Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. november 29., hétfő 15:00

ma este fogom nézni, bocsi a késésért.
Kép

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 29., hétfő 14:56

soadroli írta:
gunner írta:
Tombstone reminder.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 28., vasárnap 18:13

Dzsonvejntol mentsen meg a joisten. :lol: Viszont a Ridert felirtam magamnak.

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Limaten » 2021. november 28., vasárnap 17:59

Tombstone

Amúgy se vagyok bőbeszédű, de erről tényleg nem lehet sokat írni.
Az első felét nagyon élveztem (én is meglepődtem rajta), nagyon hangulatos volt, és egyszerűen odaszögezett a monitor elé. Jó muzsika, jó színészek, szép tájak, hétköznapi western life. Aztán Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az első nagyobb tűzpárbajt követően amikor 4vs6 van (kb a film felénél) onnantól már egy másik filmet néztem és nem tetszett annyira. Eszetlen összevisszaságnak tűnt.
A Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szerelmi szállal nekem semmi bajom nem volt, nem tudom ti mit problémáztok rajta :D. Szerintem elfért, kellett valami minimál mellékszál, nem volt túltolva.
Faust írta: ... amikor Holliday a ket darab hatlovetujebol kilo vagy 40 skulot a tuzharc kozepette. :lol: Nem birom. :lol:
Hát ott konkrétan felröhögtem :D , meg ugyanott a lovak le se szarják, hogy 2 méterre tőlük durranak a pisztolyok, de lőnek egyet shotival, aztán már pánikolnak :D .
Film közben amúgy arra jöttem rá, hogy Kurt Russelt még nem láttam olyan filmben, amire azt mondtam volna, hogy nem jó, de gyanítom ez inkább engem minősít :D .
A második fele ellenére ezt is jónak mondanám, nekem feldobta ezt az esős hétvégét. :agree:

Első fele 8as, második fele 6os, így kijön a 7/10.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 28., vasárnap 17:39

Ha már western, ezt dicsérik mostanában. Old Henry :hmmm:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 28., vasárnap 17:34

Raúlito írta: Tombstone
Faust írta:
Igen, nekem is a spagetti az igazi western, de abbol ujakat nem csinalnak, a regieket meg ami igazan jo, azt meg mar mindenki latta valoszinuleg.

Amugy meg ezeken gondolkoztam:
https://www.imdb.com/title/tt6217608/?ref_=nm_knf_i2
https://www.imdb.com/title/tt0049730/?ref_=nv_sr_srsg_0

Osszesegeben lehet jobb lett volna ezek kozul ajanlani, mondjuk a Searchers szerintem borzalmas volt, de az biztos hogy tobbet lehet rola beszelni, mint a Tombstonerol.

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. november 28., vasárnap 17:03

Faust írta: Ja meg attol kaptam hulyet, de ez altalanos dolog, hogy adottak ezek az ugynevezett banditak, akik semmi mast nem csinalnak csak agyonlonek mindenkit aki az utjukba all, de bazmeg egyik sem tud celozni. :lol: Mindig mindegyik mellelo, vagy ha megis talal, max egy karcolas. Mint a galaxis szerte rettegett birodalmi rohamosztagosok. :lol: Bezzeg hoseink. Kiveve amikor Holliday a ket darab hatlovetujebol kilo vagy 40 skulot a tuzharc kozepette. :lol: Nem birom. :lol:
Jogos :lol: Mondjuk ez az akció- és kalandfilmes zsáner legtöbb darabjára is igaz, amivel - ha komolyan vennénk e hibát - a legtöbb amerikai filmet nem is néznénk meg :lol: Én ezért is szeretem a műfajfilmek helyett (bár azok között is van sok emlékezetes) az európai és ázsiai szerzői alkotásokat, mert azokban vagy a valóságot ábrázolják vagy annyira elrugaszkodnak a hitelességtől, hogy már nem akadsz fenn ilyen apróságokon :lol:
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 28., vasárnap 16:19

Ja meg attol kaptam hulyet, de ez altalanos dolog, hogy adottak ezek az ugynevezett banditak, akik semmi mast nem csinalnak csak agyonlonek mindenkit aki az utjukba all, de bazmeg egyik sem tud celozni. :lol: Mindig mindegyik mellelo, vagy ha megis talal, max egy karcolas. Mint a galaxis szerte rettegett birodalmi rohamosztagosok. :lol: Bezzeg hoseink. Kiveve amikor Holliday a ket darab hatlovetujebol kilo vagy 40 skulot a tuzharc kozepette. :lol: Nem birom. :lol:

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2021. november 28., vasárnap 15:59

Tombstone

Az előttem szólok már minden lényeges dolgot leírtak, de hát így jár az, aki hétvégére hagyja az ajánlás megtekintését :mrgreen:
Tipikus amerikai western, a zsáner hanyatlásának idejéből, de ehhez képest még elég élvezetes is, bár én is úgy vagyok vele, mint Faust, hogy a spagetti western inkább az én világom, itt a többetek által említett Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szerelmi szál engem is ledobott néha a filmről, de valószínűleg a fegyverpárbajokat és a karakterek egydimenziós attitűdjét akarták a készítők árnyalni :hmmm:
Mindenesetre minden benne van, amit e műfajtól várunk: poros kisváros, gyilkosságok és arra adott reakciók, szép nagytotálok a tájról, naplemente és a vélt vagy valós indokok mentén cselekvő fegyverhősök. Mindez ugyan bejáratott panelek mentén, mégis működik a film, mert a színészek hozzák a kötelezőt (Val Kilmer és Kurt Russel kiemelkednek), a rendezés és a forgatókönyv sem tartalmaz bántó hibákat, a zene pedig jól festette alá a cselekményt, ezért e vasárnapi esős, szürke napon nagyon is megfelelt :)
Köszönöm az ajánlást, nálam ez 6,5/10
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 27., szombat 13:53

Katyn

Példát statuálva, lenyomtam ezt is. :mrgreen:
Jó ajánlás volt, annyi tuti.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ahogy távolodunk a háborútól, kezdjük elfelejteni, mennyire is szar volt akkoriban. Konkrétan nem az volt a legnagyobb bajod, hogy jaj otthonról kell dolgoznom magányos vagyok, hanem hogy nem tudtál normálisan enni, meg elvittek katonának, hogy embertelenül belelőjenek egy tömegsírba. Napról napra éltél, minden perc azért ment, hogy megéld a következőt. Az meg, hogy a szovjetek mennyire utolsó férgek voltak, mindennél jobban lejön. Még a náci németekhez képest is, ami így level99 ebben a kategóriában.
Egy kis plusz elfért volna a kivégzett katonák életéről és egy kicsit kevesebb dráma az otthon maradtak részéről. Borzasztó lehetett, de kicsit túl volt rágva az a bizonytalanság, hogy nem tudják várják-e haza férjüket/gyereküket.
Nagyon fontosak az ilyen filmek, hogy ne feledjük, mennyire jó dolgunk van itt a boldog békeidők alatt. Illetve, hogy a mostani fidesz propaganda mennyire kispályás ezekhez képest. De félelmetesen sok a párhuzam, nem kell nagy dózis ebből, elég a SorosMigránsGyurcsány.
A megvalósítása kicsit B vonalas, érezni a színészeken, a képi világon stb. De valahogy ettől még borzasztóan brutális néhol, főleg az ulosó képsorok.

Köszi gunner, a késésért meg ejnye :D
7/10

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 27., szombat 10:19

Jo dontes, az Upstream color szerintem majdnem nezhetetlen, a Katyn egy nagyon jo film.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem ettol lesz jobb kedve senkinek, mert kurvara lehozos film :lol: de nekem regen nagyon tetszett, kb 10 eve ha lattam.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2021. november 27., szombat 6:36

Az ajánlással is kések, hogy jobb legyen :fpalm:

Nagyon örültem a kategóriáknak, de annál nehezebb volt a filmválasztás.
Először nagyon a sci-fi vonalat akartam erőltetni. Az ajánlásom az Upstream color lett volna, kissé rizikósnak tűnt. Gyönyörű történet szerintem, de sokak kifutottak volna a világból ettől a filmtől.

Szóval a másik műfaj, a háborús lett a választásom. A film pedig:

Katyn

A film a második világháború alatt történt katyni mészárlás történetét meséli el, amikor a szovjetek több mint tizenötezer elfogott lengyel tisztet és civilt ölték meg egy erdőben. Az 1940-ben meggyilkolt emberek holttesteit rejtő tömegsírokat a német hadsereg fedezte fel 1943-ban.

Valamennyire ismert film, de nem eléggé sajnos. Szerintem tipikusan az a film, amit mindenkinek látnia kell egyszer legalább.

Jó szórakozást!
"And my heart will leave you never."

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 27., szombat 1:03

Tombstone

Kezdeném ott, hogy számomra paradox módon a western nem western, nekem a spagetti csúszik csak. :mrgreen: Dacára ennek, és az összes unalomig ismételt westernpanelnak, tudtam élvezni a filmet.

Nehéz róla bővebben bármit írni, korrekt iparos meló, semmi több, de talán nem is akar több lenni. Hiányzik belőle szerencsére a giccs, nem isteníti a vadnyugatot, és elég vérgőzös is cserébe. Kapunk kismillió karaktert, akik bár nincsenek rendesen bemutatva, de vannak annyira (egyáltalán nem bántó módon) sablonok hogy már ismerjük őket régről. Kellően mocskos és buta kb mindenki, egyébként elképesztő primitív és ostoba világ lehetett.

Ami nekem nagyon fura volt, amit nem is igazán értettem, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kb Morgan haláláig élveztem, pedig lassan, nagyon lassan építkezett, aztán pedig elkezdődik a dara, ami teljesen össze van csapva (Pl. Charlton Heston is, szerepel kb 2 mondatot, mi a fasz, az utolsó 20 perc csak kaszabasza minden logikai iránytól mentesen), és rohadtul elkezdtem unni. Ilyesmi filmnél ennek fordítva kellene lennie. :mrgreen:

A cast bár nem A+ listás, de azért elég menő, Val Kilmer viszi a showt, nagyon fasza csávó volt amúgy, még ha egy tahó geci is, szörnyű látni, mi lett belőle. Meg akarom nézni a doksit, amit saját magáról rakott össze.

Minden a helyén van, de valahogy egyik karakter sem mozgatott meg, kb olyan a film hogy ha a végén mindenkit agyonlőnek, akkor is csak megvonom a vállam. De egyáltalán nem volt rossz, csak mondom, az én westernem teljesen más tészta. Köszönöm az ajánlást! :)

6/10

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 26., péntek 18:34

TOMBSTONE

Nmate is írta, és igazából nekem is az a legnagyobb problémám vele.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Az a szerelmi szál hót idegen volt számomra, és folyamatosan kidobott. Nem éreztem szükségét és nem is vártam előzetesen egy westernnel kapcsolatban azt, hogy erre hangsúlyt fektetnek. Talán az előzetes várakozás is rátett egy lapáttal a csalódottságomra, de hát ez van.Más filmet vártam.

Mindemellett viszont egy kellően jó iparosmunka lenne, remek castinggal, zenével, képi világgal és akciókkal. Russell szuperjó, de Val Kilmer vitte számomra itt a showt.

Az ajánlásnak örülök, mert régóta már listázva volt a film, így örülök, hogy letudhattam, de kár azért, hogy a végeredményben kissé csalódtam. 6/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 26., péntek 14:21

Akkor nem az idovel volt leginkabb baj, hanem azzal hogy minden heten olyan filmeket kellett volna nezni, amiben nem volt maganhangzo. :mrgreen:

Ma jon uj ajanlas?

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2021. november 25., csütörtök 16:04

Halott varos. :mrgreen:

Akkor is uszott mindenki ket het utan, amikor tavaly marciusban mindenki otthon ult es nem csinalt semmit. :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 25., csütörtök 15:56

Életünk valaha is? :D

Hétvégén szar idő lesz, filmezzetek.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 25., csütörtök 15:53

Haldoklunk? :-(

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 22., hétfő 22:46

Realfan1 írta: Bocsi, én kicsit csúszok még vele. Egyetemi dolgok miatt még nem tudtam megnézni, hozom a két filmet együtt majd. Köszi a megértést! :)
Ja, ez no problem, benne van mindig, nekem is előfordulhat, csak szóljatok mindig :)

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2021. november 22., hétfő 22:01

Nem hazudik, NFL-t se nézett tegnap, szóval tényleg nincs ideje semmire. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Vissza: