HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. február 18., hétfő 8:40
Ezt nem fogjuk megtudni, vagy csak később, de valószínűleg ez része volt az idények tervezésének. Olyat nem láttam, és szerintem nem is nagyon fogunk, hogy valaki zsinórban hozza a BL-címeket, miközben ledominálja a bajnokságot is. Volt triplázás több is már, egy-egy olyan év van, amikor minden összeáll, de éveken keresztül ezt szerintem lehetetlen megcsinálni.
Nálunk részben azért, mert december-január környékére már kevésbé volt esélyes a bajnokság, részben azért, mert az erőnlét is így lett felépítve. Mindent beáldoztunk (helyesen) a BL-ért. Lutri volt? Persze. Volt benne szerencse? Hogyne. Bejött? Atyaég, de még mennyire.
Semmire nem cserélném el az elmúlt éveket. Nyerhet a Barca zsinórban 10 bajnokságot, akkor is a Real lesz az etalon, olyat tettek le megint, amit nem mostanában fog megismételni bárki is.
És persze, éles helyzetekben olyan mentális erőt mutatott ez a társaság, ami előtt le a kalappal. Viszont a bajnoki éles versenyfutás és egy esetleges kupamenetelés mellett közel sem biztos, hogy így potyogtak volna a BL-címek. Lehet lenne még 1-2 bajnoki cím, 1-2 kupa, meg 2-vel kevesebb BL. Nekem nem kérdés melyik érte meg (A Bayern is mindig szépen elaltatta magát a kihívás nélküli német bajnokikkal, nem is értek oda. A Juve hasonló.).
Ilyen bohóc Guardiolák nyugtatják magukat a semmilyen bajnoki címeikkel, Olasz- és Németországban, az egycsapatos b kategóriás bajnokságaikban. A kutya nem fog emlékezni rájuk, max arra, amikor nem Ők nyerték meg.
Aki elégedetlenkedni tud egy ilyen időszak után, az nem érdemli meg ezt a csapatot, nem megbántva senkit (illetve valószínűleg fogalma sincs róla, mennyit követelt ez fejben is a csapat tagjaitól. Pedig Marcelon látszik tisztán.).
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)