térjünk vissza rá pár hónappal késöbb. És kurvára azt szeretném hogy ne legyen igazam.ANDS írta:Munkanélküliség itthon?Tjacks írta: Szerintem január -februárban ha felhozzuk ugyanezt a témát nagy eséllyel már mindenki mást fog mondani. Ez még mindig csak a kezdeti stádium. Biztosan nem lesz olyan fizuemelés ami leköveti ezt a drágulást, rengeteg embernek megfogják köszönni a munkáját, munkanélküliség kilő amiből egyenesen az következik majd hogy a bértárgyalásoknál a munkáltató lesz helyzeti előnyben.
Látom a céges számokat - bár ne látnám - , már érezhető az esés. Főleg a külföldi megrendelések ami különösen fájó az eur+dollár árfolyamok láttán.
Szopás.
Minden ismerősöm arra panaszkodik, hogy kevesen vannak, nem kapnak embert…
OFF
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Hát errefelé jelen helyzetben leginkább leépítések vannak és nem bővítések. Nem embereket keresnek és vesznek fel, hanem felmondanak nekik, így egyre több a munkanélküli.
Nálunk is megy a nadrágszíjazás, pl olyan kistelepülések, ahol több boltunk van, főleg, ahol egy utcán 500 méteren belül kettő, magyar falu programban felújítjuk a nagyobbat, aztán lehúzzuk a rolót a kisebbnél. Az én pozícióm stabil, de nem várok inflációkövető fizetésemelést, meg semmilyet se, jelenleg örülni kell a stabil munkahelynek is.
Nálunk is megy a nadrágszíjazás, pl olyan kistelepülések, ahol több boltunk van, főleg, ahol egy utcán 500 méteren belül kettő, magyar falu programban felújítjuk a nagyobbat, aztán lehúzzuk a rolót a kisebbnél. Az én pozícióm stabil, de nem várok inflációkövető fizetésemelést, meg semmilyet se, jelenleg örülni kell a stabil munkahelynek is.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Ha 2-3 évente mész tovább, akkor még érezhetoen tudsz ugrani.nmate írta: Hát, ennyiből fél évente válthatnék. Ami azért nem túl szexi.
Mondom ezt én aki 16 óta egy helyben seggel Persze a kornyezetemben van rá példa.
Mennék én is, leginkább remoteba, csak anyagilag és az én szakmai tapasztalatommal most nincs tovább, ha a lélektelen multis élet nélküli gályázást leszámítjuk.
Amiben léptem, hogy 2 éve megalapítottam a saját cégemet, ami "természetesen" veszteséges, de legalább kifizeti az autómat(+költségeit), az üzemenyagomat meg mindenféle telekommunikációs kiadásaimat.
Meg mindig sok ember van az orszagban aki nem tudja mennyit lehet kerni a munkajaert. Peldaul videkrol koltozik Budapestre es nem tud kitol korbekerdezni mi a relais fizetesi igeny. Lehet kap 30-40% emelest az eddigihez kepest, de meg ugy is boven az atlag alatt van.
Plusz sok helyen dolgoznak mar India, Del-Azsiai me4g egyeb munkasok.
Peldaul ahol en dolgoztam IT legutobb ott az utobbi 1 evben kb csak indiaiakat vettek fel mivel nem jott senki el anniy penzert mas cegtol amennyit adni akartak.
Plusz sok helyen dolgoznak mar India, Del-Azsiai me4g egyeb munkasok.
Peldaul ahol en dolgoztam IT legutobb ott az utobbi 1 evben kb csak indiaiakat vettek fel mivel nem jott senki el anniy penzert mas cegtol amennyit adni akartak.
- Süti
Az előző helyen lehuztam 5 evet. De ha egy ilyen gazdasági környezetet nem balanszolnak annyira se, hogy legalább annyit érjen a pénzed, mint korábban, az se szexi. Miközben bevétel oldalon nyilvan nincs csúszás az infla korrigalassal. Természetesen nem általános helyzetekre gondoltam.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Hát, ennyiből fél évente válthatnék. Ami azért nem túl szexi.Süti írta: Nem emeltek, váltottam, majdnem ráadásul sokkal jobb feltételekkel, azóta is csörög a telefon ajanlatokkal. Kb sehol sincs ember, nem tudom egyes munkaltatok hogy engedhetik meg hogy nem emelnek...Meg hogy aki ilyen helyen dolgozik, miért nem vált. De lehet ez szektor specifikus.
- Süti
Nem emeltek, váltottam, majdnem ráadásul sokkal jobb feltételekkel, azóta is csörög a telefon ajanlatokkal. Kb sehol sincs ember, nem tudom egyes munkaltatok hogy engedhetik meg hogy nem emelnek...Meg hogy aki ilyen helyen dolgozik, miért nem vált. De lehet ez szektor specifikus.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Persze totál megértem, nem is azt mondom hogy legyen fent 0-24-ben és írjon napi 150 hsz-t, de mittomén heti 1-2 két hozzászólás szerintem bármilyen életvitelben belefér. És azért ezek az arcok is évekig rendszeresen fórumoztak. Én nekem nagyon hiányozna, ha nem tudnék itt pofázni.istimester írta:Más nevében nem szeretnék nyilatkozni, de ha van mondjuk 2 gyereked, munkád, esetleg mellette/helyette céged, az egészen más time-managementet kíván, mint amikor egyetem melett max. a napi sörözés a legnagyobb problémád.
Nálunk januárban lesz inflációkövető emelés, azt mondta a góré hogy a 10% az biztos, de éves átlagot néznek, szóval lehet több lesz.
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo
Az Allianz Hungáriának dolgozom, mint üzletkötő, jutalékot ugyan nem csökkentettek, de mivel az emberek be vannak fosva a téltől meg úgy en bloc a közeljövőtől, így kevesen vannak, akik mernek szerződést kötni, csak amire nagyon muszáj, ezért e hónaptól a biztosítás mellett ingatlanközvetítő lettem az OTP Ingatlanpontnál. Kicsit izgalmas a ledolgozott órákat tekintve, kb 5-5 ez is az is naponta, de eddig úgy fest, hogy megéri a plusz munka.
-
Szerintem január -februárban ha felhozzuk ugyanezt a témát nagy eséllyel már mindenki mást fog mondani. Ez még mindig csak a kezdeti stádium. Biztosan nem lesz olyan fizuemelés ami leköveti ezt a drágulást, rengeteg embernek megfogják köszönni a munkáját, munkanélküliség kilő amiből egyenesen az következik majd hogy a bértárgyalásoknál a munkáltató lesz helyzeti előnyben.
Látom a céges számokat - bár ne látnám - , már érezhető az esés. Főleg a külföldi megrendelések ami különösen fájó az eur+dollár árfolyamok láttán.
Szopás.
Szopás.
Alapvetoen karrier szempontbol eleg jol alakult a sorsom, jelenlegi fizetes mellett is boven tudok felrerakni, viszont a masik allas 100% remote lett volna, egyedul lettem volna felelos a dolgokert, es picit amatornek is tuntek. A jelenlegi csapatom nagyon, nagyon jo, nem csak kollegak vagyunk, hanem a legtobbekkel rendkivul jo baratok is, illetve nagyon sokat tudok tanulni toluk. Nyilvan ezek a baratsagok megmaradtak volna akkor is ha valtok, de ugy dontottem, hogy nem eri meg nekem jelenleg a tobb penz egy olyan kornyezetet, ahol nem annyira szivesen toltom a napom harmadat - felet, elvegre a legertekesebb eroforras nem a penz, hanem az ido.Tjacks írta:Nem minden a pénz, illetve a munka jellege, de kérem indokolja döntésétgéza írta: Lett volna lehetosegem valtani egy 80%-os fizetesemelesert iden, de elutasitottam, es azota se bantam meg.
Plusz felirtam egy honapig minden koltesemet, es rajottem, hogy ha tizszer annyit keresnek, akkor valoszinuleg tizszer annyit koltenek, szoval inkabb ezen kell valtoztatnom.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
A tavasszal valtottam munkahelyet, volt nem reg egy egyszeri bonusz, illetve most lesz egy 5-15% koruli azonnali emeles is.
Kozben a kiadasaink is brutalisan megemelkedtek, szoval okosabban kell a penzt kolteni, chips es udito havi 1-2x, semmi kajarendeles.
Ekepzelni se tudom, hogy elnek azok, akik a minimalberbol kell, hogy vegetaljanak....
Kozben a kiadasaink is brutalisan megemelkedtek, szoval okosabban kell a penzt kolteni, chips es udito havi 1-2x, semmi kajarendeles.
Ekepzelni se tudom, hogy elnek azok, akik a minimalberbol kell, hogy vegetaljanak....
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
4 eurót emelkedett most augusztusban, igaz, ez automatikus volt 1 év után. 15 darabos tojást jelent havi szinten.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Pont a heten jartam en is igy, es szinten a lipotibanRealista24 írta: Akartam venni egy liter tejet és egy túrós táskát a Lipotiban. 1000 kp volt nálam, hat nem jött ki belőle
Egy kis fonott kalacsot, ket nosztalgia kiflit es egy tarka tejet vettem, 1490 Ft volt
Ami a fizetesemet illeti, nem kerestem rosszul eddig, ezert nyaron nem kertem fizuemelest, pedig volt rola szo, hogy a januari fizumon esetleg nyaron emelnek, de inkabb azt kertem, hogy legyen elnezobb a fonokom, ha van sajat fusi munkam, esetleg segitsen szerszamokkal, ha ugy van. (A tesom a fonokom, ez fontos kiegeszites )
Most viszont mar az a helyzet, hogy a legutobbi emelest teljes egeszeben elvitte az inflacio, jartam New Yorkban szeptember elejen, 390-es dollar volt akkor, nem gondoltam volna, hogy egy honappal kesobb azt fogom mondani ra, hogy olcson megusztuk. Na szoval, a tervem az, hogy januartol a sajat labamra allok, es egyedul fogok dolgozni, gyakorlatilag vallalkozo leszek. Ehhez mar lesz cegem is, igaz, nem afas verzioban. Igy a jelenlegi alkalmazotti statusz megvaltozik, tobbet fogok keresni (sokkal tobbet), de a koltsegeim is noni fognak es nagyobb lesz a felelosseg is rajtam, illetve novelnem es bovitenem kell a jelenlegi eszkozoket, szerszamokat, stb.
Nalunk mindenki emelt, de az atalanyado koltsegei miatt kb kevesebbet keres mindenki meg igy is. Jovore meg aztan teljesen para lesz.
Kb +10%, de véleményem szerint jelenleg alul vagyok fizetve a jelenlegi munkakörömben. Így ugyan úgy élek mint tavaly ilyenkor, bár a heti élelmiszer bevásárlások kb.20K-ról 26k-ra nőttek és kevesebb szart veszünk(pl. chips és társai) illetve ez az átlag kiadási összeg nem tartalmazza azt, hogy havonta vagy két havonta kell öblítő, mosószer. Egyelőre "kényszerből" nem tudok váltani..
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
Fővárosi Levéltárban vagyok, még februárban volt egy 15%-os béremelésünk, bár az már elinflált azóta az ehavi béremtől lesz egy 6%-os, de ez sem a mostani helyzetre, hanem egy eddig megspórolt emelés, viszont kaptunk év közbeni bónuszt illetve szép kártyára is +pénzt még, úgyhogy összességében nem panaszkodom, lakáshitellel mellett is kijövök havonta azért. viszont nagy szerencsénl, hogy fővárosi és nem állami fenntartásúak vagyunk
Én kripto cégeknél vagyok tanácsadói pozícióban. Most eléggé kevés a munka, ami kevesebb bevételt is eredményez. Szóval a bevétel csökkent, de váltani nem szeretnék.
A jó oldala, hogy rengeteg szabadidőm lett. Gondolkodtam, hogy vállalok újból valami focis melót, de egyelőre nem szántam el magam teljesen.
A jó oldala, hogy rengeteg szabadidőm lett. Gondolkodtam, hogy vállalok újból valami focis melót, de egyelőre nem szántam el magam teljesen.
-
Nem minden a pénz, illetve a munka jellege, de kérem indokolja döntésétgéza írta: Lett volna lehetosegem valtani egy 80%-os fizetesemelesert iden, de elutasitottam, es azota se bantam meg.