Kylian Mbappé - 9

A Real Madrid aktuális játékosainak topikjai.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kylian Mbappé - 9

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. november 28., csütörtök 22:05

realmadrid95 írta: En sokszor belinkeltem, beirtam mar, hogy o kozepen sokkal tobb meccset jatszott, mint barhol mashol.
Es pont itt jon ki, hogy miert rossz kizarolag 1 darab statisztikara hagyatkozni:
Mbappe 23/24 transfermarkt
Mit latsz elsore? Kb fele-fele aranyban van az LW es a CF, tehat ebbol arra kovetkeztetsz, hogy a meccsek felen kozepcsatart jatszott.

Majd megnezel egy Mbappe vs Vini heatmap-et es azonnal kiderul, hogy koze nincs a kozepcsatar poszthoz, Mbappe ugyancsak egy bal oldali tamado, csak mig Vini jobban a vonal mellett jatszik, addig o inkabb befele huz.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. november 28., csütörtök 21:04

___Samy___ írta: Az a baj hehe tezisevel, hogy se bappe, se vini nem csatar. Innentol kezdve nem elvarhato az, hogy osztonos passzokat meg mozgasokat csinaljanak a tamadasok epitesenel.

Vininek balrol, a vonal mellol osztonos a jateka, bappenak meg nem is tudom nalunk hol lesz a helye. Nem igazan latom tovabbra sem. En most inkabb azt mondanam, hogy az a bappe, aki korabban volt, felejtsuk el. Nalunk egy gyengebb kiadasu, egy idegen helyre beeroltetett jatekos lesz, aki soha nem fog itt kiteljesedni kulonbozo okok miatt.
Ezt én is így látom.Kérdés, hogy megvan e benne az x mint bellinghemben akit össze vissza pakolgatunk mégis sokszor hozni tudja magát. Haaland kellett volna nekünk. Posztra jött volna és mentálisan is egy sokkar erősebb játékos.

De amíg a csapat 90%a ilyen állapotban van teljesen felesleges bappén elverni a port. Megteszi ezt a média.

Szerintem lesznek nagy pillanatai de nem ő lesz az aki akkor villan amikor mindenki szar.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. november 28., csütörtök 20:54

reeed_ati írta: Nem tudom mennyire hiteles, ez a transfermarkt stat, de mindig azt olvasom a fórumon, hogy ő nem csatár, hanem balszélső.
Elvileg, van 244 meccse cf-ként(197gól), baloson meg 81, jobboson is lehozott 58-at, nem is rossz gólterméssel.
Szóval, ha a Teki egyszer belelendülne végre, akkor kb. mindegy hova rakod, hozza a számokat, ha meg padlón van, akkor hiába teszed a balosra, akkor is botrány lesz, mint tegnap.

Szidtam én is, a meccs hevében, a pool ellen, de szurkolok neki, hogy jöjjön ki végre a lépés és le tudja rázni magáról ezt a görcsölést és akkor sok örömünk lesz még benne.
Sokkal több van benne, nem lehet mindenki olyan gép fejben, mint C.R, adjunk neki még időt.

En sokszor belinkeltem, beirtam mar, hogy o kozepen sokkal tobb meccset jatszott, mint barhol mashol.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. november 28., csütörtök 20:38

Nem tudom mennyire hiteles, ez a transfermarkt stat, de mindig azt olvasom a fórumon, hogy ő nem csatár, hanem balszélső.
Elvileg, van 244 meccse cf-ként(197gól), baloson meg 81, jobboson is lehozott 58-at, nem is rossz gólterméssel.
Szóval, ha a Teki egyszer belelendülne végre, akkor kb. mindegy hova rakod, hozza a számokat, ha meg padlón van, akkor hiába teszed a balosra, akkor is botrány lesz, mint tegnap.

Szidtam én is, a meccs hevében, a pool ellen, de szurkolok neki, hogy jöjjön ki végre a lépés és le tudja rázni magáról ezt a görcsölést és akkor sok örömünk lesz még benne.
Sokkal több van benne, nem lehet mindenki olyan gép fejben, mint C.R, adjunk neki még időt.

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2024. november 28., csütörtök 20:02

En azért megnézném a bal oldalon ugy is, hogy 9 es is jatszik a meccsen. Szeretjük brahimot, de az a tegnapi performansz kilencesbe, vagy hamiskilencbe, vagy tudja a fasz mit akart Carlo... hát az minden volt, csak nem hasznos. Ott van enrikisz. Lehet, hogy még forrofeju, meg agyonrugja a fotost, de akkor is erzi azt a posztot. Vagyis brahimnal jobban az biztos.

A bicikicselek koronazatlan kiralya darwin nunez is akarmekkora bot, iszonyu hasznos volt tegnap.

Szóval azt meg megneznem, hogy milyen bappe szelsonek itt úgy, hogy egy 9es lekot két védőt, meg bemozog vonal mögé ösztönösen.

Az ember bizik na...kurvaelet. :mrgreen: lehet kell 2 jo meccs, gála, aztan 100 as lesz a chemistry es 2025ben veretlenül behuzunk mindent.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. november 28., csütörtök 19:16

Az a baj hehe tezisevel, hogy se bappe, se vini nem csatar. Innentol kezdve nem elvarhato az, hogy osztonos passzokat meg mozgasokat csinaljanak a tamadasok epitesenel.

Vininek balrol, a vonal mellol osztonos a jateka, bappenak meg nem is tudom nalunk hol lesz a helye. Nem igazan latom tovabbra sem. En most inkabb azt mondanam, hogy az a bappe, aki korabban volt, felejtsuk el. Nalunk egy gyengebb kiadasu, egy idegen helyre beeroltetett jatekos lesz, aki soha nem fog itt kiteljesedni kulonbozo okok miatt.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

kettonull

HozzászólásSzerző: kettonull » 2024. november 28., csütörtök 19:07

Ez nem zseni kérdése, 2 hasonló játékosprofil nem fog úgy működni, legyenek bármilyen jók is, hogy közben egymást tapossák az egyik szélen.
Ez már a fociboomer hülyeségek egy új szintje amikor már a posztok jelentőségét vitatjuk. Már 50 évvel ezelőtt se volt az ilyennek értelme.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 28., csütörtök 18:58

nyáron mehet amerre lát
:lol: :lol:

komolytalan.
felesleges itt bármilyen értelmes kommunikációt erőltetni, amikor ilyen félmondatok vannak idefosva, a valóságtól teljesen elrugaszkodva :coffee:
thereisonly1ronaldo

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. november 28., csütörtök 18:56

KAG írta:
Mi volt annak a francia travinak a neve?
Remy? :mrgreen:

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2024. november 28., csütörtök 18:54

hehetheoriginal írta:
egy oldalon tomorul Vini es Mbappe.
sztem ez óriási tévhit, meg szar megközelítés.
zavarják egymást....
emlékszik még valaki a valaha volt legjobb csatárduóra?
ronaldo-romário, amikor előbbi egészséges volt, utóbbi meg még nem túl öreg és alkesz/partiarc, volt egy kb 2-3 év 95-től 98-ig.
szóval ez gagyi felfogás és szar megközelítés, hogy zavarják egymást, ha két okosan, fineszesen játszó kreatív játékos van egymás mellett, akkorkis területen indul a bugi, az egyérintők, kényszerítők, ahogy ganxstazoltán szokta mondani: felpassz mögélépsz aztán réparetekmogyoró.
ne gvariolázzunk már, kurvagáz, nincsenek négyzetcentire kötött posztok és helyek a pályán, igenis tessék ösztönből, gógyiból megoldani a védelmek és a védők átbaszását.
de a lényeg, hogy egyáltalán nem érzem - még binicius agyi kapacitása ellenére se, meg hogy konkrétan meg lett tanítva balszélsőként focizni, de egyre inkább bontogatja a szárnyát mindenütt máshol is a pályán mostanra -, hogy ezek ketten egymást korlátoznák, vagy akadályoznák. sok kurvanagy szakértő uton utfelen ezzel jön, sztem meg két ilyen tudású játékosnak tudnia kell egymás mellett játszania, bárhol a támadószekcióban, bármilyen felállásban.
túl van ez huzva, hogy ki hol játszik, meg hogy mozog, nem annyira atomfizika ez, mint ahogy az ilyen félbolond arteták meg gvardiolák ezt elhitetik a világgal meg a szabópeetekkelkelejancsikkal, csak hogy legyen valami mondvacsinált "munkahelyük", egyedül a labdavesztés utáni helyezkedést, felfogást (mikor és hogy támadsz le) kell csapatszinten gyakorolni, a támadásnak ösztönösnek kell lennie, teljesen egyértelmű, hogy mikor mit kell csinálni, hogy kell felbontani egy védelmet, mikor milyen optimális megoldást kell alkalmazni (csel, passz, megindulás, ezek kombinációi és variációi), ilyen szintű egyéni képességű játékosoknál elvárja az ember, hogy rezdülésből, zsigerből érezzék, hogy ki mikor hogy mozdul, és mit kell csinálni. belit ugyanigy ideveszem, rodrigo is nagyon érzi ezt, csak nála fizikális korlátok vannak.

túl van ez az egész szar gondolva, az az igazság, elment a balfasz statisztika meg számháború irányba, holott csak focizni kéne, erős, gyors, technikás embereink vannak végre elöl.
tudom tudom nem a grund, de azért kicsit mégiscsak ez a felfogás kéne hogy visszajöjjön.

btw fasznak írok ennyit bűdősistenfaszátbasszameg, rég értenétek kéne mindent.
Hiába hasonlítod össze a szezont a fazonnal. Hogy jön ide Ronaldo meg Romario? Két hatalmas zseni aki között volt kémia, összhang. Viniék közt nincs, hiába akarod erőltetni, ha nem megy nem megy. Bappe évek óta nem az a játékos akinek gondoljátok, talán soha nem is volt az. Párizsban könnyű volt vagánykodni, ez nem az a szint. Mentálisan kevés, kb azért nem jött korábban sem, félt az idegen közegtől, az idegen nyelvtől. Ez van, megpróbálta nem jött össze, nyáron mehet amerre lát.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 28., csütörtök 18:20

az biztos, ha primadonna lesz meg folyamat szar teljesítmények, akkor odahaza ki lesz fütyülve a gecibe, aztán 2 választása van, beáll a sorba és összeszedi magát, vagy megfutamodik, elmenekül másik csapatba.
jól elbaszta a karrierjét, 6 év kuka, ezt egy felnőtt játékosnál már nagyon nehéz kiölni és megváltoztatni, a beidegződéseket, azt a fajta edzésmódot és felfogást, amivel igazából úgy lett sikeres és amiatt hiszi el, hogy érinthetetlen és ő a nonpluszultra a saját kis buborékjában, mert a válogatott fodball kurvagyenge és rakás szar, aztán sikerült behúzni azt a vb-t 18-ban.
fejben dől el, mint mindig minden, de ez nála kifejezetten igaz.
thereisonly1ronaldo

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. november 28., csütörtök 18:20

hehetheoriginal írta:
zavarják egymást....
ronaldo-romário, amikor előbbi egészséges volt, utóbbi meg még nem túl öreg és alkesz/partiarc, volt egy kb 2-3 év 95-től 98-ig.
szóval ez gagyi felfogás és szar megközelítés, hogy zavarják egymást, ha két okosan, fineszesen játszó kreatív játékos van egymás mellett, akkorkis területen indul a bugi, az egyérintők, kényszerítők, ahogy ganxstazoltán szokta mondani: felpassz mögélépsz aztán réparetekmogyoró.
ne gvariolázzunk már, kurvagáz, nincsenek négyzetcentire kötött posztok és helyek a pályán, igenis tessék ösztönből, gógyiból megoldani a védelmek és a védők átbaszását.
de a lényeg, hogy egyáltalán nem érzem - még binicius agyi kapacitása ellenére se, meg hogy konkrétan meg lett tanítva balszélsőként focizni, de egyre inkább bontogatja a szárnyát mindenütt máshol is a pályán mostanra -, hogy ezek ketten egymást korlátoznák, vagy akadályoznák. sok kurvanagy szakértő uton utfelen ezzel jön, sztem meg két ilyen tudású játékosnak tudnia kell egymás mellett játszania, bárhol a támadószekcióban, bármilyen felállásban.
túl van ez huzva, hogy ki hol játszik, meg hogy mozog, nem annyira atomfizika ez, mint ahogy az ilyen félbolond arteták meg gvardiolák ezt elhitetik a világgal meg a szabópeetekkelkelejancsikkal, csak hogy legyen valami mondvacsinált "munkahelyük", egyedül a labdavesztés utáni helyezkedést, felfogást (mikor és hogy támadsz le) kell csapatszinten gyakorolni, a támadásnak ösztönösnek kell lennie, teljesen egyértelmű, hogy mikor mit kell csinálni, hogy kell felbontani egy védelmet, mikor milyen optimális megoldást kell alkalmazni (csel, passz, megindulás, ezek kombinációi és variációi), ilyen szintű egyéni képességű játékosoknál elvárja az ember, hogy rezdülésből, zsigerből érezzék, hogy ki mikor hogy mozdul, és mit kell csinálni. belit ugyanigy ideveszem, rodrigo is nagyon érzi ezt, csak nála fizikális korlátok vannak.

túl van ez az egész szar gondolva, az az igazság, elment a balfasz statisztika meg számháború irányba, holott csak focizni kéne, erős, gyors, technikás embereink vannak végre elöl.
tudom tudom nem a grund, de azért kicsit mégiscsak ez a felfogás kéne hogy visszajöjjön.

Na jó, ezzel viszont eléggé egyetértek, bravo! :D

Btw Vininek mintha a játékintelligenciája is még folyamatosan fejlődne, mostanában elképesztő labdákat oszt ki mélységből, ha véletlenül odakeveredik, csak ugye az ebből kialakuló ziccereket be is kellene ütni.
Hala Madrid y nada más 🤍

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2024. november 28., csütörtök 18:15

hehetheoriginal írta: rodrigot hagyjuk, nala nem az onbizalommal van a baj, hanem a kepessegekkel, egyszeruen sulytalan jatekos.
Rodrygo a tavalyi nem túl jó és hullámzó formájában is többet adott a csapatnak, mint Mbappé az eddigi madridi meccsein. Na ez a ciki… Lehet ezt csűrni-csavarni, mindenki látja mi a helyzet.

A tavalyi Madrid egy igazi nagybetűs, összetartó csapat volt, gyakorlatilag mindenki egyenlő és, ha nem is űrfoci, de eredményes és fejlődőképes játékunk volt.

Ettől függetlenül egy kicsit még bízok benne, hogy elkattan, berúgja az ajtót és idővel elfeledteti ezt a pocsék őszt.
Hala Madrid y nada más 🤍

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 28., csütörtök 18:10

zavarják egymást....

thereisonly1ronaldo

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2024. november 28., csütörtök 17:41

hehetheoriginal írta: ennek semmi koze a jatekrendszerhez, meg a tarsakhoz.
ez egyeni dolog, egyeni teljesitmeny, onbizalom kerdese, hogy hogyan jonnek be a cselek, hogy mennek a ziccerek, golhelyzetek.
rodrigot hagyjuk, nala nem az onbizalommal van a baj, hanem a kepessegekkel, egyszeruen sulytalan jatekos.
szoval bappenek vissza kell ternie fejben oda, hogy barmikor barkit meg tud verni 1v1-ben, es onfeledten tamadofocizni, nem gondolkodni, hanem visszaterni az osztonokhoz.
szar spiral, hogy folyamat hagyja ki a ziccereket, amiket regen rohogve belovoldozott, egyre minden egyes kihagyott helyzettel rosszabb a kedve. nem ceronaldo vagy kobe bryant mentalitas, az biztos. de meg csak nem is beli vagy binicius. ezt csapaton belul kezelni kell, felebreszteni az allatot benne, lebaszni, hogy o maga is meglepodjon, mert valszeg meg senki nem tette helyre eleteben, segito, tamogato modon kritizalni, segiteni, hogy o is meglassa, es felfogja mi nem jo.
a palyan meg onfeledten felszabadultan focizni, ez a lenyeg.

Mi volt annak a francia travinak a neve?
Ide kell neki hozni Madridba
ZIDANE

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. november 28., csütörtök 16:58

RealRaúl77 írta:
realmadrid95 írta:

En rendszerhibanak is(!) tudom be, hogy egy oldalon tomorul Vini es Mbappe. Persze nem csak ez a hiba, de ez is kozrejatszik. Foleg, ha Mendy es Fran is felhuzodik tamadassal, Mbappe nem befele huzodik a kapu fele, hanem kihuzodik Vini nyakara. Mindenki tudta, hogy nem verbeli kozepcsatar, bar meglepo, hogy mennyire gyengen szerepel ott.
Nem gondolom rendszerhibának a tegnapi után. Vini nélkül még kevésbé volt jó a játéka. Meglátjuk a brazil hiányában ez fog-e még változni, amíg vissza nem tér. De legutóbb már ők is cseréltek amúgy és Vini volt középen, szóval kezelik ezt a kérdést.

Sajnos a tegnapi meccset nem lattam. Az, hogy kezelik a kerdest nem most, hanem mar legalabb oktober elejen kellett volna. Hiaba eroltettuk hetrol hetre, nem vezetett sehova.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. november 28., csütörtök 16:57

Jim írta: rendben hogy Mbappé nem középcsatár, de akkor most sincs kezdő szintű centerünk :lol:

tavaly legalább 1 jó cserénk volt Joselu személyében, idén még az sincs, mert Endrick alig van használva…
Amugy, ilyenkor pl. nem haragszol Joselura, hogy elment, annak ellenere, hogy marasztaltak? Vagy csak forditva mukodik ez nalad?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2024. november 28., csütörtök 16:50

rendben hogy Mbappé nem középcsatár, de akkor most sincs kezdő szintű centerünk :lol:

tavaly legalább 1 jó cserénk volt Joselu személyében, idén még az sincs, mert Endrick alig van használva…

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2024. november 28., csütörtök 16:46

realmadrid95 írta:
ez egyeni dolog, egyeni teljesitmeny, onbizalom kerdese, hogy hogyan jonnek be a cselek, hogy mennek a ziccerek, golhelyzetek.
rodrigot hagyjuk, nala nem az onbizalommal van a baj, hanem a kepessegekkel, egyszeruen sulytalan jatekos.
szoval bappenek vissza kell ternie fejben oda, hogy barmikor barkit meg tud verni 1v1-ben, es onfeledten tamadofocizni, nem gondolkodni, hanem visszaterni az osztonokhoz.
szar spiral, hogy folyamat hagyja ki a ziccereket, amiket regen rohogve belovoldozott, egyre minden egyes kihagyott helyzettel rosszabb a kedve. nem ceronaldo vagy kobe bryant mentalitas, az biztos. de meg csak nem is beli vagy binicius. ezt csapaton belul kezelni kell, felebreszteni az allatot benne, lebaszni, hogy o maga is meglepodjon, mert valszeg meg senki nem tette helyre eleteben, segito, tamogato modon kritizalni, segiteni, hogy o is meglassa, es felfogja mi nem jo.

En rendszerhibanak is(!) tudom be, hogy egy oldalon tomorul Vini es Mbappe. Persze nem csak ez a hiba, de ez is kozrejatszik. Foleg, ha Mendy es Fran is felhuzodik tamadassal, Mbappe nem befele huzodik a kapu fele, hanem kihuzodik Vini nyakara. Mindenki tudta, hogy nem verbeli kozepcsatar, bar meglepo, hogy mennyire gyengen szerepel ott.
Nem gondolom rendszerhibának a tegnapi után. Vini nélkül még kevésbé volt jó a játéka. Meglátjuk a brazil hiányában ez fog-e még változni, amíg vissza nem tér. De legutóbb már ők is cseréltek amúgy és Vini volt középen, szóval kezelik ezt a kérdést.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

realmadrid95

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. november 28., csütörtök 16:39

Vissza: