Tehát csak dől a lé a fradihoz, ezzel le is írtad.
Az egész ország tudja, hogy az állam csöcsén lógtok ti is, mint még jó pár csapat...
Erre reagáltam!
Azért meg szerintem csak nem kell bocsánatot kérnünk, hogy hozzánk jönnek a szponzorok,saját termékeinket veszik,jó a marketing stb!
BBarni úgy látom kedvedre való a döntés. Írd már le nekem, hogy mitől lesz jobb a magyar foci, ha 12 csapat lenne? Kevesebb lehetőség a fiataloknak, hétről-hétre ugyanazok a csapatok meccsei. A Clásicók is akkor izgalmasabbak, ha ritkán vannak, mikor sok volt egy évben már mindenkinek a könyökén jött ki. Biztosan csökkeni fog a nézőszám és a meccsek se lesznek színvonalasabbak. Azon kívül szeretnék ellenérveket, hogy a fideszes csapatokra több TAO pénz jut. Kösz!
Szerintem van pozitív és negatív oldala is!Ha 12 csapat lesz akkor a TV-s és egyéb pénzeket csak 12 felé kell elosztani, nem 16 felé, tehát a pénzek szétoszlása miatt már nagyobb az esély, hogy jobban fejlődjenek csapatok!Másrészt amit leírtam minek olyan csapat ahol hónapok óta nincs fizetés?Teljesen felesleges!Az új szabályoknak köszönhetően, pont, hogy több lehetőség lesz a fiataloknak, mert különben nem kapnak a pénzből, és itthon 2-3 csapaton kívül szinte mindenki rászorul!
Ha 12 csapat lesz akkor az 33 forduló tehát nem 2 Fradi-Újpest lesz hanem 3, ez olyan vészes?Az átlagnézőszám biztos, hogy nőni fog, egyrészt kevesebb kisebb nézettségű meccs lesz, másrészt csak abba gondolj bele, hogy egy Fradi-Vidin kint lehet 10 ezer+ néző míg egy Fradi-Pápán 6-7 ezer!A meccsek színvonala meg majd eldől, de azért egy Fradi-Újpest,Fradi-Vidi messze nagyobb színvonalú mint egy Fradi-Pápa, és így ezekből egyel több lesz!Az osztrákoknál 10 csapat van, hasonló szabályokkal mint nálunk, és működik!Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy aki feljut az első osztályba és betartja a szabályokat ezáltal részesül a pénzből, nem fog csődbe menni!Annak is nagyobb az esélye, hogy 2-3 csapatnak jobb lehetőségei legyenek!Egyszerűen 16 csapatot nem nagyon bírunk el!A 14 meg szerintem a legrosszabb lenne!
Meg lehet nézni a kisebb(nem túl nagy színvonalú bajnokságokban) országokban hány csapat van!
Ciprus:12 csapat
Bulgária:12
Cseh:16
Dán:12
Finn:12
Horvát:10
Román:18(ha jól tudom finoman szólva sem túl jó a csapatok gazdasági helyzete)
Svájc:10
Szlovákia:12
Szlovénia:10
Szerb:16
Lett:8
Litván:10
A TAO-s pénzeket meg kell pályázni,(nekünk mondjuk nagyon jó pályázatíróink vannak,külön gazdasági osztály figyeli a pályázatokat) az eloszlás nem tudom hogy van, így erről nem tudok sokat mondani!