HozzászólásSzerző: Babinho » 2021. március 24., szerda 12:48
Evidens Zidanet basztatni Ödegaard helyzete miatt. De az az igazság, hogy Zidane kezében nem volt akkora lehetőség jobb döntést hozni, mint amit meghozott...Ebben a helyzetben nem Zidane és Ödegaard szembenállása az érdekes! És így szerintem nem is számít, hogy mi lesz Zidane sorsa a nyáron...Más szemszögből nézném ezt a dolgot, kibontom...
Próbálnám úgy elképzelni a helyzetet, mint az amerikai fociban az irányítók helyzetét. Ödegaard irányító. Nem elkapó, nem futó játékos stb. Irányító. Kulcspozíció ahol a legfontosabb a bizalom. Na már most nekünk két kezdő irányítónk is van a csapatban. Kroos és Modric. Ők az idézőjeles gátjai Ödegaard beépülésének. Ők az ászok, az alfák. Ők irányítják ketten a csapatot, ők tudják, hogy kinek mit kell mozognia, milyen sebességet diktálnak, "milyen játékot hívnak".
Feltűnt, amikor Ödegaard, Modric és Kroos egyszerre volt a pályán, hogy sokszor leszólták a norvégot, máshova irányították, mint ahova ő menni akart. Ők tudják mi kell a csapatba, nálunk van a stafétabot, nincs szükségük egy olyat támadóra aki irányítani akar. Elkapókra, futókra van szükség. Nem férnek el a pályán. Nem kérheti el a norvég Modric elől a labdát, ez egyszerű hierarchia. Modric ezt nem engedi. Teljesen mindegy hány éves Modric, ő a Real Madrid megkérdőjelezhetetlen jelene! Lehet, hogy a norvég kaphatott volna több percet, de eredménykényszer van és Modric mindig a csapat legjobbja, hogy szeded le? Amikor nem volt ott Modric, akkor Öde még nem tudta úgy irányítani a csapatot ahogy az kell (Shaktar). Hogy kaphatna egy Real Madridban akkor több meccset, miközben a padon ott az aranylabdás Modric. Ki az az idióta, aki leülteti Modricot jelenleg? Ki? Itt már tapasztatot nem gyűjthet a norvég, azt megtette a múltban, meg jelenleg az Arsenalban is. Itt csak akkor játszhat, ha már nem Kroos ÉS Modric az irányító. Ha valamelyik kilép. Ez a poszt nem arról szól, hogy kiszoríthatja e...
És ebbe Zidane lehet, hogy helyesen de nem nyúlt bele...a jelent tekintve biztosan helyesen. A jövőt tekintve....? Majd eldől.
De szerintem Ödegaardnak nem Zidane tartja zárva az ajtót Madridban. Nagyon bírom a kis norvégot, én megadnám a jövőben neki a lehetőséget. De ez jelenleg nagyon nehéz. Nem tudom, hogy oldhatná ezt meg. Talán végig kellett volna ülnie ezt az évet...
Kovacic megpróbálta végigjárni, de akkor még túl korán volt azon gondolkodni, hogyan is váltható le Kroos-Modric, így ő helyesen döntött, hogy elment.