morientes írta:Annyiszor kiveséztük már hogy mitől (volt) annyira jó a barca,de én is affelé hajlok,amit RMCF írt,mert sem a barca utánpótlásvonalában,sem a világ más táján,nem látom azt a játékosgarniturát (aztán persze lehet hogy tévedek) amivel ezt a fajta rendszert,ilyen magas szinten,nyomatni lehet.
Ennek a stílusnak mindenképp Xabi,Iniesta volt a kulcsmomentuma.Azt vettem észre,egyébként,hogy Tito is átérezte,hogy váltani kellene,ezért próbálta ösztönözni a gyors széljátékot,pl Telloval,de ugye nehéz feladni a megszokottat (asszem a spanyol válogatottnak is ez lehet a veszte),Tata meg egyenesen ott folytatja,ahol Pep abbahagyta.Legalább is nekem úgy tünik.
Csakhogy Xavi kezd kiöregedni,az ellenfelek ráéreztek az elkenszerre(agressziv labdaszerzés,gyors széleken való megkerülése a kp-nek) ugye így vertük meg is a barcat Mouval,meg a bayern is igy hozta össze pl azt a hetest...
Azt gondoltam Neymaral a széljáték ujfenn gyorsulni fog,de a brazil mintha nem találná még a helyét,egyenlőre,persze még az elején vagyunk a szezonnak.
De egy biztos:Ennek a labdatartós,altatós tilitolinak,meszeltek.Spanyol középcsapatok ellen talán még jó lehet,de nemzetközi elitben ez már kevés...
Azt, hogy Tata, hol folytatja, még nagyon korai megmondai, habár vannak olyan dolgok, amiket próbál újítani. De gondolj bele. Idehozták hirtelen az előszezon közepén egy számára teljesen ismeretlen közegbe. Persze biztos látta a TV-ben, meg készült is erre, de az eléggé más, minthogy bekerülsz egy csapat vérkeringésébe, ráadásul egy új földrészen. Nem várhatod, hogy néhány meccs után radikális változásokat vezessen be. Ez egy hosszú folyamat. Ennyivel ti előbbre jártok. Igaz, hogy új edző jött, de azért Carlonak, nem volt teljesen idegen az a közeg, ő határozott elképzelésekkel érkezett, tudta, hogy kiket akar látni a csapatban.
Ráadásul jött Neymar, akitől mindenki sokat vár és őt is bele kell illeszteni ebbe a csapatba. Szóval baromi nehéz dolga van. Xavit úgy néz ki Cesc jól pótolhatja. Nem akarok elkiabálni semmit, de idáig talán ő nyújtotta a leginkább konstans, jó teljesítményt. Plusz nem fél leültetni bárkit a padra, aaz is szimpatikus volt, hogy a brazilt fokozatosan építi be a csapatba. Lefogadom, hogy az edzők 70%-a már az első meccsen a kezdőbe dobta volna.
Azt sem tudni pl. jövőre kik jöhetnek. Lehet hogy végre észhez tér a vezetőség és hozunk egy top-védőt vagy akár Bartra-nak is sikerül beépülnie. lehet ezen most röhögtök, de nagyon jó képességű játékos, de mindenkihez türelem kell. Xavi, akit ti például az egyik legfontosabb láncszemnek tartotok nem az első, sőt nem is a második évében hasított, vagy akár Ini sem. De nem kell olyan messzire menni, itt van pl. Busquets, aki az egyik legfontosabb láncszem a csapatban. Első évében a csapat közelében sem akarták látni, nem igazán lehetett benne látni semmit, de még lehetne sorolni.
Ezt csak arra mondom, hogy ez a 50 évente van egy ilyen generáció sem biztos, hogy megállja a helyét. Emellett lehetnek megfelelő igazolások, mert saját nevelésekből nem él meg egy csapat sem. Viszont a Dream Team-ról is hasonlókat mondtak, hogy nem hiszik, hogy lehet még egy ilyen Barca, aztán lett.
Veletek is megtörténhet ez, vagy a bayernnel vagy az MU-val, ki tudja.
Az ellenszer pedig mindig megvolt. Már az első szezon után tudták a csapatok mit kellene játszani ellenünk, csak nem nagyon tudták kivitelezni. Nem szeretek ezzel a letámadás dologgal jönni, de ez megfelelően alkalmazva, megfelelő emberekkel még mindig nagyon hatásos, legyen bárki az ellenfél. Azt ne mondjátok, hogy mikor Mourinho elment hozzátok nem ismerte a játékunkat. Tudta alfától omegáig, mégis egyből beleszaladt egy ötösbe. természetes, hogy nem lehet örökké a csúcson maradni, lehet hogy 2-3 év múlva már az Atma is előttünk jár majd, aztán játszhatjuk a pótselejtezőket a Bl-ért, mert ez is benne van a pakliban. Rengeteg összetevője van egy sikeres szezonnak. Tavaly az öszünknek köszönhetjük a bajnokságot. Alig volt edzőnk, az a dilettáns Roura inkább visszavetette a csapatot mint építette, elfogyott a motiváció, a hajtás, a taktikai elemeket nem hajtották végre, ennyi.
Most ti is bizakodhattok, de ki tudja nálatok is mi lesz. Lehetséges, mondom lehetséges, hogy Ancelotti beáldozza az Isco és Modric párost Cr kárára, ami nem tudni hogyan sül el és a portugált mennyire veti fejben és játékban. Benne lehet a pakliban. Ti is azt mondjátok, hogy még az elején van a dolog, pedig Ancelotti határozott, kialakult elképzelésekkel érkezhetett. Az is lehet, hogy idén nálatok lesz egy olyan sérüléshullám mint tavaly nálunk. Össz-vissz 1 darab Montoya volt egészséges végig a szezonban az egész keretből. Nem kívánom ezt egyik csapatnak sem.
Viszont az is benne van a pakliban, hogy Carlo olyan dolgokat húz meg, ami Európa trónjára ültet benneteket, és nem egy szezonra. Majd meglátjuk. Én 50-50 százalék esélyt látok továbbra is ami a Ligát illeti. Talán egy szezont sem vártam még ennyire. Lesznek meglepetések az biztos.
Egy kicsit eltértem a témától, bocsi.