Könyvek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

Re: Könyvek

HozzászólásSzerző: szilamer » 2013. július 23., kedd 23:08

Pár hétig nem voltam itthon, nem tudtam olvasni, d emost rá startolok a Trónok harcára. :D
Aztán elolvasok egy-két háziolvasmányt s jöhet a másadik rész.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

dodi

HozzászólásSzerző: dodi » 2013. július 22., hétfő 23:48

berkesivel hogy álltok? tavaly nyáron daráltam a könyveit, szvsz nagyon jók. :)
tick. tick. tick.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2013. július 22., hétfő 21:31

José Silva, Philip Miele - Agy-kontroll

Silva módszerével
Életünk megváltoztatásának döbbenetes módja

Vélemények?(nem cikizős véleményekre,vagy egyéb hűű de tré ilyen könyvet olvasni megnyilvánulásokra gondolok)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

BritishKnight
Kedvenc játékosaid: Messi, Xavi, Iniesta, Pinto
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Dortmund

HozzászólásSzerző: BritishKnight » 2013. július 22., hétfő 21:22

Írjatok olyan könyveket amelyek szerintetek a legjobbak, legérdekesebbek és legélvezetesebbek, amelyeket nem bírtatok letenni, mert nagyon élveztétek. Jöhet minden fajtából, de elsősorban ilyen nyomozós könyvekre gondolok ahol az embert lassan rávezetik a lényegre.

Ilyen stílusú könyv a Szent Péter esernyője. :)
Visça el Barça
#RESPECT

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. július 22., hétfő 21:14

Marci77 írta:5ös elemzést írtam.....netről átírva
Gratulálok :angry:
Marci77 írta:Szepesi Niki könyveit valaki olvasta? Jók?
Olvastam, hát nem egy Scruton a hölgy, már ha egyáltalán egy betűt is ő írt az egészből(kétlem). Valószinűleg meginterjúztatták, felvette a zsét és egy bulvárújságiró megirta helyette, olyan is a könyv. Ugyanakkor fura módon egész jól rámutat bizonyos sportbéli állapotokra, melyekről a közvélemény naiv idealizmusban nem nagyon tud.

Ráadásul ömleng egyet Messiről :vivo:

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 21., vasárnap 12:47

2. "hetven fölött van az öreg"... aha, de inkább 64. nem is a korával van a gond, hanem hogy úgy néz ki, mint aki minden nap beránt egy kfc-s vödröt, egy szívkoszorúér-elzáródás nem lepne meg nála.
Hatvan fölött,bocsánat elìrtam,hisz 1948-as :D De valóban úgy néz ki mint egy hitehagyott Télapó,aki beragadt a sarki bömböldébe :lol:
De ami a 7 művet illeti...kevès lesz az sztm...nem gondolta ő azt komolyan hogy ennyibe belezsuppolja az egész storyt :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Boky
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Boky » 2013. július 21., vasárnap 0:28

morientes írta:
Boky írta:ha már témánál vagyunk, és más se nagyon tud várni a 6. könyvre, annak tudom ajánlani a következő fanfictiont, nagyon jól van megírva, az 5. könyv vége után veszi át a vonalvezetést GRRMtől, és tervek szerint a végkifejletik megy, de még folyamatban van, sorban jönnek még az új fejezetek.
több fanficbe is beleolvastam, de gyengék, ennél viszont a többi értékelő is úgy vélekedik, hogy nagyon jól hozza GRRM stílusát, szóval aki tényleg már nem bírja westeros nélkül az kezdjen bele, én a 17. fejezetnél tartok, és nagyon minőségi, kicsit rövidek a fejezetek szvsz, de mégis lassan 550 ezer szónál jár, hozzávetőlegesen a sárkányok tánca volt 415 ezer :)
Én nem tudom...de tuti hogy GRRM nem fogja befejezni soha...majd lesznek új karakterek,helyszinek,ez egy soha végetnem érő történet...Hetven fölött van az öreg,szal jó teszi ha belehúz... :) merthogy még 3 könyv lesz,az borítékolható.Egyszer nyilatkozta hogy az 5-ös lesz a befejező....hát még nem hogy a végét nem lehet sejteni,de még inkább bonyolította tovább... :D
1. tuti hogy 7, vagyis még 2 lesz, ezen nem lesz már változtatás.
2. "hetven fölött van az öreg"... aha, de inkább 64. nem is a korával van a gond, hanem hogy úgy néz ki, mint aki minden nap beránt egy kfc-s vödröt, egy szívkoszorúér-elzáródás nem lepne meg nála.
kb 2018ra van a reális befejezés kitűzve, addig talán kihúzza. bár szerintem mindenki örülne ha turnézás, haknizás, meg rendezés helyett inkább tempózna a könyvekkel.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 20., szombat 13:25

Boky írta:ha már témánál vagyunk, és más se nagyon tud várni a 6. könyvre, annak tudom ajánlani a következő fanfictiont, nagyon jól van megírva, az 5. könyv vége után veszi át a vonalvezetést GRRMtől, és tervek szerint a végkifejletik megy, de még folyamatban van, sorban jönnek még az új fejezetek.
több fanficbe is beleolvastam, de gyengék, ennél viszont a többi értékelő is úgy vélekedik, hogy nagyon jól hozza GRRM stílusát, szóval aki tényleg már nem bírja westeros nélkül az kezdjen bele, én a 17. fejezetnél tartok, és nagyon minőségi, kicsit rövidek a fejezetek szvsz, de mégis lassan 550 ezer szónál jár, hozzávetőlegesen a sárkányok tánca volt 415 ezer :)
Én nem tudom...de tuti hogy GRRM nem fogja befejezni soha...majd lesznek új karakterek,helyszinek,ez egy soha végetnem érő történet...Hetven fölött van az öreg,szal jó teszi ha belehúz... :) merthogy még 3 könyv lesz,az borítékolható.Egyszer nyilatkozta hogy az 5-ös lesz a befejező....hát még nem hogy a végét nem lehet sejteni,de még inkább bonyolította tovább... :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Boky
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Boky » 2013. július 19., péntek 23:20

ha már témánál vagyunk, és más se nagyon tud várni a 6. könyvre, annak tudom ajánlani a következő fanfictiont, nagyon jól van megírva, az 5. könyv vége után veszi át a vonalvezetést GRRMtől, és tervek szerint a végkifejletik megy, de még folyamatban van, sorban jönnek még az új fejezetek.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2013. július 19., péntek 23:04

morientes írta:A tűz és jég dala sorozat
tavaly olvastam kb ilyenkor, a 4. közepéig jutottam el, és valahogy abbamaradt.....
megint megjött a kedvem nemrégiben, de muszáj volt újrakezdenem az apró részletek miatt .... :lol:

a második vége fele járok jelenleg... B-)

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 19., péntek 22:14

IkerCasillas írta:Na, holnap nekiugrok A tűz és jég dala sorozatnak, 2 hét távollét alatt be is darálom az első 2 könyvet. :)
A sorozat miatt jött az ötlet, és érzem, hogy nem fogok csalódni. :mrgreen:
De nem ám :D Maximum együttesen fogunk csalódni,mer hogy ebbe a kva életbe se fogja befejezni Martin ezt az eposzt,arra nagyba mernék fogadni... :)
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

IkerCasillas
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2013. július 18., csütörtök 20:03

Na, holnap nekiugrok A tűz és jég dala sorozatnak, 2 hét távollét alatt be is darálom az első 2 könyvet. :)
A sorozat miatt jött az ötlet, és érzem, hogy nem fogok csalódni. :mrgreen:

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. július 18., csütörtök 18:57

Szathmári Sándor - Kazohinia
Olvasta már valaki? :)

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 12., péntek 16:47

Ken Follettnek szinte minden könyve kiváló, én legutóbb a Kulcs a Manderley-házhozt olvastam el, nagyon jó kis könyv volt. Röviden annyi, hogy a második világháború idején játszódik Egyiptomban, egy igazi macska-egér harc, félelmetesen jó. Én angolul olvastam, ha valaki nyelvet akar gyakorolni, akkor mindenképp ajánlom, középszintű nyelvismerettel is könnyedén lehet szerintem olvasni, szókincset nagyon jól emeli, bár én a felsőmre készülve olvastam, de így is sokat tanultam belőle. Csak ajánlani tudom!
Ken Follettől én a Hat nap múlva teliholdcímű művét ajánlanám.A történet a II.világháború idején,Dánia német megszállása alatt játszódik.2 fiatal,egy diák és a barátnője,titkos adatoka visz angliába,egy német radarállomásról,mely miatt a RAF rengetek bombázót veszít,megfordítva ezzel a háború menetét.
Egy kis faszerkezetű repülőgéppel repülik át az Északi tengert,közben majdnem lelövi őket a Luftwaffe...Ken Follettől megszokott fordulatos kémregény.A dolog pikantériája hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel a mű...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. július 10., szerda 20:41

Ha van valaki a fórumról, aki Budán lakik, annak mindenképpen, de a többieknek is ajánlom a Szabadpolc nevezetű kezdeményezést a MOM Művelődési Központnál. :) Ennek az a lényege, hogy elviszel maximum 10 megunt, esetleg két példányban meglévő könyvet, cserébe pedig te is választhatsz (annak függvényében, hogy te mennyit tettél be a közösbe) maximum 10 könyvet azok közül, amit a többi érdeklődő vitt oda.
Én is elvittem ma négy megunt könyvemet, és ezeket hoztam haza helyettük:
Szilvási Lajos - Karácsony
Leonyid Leonov - Az üstökös
Joseph Heller - Valami történt
Moldova György - Az Abortusz-szigetek

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2013. július 8., hétfő 21:44

Bánk Bán. Én azt nem olvastam el a végén mert lusta voltam. De órán a tanár elrizsázta szóval teljesen vágom. (bár azért el kellett volna olvasni mert alap,de a lényeg hogy vágom.5ös elemzést írtam.....netről átírva) :D
Anyegin? (azzal is mondjuk ugyanez volt.)
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

szilamer

HozzászólásSzerző: szilamer » 2013. július 8., hétfő 21:31

megyek 10-be
Fannit kell, meg az Arany embert asszem, meg a Bánk Bánt.
In vino veritas.

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2013. július 8., hétfő 21:13

szilamer írta:És még háziolvasmány is van :argue:
hányadikas vagy? Mit kell olvasnod?
Nekem is van,de fogalmam sincs hogy mi. Mondjuk az osztálynak sincs,mert az okos tanár utolsó órán mondta.

Szepesi Niki könyveit valaki olvasta? Jók? :mrgreen:
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 8., hétfő 20:43

Nekiálltam olvasni a Kick-Ass képregényeket, hát nagyon buták :lol: Kb. 10X véresebb meg brutálisabb, mint a film.

szilamer

HozzászólásSzerző: szilamer » 2013. július 8., hétfő 17:35

Ha te is dicséred akkor megveszem. Csak olvassam ki a Trónok harcát, csak az előző héten nem voltam itthon, a héten megyek táborba, jövőhéten meg lehet ha melózni kell -.- És még háziolvasmány is van :argue:

Egyébként a barátnőm volt Berwin upon Tweedben :D
In vino veritas.

Vissza: