Ferencváros írta:E-book-ról tudna nekem valaki mesélni?
Sokat szoktam olvasni, ezért lehet karácsonyra meglepném magam egyel, de nem tudom pontosan, hogyan működik. Arra is meg kell venni a könyveket? Vagy ingyenesen le lehet tölteni?
Illetve hol érdemes vásárolni, és milyen márkájút? Egyáltalán megéri venni e-bookot? köszönöm a válaszokat.
Abszolút megéri, elég hamar megtérül az ár. Könyvet venni is tudsz, illetve letölteni is (például nmagon). Szinte minden megtalálható.
Én egy Nook Simple Touch-ot nyúzok, de ugye ami a legnépszerűbb, az a Kindle. Mindkettőért 20-25 ezer körül hozzá tudsz jutni, Kindle-t elég sokan árulnak például hardveraprón is. A különbség általában a Kindle és a többi gyártó között, hogy a Kindle prc (+mobi?) formátumot kezel, míg a többi általában az epub-ot.
Nook-ból és Kindle-ből is van már háttérvilágítós változat, ha sokat olvasol éjszaka sötétben, jó dolog nagyon. Persze árban is meglátszik.
Nekem azért esett a választásom a Nook-ra, mert könnyen lehet root-olni az androidot alatta, így régi alkalmazásokat (2.1 android) telepítve minden formátumot megeszik, illetve mindent be lehet állítani rajta. De az alap olvasója is teljesen rendben van.
Többi márkával nem vagyok tisztában, teszteket kell olvasni róla. Aksija szinte mindegyiknek kihúzza egy hónapig, amire figyelni érdemes, hogy legyen rajta külön gomb a lapozásra, úgy a kényelmes. (na meg, hogy ez a gomb csendes legyen, különben más mellett éjjel nem nagyon fogsz olvasni.
)