Mozi, filmek
Re: Mozi, filmek
Nem az a film amit csak úgy leülsz megnézni mert van két szabad órád. El kell mélyülni benne, de szerintem egy "felszínesebb" (értsd: első) megtekintés során is nagy élményekkel, gondolatokkal gazdagodhatsz. Egyébként szerintem a legfogyaszthatóbb filmje. És, bár nem ezért, de magasan a legjobb számomra. Elképesztő.
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
ha már tarkovszkij, az ő sztalkere mennyire emészthető egy úgymond kevésbé "művészi hajlamokkal" rendelkező de a már említett fight club féle kultfilm vonulatot imádó ugyanakkor a piknik az árokparton világa iránt erősen érdeklődő néző számára? na ez egész hülye kérdés lett, hámozd kiFaust írta:...
- Tádám
- El Siete
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
- Kapcsolat:
Uhh köszi, érdekesnek tűnik.Faust írta:Nagyon helyes. Nézzétek meg a Force Maejure-t. Be. Szarsz.
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!
Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !
VARANE
Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !
VARANE
Több mint tíz éve házal vele, de valamiért egyik stúdió sem akarja bevállalni, szóval lehet valami fondorlatosság a forgatókönyvben. Mondjuk nem kizárt, hogy az áll a dolog mögött, hogy bő 15 éve mindkét öreg szánalmasabbnál szánalmasabb filmekben égeti magát, tisztelet a ritka kivételnek.Joe Pescit remélem sikerül meggyőzni a filmre. de most ez jobban megéri, mint moziba küldeni?
Skandináv napokat tartottunk.
Nagyon helyes. Nézzétek meg a Force Maejure-t. Be. Szarsz.
Hát aztán? Mármint megértem, hogy egy mozi alapból társas szórakozás, de toljad egyedül, hidd el, megéri. Amúgy meg nem feltétlenül az egyedi film a kevesebb, csak az arányok borultak, egyrészt nyilván egyre nehezebb egyedit csinálni, másrészt sokkal több filmet csinálnak, mint 10-15 éve. Ilyen a piac.Nekem csupán annyival van bajom, hogy egyrészről már sokkal nehezebb egyedibb alkotásokat találni, mint volt 10, de akár 5 éve is, illetve az, hogy a moziban ez meg szinte lehetetlen feladatokba ütközik, persze a művészmozik kivételével, de oda meg nagy ritkán járok, köszönhetően annak, hogy a szűk baráti rétegemből mindössze egy olyan ember van, aki inkább beülne egy art moviera, mintsem egy blockbusterre.
De egyébként nem kell siratni a filmipart, több mint 100 év terméséből mindig lehet találni szép dolgokat, akár moziban is. Folyamatosan vannak Tarkovszkij vetítések mindenfelé, csak hogy egy igazán értékes és időtálló alkotót említsek. De az artmozikban sok jó filmet találni a friss kínálatból is. Nem mennek el veled? Szarni rá, kimaradnak az élményből.
- Süti
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Na ezért megérdemelnéd, hogy jelentselek az adminnak.Realista24 írta:A Fight Club amúgy is egy sz.r
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
-
én eddig tényleg azt hittem, hogy jó és az enyémhez hasonló ízlésed van.. hát csúnyán tévedtemRealista24 írta:A Fight Club amúgy is egy sz.r
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
A Fight Club amúgy is egy sz.r
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
a filmek minőségére visszatérve, bár nem olvastam minden hsz-t de szerintem nem azzal van baj, hogy ne lenne igény akár a nézők, akár hálivúd részéről a jobb filmek iránt egyszerűen nem képesek az átlagnézők, a valóvilágon szocializálódott emberek befogadni az összetettebb, mélyebb filmeket. pl egy fight club nem véletlenül lett bukás és a mai napig ha az átlag tévénézőnek odarakod, h ittvanbazdmeg ézd meg szórakozz értelmezd annak annyi jön le a film végén, h "mekkora fasság a csávó magát ütötte höhö semmi értelme nem vót legalább valami akciók lettek vóna benne"
- Tádám
- El Siete
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
- Kapcsolat:
Skandináv napokat tartottunk.
1. Nyomtalanul
2. Fácángyilkosok
3. Palackposta
ebből a háromból talán az utolsó a leggyengébb. De az sem igazán "gyenge", csupán egy kicsit rosszabb. De mind nagyon jó filmek, ajánlom őket, a Nyomtalanul a legjobb.
Ráadásnak megnéztem a Jagtent megint..
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az a szorongó, igazságtalan, ideges hangulat, nagyon durván át tudja adni a film. Idegbe álltam fel a kanapéról utána.
1. Nyomtalanul
2. Fácángyilkosok
3. Palackposta
ebből a háromból talán az utolsó a leggyengébb. De az sem igazán "gyenge", csupán egy kicsit rosszabb. De mind nagyon jó filmek, ajánlom őket, a Nyomtalanul a legjobb.
Ráadásnak megnéztem a Jagtent megint..
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az a szorongó, igazságtalan, ideges hangulat, nagyon durván át tudja adni a film. Idegbe álltam fel a kanapéról utána.
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!
VARANE
VARANE
- AldoWinnfield
- Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Nacho
- Kapcsolat:
Ülj be a filmre egyedül. Ha engem érdekel a film, simán megnézem egyedül a helyi művészmoziban. Persze amennyi filmet én nézek moziban is (tavaly 49-nél álltam meg, de idén már 10 felett vagyok azt hiszem), nem csodálom, hogy nem tudjáj/akarják tartani velem a lépést.géza írta:Persze, az ínyencebb alkotásokat is meg lehet találni, ha keresi az ember. Azonban a probléma az, hogy tökmindegy, hogy Te, vagy én mondjuk a Toni Erdmannra ülünk be a moziba, addig 200 másik pedig az éppen aktuális Marvel/DC "alkotásra", mert ezt nyomatják, a minél könnyebben, széles rétegnek emészthető popcorn filmeket. Ráadásul erre tökéletesen rárepültek az indexes, origós "kritikusok" is, hiszen ha ilyen filmekről írnak kritikákat, rakják ki csúcsidőben FB-re a cikket, az sokkal több látogatást generál, mintha egy művészibb alkotást elemeznének. Megéri a producereknek is ezeknek a filmeknek a gyártása, megéri a belőlük élő újságíróknak is, megéri az átlagembernek is.d.gergo írta:De szerencsére tudunk mást is nézni azért, nekem se tart senki pisztolyt a fejemhez hogy nézzem a harisnyásokat, nem is nézem sűrűn, van ellátmány azért ezeken kívül is bőven. Persze bosszant engem is a tendencia, de na, ízlések és pofonok
Nekem csupán annyival van bajom, hogy egyrészről már sokkal nehezebb egyedibb alkotásokat találni, mint volt 10, de akár 5 éve is, illetve az, hogy a moziban ez meg szinte lehetetlen feladatokba ütközik, persze a művészmozik kivételével, de oda meg nagy ritkán járok, köszönhetően annak, hogy a szűk baráti rétegemből mindössze egy olyan ember van, aki inkább beülne egy art moviera, mintsem egy blockbusterre.
Valamiféle egyensúlyba kéne kerüljön ez a helyzet, mert az egy dolog, hogy a mozi piac nagy részét ezek uralják, de hogy már a sorozatok piacán is ez áll fenn, az nagyon vészjósló.
Becsüld meg a hazai nevelést, illetve aki hosszú évekig hűen szolgálja a csapatod!
Hala Madrid!
Hala Madrid!
- AldoWinnfield
- Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Nacho
- Kapcsolat:
No, most szemét leszek, mert elhelyezek egy linket sopilerben. A link egy videómra mutat, amelyben a Pofoncsata című filmről beszélek.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=qvUga2r1SzA
No de ne csak erről szóljon a dolog.
Legutoljára a Jackie című filmet láttam eredeti nyelven. (És arra bíztatok mindenkit, hogy így nézze meg, mert Natalie Portman alakítása csak így lehet teljes.) Elég rendhagyó biopic, nagyjából teljesen mellőzi az ilyenkor szokásos kliséket. A zene is elidegenítő sokszor, de minőségi munka. Akit érdekel a JFK téma, ebben sok érdekességet láthat. 8/10
Aztán láttam még a The Cure for Wellnesst is.
Pro:
- Fényképezés
- A bevállalóság
-naturális jelenetek, felkavaró jelenetek
- suspense
- hangulat
Kontra:
- hangulat, ami sokszor ellaposodik
- csapongó, széteső forgatókönyv
- túl hosszú, sokszor leül
- könnyedén össze lehet rakni a rejtélyt
6/10
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=qvUga2r1SzA
No de ne csak erről szóljon a dolog.
Legutoljára a Jackie című filmet láttam eredeti nyelven. (És arra bíztatok mindenkit, hogy így nézze meg, mert Natalie Portman alakítása csak így lehet teljes.) Elég rendhagyó biopic, nagyjából teljesen mellőzi az ilyenkor szokásos kliséket. A zene is elidegenítő sokszor, de minőségi munka. Akit érdekel a JFK téma, ebben sok érdekességet láthat. 8/10
Aztán láttam még a The Cure for Wellnesst is.
Pro:
- Fényképezés
- A bevállalóság
-naturális jelenetek, felkavaró jelenetek
- suspense
- hangulat
Kontra:
- hangulat, ami sokszor ellaposodik
- csapongó, széteső forgatókönyv
- túl hosszú, sokszor leül
- könnyedén össze lehet rakni a rejtélyt
6/10
Becsüld meg a hazai nevelést, illetve aki hosszú évekig hűen szolgálja a csapatod!
Hala Madrid!
Hala Madrid!
Persze, az ínyencebb alkotásokat is meg lehet találni, ha keresi az ember. Azonban a probléma az, hogy tökmindegy, hogy Te, vagy én mondjuk a Toni Erdmannra ülünk be a moziba, addig 200 másik pedig az éppen aktuális Marvel/DC "alkotásra", mert ezt nyomatják, a minél könnyebben, széles rétegnek emészthető popcorn filmeket. Ráadásul erre tökéletesen rárepültek az indexes, origós "kritikusok" is, hiszen ha ilyen filmekről írnak kritikákat, rakják ki csúcsidőben FB-re a cikket, az sokkal több látogatást generál, mintha egy művészibb alkotást elemeznének. Megéri a producereknek is ezeknek a filmeknek a gyártása, megéri a belőlük élő újságíróknak is, megéri az átlagembernek is.d.gergo írta:De szerencsére tudunk mást is nézni azért, nekem se tart senki pisztolyt a fejemhez hogy nézzem a harisnyásokat, nem is nézem sűrűn, van ellátmány azért ezeken kívül is bőven. Persze bosszant engem is a tendencia, de na, ízlések és pofonok
Nekem csupán annyival van bajom, hogy egyrészről már sokkal nehezebb egyedibb alkotásokat találni, mint volt 10, de akár 5 éve is, illetve az, hogy a moziban ez meg szinte lehetetlen feladatokba ütközik, persze a művészmozik kivételével, de oda meg nagy ritkán járok, köszönhetően annak, hogy a szűk baráti rétegemből mindössze egy olyan ember van, aki inkább beülne egy art moviera, mintsem egy blockbusterre.
Valamiféle egyensúlyba kéne kerüljön ez a helyzet, mert az egy dolog, hogy a mozi piac nagy részét ezek uralják, de hogy már a sorozatok piacán is ez áll fenn, az nagyon vészjósló.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
"Scorsese következő nagyszabású gengszterfilmje, a 100 millió dollárból készülő The Irishman Robert De Niro főszereplésével nem a mozikban, hanem egyből a Netflixen debütál majd. Ez messze a Netflix eddigi legdrágább filmes próbálkozása"
Joe Pescit remélem sikerül meggyőzni a filmre. de most ez jobban megéri, mint moziba küldeni?
Joe Pescit remélem sikerül meggyőzni a filmre. de most ez jobban megéri, mint moziba küldeni?
Nocturnal Animals
huh, baromi erős film szerintem, a hangulata lenyűgöző. Konkrétan nem is emlékszem mikor láttam filmet ami ilyen feszültséget képes generálni egy viszonylag hétköznapi téma kapcsán. Kicsit elvont és nyomasztó, de a műfajhoz ez kell. A színészi játékok frenetikusak, Gyllenhaal szokásos minőség, de Amy Adams is lassan meggyőz róla hogy kiemelten tehetséges, Arrival után a második kiemelkedő alakítása idén. Amit meg nem hittem volna, hogy Aaron Taylor-Johnson-t fogom valaha látni kiemelkedő alakítást nyújtani, de itt ez is megtörtént.
Igazából egyszerre egy pattanásig feszült thriller, és egy marha erős dráma.
Egyetlen amit hiányoltam, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az érzelmi töltet lehetett volna nagyobb, mármint abból a szempontból, hogy a karakterekkel nem tud a néző akkora érzelmi kötődést alakítani, ami elvárható lenne talán.
Ettől függetlenül kötelező annak aki szereti a műfajt.
huh, baromi erős film szerintem, a hangulata lenyűgöző. Konkrétan nem is emlékszem mikor láttam filmet ami ilyen feszültséget képes generálni egy viszonylag hétköznapi téma kapcsán. Kicsit elvont és nyomasztó, de a műfajhoz ez kell. A színészi játékok frenetikusak, Gyllenhaal szokásos minőség, de Amy Adams is lassan meggyőz róla hogy kiemelten tehetséges, Arrival után a második kiemelkedő alakítása idén. Amit meg nem hittem volna, hogy Aaron Taylor-Johnson-t fogom valaha látni kiemelkedő alakítást nyújtani, de itt ez is megtörtént.
Igazából egyszerre egy pattanásig feszült thriller, és egy marha erős dráma.
Egyetlen amit hiányoltam, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az érzelmi töltet lehetett volna nagyobb, mármint abból a szempontból, hogy a karakterekkel nem tud a néző akkora érzelmi kötődést alakítani, ami elvárható lenne talán.
Ettől függetlenül kötelező annak aki szereti a műfajt.
- e.gergo
- Kedvenc játékosaid: David Beckham
- Kapcsolat:
Abszolút, az egész gondolatmenettel tökre egyetértek, kivéve a "minőségibb"-el, de tudom hogy értetted. Marad a bizakodás, hogy az eredeti ötletek is nagyobb szeletet kapnak majd idővel Persze a minőség erősen szubjektív fogalom, én sem akarok megbántani senkit, mert aki szereti az ilyen szuperhősös filmeket, annak minden joga megvan hozzá. Ez egy tök szubjektív dolog. Mások pedig azokat a filmeket nem szeretik, amiket én, aztán belém se rúgott (még ) senki az ízlésem miatt, én sem fogok másba, mert nem vagyunk egyformák. Csak legyen meg egy egészséges egyensúly a kínálatban, és akkor mindenki boldog.sentry írta:Szóval ha kicsit megerőltetnék a filmgyártók (gondolok itt inkább főleg a hollywoodi nagy stúdiókra) és minőségibb filmekre törekednének, akkor lehetne befolyásolni a filmes ízlést.
De igen, amíg ezek bontják a kasszát, addig ezeket fogják nagyobb arányban nyomni, és ezen tényleg nem lehet "alulról" változtatni. Nyilván nem a szuperhősös vonalra gondolok itt, mert egy Marvel vagy DC például nyilvánvalóan nem fog eltérni ettől, ahogyan én sem fogok a Realos- helyett kanadai curling híreket meg nyilatkozatokat fordítani nap mint nap. Maximum kevesebbet csinálhatnának, de azt nyilván nem fognak amíg dől a lé Viszont a reboot rebootjaival, a remake remakjeivel és az eredeti filmek megerőszakolt sokadik folytatásaival lehetne valamit kezdeni a többieknél.
Szerencsére hosszú a watchlist-em még az előző század filmjeiből is, szóval elvagyok még azokkal pár évtizeden át
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Csak a kisgyereket ne ölje megsoadroli írta:A predator gárdája
"And my heart will leave you never."
Szerintem ez kicsit komolyabb mint hogy ízlések és pofonok. Sőt szinte biztos vagyok benne - és ezzel senkit sem akarok megsérteni - hogy az emberek többségének szinte mindegy mit fogyaszt. Ez igaz az ételtől a zenén át a filmekig. Így amit leszel elé azt "eszi". Nincs igénye hogy megkeresse a magának leginkább "ízlő" dolgot. Persze ezzel nem kell egyetérteni, én ezt tapasztaltam.d.gergo írta:Amíg erre van igény, addig ez lesz. De szerencsére tudunk mást is nézni azért, nekem se tart senki pisztolyt a fejemhez hogy nézzem a harisnyásokat, nem is nézem sűrűn, van ellátmány azért ezeken kívül is bőven. Persze bosszant engem is a tendencia, de na, ízlések és pofonokgéza írta:Kit érdekel ez, amikor idén kijön harminckét új szuperhősös film, a kb hetven meglévő sorozat mellé?
Véleményem szerint szánalmas, hogy egy évben a mozikínálat 80%-a valami gagyi folytatás, vagy szuperhősös fos.
Szóval ha kicsit megerőltetnék a filmgyártók (gondolok itt inkább főleg a hollywoodi nagy stúdiókra) és minőségibb filmekre törekednének, akkor lehetne befolyásolni a filmes ízlést. Nem szeretem a gyökér összeeesküvés elméleteket, de nyilván nekik kifizetődöbb ha a tömeg az egyszerűbben olcsóbban elkészíthető filmekre van szoktatva és kajálják mint kacsa a nokedlit.
Emiatt én kicsit komolyabb témának látom mint az "ízlések és pofonok". Sőt még bele se menetem - és nem is akarok - hogy akkor is azt mondanád ha az általad preferált stílusok (zene, film) eltünne, mert ők is inkább felszállnának a pénzvasútra és inkább a jobban jövedelmezőbb stílust gyártanák.
Remélem így már érthetőbb az én személyes aggódalmam és "harcom" hollywood és a minőségtelen, silány minőségű, ócska filmgyártás ellen. ÉS most még a stílusomra sem lehet egy panasz sem.
- ikarus93
Az új Alien filmet ki várja ?
Holnap új előzetest kapunk.
Holnap új előzetest kapunk.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
- e.gergo
- Kedvenc játékosaid: David Beckham
- Kapcsolat:
Amíg erre van igény, addig ez lesz. De szerencsére tudunk mást is nézni azért, nekem se tart senki pisztolyt a fejemhez hogy nézzem a harisnyásokat, nem is nézem sűrűn, van ellátmány azért ezeken kívül is bőven. Persze bosszant engem is a tendencia, de na, ízlések és pofonokgéza írta:Kit érdekel ez, amikor idén kijön harminckét új szuperhősös film, a kb hetven meglévő sorozat mellé?
Véleményem szerint szánalmas, hogy egy évben a mozikínálat 80%-a valami gagyi folytatás, vagy szuperhősös fos.
Kit érdekel ez, amikor idén kijön harminckét új szuperhősös film, a kb hetven meglévő sorozat mellé?sentry írta:Mikor Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről, tarol Berlinben, és 3 díjat besöpört már, köztük a "legnagyobbat" a Arany Medvét is.