Bajnokok Ligája

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Sierra

Re: Bajnokok Ligája

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. április 14., csütörtök 19:44

Realista24 írta:But we face the Real Madrid, the king of this competition, we will have to suffer.” @AP
Na ez nagyon tetszett B-)

Ancelotti után jöhet a padra. :kalapos:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. április 14., csütörtök 19:44

Az egy másik xg alapú statisztika, van olyan amiben a játékosokat mérik. Milyen értékű helyzetekbe kerültek, mennyi lenne ezek alapján a várható góljuk, mennyivel lövik azt alul vagy felül.
Az nem egy "másik xg alapú statisztika", a kettő teljesen ugyanaz a modell, csak az egyik esetben az egész csapatot nézik, a másik esetben az egyéneket. Nincs benne ilyen kitétel hogy az egyiket "csak lövéseknél" figyelik, ha pofára esel az 5ösön és nem tudod ellőni a labdát az attól még beleszámít.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. április 14., csütörtök 19:24

dzsi91 írta: Én még egy ex focistát vagy edzőt sem hallottam xg-vel magyarázni valamit mindig csak az ilyen kelejani féléktől.
A random exfocista szintjet megnezheted az M4 studioban, a top edzoknek pedig nem kell ezzel foglalkozniuk, mert van egy data analyst teamjuk, ami konkretan leforditja a vezetonek az adatokat.
Ha nincsenek adatok, akkor beszelhetunk “akarasrol”, “kuzdesrol” es minden egyeb ertelmezhetetlen dologrol, amivel a magyar edzok es szurkolok pofanrugjak magukat :lol:

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. április 14., csütörtök 17:58

Az egy másik xg alapú statisztika, van olyan amiben a játékosokat mérik. Milyen értékű helyzetekbe kerültek, mennyi lenne ezek alapján a várható góljuk, mennyivel lövik azt alul vagy felül.

Ez még mindig a kapuralövések szituációit értékeli és adja össze.
h3x0r írta: Ez viszont, hogy a lövéseket összeadjuk, néha becsapós tud lenni. 5 lövésből is lehet 1.5-os xg-d, meg 12 lövésből is. Egyiknek nagy helyzetei voltak, amik kimaradtak, masik meg csak lőtt sokkal rosszabb pozíciókból, hátha egy valahogy beakad.
Pont ez a lényege, hogy hátha beakad lövésekkel nem fogsz nagy értékeket osszegyűjteni. Ezekre kicsi a gólesély, így századnyi értékeket fogsz kapni rá.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. április 14., csütörtök 16:56

ThePilgrim írta:
atesz írta: Hogyne lennének különböző adatok. Mint minden statisztikánál, itt is a statisztikai oldalaknak saját méréseik vannak.

Milyen valóságot nem tükröz? Ez az xg statisztika nem végeredményt mér, hanem a csapatok helyzetkialakítását. Minden kapuralövés értéket kap, hogy mekkora mértékű helyzet voltak, mekkora valószínűséggel lesz belőlük gól majd ezeket összeadják.
Változik egy helyzet xG mutatója attól függően, hogy Higuain vagy a prime C. van a labda mögött? Esetleg attól, hogy az agyrázkódásos Karius vagy Courtios áll a kapuban? Ha igen, akkor nem objektív, ergo hülyeség mérni. Ha nem, nos akkor pedig simán hülyeség mérni.

Egyáltalán nem azt mondom, hogy teljes ostobaság a statisztikai alapú elemzés, de látható, hogy önmagában semmit nem ér, mégis úgy van előadva mint a Nagy Szent Objektív Igazság.
Szerintem itt kicsit rosszul ültök a lovon, pont ez az xg fontos eleme is, hogy NE számolja ki csinálja. Mert nem az a lényeg hogy megmutassa hogy ‘ki dominált’, ez max egy fanboy hozzáállás amin el lehet vitázgatni. Egy edzõnek az viszont hasznos adat, hogy például mennyi Higuain karrier xgje, és mennyi Ronaldoé. Ha hosszú távon alacsonyabb az xg mint a valós góljai száma, az a klasszis, aki kurva jól használja ki a helyzeteit. Ha rövid távon, az csak ketchupos bödön.

Nflben is sokáig fikázták a nextgen statokat, aztán mára tisztán látni hogy aki az alapján is hív playeket, elõrébb tart. Nem ez az ultimate igazság, de senki nem is mondja hogy az - ez egy eszköz, ami többet mond mint a hagyományos strigulázós statisztikák.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 14., csütörtök 16:44

sztem csak megertette szep lassan az evek soran, hogy no messi no party
thereisonly1ronaldo

Gascoigne
Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2022. április 14., csütörtök 16:33

Realista24 írta: Pep: "Real Madrid? If we play like we did in the second half, we don't have a chance. If we play like we did in the 1st half, we can compete. But we face the Real Madrid, the king of this competition, we will have to suffer.” @AP
Meglepően tiszteletteljes. Simafejű - simalábú 1:0.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. április 14., csütörtök 16:11

Pep: "Real Madrid? If we play like we did in the second half, we don't have a chance. If we play like we did in the 1st half, we can compete. But we face the Real Madrid, the king of this competition, we will have to suffer.” @AP
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2022. április 14., csütörtök 14:40

ThePilgrim írta:
atesz írta: Hogyne lennének különböző adatok. Mint minden statisztikánál, itt is a statisztikai oldalaknak saját méréseik vannak.

Milyen valóságot nem tükröz? Ez az xg statisztika nem végeredményt mér, hanem a csapatok helyzetkialakítását. Minden kapuralövés értéket kap, hogy mekkora mértékű helyzet voltak, mekkora valószínűséggel lesz belőlük gól majd ezeket összeadják.
Változik egy helyzet xG mutatója attól függően, hogy Higuain vagy a prime C. van a labda mögött? Esetleg attól, hogy az agyrázkódásos Karius vagy Courtios áll a kapuban? Ha igen, akkor nem objektív, ergo hülyeség mérni. Ha nem, nos akkor pedig simán hülyeség mérni.

Egyáltalán nem azt mondom, hogy teljes ostobaság a statisztikai alapú elemzés, de látható, hogy önmagában semmit nem ér, mégis úgy van előadva mint a Nagy Szent Objektív Igazság.
Pluszegy. Nem rossz dolog mint ahogy korábban beszéltük már annak akinek szüksége van rá tudja használni de az ilyen unibetes bohócok inkább csak okoskodni próbálnak vele. Én még egy ex focistát vagy edzőt sem hallottam xg-vel magyarázni valamit mindig csak az ilyen kelejani féléktől.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

ThePilgrim
Kedvenc játékosaid: Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2022. április 14., csütörtök 14:04

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. április 14., csütörtök 13:17

dzsi91 írta:
Realista24 írta: Diego Simeone: "Advice to Real Madrid for the City game? Me? Giving advice to Real Madrid in the Champions League? That would be disrespectful."

:coffee:
Így is lehet. Erős a kontraszt simaláb nyilatkozatához képest…
Anno Valverdet is elismerte, mikor a szuperkupában hátulról csúszott be Moratának. Xavi már ott sírt volna, hogy "nem tudom Madridban mi a szokás, de Barcelonában mi nem élünk ilyen módszerekkel, inkább bukjuk el a döntőt, minthogy ilyen körülmények között nyerjünk."

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. április 14., csütörtök 13:09

atesz írta:
Donát írta:
Fúú, biztos én vagyok boomer, de ez egy full bullshitnek tűnik. Milyen történelmi minta? Akkor adoot bajnokságokban különböző statok alapján vannak különböző xG mutatók? És ennek mi értelme van, ha csak nagyon ritkán tükrözi a valóságot? Nekem ez egy média által kreállt bullshitnek tűnik, amivel mellé lehet beszélni, kitölteni a műsoridőt, meg összeugrasztani a fanokat.
Hogyne lennének különböző adatok. Mint minden statisztikánál, itt is a statisztikai oldalaknak saját méréseik vannak.

Magyarán ha úgy nyersz egy párharcot, hogy közben több egész értékkel jobb volt az ellenfél helyzetkialakításban, akkor bizony az ellenfél lefocizott, a szerencse hozta neked a párharcot.
Ez viszont, hogy a lövéseket összeadjuk, néha becsapós tud lenni. 5 lövésből is lehet 1.5-os xg-d, meg 12 lövésből is. Egyiknek nagy helyzetei voltak, amik kimaradtak, masik meg csak lőtt sokkal rosszabb pozíciókból, hátha egy valahogy beakad.
Szerencse + kapus + nagy tét miatti nyomás + a passzról passzra megrajzolt taktika miatt mentálisan és fizikálisan is jobban el tud fáradni egy csapat, stb

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2022. április 14., csütörtök 12:48

atesz írta: Magyarán ha úgy nyersz egy párharcot, hogy közben több egész értékkel jobb volt az ellenfél helyzetkialakításban, akkor bizony az ellenfél lefocizott, a szerencse hozta neked a párharcot.
És mióta mérik a futballt helyzetkialakításra? Biztos én vagyok a régimódi de amióta én követem a labdarúgást gólra mérik. Ez a lefocizós dolog meg egy szubjektív vélemény. Ha matrac ellen van 30 helyzetünk de nyernek 2-0ra 2 helyzetből akkor max magamat nyugtathatom ezzel,hogy lefocizás volt ők meg a pofámba röhögnek.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. április 14., csütörtök 11:29

Szánalmas volt amit az atletico csinált tegnap, Simeone meg Savic különösen vitte a prímet. Bűn ilyen kerettel ezt játszani, én örülök hogy nem mentek tovább, ennek nincs helye a legjobbak között.

A city nagyon stabil alapjátékkal rendelkezik de láttuk mennyire zavarba hozhatóak, plusz elöl eléggé impotensek. Ha a ckm-et elfelejtjük akkor egy dinamikus kp-val jók lehetünk.

Másik ágon meg a pool besétál, tegnap Klopp a b csapattal kezdett egy bl negyeddöntőben, gg. :lol:
Nem illik.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. április 14., csütörtök 11:24

Azért a Liverpool Inter-Benfica-Villarreal lehetséges útja a döntőig komoly. De persze mi vagyunk mindig a makkerek. Mondjuk gúdebening meglepheti majd őket is.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. április 14., csütörtök 10:54

Pad'em írta: De Bruyne’s injury doesn’t seem like a simple one. There’s a big chance he might not play vs Real Madrid in the #UCL semis. @marca
A belga mellett "örülnék", ha Walker se épülne fel a párharcra (bokája eléggé sz@r szögben állt tegnap, bár egy 5 percet még bicegett vele). Nem félnék egyébként jobban egy Cancelo-Mahrez jobbostól vs. a mi Mendy-Vini sorunkkal, csak az a baj, hogy annak a real-life fifamanagernek tényleg akkora a kerete, hogy ha valamelyik elfárad, beküldi helyette a következő ugyanolyat. Nekünk meg ha Mendy húzza a lábát lehet vakarni, hogy lassú M12, leszállóívbenlévő Nacho, vagy Alaba legyen a bh, ott meg ha nincs Mahrez felrakja Sterlinget.. Ugyanolyan semmi mindkettő :D, nem sokkal jobbak Vininél (ha egyáltalán), de kettő van belőlük, nekünk meg éppen van egy kezdőre való minőségi emberünk..

Viszont Rodry a tegnapi sárgájával asszem az elődöntő első meccséről így kiszállt (ezt se bánnám), helyette ha "csak" Fernandinho volna, meg deBruyne se.. Az fair lenne.. (bár nyilván a legjobbakkal kell a legjobbaknak szembenéznie, de a helyzet most a Realnal se túl rózsás sérülésekre gondolva..)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 14., csütörtök 10:47

atesz írta:
Donát írta:
Fúú, biztos én vagyok boomer, de ez egy full bullshitnek tűnik. Milyen történelmi minta? Akkor adoot bajnokságokban különböző statok alapján vannak különböző xG mutatók? És ennek mi értelme van, ha csak nagyon ritkán tükrözi a valóságot? Nekem ez egy média által kreállt bullshitnek tűnik, amivel mellé lehet beszélni, kitölteni a műsoridőt, meg összeugrasztani a fanokat.
Hogyne lennének különböző adatok. Mint minden statisztikánál, itt is a statisztikai oldalaknak saját méréseik vannak.

Magyarán ha úgy nyersz egy párharcot, hogy közben több egész értékkel jobb volt az ellenfél helyzetkialakításban, akkor bizony az ellenfél lefocizott, a szerencse hozta neked a párharcot.
Ennyi, a Chelsea lefocizott minket, a játék legtöbb aspektusában jobbak voltak. Gratulálok nekik.
Kiváncsi leszek milyen színű mezben játszuk az elődöntőt a cici ellen, vajon megint kék lesz a zokni?

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. április 14., csütörtök 10:43

Donát írta:

hehetheoriginal írta: Nem kellene tartani a citytol - meg igy tele b-kategorias arccal se - gvardiola jateka van rajukhuzva, debruyne jo, a tobbiek nem jobbak egyenileg a mieinknel.
Általában rá húzva a játék, hogy ő adja az utolsó posztokat és tudjon jó helyzetekből lőni.
Ugyanígy megvoltak nélküle a szezon korábbi részén amikor sérült volt, gyűjtögette helyette a kanadai pontokat Bernardo Silva.

Nagyon esélytelen ez így két meccses rendszerben, jó ha 5 párharcból egyszer sikerülne továbbjutni ellenük.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7

HozzászólásSzerző: KAG » 2022. április 14., csütörtök 10:39

dzsi91 írta: Szerintem sima 50-50. Nemhinném,hogy a city nagyobb nyomást tudna ránk gyakorolni mint a chelsea tette a visszavágón. Ugyanaz lesz a helyzet,fizikálisan és sebességben jobbak nálunk van kak van csapategység meg bernabeu. Ha nembasszuk el az odavágót szerintem hazai pályán döntőbe jutunk.
Ha 2x olyan nyomast gyakorolnak, akkor az pont egy sima 6-2 nekik :mrgreen:
ZIDANE

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. április 14., csütörtök 10:29

De Bruyne’s injury doesn’t seem like a simple one. There’s a big chance he might not play vs Real Madrid in the #UCL semis. @marca
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Vissza: