OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 14., péntek 13:28

ANDS írta:
Tjacks írta: Szerintem január -februárban ha felhozzuk ugyanezt a témát nagy eséllyel már mindenki mást fog mondani. Ez még mindig csak a kezdeti stádium. Biztosan nem lesz olyan fizuemelés ami leköveti ezt a drágulást, rengeteg embernek megfogják köszönni a munkáját, munkanélküliség kilő amiből egyenesen az következik majd hogy a bértárgyalásoknál a munkáltató lesz helyzeti előnyben.

Látom a céges számokat - bár ne látnám :-( - , már érezhető az esés. Főleg a külföldi megrendelések ami különösen fájó az eur+dollár árfolyamok láttán.

Szopás.
Munkanélküliség itthon?
Minden ismerősöm arra panaszkodik, hogy kevesen vannak, nem kapnak embert…
térjünk vissza rá pár hónappal késöbb. És kurvára azt szeretném hogy ne legyen igazam.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. október 14., péntek 13:22

Hát errefelé jelen helyzetben leginkább leépítések vannak és nem bővítések. Nem embereket keresnek és vesznek fel, hanem felmondanak nekik, így egyre több a munkanélküli.

Nálunk is megy a nadrágszíjazás, pl olyan kistelepülések, ahol több boltunk van, főleg, ahol egy utcán 500 méteren belül kettő, magyar falu programban felújítjuk a nagyobbat, aztán lehúzzuk a rolót a kisebbnél. Az én pozícióm stabil, de nem várok inflációkövető fizetésemelést, meg semmilyet se, jelenleg örülni kell a stabil munkahelynek is.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2022. október 14., péntek 13:01

nmate írta: Hát, ennyiből fél évente válthatnék. Ami azért nem túl szexi.
Ha 2-3 évente mész tovább, akkor még érezhetoen tudsz ugrani.
Mondom ezt én aki 16 óta egy helyben seggel :lol: Persze a kornyezetemben van rá példa.

Mennék én is, leginkább remoteba, csak anyagilag és az én szakmai tapasztalatommal most nincs tovább, ha a lélektelen multis élet nélküli gályázást leszámítjuk.

Amiben léptem, hogy 2 éve megalapítottam a saját cégemet, ami "természetesen" veszteséges, de legalább kifizeti az autómat(+költségeit), az üzemenyagomat meg mindenféle telekommunikációs kiadásaimat.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. október 14., péntek 12:51

Meg mindig sok ember van az orszagban aki nem tudja mennyit lehet kerni a munkajaert. Peldaul videkrol koltozik Budapestre es nem tud kitol korbekerdezni mi a relais fizetesi igeny. Lehet kap 30-40% emelest az eddigihez kepest, de meg ugy is boven az atlag alatt van.
Plusz sok helyen dolgoznak mar India, Del-Azsiai me4g egyeb munkasok.
Peldaul ahol en dolgoztam IT legutobb ott az utobbi 1 evben kb csak indiaiakat vettek fel mivel nem jott senki el anniy penzert mas cegtol amennyit adni akartak.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. október 14., péntek 12:45

Az előző helyen lehuztam 5 evet. De ha egy ilyen gazdasági környezetet nem balanszolnak annyira se, hogy legalább annyit érjen a pénzed, mint korábban, az se szexi. Miközben bevétel oldalon nyilvan nincs csúszás az infla korrigalassal. Természetesen nem általános helyzetekre gondoltam.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. október 14., péntek 12:31

Süti írta: Nem emeltek, váltottam, majdnem ráadásul sokkal jobb feltételekkel, azóta is csörög a telefon ajanlatokkal. Kb sehol sincs ember, nem tudom egyes munkaltatok hogy engedhetik meg hogy nem emelnek...Meg hogy aki ilyen helyen dolgozik, miért nem vált. De lehet ez szektor specifikus.
Hát, ennyiből fél évente válthatnék. Ami azért nem túl szexi.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. október 14., péntek 12:21

Nem emeltek, váltottam, majdnem ráadásul sokkal jobb feltételekkel, azóta is csörög a telefon ajanlatokkal. Kb sehol sincs ember, nem tudom egyes munkaltatok hogy engedhetik meg hogy nem emelnek...Meg hogy aki ilyen helyen dolgozik, miért nem vált. De lehet ez szektor specifikus.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 14., péntek 12:11

istimester írta:Más nevében nem szeretnék nyilatkozni, de ha van mondjuk 2 gyereked, munkád, esetleg mellette/helyette céged, az egészen más time-managementet kíván, mint amikor egyetem melett max. a napi sörözés a legnagyobb problémád.
Persze totál megértem, nem is azt mondom hogy legyen fent 0-24-ben és írjon napi 150 hsz-t, de mittomén heti 1-2 két hozzászólás szerintem bármilyen életvitelben belefér. És azért ezek az arcok is évekig rendszeresen fórumoztak. Én nekem nagyon hiányozna, ha nem tudnék itt pofázni. :D

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 14., péntek 12:10

Nálunk januárban lesz inflációkövető emelés, azt mondta a góré hogy a 10% az biztos, de éves átlagot néznek, szóval lehet több lesz.

negan
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: negan » 2022. október 14., péntek 12:06

Az Allianz Hungáriának dolgozom, mint üzletkötő, jutalékot ugyan nem csökkentettek, de mivel az emberek be vannak fosva a téltől meg úgy en bloc a közeljövőtől, így kevesen vannak, akik mernek szerződést kötni, csak amire nagyon muszáj, ezért e hónaptól a biztosítás mellett ingatlanközvetítő lettem az OTP Ingatlanpontnál. Kicsit izgalmas a ledolgozott órákat tekintve, kb 5-5 ez is az is naponta, de eddig úgy fest, hogy megéri a plusz munka.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 14., péntek 11:55

Szerintem január -februárban ha felhozzuk ugyanezt a témát nagy eséllyel már mindenki mást fog mondani. Ez még mindig csak a kezdeti stádium. Biztosan nem lesz olyan fizuemelés ami leköveti ezt a drágulást, rengeteg embernek megfogják köszönni a munkáját, munkanélküliség kilő amiből egyenesen az következik majd hogy a bértárgyalásoknál a munkáltató lesz helyzeti előnyben.

Látom a céges számokat - bár ne látnám :-( - , már érezhető az esés. Főleg a külföldi megrendelések ami különösen fájó az eur+dollár árfolyamok láttán.

Szopás.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. október 14., péntek 11:49

Tjacks írta:
géza írta: Lett volna lehetosegem valtani egy 80%-os fizetesemelesert iden, de elutasitottam, es azota se bantam meg.
Nem minden a pénz, illetve a munka jellege, de kérem indokolja döntését :D
Alapvetoen karrier szempontbol eleg jol alakult a sorsom, jelenlegi fizetes mellett is boven tudok felrerakni, viszont a masik allas 100% remote lett volna, egyedul lettem volna felelos a dolgokert, es picit amatornek is tuntek. A jelenlegi csapatom nagyon, nagyon jo, nem csak kollegak vagyunk, hanem a legtobbekkel rendkivul jo baratok is, illetve nagyon sokat tudok tanulni toluk. Nyilvan ezek a baratsagok megmaradtak volna akkor is ha valtok, de ugy dontottem, hogy nem eri meg nekem jelenleg a tobb penz egy olyan kornyezetet, ahol nem annyira szivesen toltom a napom harmadat - felet, elvegre a legertekesebb eroforras nem a penz, hanem az ido. :)

Plusz felirtam egy honapig minden koltesemet, es rajottem, hogy ha tizszer annyit keresnek, akkor valoszinuleg tizszer annyit koltenek, szoval inkabb ezen kell valtoztatnom. :mrgreen:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. október 14., péntek 11:48

A tavasszal valtottam munkahelyet, volt nem reg egy egyszeri bonusz, illetve most lesz egy 5-15% koruli azonnali emeles is.

Kozben a kiadasaink is brutalisan megemelkedtek, szoval okosabban kell a penzt kolteni, chips es udito havi 1-2x, semmi kajarendeles.
Ekepzelni se tudom, hogy elnek azok, akik a minimalberbol kell, hogy vegetaljanak....

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. október 14., péntek 11:25

4 eurót emelkedett most augusztusban, igaz, ez automatikus volt 1 év után. 15 darabos tojást jelent havi szinten. :mrgreen: :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. október 14., péntek 11:22

Realista24 írta: Akartam venni egy liter tejet és egy túrós táskát a Lipotiban. 1000 kp volt nálam, hat nem jött ki belőle :lol: :|
Pont a heten jartam en is igy, es szinten a lipotiban :mrgreen:
Egy kis fonott kalacsot, ket nosztalgia kiflit es egy tarka tejet vettem, 1490 Ft volt :lol:

Ami a fizetesemet illeti, nem kerestem rosszul eddig, ezert nyaron nem kertem fizuemelest, pedig volt rola szo, hogy a januari fizumon esetleg nyaron emelnek, de inkabb azt kertem, hogy legyen elnezobb a fonokom, ha van sajat fusi munkam, esetleg segitsen szerszamokkal, ha ugy van. (A tesom a fonokom, ez fontos kiegeszites :mrgreen: )
Most viszont mar az a helyzet, hogy a legutobbi emelest teljes egeszeben elvitte az inflacio, jartam New Yorkban szeptember elejen, 390-es dollar volt akkor, nem gondoltam volna, hogy egy honappal kesobb azt fogom mondani ra, hogy olcson megusztuk. Na szoval, a tervem az, hogy januartol a sajat labamra allok, es egyedul fogok dolgozni, gyakorlatilag vallalkozo leszek. Ehhez mar lesz cegem is, igaz, nem afas verzioban. Igy a jelenlegi alkalmazotti statusz megvaltozik, tobbet fogok keresni (sokkal tobbet), de a koltsegeim is noni fognak es nagyobb lesz a felelosseg is rajtam, illetve novelnem es bovitenem kell a jelenlegi eszkozoket, szerszamokat, stb. :)
:goat:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. október 14., péntek 11:10

Nalunk mindenki emelt, de az atalanyado koltsegei miatt kb kevesebbet keres mindenki meg igy is. Jovore meg aztan teljesen para lesz.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. október 14., péntek 10:45

Kb +10%, de véleményem szerint jelenleg alul vagyok fizetve a jelenlegi munkakörömben. Így ugyan úgy élek mint tavaly ilyenkor, bár a heti élelmiszer bevásárlások kb.20K-ról 26k-ra nőttek és kevesebb szart veszünk(pl. chips és társai) illetve ez az átlag kiadási összeg nem tartalmazza azt, hogy havonta vagy két havonta kell öblítő, mosószer. Egyelőre "kényszerből" nem tudok váltani..

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. október 14., péntek 10:41

Fővárosi Levéltárban vagyok, még februárban volt egy 15%-os béremelésünk, bár az már elinflált azóta :D az ehavi béremtől lesz egy 6%-os, de ez sem a mostani helyzetre, hanem egy eddig megspórolt emelés, viszont kaptunk év közbeni bónuszt illetve szép kártyára is +pénzt még, úgyhogy összességében nem panaszkodom, lakáshitellel mellett is kijövök havonta azért. viszont nagy szerencsénl, hogy fővárosi és nem állami fenntartásúak vagyunk :D :sziv:

Blowfish

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. október 14., péntek 10:31

Én kripto cégeknél vagyok tanácsadói pozícióban. Most eléggé kevés a munka, ami kevesebb bevételt is eredményez. Szóval a bevétel csökkent, de váltani nem szeretnék.
A jó oldala, hogy rengeteg szabadidőm lett. Gondolkodtam, hogy vállalok újból valami focis melót, de egyelőre nem szántam el magam teljesen.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 14., péntek 10:17

géza írta: Lett volna lehetosegem valtani egy 80%-os fizetesemelesert iden, de elutasitottam, es azota se bantam meg.
Nem minden a pénz, illetve a munka jellege, de kérem indokolja döntését :D

Vissza: