Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. november 14., csütörtök 9:47

Halfkey írta: Egy pillanatra átfordítanám inkább a magyar oktatásra, mert kíváncsi vagyok hogy ki mit lát. Nekem édesanyám igazgató, 3 másik rokon tanár, és van több iskolás korú gyerek. Tőlük sehonnan nem hallottam olyanról hogy nemváltó műtéteket meg wokeot meg mittudoménmit propagáltak az intézményeikben, pedig beszélgettünk erről amikor igazán a terítéken volt a téma belföldön. Van itt olyan, aki tényleg tud olyan intézményről ahol ez valós probléma volt? Ha igen, hogy jelent meg?
Nálunk olyan sztori volt - igaz ez nem állami hanem magán - korábbi bölcsinkben, hogy egyik napról a másikra írtak egy levelet a szülőknek, hogy az egyik gondozót (a tulaj és főpedagógus fiát) holnaptól Márk bácsi helyett Eszti néninek kell szólítani. Elkezdett női ruhát, fülbevalót hordani. Fele gyereket rögtön kivették a szülők. Ez elöttünk volt szóval csak utólag tudtuk meg mert nálunk már megint Márk bácsi volt.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 14., csütörtök 9:18

Kercsó írta:
gutihaz14 írta:

kakadu szijjarto toluk is atvesz egy kituntetest?
username: viktorpeti
password: dzsudzsi1956
Még nagybetű sem kell :D
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. november 14., csütörtök 9:06

gutihaz14 írta:
username: viktorpeti
password: dzsudzsi1956
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. november 14., csütörtök 8:58

valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. november 14., csütörtök 8:57

hehetheoriginal írta: Megnyugodhatsz, azert ennel picit okosabb es ertelmesebb vagyok :roll:
magam is igy gondoltam, ezert nem ertem hogy tudsz igy felulni ezeknek. vannak akiknel nem csodalkozom hogy ezeket mantrazzak de veluk erdemben nem is lehet beszelni

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. november 14., csütörtök 8:43

Nemzetközi hackercsoport bejutott a magyar Védelmi Beszerzési Ügynökség szervereire.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 14., csütörtök 8:09

Megnyugodhatsz, azert ennel picit okosabb es ertelmesebb vagyok :roll:
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. november 14., csütörtök 6:50

Halfkey írta:
h3x0r írta:
En azt birom, hogy ugy vitatkoztok az amerikai oktatasrol, hogy 1 napot nem vettetek reszt benne, se szulokent, se diakkent. :D Fingunk nincs, hogy mi zajlik orakon egy atlag amerikai iskolaban. Vagy hogy egy ilyen erzekenyito "oran" pontosan mi hangzik el. Nincs annyi drag queen, hogy mind a 75 millio 18 even aluli amerikaihoz eljussanak. Hulyeseg lenne nehany szelsoseges peldat ravetiteni az egesz amerikai oktatasra.
Ez szerintem is elképesztő. Szerencsére itt a fórumon vannak még polihisztorok akik mindenhez is értenek :D

Egy pillanatra átfordítanám inkább a magyar oktatásra, mert kíváncsi vagyok hogy ki mit lát. Nekem édesanyám igazgató, 3 másik rokon tanár, és van több iskolás korú gyerek. Tőlük sehonnan nem hallottam olyanról hogy nemváltó műtéteket meg wokeot meg mittudoménmit propagáltak az intézményeikben, pedig beszélgettünk erről amikor igazán a terítéken volt a téma belföldön. Van itt olyan, aki tényleg tud olyan intézményről ahol ez valós probléma volt? Ha igen, hogy jelent meg?
hat de olvasta a zinterneten hogy leteznek ilyenek es par bizonyito ereju twitter video is kering a neten akkor ezt ra lehet vetiteni a nagy altalanossagra, foleg ha trumpista az ember akkor plane ilyen a vilag :kalapos: :lol:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. november 13., szerda 18:28

https://www.origo.hu/

Az első 11 cikkből (legalábbis telefonos verzióban) 10 szól MP-ről, a maradék 1 meg egy LMBTQ-s helyreigazítás :lol: :lol: :lol:

Továbbra is imádat, hogy orosz színekben pompázik az Origo.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. november 13., szerda 18:16

Bírom az ilyen humort: https://www.facebook.com/story.php?stor ... 7005172661
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Tchou-Éder

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. november 13., szerda 16:34

h3x0r írta:
hehetheoriginal írta: bocs a duplaert, de ugy osszessegeben mirol vitazunk most?
az a bajotok, hogy a nagytobbseg altal normalisnak tartott dolgokat akarja trump megerositeni az oktatas teruleten, es kiszoritani a rossz/abnormalis/aberralt dolgokat?
vagy nalatok barmit/akarmit/mindent szabadna, meg ugy is, ha az bizonyitottan karos a gyerek fejlodesere? de nem szamit, a lenyeg, a tolerancia, a szabadsag, az erzekenyseg? es a gyerekek erdekeit ki nezi? ki toleralja? :hmmm:
En azt birom, hogy ugy vitatkoztok az amerikai oktatasrol, hogy 1 napot nem vettetek reszt benne, se szulokent, se diakkent. :D Fingunk nincs, hogy mi zajlik orakon egy atlag amerikai iskolaban. Vagy hogy egy ilyen erzekenyito "oran" pontosan mi hangzik el. Nincs annyi drag queen, hogy mind a 75 millio 18 even aluli amerikaihoz eljussanak. Hulyeseg lenne nehany szelsoseges peldat ravetiteni az egesz amerikai oktatasra.
Ez szerintem is elképesztő. Szerencsére itt a fórumon vannak még polihisztorok akik mindenhez is értenek :D

Egy pillanatra átfordítanám inkább a magyar oktatásra, mert kíváncsi vagyok hogy ki mit lát. Nekem édesanyám igazgató, 3 másik rokon tanár, és van több iskolás korú gyerek. Tőlük sehonnan nem hallottam olyanról hogy nemváltó műtéteket meg wokeot meg mittudoménmit propagáltak az intézményeikben, pedig beszélgettünk erről amikor igazán a terítéken volt a téma belföldön. Van itt olyan, aki tényleg tud olyan intézményről ahol ez valós probléma volt? Ha igen, hogy jelent meg?

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. november 13., szerda 15:59

hehetheoriginal írta: meredek lesz a mondoka, de elobb-utobb valakit ki kell torolni a kozel-keleten ahhoz, hogy vegleg abbamaradjon az evezredes balfaszkodas.
csak ugye hogy csinald ugy, hogy ne legyen szintisztan, feketen-feheren lathato es eszreveheto gazemberseg....
Mennyivel egyszerubb lett volna nem betelepiteni a zsidokat

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. november 13., szerda 15:59

Balazs írta:
hehetheoriginal írta: allandoan jottok ezzel a project 2025-tel.
akkor most mondjam en is azt, hogy ez meg csak terv, es lehet meg se valosul az egesz?
Szikrásoknál ez a Soros-terv. :D

Amúgy ha már D.J. Trump, kezd összeállni a leendő admin. A várakozásoknak megfelelően tiszta kóser Bosszúállók csapat. Minden pozícióban ultracionista háborús héják. Mike Waltz konkrétan egy háborús őrült.

Mondjuk ez egyáltalán nem meglepő, miután az egész Trump kampányt szinte az izraeli milliárdos özvegy Adelson fizette. Neki a férje már Obama idejében is egy Irán elleni háborúval kilincselt megállás nélkül. A tömegmédia meg elkezdte kondicionálni a népet, hogy Irán merényletre készül Trump ellen. Nyilván az ottani rezsimnek az az érdeke, hogy elkezdjenek egy olyan háborút, amiben elpusztulnak :lol:
A nagy haboru ellenes beke parti trump, aki a valasztasok elott is kapcsolatban allt Bibivel es mondta, hogy ne fogadjon el semmilyen alkut palesztinaval (teszem hozza ez teljesen torvenyrelen, Logan Act) es azt csinal amit akar a regioban. Egyertelmuen lerohanjak majd irant amit persze amerika finansziroz majd es amerikai katonak halnak meg zsizrael miatt

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. november 13., szerda 15:58

kiserik írta:
kiserik írta:
Bazz, mint az oviban, úgy kell néha elmagyarázni a dolgokat...
Na, haza értem. A dedónak elmagyarázom, hogy mit jelentenek a fentebbi szavak, mert érzékenyítve már mindenki van :D

Rengeteg olyan dolga van/volt a Fidesz kormánynak, ami rohadt jó ötlet, de az egészet elviszi a biznisz. Például, hogy könnyebb legyen megérteni. Itt van a nemzeti konzultáció. Egy teljesen jó ötlet, hogy megkérdezzük a népet dolgokról, hogy mi a véleményük, ne csak 4 évente legyen valami beleszólásuk. Ott lenne az ingyenes ügyfélkapu, mindenki leadhatná a véleményét a meghirdetett hétvégén online, nem kerülne szinte semmibe és öröm boldogság. Erre ezek milliárdokból küldözgetnek leveleket a postával mindenféle kitekerten megfogalmazott kérdésekkel, hogy hülyére lopják magukat és tudják mutogatni, hogy ők csak a nép akaratát valósítják meg. Na ez kb így van szinte mindennel.

Remélem érthető voltam. :-*
Ezek a dolgok jobb helyeken evtizedek ota futnak, jo alcsonyan van a merce. :D Ugy erzem a velemenyedet nagyban befolyasolja a valos perspektiva hianya. Valszeg egesz eletedben ketfele modellt lattal: a szar magyart es a meg szarabb magyart.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 15:56

meredek lesz a mondoka, de elobb-utobb valakit ki kell torolni a kozel-keleten ahhoz, hogy vegleg abbamaradjon az evezredes balfaszkodas.
csak ugye hogy csinald ugy, hogy ne legyen szintisztan, feketen-feheren lathato es eszreveheto gazemberseg....
thereisonly1ronaldo

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2024. november 13., szerda 15:55

kiserik írta:
kiserik írta:
Bazz, mint az oviban, úgy kell néha elmagyarázni a dolgokat...
Na, haza értem. A dedónak elmagyarázom, hogy mit jelentenek a fentebbi szavak, mert érzékenyítve már mindenki van :D

Rengeteg olyan dolga van/volt a Fidesz kormánynak, ami rohadt jó ötlet, de az egészet elviszi a biznisz. Például, hogy könnyebb legyen megérteni. Itt van a nemzeti konzultáció. Egy teljesen jó ötlet, hogy megkérdezzük a népet dolgokról, hogy mi a véleményük, ne csak 4 évente legyen valami beleszólásuk. Ott lenne az ingyenes ügyfélkapu, mindenki leadhatná a véleményét a meghirdetett hétvégén online, nem kerülne szinte semmibe és öröm boldogság. Erre ezek milliárdokból küldözgetnek leveleket a postával mindenféle kitekerten megfogalmazott kérdésekkel, hogy hülyére lopják magukat és tudják mutogatni, hogy ők csak a nép akaratát valósítják meg. Na ez kb így van szinte mindennel.

Remélem érthető voltam. :-*
Ertem, rengeteg dolga dolga van, erre felhozol egy ilyen jelentektelen dolgot. Egyebkent a kommunizmusban Kadarek is csinaltak kozvelemeny kutatasokat amiket a az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztálya rendelt meg, szoval a kommunizmus sem lett volna rossz alapvetoen.

Balazs
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Balazs » 2024. november 13., szerda 15:53

hehetheoriginal írta: allandoan jottok ezzel a project 2025-tel.
akkor most mondjam en is azt, hogy ez meg csak terv, es lehet meg se valosul az egesz?
Szikrásoknál ez a Soros-terv. :D

Amúgy ha már D.J. Trump, kezd összeállni a leendő admin. A várakozásoknak megfelelően tiszta kóser Bosszúállók csapat. Minden pozícióban ultracionista háborús héják. Mike Waltz konkrétan egy háborús őrült.

Mondjuk ez egyáltalán nem meglepő, miután az egész Trump kampányt szinte az izraeli milliárdos özvegy Adelson fizette. Neki a férje már Obama idejében is egy Irán elleni háborúval kilincselt megállás nélkül. A tömegmédia meg elkezdte kondicionálni a népet, hogy Irán merényletre készül Trump ellen. Nyilván az ottani rezsimnek az az érdeke, hogy elkezdjenek egy olyan háborút, amiben elpusztulnak :lol:

Bencze

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. november 13., szerda 15:46

hehetheoriginal írta: miert? nem?
van papir?
vagy nincs papir?
Es ha megteszi, amit egyebkent pont a republikanus kormanyzok fognak gatolni, akkor Florida es Texas gazdasaga is ennyi volt Kaliforniaval egyetemben. Ha most draga minden, mennyibe kerul Majd egy fej salata amikor az amerikainak kell $30os orabert adni az 5 helyett? Vagy ki fogja felhuzni a mar eleve draga ingatlanokat? Mindenki reklamal, hogy nincs penzuk etteremi kajalasokra, de most biztos olcsobb lesz amerikai szakacsokkal.

Az idei CHIPS act tobbet ert, mint barmilyen trump igeret eddig.

Alig varom, hogy Bobby Kennedy (polio oltas ellenes) raszabaduljon az egeszsegugyre. :lol:

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2024. november 13., szerda 15:46

BlancoMark írta:
MarioCirolo írta:

A gazdagasag romokban, az egeszsegugy es az oktatas haldoklik, az orszag az intezmenyesitett korrupcio miatt olyan, mint egy banankoztarsasag, teljesen leuraltak az egesz mediat. Ha szerinted alapbol nem lenne baj a rendszerrel, kivancsi vagyok milyen mercet hasznalsz.
Vannak olyan emberek, akiknek fontosabb az, hogy a kormany ideologiailag azt kepviselje amit ok is gondolnak a vilagrol, mint hogy az atlag allampolgar milyen szinten eli az eletet vagy tehetseggel meddig tud eljutni.

Meg vannak olyanok, akik tojnak az egesz ideologiai maszlagra es csak jol szeretnenek elni mint kollektiva es individum. Mondjuk az elso kategoria addig tudja ezt eljatszani amig sikerul beszuletnie egy normalis hatteru
csaladba, amint ez nem jon ossze, akkor beszopta egy eletre mert a mobilizacio szinte minimalis a magyar tarsadalomban (is).

Mindig mondom a barataimnak, hogy ha kiderulne, hogy van lelekvandorlas, akkor hirtelen mindenki a joleti allam modellben hinne. :mrgreen:
Ezt abszolut ertem es el is fogadom. Nekem a bajom az, hogy ebben a kormanyban nem latok semmilyen koherens ideologiat. Mert egy dolog amit kommunikalnak, masik dolog amit tesznek.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. november 13., szerda 15:46

nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: miert? nem?
van papir?
vagy nincs papir?
Előbb meg kell őket találni, el kell fogni, majd meggyőzni egy harmadik világbeli országot, ahol jó eséllyel Wagner által puccsal hatalomba segített tábornok dönt épp mindenről, hogy fogadják őket vissza. Arról nem is beszélve, hogy mire egyet így kitoloncolnak, a mexikói kartellek fúrnak két új alagutat, amelyiken becsempésznek kétszáz új migránst.
nyilvan nem, de az sokvaltozos problema, mindenki kivancsi mi lesz a megoldasa.
Arra én is kíváncsi vagyok. Mint a többi megoldásra. Bárcsak gatyába tudná rázni az USA-t, mert a jelenlegi állás szerint Európa egyedül, letolt gatyával áll a kínai gyarmati törekvések előtt.
meggyozni? :mrgreen:
what? :lol:
no need :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Vissza: