Iker Casillas

A Real Madrid egykori nagyjai.

Eladnád vagy megtartanád?

A szavazás 2015. április 7., kedd 15:27-kor befejeződött.

Eladnám
66
80%
Megtartanám
16
20%

Szavazatok száma: 82

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Iker Casillas - 1

HozzászólásSzerző: KAG » 2015. április 28., kedd 21:50

A La Sexta információi szerint a Real Madrid vezetősége döntött, Ikernek mennie kell. A csapatkapitányt Pérezék ingyen engednék el, ráadásul a szerződése végéig szóló bérét is megkapná. Forrás: Madridom.hu

Jó hír!
Reméljük így lesz, már tavaly is ezt kellett volna vele tenni és Lopezt itt tartani aztán egy tisztalapos verseny közte és Navas közt.
Tény, hogy már nem olyan rossz, mint volt anno 1-1,5 éve, de még mindig bizonytalan magához képest.
Nekünk és neki is jót tenne a váltás.
ZIDANE

András93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. április 23., csütörtök 0:00

origo írta:Casillas 52. kapott gól nélküli BL-meccsén van túl, ezzel az élen megelőzte az 51 gól nélküli meccsig jutó Van der Sart.
Ez azért nem rossz.

Simi

HozzászólásSzerző: Simi » 2015. április 22., szerda 23:42

istimester írta:Nem tudom. Én végigkísértem Casillas egész karrierjét. Évekig a legjobbnak tartottam, minden fogyatékossága ellenére. 2008 környékén úgy húzta le a labdákat Metzelder és Martesackerék fejéről, mint ma Oblak. Emlékszem az EB döntőre, magasan a legszebb focit játszó spanyol válogatott volt. 2010-ben prognosztizáltam úgy, hogy legkésőbb 14-ben a klubban és a válogatottban is eljön a csere ideje. Ehhez képest már egy plussz évet rámcáfolt. Semmiféle fostengert nem szándékozom elindítani, de - lehet csak bebeszélem magamnak - teljesen idegen testként érzem a csapatban. Mintha remegne. És ez egy kapusnál régen rossz.
Én is végig kísértem, tekintve, hogy a 2002-es BL döntőn lettem véglegesen Real drukker, három játékos miatt: Raúl, Zidane, de az est hőse Casillas volt. Legjobb volt és nagy kedvenc számomra is, de nem vagyok vak, látom a hibáit én is kezdetektől.

Én azt gondolom a kapusposztról (tekintve, hogy azt játszottam még régebben), hogy az egész fejben dől el. A kapus skilleket könnyebben el lehet sajátítani talán, mint a "lábbal-ésszel" játszó posztokon, de a nyugalmat, a gyors gondolkodást, a védelem irányítását azt tehetségből is kell. És az ugye vagy van vagy nincs. Ehhez fejben nagyon egyben kell lenni. És Casillas többek között ezért volt a legjobbak között nagyon sokáig.

Casillas szerintem nem az öregedés miatt esett ekkorát hirtelen. Mou éra alatt az a biztonságot adó image, mint "Saint Iker", na ez szállt el egy életre a szivárogtatási váddal, a padoztatásával és az ellene folyó boszorkányüldözéssel. Innentől egyszerűen fejben nem tud ott lenni már, mint régen (és szerintem soha nem is lehet már, öregszik, és túl nagy rajta a reflektorfény, minden hibája újabb csapás az egóján).

Nem gondolom amúgy, hogy technikailag rosszabb kapus volna - ezért jön időről időre újra olyan bravúr, amire az egész fórum harap, hogy "visszatért", stb. . Csak be kell látni, hogy fejben már nem lehet meg nem történtté tenni az elmúlt két-három évet. Én nagyon boldog volnék, ha az önbizalmát vissza tudná nyerni, de szerintem a Real Madridban ez lehetetlen vállalkozás - más csapatban, ahol nem ekkora a nyomás, talán jobban, de itt nem. Meg a spanyol válogatott kezdőjében sem.

matador
Kedvenc játékosaid: Raúl, Totti, Benzema, Varane, Modric

HozzászólásSzerző: matador » 2015. április 22., szerda 23:36

istimester írta:Nem tudom. Én végigkísértem Casillas egész karrierjét. Évekig a legjobbnak tartottam, minden fogyatékossága ellenére. 2008 környékén úgy húzta le a labdákat Metzelder és Martesackerék fejéről, mint ma Oblak. Emlékszem az EB döntőre, magasan a legszebb focit játszó spanyol válogatott volt. 2010-ben prognosztizáltam úgy, hogy legkésőbb 14-ben a klubban és a válogatottban is eljön a csere ideje. Ehhez képest már egy plussz évet rámcáfolt. Semmiféle fostengert nem szándékozom elindítani, de - lehet csak bebeszélem magamnak - teljesen idegen testként érzem a csapatban. Mintha remegne. És ez egy kapusnál régen rossz.

szerk.: Hogy korrekt legyek, azt is meg kell jegyezni, hogy szerintem volt egy kifejezetten nehéz és fontos védése. Amikor James labdát vesztett középen és lendületből rúghatott az Atléti, olyan puhán fogta be a labdát, amilyen védést már régen nem láttam.
Ugyanígy vagyok vele.
Miatta és Raúl miatt szerettem meg a Madridot, de már félek amikor felé megy a labda. És kicsit mintha a centerhalfok meg ő is így lenne vele.

Remélem idejében felismeri, hogy ne rombolja tovább a szobrát, nem úgy mint Raúl. :/
Sportfilozófia: Roger Federer

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. április 22., szerda 23:35

hunmadridista írta:Nem akarom szidni ma a kapitányt...de brutális különbség volt a két kapus között ma...Oblak maga volt a fal...higgadt volt, nyugodt volt, mindig jókor volt jó helyen...Iker már nem ilyen sajnos...szerintem már nincs benne az "X-FAKTOR" :-(
Addig jó amíg ilyen brutális különbség van a kapusok között és 0 van a kapott góljaink mellett.Az azt jelenti,hogy az ellenfél nem sok vizet zavart a kapu előtt.

Látja mindenki hogy a végét járja Iker,de nagyon örülnék ha ő lenne a legnagyobb problémánk.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. április 22., szerda 23:34

Prométheusz írta:
hunmadridista írta:Nem akarom szidni ma a kapitányt...de brutális különbség volt a két kapus között ma...Oblak maga volt a fal...higgadt volt, nyugodt volt, mindig jókor volt jó helyen...Iker már nem ilyen sajnos...szerintem már nincs benne az "X-FAKTOR" :-(
ezt nem tudom másnak értékelni, mint divatos vak gyűlöletnek

brutális különbség

minimum barokkos túlzás
ez meg minimum elvakult iker-fan írás akkor
nem volt olyan hű de magabiztos de a lényeg, hogy véééégre lecopattuk csolóékat :iszunk:
Kép

hunmadridista
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2015. április 22., szerda 23:33

Prométheusz írta: ezt nem tudom másnak értékelni, mint divatos vak gyűlöletnek

brutális különbség

minimum barokkos túlzás
Én nem gyűlölöm Ikert...több éven keresztül tényleg a legjobb volt, csak sajnos már felette is elszállt az idő...ideje az őrségváltásnak...De Gea méltó örököse lehet az öregnek...

Prométheusz
Kedvenc játékosaid: Raul, Casillas, Puskás

HozzászólásSzerző: Prométheusz » 2015. április 22., szerda 23:29

ezt nem tudom másnak értékelni, mint divatos vak gyűlöletnek

brutális különbség

minimum barokkos túlzás
"Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre…"

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. április 22., szerda 23:26

Nem tudom. Én végigkísértem Casillas egész karrierjét. Évekig a legjobbnak tartottam, minden fogyatékossága ellenére. 2008 környékén úgy húzta le a labdákat Metzelder és Martesackerék fejéről, mint ma Oblak. Emlékszem az EB döntőre, magasan a legszebb focit játszó spanyol válogatott volt. 2010-ben prognosztizáltam úgy, hogy legkésőbb 14-ben a klubban és a válogatottban is eljön a csere ideje. Ehhez képest már egy plussz évet rámcáfolt. Semmiféle fostengert nem szándékozom elindítani, de - lehet csak bebeszélem magamnak - teljesen idegen testként érzem a csapatban. Mintha remegne. És ez egy kapusnál régen rossz.

szerk.: Hogy korrekt legyek, azt is meg kell jegyezni, hogy szerintem volt egy kifejezetten nehéz és fontos védése. Amikor James labdát vesztett középen és lendületből rúghatott az Atléti, olyan puhán fogta be a labdát, amilyen védést már régen nem láttam.

hunmadridista
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2015. április 22., szerda 23:18

Nem akarom szidni ma a kapitányt...de brutális különbség volt a két kapus között ma...Oblak maga volt a fal...higgadt volt, nyugodt volt, mindig jókor volt jó helyen...Iker már nem ilyen sajnos...szerintem már nincs benne az "X-FAKTOR" :-(

Simi

HozzászólásSzerző: Simi » 2015. április 22., szerda 23:14

L. Ott voltál előben, hogy láttad? Mert nekem a TV-n keresztül halálfélelmem volt minden egyes beívelt labdánál.
Annál a kifutásnál azt hittem infarktust kapok.
Ugyan nem nekem szólt, de azért az ívelésekhez: Casillas mikor volt valaha is életbiztosítás beíveléseknél? Mert a világlegjobbkapusaIFFHS5év alatt is ez volt vele a legnagyobb gond. Ma szerintem - az előbbiek tudatában - nagyon is bíztató volt a teljesítménye, mert a kötelezőket magabiztosan fogta (nem jöttek ki róla! pedig kiütős kapus inkább, mint labdamegfogós), a beíveléseket meg a védők segédletével túlélte.

(Persze jogos a kritika az ívelésekre, csak azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy ezután a meccs után foshullámot indítani ellene nem korrekt szerintem, lévén egy évek óta létező problémával, a beívelésekkel lehetne csak elővenni, és minden egyébben ma helyt állt. Szerintem. Peace.)

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. április 22., szerda 23:13

Erről beszéltem...nagyon kiszámíthatatlan, semmi összhang nincs a védőkkel. Szerintem ők sem, illetve maga Iker sem tudja, hogy mi fog következni az ilyen szituknál.
Nem illik.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. április 22., szerda 23:08

Realista24 írta:Akkor most már tudod, hogy Iker hogyan gondolkodik.
L. Ott voltál előben, hogy láttad? Mert nekem a TV-n keresztül halálfélelmem volt minden egyes beívelt labdánál.
Annál a kifutásnál azt hittem infarktust kapok.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 19., vasárnap 13:38

Èn mèg nem gondolkozok a visszavonuláson, hacsak ki nem rakjátok a szűrömet.:D
Akkor most már tudod, hogy Iker hogyan gondolkodik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. április 19., vasárnap 13:30

Realista24 írta:
Bekène már látni neki is hogy nem megy
Szerinted ő rakja magát a kapuba?
Amúgy meg. Neked is mondták már húszan, hogy ne erőltesd a fórumozást, mert nem megy, és még mindig csinálod :lol:
Tudom hogy nem. De azért mondhatná hogy tudja ő is hogy már nem megy ès majd távozni szeretne. Szépen elbúcsúztatnánk és kész. :)

Na ez gonosz volt :D
Èn mèg nem gondolkozok a visszavonuláson, hacsak ki nem rakjátok a szűrömet.:D

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2015. április 19., vasárnap 13:23

Santi írta:Epic win R24. :lol:

Amúgy ne fussuk már le megint ugyanazokat a köröket, amit minden 2. meccs után, mikor csinál (vagy nem csinál) valamit.
Újat senki nem mond, csak ugyanazokat hajtogatjuk folyton.
És ráadásul tök feleslegesen, mert ugye beleszólásunk annyi, mint hó karácsony idején. Ez van, ez lesz, ezt kell elfogadni... ki tudja meddig. :coffee:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. április 19., vasárnap 13:18

Epic win R24. :lol:

Amúgy ne fussuk már le megint ugyanazokat a köröket, amit minden 2. meccs után, mikor csinál (vagy nem csinál) valamit.
Újat senki nem mond, csak ugyanazokat hajtogatjuk folyton.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 19., vasárnap 13:15

Bekène már látni neki is hogy nem megy
Szerinted ő rakja magát a kapuba?
Amúgy meg. Neked is mondták már húszan, hogy ne erőltesd a fórumozást, mert nem megy, és még mindig csinálod :lol:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. április 19., vasárnap 13:13

Bár tegnap nem számitott, de kösz a nagy védést... Eddig legalább azok mentek, ami odament ahol áll, de most mèg ez elől is elvetődik. Bekène már látni neki is hogy nem megy. Spanyol bajnokikon belefèr hogy bakizik, de a fontosabbakon nem. Barca meccset is hoztuk volna szerintem X-re, ha nem úgy dől el mint egy zsák krumpli. Már ott gondolkoznia kellett volna a távozáson mikor majdnem elvesztettük miatta a BL döntőt. Lehet itt mondani, hogy egy csomó góljánál a vèdők hibáztak nem fogták az embert stb... De könyörgöm ha ilyen van akkor legalább legyen már kapusunk aki talán tud segiteni. Ennyi erővel én is állhatnék a kapuba, mert amit oda lőnek ahol állok azt még én is kiütöm valahogy. Semmi bajom vele tisztelem de ideje lenne felfognia neki hogy nem megy már. Nem hiszem el hogy ő nem látja ezt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. április 17., péntek 11:43

Carlo:
Is it likely that another, better goalkeeper could be signed? "It’s possible".
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: