjunk már... :shutup: :kivagyhe:
De továbbra is leszögezném, nem a 12 csapatos nb1-el van baj, hanem azzal ahogy megoldották. Persze nem neked, ti ottvagytok, az, aki kiharcolta pályán a bentmaradást, és kiszórják az meg hol érdekelne téged. Vagy éppen az erkölcsi kérdések emögött. Nem is megyek bele jobban... :coffee:
"Real buy these big players like Figo, Zidane and Ronaldo, but I think the best player in the world is Raul." (Sir Alex Ferguson)

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. május 27., szerda 17:28

Ja persze gondolom szimpátia alapján szórták ki őket... :lol: :lol:
Az lényegtelen, hogy Pápán volt, hogy hónapok óta nem volt fizetés,Pécsen miután Matyi lelécel(t) semmi pénz nincs,Kecskeméten pedig már volt, hogy sztrájkoltak is a játékosok a fizetések elmaradása miatt!A Dózsáról lehet beszélni,mert az nevetséges volt, de a Fradi ügyét a legnagyobb ostobaság idevenni!
Jogerős: törvénytelenül zárták ki a Fradit az NB I-ből
Mint ismert, 2006. december 7-én jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtábla előtt a 2006/07-es évi bajnoksággal kapcsolatos licenc-ügyben hozott határozatok megtámadása tárgyában. Az akkori döntés értelmében jogellenesek voltak azok a lépések, amelyekkel a korábban a licencet megkapó Ferencváros ügyét újratárgyalták. Az ítélet szerint jogellenes volt az MLSZ általi hatályon kívül helyezés, továbbá az új eljárás kezdeményezése is. A bírósági döntés ellen az MLSZ nyújtott be felülvizsgálati kérelmet, amelyet ezúttal a Legfelsőbb Bíróság bírált el. - Az FTC vezetése a keddi napon vette kézhez a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, amelyben a Fővárosi Ítélőtábla korábbi határozatát hatályában fenntartotta. Ezen ítélet ellen további felülvizsgálatnak helye nincs, így elmondható, hogy a tavaly szeptemberben kezdődött eljárás véglegesen az FTC győzelmével bejeződött - mondta dr. Petró László, az FTC jogi képviselője
Eddig valoban 18 csapatos volt a roman liga, de a kovetkezo szezontol itt is atallnak a 14 csapatos rajatszasos rendszerre. A kulonbseg annyi, hogy mar tavaly ilyenkor eldontottek, hogy a 14/15-os szezonban 6 csapat fog kiesni es 2 jut fel a masodosztalybol es nem az utolso hetekben sakkoznak, hogy akkor mi legyen. Az indok hasonlo, tul sok csapat, sok a szar meccs, a nezok csak a nagyobb meccsekre mennek ki, stb. Gondolom nem veletlen, hogy a gyengebb ligak kozul egyre tobben allnak at erre a rendszerre.
Ezt nem tudtam,köszi!Nem véletlen ez sem, a Nyíregyházi dolgon kívül nem nagyon lehet belekötni a mostani létszámcsökkentésbe(ha lesz)!

Raul7

HozzászólásSzerző: Raul7 » 2015. május 27., szerda 17:13

A probléma alapvetően nem azzal van hogy 12 csapatos lesz az NB1, hanem ahogy ezt megoldották. Kiszórtak mindenkit licenszproblémákkal, akit nem akartak a bajnokságban látni, és maradt az, akit a bajnokságban szerettek volna látni. Mikor kiegyenlítették a budapesti klubok tartozását, akkor hirtelen senkinek nem volt licenszproblémája, vagy ahogy az újpestnél megoldották. (Félreértés ne essék, nem azzal van bajom ahogy azokat megoldották, pl. újpest nélkül nem nb1 az nb1, hanem azzal, ahogy most mindenkit kiszórtak) Ez így nem versenyhelyzet alapján dőlt el, igazságtalanságról meg már nem is írok, mert felesleges. Persze azt, akinek bent maradt a csapata ez biztos kevésbé hatja meg, de ha világ igazságtalansága volt, mikor fradi anno lekerült, akkor most ne legyen már az a nézőpont hogy "nembaj, több pénzt kapunk, erősebb lesz a bajnokság" meg hasonlók, mert az elég csúnya képmutatás.
Lehet 12 csapatos nb1-et csinálni, csak nem így. Normális körülmények között legalábbis nem így. (Ja, tudom, mi közünk a normálishoz... :( :kivagyhe: )

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. május 27., szerda 16:49

BBarni írta:Román:18(ha jól tudom finoman szólva sem túl jó a csapatok gazdasági helyzete)
Eddig valoban 18 csapatos volt a roman liga, de a kovetkezo szezontol itt is atallnak a 14 csapatos rajatszasos rendszerre. A kulonbseg annyi, hogy mar tavaly ilyenkor eldontottek, hogy a 14/15-os szezonban 6 csapat fog kiesni es 2 jut fel a masodosztalybol es nem az utolso hetekben sakkoznak, hogy akkor mi legyen. Az indok hasonlo, tul sok csapat, sok a szar meccs, a nezok csak a nagyobb meccsekre mennek ki, stb. Gondolom nem veletlen, hogy a gyengebb ligak kozul egyre tobben allnak at erre a rendszerre.

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. május 27., szerda 16:42

Szinte biztos vagyok benne, hogy 12 csapat lesz, ha nem ezt akarnák a Nyíregyházának is kibulizhatták volna a licencet!
Egyébként:
Amennyiben a másodfokú döntést követően az OTP Bank Liga két kieső csapata mellett páros számú klub nem indulhat licenc hiányában az NB I-ben, akkor a létszámcsökkenésre - a létszám feltöltése nélkül - már a következő idényben sor kerül.

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2015. május 27., szerda 16:28

Egyébként még ez a 12 csapat sem biztos, 17 csapatnak van meg az NB1-es licence. Az MLSZ idei évre való versenyszabályzata kimondja, hogy 16 csapatra kell feltölteni a 2015/2016-os évi bajnokságot. A dagadt pogácsazabálók most értekeznek, kíváncsi vagyok mi lesz ebből...

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2015. május 27., szerda 16:08

torjack írta:Ha 12 csapat, akkor korrektebb lenne-pályaválasztás szempontjából mindenképp-ha 2 kör után után alsó-és felsőházi rájátszás lenne oda-vissza alapon. 2x11 meccses alapszakasz után 2x5 meccs rájátszás, össz-vissz 32 mérkőzés.
én is ezt mondom már évek óta mindenkinek. a ligának nagyon jót tenne, a közvetítési díjak is megemelkedhetnének, a liga is kiélezettebb lenne.
nem értem mi ez a nagy felháborodás a 12 csapat ellen. egyedül a szpari reklamálhat jogosan emiatt, mert nekik a gazdasági hátterük megengedné a folytatást. a hasonló kategóriájú ligákban egyedül a románoknál van 18 csapat, de ott a fél liga tartozásokat görget maga előtt. a cfr is emiatt bukott be.

ha nemzetközileg is versenyképesebb akar lenni a magyar klubfutball és a válogatott, akkor ezek az intézkedések a véleményem szerint igenis helytállóak. sok mindenért lehet szidni az mlsz-t, de ez most egy okos húzás, leszámítva a szparit.

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. május 27., szerda 16:04

12 csapatnál a 3 kört hogy gondolják? Minden párosításnál kisorsolják, hogy a 3. körben ki játszat otthon, vagy hogy?

Ha 12 csapat, akkor korrektebb lenne-pályaválasztás szempontjából mindenképp-ha 2 kör után után alsó-és felsőházi rájátszás lenne oda-vissza alapon. 2x11 meccses alapszakasz után 2x5 meccs rájátszás, össz-vissz 32 mérkőzés.
Vagy
1)Sorsolás lesz
2)Az első két meccs alapján(ha mindkét csapat győzött egyszer-egyszer akkor gólkülönbség)
3)Rájátszás

Én az elsőt tartom a legvalószínűbbnek, de én is a rájátszást tartanám a legjobbnak!

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. május 27., szerda 16:02

torjack írta:12 csapatnál a 3 kört hogy gondolják? Minden párosításnál kisorsolják, hogy a 3. körben ki játszat otthon, vagy hogy?

Ha 12 csapat, akkor korrektebb lenne-pályaválasztás szempontjából mindenképp-ha 2 kör után után alsó-és felsőházi rájátszás lenne oda-vissza alapon. 2x11 meccses alapszakasz után 2x5 meccs rájátszás, össz-vissz 32 mérkőzés.
Sztem is ez lenne az optimális.

Raul7

HozzászólásSzerző: Raul7 » 2015. május 27., szerda 15:55

BBarni írta:
Gondolom az 5 Ft-os jegyekből jött össze a 700.000 euró Ramirezre. Gondolom Lamah,Gera,Dibusz,Varga,Hajnal,Lauth 200.000 Ft-ot keresnek. Az egész ország tudja, hogy az állam csöcsén lógtok ti is, mint még jó pár csapat...
Nem, erre a szponzorok pénzéből(Groupama,T),a Luss pénzből(nem kevés),stadionnév(évente százmilliós nagyságrendű összeg),a saját termékek értékesítéséből(az FTC milliós nagyságrendben gyártat italt a HELL ENERGY Magyarország Kft.-vel, ami akár több mint százmillió forintos bevétellel kecsegtethet éves szinten stb ),eladott játékosok árából(Besic),jegyárak/skybox(egy Skybox éves díja 17 és 22 millió között van ebből nekünk 34 db van, aminek nagyrésze elkelt, a Fradi-Újpest meccs 70 millió forintos jegybevételt hozott),a stadionban rendezett rendezvények és még sorolhatnám!
Persze egyszerűbb a brutális mennyiségű(2, ha jól tudom már csak 1) állami szponzorokra meg a nem létező hatalmas támogatásokra fogni a dolgot, mint utánanézni! :)
Egyáltalán nem kapunk nagyságrendekkel nagyobb támogatást mint bárki, azt meg már lentebb kifejtettem, hogy minket egyébként miért lenne érdemes támogatni!

:lol: :lol: :lol:

Ha te ezt elhiszed, akkor vagy a bajok súlyosak, vagy a szemellenződ széles.

na nembaj, Budapest Liga 1.0, jó buli lesz. :coffee: komolyan jobb lesz nb3ra járni, mint erre az nb1re. B-)

torjack
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

HozzászólásSzerző: torjack » 2015. május 27., szerda 15:52

12 csapatnál a 3 kört hogy gondolják? Minden párosításnál kisorsolják, hogy a 3. körben ki játszat otthon, vagy hogy?

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2015. május 27., szerda 15:40

Tehát csak dől a lé a fradihoz, ezzel le is írtad.
Az egész ország tudja, hogy az állam csöcsén lógtok ti is, mint még jó pár csapat...
Erre reagáltam!
Azért meg szerintem csak nem kell bocsánatot kérnünk, hogy hozzánk jönnek a szponzorok,saját termékeinket veszik,jó a marketing stb! :)
BBarni úgy látom kedvedre való a döntés. Írd már le nekem, hogy mitől lesz jobb a magyar foci, ha 12 csapat lenne? Kevesebb lehetőség a fiataloknak, hétről-hétre ugyanazok a csapatok meccsei. A Clásicók is akkor izgalmasabbak, ha ritkán vannak, mikor sok volt egy évben már mindenkinek a könyökén jött ki. Biztosan csökkeni fog a nézőszám és a meccsek se lesznek színvonalasabbak. Azon kívül szeretnék ellenérveket, hogy a fideszes csapatokra több TAO pénz jut. Kösz!
Szerintem van pozitív és negatív oldala is!Ha 12 csapat lesz akkor a TV-s és egyéb pénzeket csak 12 felé kell elosztani, nem 16 felé, tehát a pénzek szétoszlása miatt már nagyobb az esély, hogy jobban fejlődjenek csapatok!Másrészt amit leírtam minek olyan csapat ahol hónapok óta nincs fizetés?Teljesen felesleges!Az új szabályoknak köszönhetően, pont, hogy több lehetőség lesz a fiataloknak, mert különben nem kapnak a pénzből, és itthon 2-3 csapaton kívül szinte mindenki rászorul!
Ha 12 csapat lesz akkor az 33 forduló tehát nem 2 Fradi-Újpest lesz hanem 3, ez olyan vészes?Az átlagnézőszám biztos, hogy nőni fog, egyrészt kevesebb kisebb nézettségű meccs lesz, másrészt csak abba gondolj bele, hogy egy Fradi-Vidin kint lehet 10 ezer+ néző míg egy Fradi-Pápán 6-7 ezer!A meccsek színvonala meg majd eldől, de azért egy Fradi-Újpest,Fradi-Vidi messze nagyobb színvonalú mint egy Fradi-Pápa, és így ezekből egyel több lesz!Az osztrákoknál 10 csapat van, hasonló szabályokkal mint nálunk, és működik!Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy aki feljut az első osztályba és betartja a szabályokat ezáltal részesül a pénzből, nem fog csődbe menni!Annak is nagyobb az esélye, hogy 2-3 csapatnak jobb lehetőségei legyenek!Egyszerűen 16 csapatot nem nagyon bírunk el!A 14 meg szerintem a legrosszabb lenne!
Meg lehet nézni a kisebb(nem túl nagy színvonalú bajnokságokban) országokban hány csapat van!
Ciprus:12 csapat
Bulgária:12
Cseh:16
Dán:12
Finn:12
Horvát:10
Román:18(ha jól tudom finoman szólva sem túl jó a csapatok gazdasági helyzete)
Svájc:10
Szlovákia:12
Szlovénia:10
Szerb:16
Lett:8
Litván:10

A TAO-s pénzeket meg kell pályázni,(nekünk mondjuk nagyon jó pályázatíróink vannak,külön gazdasági osztály figyeli a pályázatokat) az eloszlás nem tudom hogy van, így erről nem tudok sokat mondani!

LiamGallagher
Kedvenc játékosaid: Raúl,Zidane,R9,RC,Toni Kroos,CR,Ramos, Karim
Kedvenc csapatod: Békéscsaba,HSV,Real Madrid

HozzászólásSzerző: LiamGallagher » 2015. május 27., szerda 13:31

A csökkentésre szükség van, mert minden évben beüt a krach 1-2 csapatnál. A probléma ott van, hogy ezt nem így és nem ilyen körülmények között kellett volna véghez vinni. A Nyíregyházának rendezett a háttere, minden rendben van náluk. Egy köcsög brazil miatt, aki 5 éve "játszott" náluk most mégis az alsóbb osztályba kényszerülnek. Későn tudták meg, hogy feljelentette őket, és mivel a március 31-i állapotot nézi a licencadó bizottság, ezért nem kapták meg elvileg. Más kérdés, hogy valószínűleg csak azért nem kapták meg egyébként, mert az OTP-s maffiózó évek óta lobbizik a 12 csapatos NB1 mellett és így most itt volt a lehetőség a csökkentésre.Ha nem lett volna ennyi csapatnál gond, akkor a Nyíregyháza megkapta volna másodfokon. Kell a 12 csapatos NB1, de nem így...Ez az, ami miatt felháborító.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2015. május 27., szerda 12:50

BBarni úgy látom kedvedre való a döntés. Írd már le nekem, hogy mitől lesz jobb a magyar foci, ha 12 csapat lenne? Kevesebb lehetőség a fiataloknak, hétről-hétre ugyanazok a csapatok meccsei. A Clásicók is akkor izgalmasabbak, ha ritkán vannak, mikor sok volt egy évben már mindenkinek a könyökén jött ki. Biztosan csökkeni fog a nézőszám és a meccsek se lesznek színvonalasabbak. Azon kívül szeretnék ellenérveket, hogy a fideszes csapatokra több TAO pénz jut. Kösz!

UI: ha nagyon így akarják, akkor viszont most mondják meg, hogy jövőre 6 csapat esik ki, nem 2, mert ez így röhej! Utólagos törvénykezés, álcázva a hülye szabályokkal amik szelektíven érvényesek. LOL!

Vissza: