Na meg, ha már nem kell sietnem, befejezem a korábbit. Ugye a 16-17 top játékos után ott jön a 6-7 kiegészítő ember a 23-as kerethez. Szerintem idén a "kiegészítők" is kellően acélosak: Coentrao (a korábbi írásom alapján az lenne, mondjuk én el is adtam volna), Nacho (szerintem eddig nagyon jól játszik középen), Casemiro (rá sem lehet panasz a pár perce alapján), Alonso is most ide kerülne már a sérülése miatt, illetve még Jesé.
Persze, alapjába véve jó keretünk van (ezt nem vitatja senki); csak egyelőre még messze nem tökéletes és bőven sebezhető, illetve sajnos továbbra is javításra szorul 1-2 poszton, ennek ellenére TOP3 Európában, ez tény! Az már egy más kérdés, hogy az általad említett acélos emberek közül 3 szinte semmit nem játszott eddig a szezonban (Alonso szezonja több mint kétséges --> bár állítólag jövő hét elején már ő is edzésbe áll, ha a korábban kezelt sérv problémája engedi, Jesének egyelőre helye nincs, míg Casemiro érthetetlen mód egyszer csak kikerült a pikszisből). Ami eddig nekem inkább hiányérzet az, hogy a zászlóshajón (Cristiano) és az egyéniségeinken (Isco, Bale) kívül egyelőre nem látni a csapat eszét a pályán; próbálkozások, felvillanások vannak (Modric, Illarra), de csak időlegesen, ami véleményem szerint nem kicsit asszisztál (befolyásolja) a jelenlegi esetleges és inkább az egyéni megoldásokra építő játékunkhoz!
Ahogy korábban már írtam csatár résznél Morata a kérdés.
Szerintem ez sem kérdés; Perez apó kijelentése ide-oda, egyértelmű, hogy legkésőbb nyáron, de érkezik valaki még arra a posztra! A hírek, pletykák szerint a vezetésnek, szakmai stábnak nagyon kellene egy csatár (szó volt itt ugye Suárezről, Falcaoról és legutóbb Mandzukicról is), emellett állítólag Morata sem éppen elégedett az eddig kapott perceivel ....
Sokan írtuk szezon előtt, hogy idén ez egy tanuló év, és benne lesznek a hibák, és nem várunk azonnal trófeákat. De a napokban már azt olvasom, hogy veszélyben a bajnoki cím.
Én meg azt mondom, hogy evéssel jön meg az étvágy és nehezen tudom elképzelni, hogy létezik olyan drukker, aki titkon ne ezért szorítana minden egyes évben a csapatáért; helyzettől, körülményektől függetlenül. Az már egy más kérdés, hogy a végelszámolásnál az "esetleges bukás" mennyire menthető, védhető, elfogadható és elnézhető a srácoknak, illetve csapatnak, edzőnek bizonyos körülmények fényében (mint pl. most az "első" év). Ugyanakkor főleg a botrányos tavalyi év, a jelenlegi keret és az elmúlt évek alatt a csapatba, új játékosokba invesztált több 100 milla után ne legyen már akkora "csoda" és meglepetés, ha ettől a mostani "alakuló" csapattól is az utolsó percig versenyképességet és minden fronton való komoly esélyességet várunk el, illetve szorítunk a srácokért (aztán, hogy ez a végén trófeát eredményez avagy sem, már egy másik történet)!
Türelem.
Emiatt szerintem szó nem érhet egyetlen egy madridistát sem, a nagy öregek 30 évet is simán képesek voltak böjtölni, de a mostani fiatalabb generáció is azt látja, hogy éppen 10-11 éve építjük az "új úthengert" az n+1.-ik project keretében sok száz millió euró befektetése mellett, a szurkolók részéről pedig töretlen lelkesedéssel, szóval ......
A maximalizmus és az örök elégedetlenség, ami szerintem sokkal inkább találó kifejezés a Real Madrid drukkereire és az egész klubra, mint intézményre, persze többek közt ezért is tarthat a történelemkönyvekben, sikerekben most ott, ahol! :Đ