Bajnokok Ligája
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Re: Bajnokok Ligája
Miez a balhé a döntő körül? Mármint vágom,hogy nemkellett volna egy külvárosi gettoban bl döntőt rendezni de a meccs utánról nemtalálok semmi videot pedig állítólag az rosszabb volt mint a meccs előtti majmok bolygója jelenet.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
Mondjuk lehet akármilyen szabályt hozni amíg egyes klubok ki tudnak bújni alóla különböző indokokkal. Valamit az USA-ban profit orientált a sport is, ott senki nem fog több száz milliót a saját pénzéből bele invesztálni várható megtérülés nélkül mint mondjuk a PSG.
Igen, a bevétel konkrét százaléka ott a salary cap, nem zavarja az infláció.
-
- Kedvenc csapatod: Los Blancos
Az amerikai major sportokban is minden évben felül vizsgálják a salary capet, és megemelik a gazdasági változások függvényében.ikarus93 írta:Adom amit írsz, a probléma az infláció és itt nem csak a fociban, hanem úgy mindenhol. Amíg az infláció létezni fog, addig bizony minden fog emelkedni. Kenyér, Gáz focisták fizetése még ha ők túl is vannak fizetve.Marky írta: Ha az UEFA es a FIFA nem lenne erdekelt a korrupcioban, akkor mar regota lenne salary cap. Perezek meg okosan is csinaljak, de sok angol klubnal olyan jatekosok keresnek tobb milliot evente, akik masik ligaban a kiesojeloltekhez se fernenek be. Ezt az egyenlotlenseget valahogy meg kellene oldani, mert orokre nem fognak tovabb emelkedni a bevetelek.
- ikarus93
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Adom amit írsz, a probléma az infláció és itt nem csak a fociban, hanem úgy mindenhol. Amíg az infláció létezni fog, addig bizony minden fog emelkedni. Kenyér, Gáz focisták fizetése még ha ők túl is vannak fizetve.Marky írta: Ha az UEFA es a FIFA nem lenne erdekelt a korrupcioban, akkor mar regota lenne salary cap. Perezek meg okosan is csinaljak, de sok angol klubnal olyan jatekosok keresnek tobb milliot evente, akik masik ligaban a kiesojeloltekhez se fernenek be. Ezt az egyenlotlenseget valahogy meg kellene oldani, mert orokre nem fognak tovabb emelkedni a bevetelek.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Viszont tényleg jogos az, amit realista írt, nem a győzelmek hozzák a pénzt a klubnak, kis túlzással független attól, mu ugyanúgy lapatolja be a pénzt, aztán mióta nincsenek sehol. És 1-1 focistaval szemben sem lenne méltányos túlságosan a sikerektol függővé tenni a dolgot egy csapatsportban. Sérülés miatt a kiesés ugye megint érdekes kérdés, tehát arra építeni fizetést, hogy mennyit játszik a játékos, megint nehezen beloheto, de abban azért lehetne nagyobb hangsúlyt tenni a fizetésen belül.
Meg azért egy bl döntőben valaki a pénz miatt fogja jobban hajtani a győzelmet?
Szóval nehezen belohetoek ezek, a piac a mostani rendszert alakította ki, én hiszek a piacban. Csak persze az, hogy páran nem piaci keretek között játszanak, az elteriti a dolgokat...
Meg azért egy bl döntőben valaki a pénz miatt fogja jobban hajtani a győzelmet?
Szóval nehezen belohetoek ezek, a piac a mostani rendszert alakította ki, én hiszek a piacban. Csak persze az, hogy páran nem piaci keretek között játszanak, az elteriti a dolgokat...
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Ha az UEFA es a FIFA nem lenne erdekelt a korrupcioban, akkor mar regota lenne salary cap. Perezek meg okosan is csinaljak, de sok angol klubnal olyan jatekosok keresnek tobb milliot evente, akik masik ligaban a kiesojeloltekhez se fernenek be. Ezt az egyenlotlenseget valahogy meg kellene oldani, mert orokre nem fognak tovabb emelkedni a bevetelek.
ez a szep szokas megye 2 tol lefele van mar csak
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
50es60as evekben puskaseknal meg ez volt, akkor kaptal penzt, ha győztel. Volt egy alapfizu, nyilvan nem haltak ehen, de a nagy della a győzelmek utan jott.Ugyanakkor van egy történet, pont a Real Madridról, egy nagyon korai korszakról, most hirtelen nem tudom mikor volt ez és melyik könyvemben tudom megtalálni, de akkor az volt a fizetés, hogy hazai meccsen csak győztes, idegenbelin meg győztes és döntetlen meccs után fizettek nekik, vereségért nem járt lóvé. Brutális arányú volt a győztes meccsek száma
Igy kene ma is globálisan......
Marmint ha a sport, szurkoloi es szakmai szempontból nezzuk, csak a balfasz marketing meg kapitalizmus szetbaszta ezt is.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Szerintem ez pozíció és iparág függő.RealMadridFanatic írta: Főni, te vagy?
Nalunk is mindig ezen megy a matek, hogy relative alacsonyabb alapber es teljesitmenyaranyos bonuszok. Amivel alapvetoen egyet is ertek, csak amikor mas helyeken fixen kapnak annyit, mint nalunk premiummal, ott meg van az egesz love.
Ugyanez igaz a focira is. Pedig tenyleg jo lenne legalabb egy alapber sapka bevezetese, aztan a bonuszokat minden klub intezi ahogy tudja. Ekkor is hatalmas elonyben lennenek olajek, de sikerek nelkul kevesbe lenne versenykepes ilyen szempontbol is a sok kintrol penzelt csapat. Ez persze soha nem fog megvalosulni.
Egy kereskedelmi cégnél a kereskedőnek legyen jobban teljesítményarányos a fizetése, a back office, főleg, ha jó munkaerő, meg magasabb.
Focistáknál....hozzák a szponzort, nézettséget, vásárlóerőt, ezért SZERINTEM nem egyszerű teljesítményarányosan eltolni a fizetést.
Ugyanakkor van egy történet, pont a Real Madridról, egy nagyon korai korszakról, most hirtelen nem tudom mikor volt ez és melyik könyvemben tudom megtalálni, de akkor az volt a fizetés, hogy hazai meccsen csak győztes, idegenbelin meg győztes és döntetlen meccs után fizettek nekik, vereségért nem járt lóvé. Brutális arányú volt a győztes meccsek száma
Na ez ma már nem működik/ne.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- RealMadridFanatic
Főni, te vagy?
Nalunk is mindig ezen megy a matek, hogy relative alacsonyabb alapber es teljesitmenyaranyos bonuszok. Amivel alapvetoen egyet is ertek, csak amikor mas helyeken fixen kapnak annyit, mint nalunk premiummal, ott meg van az egesz love.
Ugyanez igaz a focira is. Pedig tenyleg jo lenne legalabb egy alapber sapka bevezetese, aztan a bonuszokat minden klub intezi ahogy tudja. Ekkor is hatalmas elonyben lennenek olajek, de sikerek nelkul kevesbe lenne versenykepes ilyen szempontbol is a sok kintrol penzelt csapat. Ez persze soha nem fog megvalosulni.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
Persze, teljesen igazad volt abban hogy ez a kevés prémium van, amin én is meg is lepődtem. Csak annyit mondtam hogy:
1. Bruttót bruttóhoz számítsunk (tehát nem 12vel hanem 24el), így jön ki az az alacsony %-os arány amit írok.
2. Jövőben jobb lenne többet premizálni, kevesebb alapfizuval.
1. Bruttót bruttóhoz számítsunk (tehát nem 12vel hanem 24el), így jön ki az az alacsony %-os arány amit írok.
2. Jövőben jobb lenne többet premizálni, kevesebb alapfizuval.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Furcsán mosod össze a kétdolgot, amit írtam.Halfkey írta: Hogy nem jó a nettó fizetés százalèkában bruttó prémiumot nèzni, mindkettõ legyen ugyanaz.
De nem ez a lényeg, hanem amit alatta írtam: nekem meglepõ hogy ilyen kevès, szerintem ez hiba is a focivilágtól. Kevesebb fizu és több prémium kellene az embereinkek, akkor kevesebb lenne talán a Bèla szitu is.
Az első rész, bruttó 800ezer a jutalom. Te azt írtad, hogy
A fél millára reflektáltál, mint fél havi fizu, akkor az bruttó 12m évente. A csapatnak több, mint az 50% nem keres ennyit, ergo több, mint félhavi fizetésről van szó.Meglepne ha fél millió lenne a prémium, az nagyon kevés a fizetéseikhez képest.
Ha a szakmáfvan bekerülsz az adott évben a legjobb 0,01%ba, és kapsz érte fél havi fizu prémiumot, szerintem anyáznál
A másik rész, hogy mi nem a Barca vagyunk, hogy horror fizetéseket adjunk, mert most hogy Bale távozik, Hazard kap nettó 12m-t, mint legmagasabb fizetés, a te kedvedért, ez nagyjából akkor bruttó 24 millió, ha továbbra is igaz az 50%-os szorzó br és net között.
A kettő eremdményeképpen az alábbi következtetésre jutottam.
Így Hazard kap egy fél havi fizunál valamivel többet, ami pont annyival több, mint amennyit hozzátett a győzelemhez. De pl. Valverdének két havit jelent nagyjából.
Egyébként a korábbiakban is ez a bónuszszisztéma volt jellemző a Realra, és az eredménylistából nem az jön le, hogy ne lennének motiváltak.
Ellenben a Barcánál a BL győztes években mindig arról panaszkodtak, hogy a kifizetendő bónuszok nehéz helyzetbe hozták a klubot.
Persze lehet csökkenteni az alapfizetést, de még mindig a játékosok vonzzák be (legalábbis hatalmas részük van benne) a nézőket a stadionba.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Hogy nem jó a nettó fizetés százalèkában bruttó prémiumot nèzni, mindkettõ legyen ugyanaz.
De nem ez a lényeg, hanem amit alatta írtam: nekem meglepõ hogy ilyen kevès, szerintem ez hiba is a focivilágtól. Kevesebb fizu és több prémium kellene az embereinkek, akkor kevesebb lenne talán a Bèla szitu is.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Te most miről beszélsz?Halfkey írta:Cuki dolog nettót bruttóval hasonlítani, de inkább hasonlítsd a bruttó fizetésekhez ;)Realista24 írta:
Update:
Each player will has already secured €500,000 for winning the title and could be in for a further €800,000 for European success – taking the total to a cool €1.3m per player.
Manager Carlo Ancelotti is not quite as well rewarded, but would also be in for €1m should he win the European Cup too.
És egyébként mi nem a Barca vagyunk, hogy fél milla fél havi fizut jelentsen átalgban. Most éppen Hazard lett a legjobban fizetett játékos az évi nettó 12 milliójával.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Cuki dolog nettót bruttóval hasonlítani, de inkább hasonlítsd a bruttó fizetésekhez ;)Realista24 írta:Update:Realista24 írta:
Pedig ilyen körül szokott lenni. Triplazas 1-1,2 milla, bajnoki 2-300k, BL 4-500k.
Each player will has already secured €500,000 for winning the title and could be in for a further €800,000 for European success – taking the total to a cool €1.3m per player.
Manager Carlo Ancelotti is not quite as well rewarded, but would also be in for €1m should he win the European Cup too.
És egyébként mi nem a Barca vagyunk, hogy fél milla fél havi fizut jelentsen átalgban. Most éppen Hazard lett a legjobban fizetett játékos az évi nettó 12 milliójával.
Egyèbkènt ez pl abszolút egy olyan terület ahol a fasza az lenne ha a fizut tudnánk csökkenteni, ezt meg még növelni.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
https://twitter.com/MoSalah/status/1532 ... Yk36Q&s=19hehetheoriginal írta:ezt nem mostani, hanem korábbi, nem?Realista24 írta: Mo Salah: "I would give all personal awards up for a chance at replaying that final (UCL), but that is not how football works."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Süti
Azért egy BL sikerben kicsit több van mint 90 perc
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- doncsontos
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
valamelyik bl döntőn volt hír erről a fél millirós bónuszról. szerintem telljesen rendben van, 90 percér 500,000 juró? miért kéne a fizetésükhöz mérten adni a bónuszt? vagy itt mire gondoltál? kapják meg bónmusznak a fizetésük 50%át vagymi? azért gondolkodjunk már, nem 500ezer forintról van szóHalfkey írta: Meglepne ha fél millió lenne a prémium, az nagyon kevés a fizetéseikhez képest.
Ha a szakmáfvan bekerülsz az adott évben a legjobb 0,01%ba, és kapsz érte fél havi fizu prémiumot, szerintem anyáznál
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Update:Realista24 írta:Pedig ilyen körül szokott lenni. Triplazas 1-1,2 milla, bajnoki 2-300k, BL 4-500k.Halfkey írta: Meglepne ha fél millió lenne a prémium, az nagyon kevés a fizetéseikhez képest.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema