OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
___Samy___

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. október 12., szerda 11:52

Egy valamiben viszont kiseriknek kurvara igaza van: a mai tarsadalom ellustult. Sokkal konnyebb mar barmiert bemenni a boltba es levenni a polcrol, mintsem azt esetleg otthon megtermelni, akinek lehetosege van ra. Ezert nem is foglalkoznak mar annyian az otthoni termesztessel, mert minek vele dolgozni, ha a boltban is meg lehet kapni, keszen.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 12., szerda 11:30

kiserik írta:
Realista24 írta: Le se szarom, ha nem ert velem egyet senki, ellentetben veled, hiszen akkor nem vetetted volna fel ujra a temat ma. :lol:

Az meg valoban nem vita, hogy paran leirjak a tapasztalataikat, a rosszakat, te meg beirod, hogy kvazi hulyek vagytok, mert nem ugy kell csinalni, mert fejlodott a tudomany, olvass utana, ne a regi trendek szerint csinald, stb. okossagok, hogy a vegen azt bizonyitsd, hogy neked van igazad.

Ha nem ertened, amit irok, akkor erre gondolok:

Olyat varsz el atlag emberektol, ami hulyeseg. Jo pelda erre az, hogy hiaba irja le egy mesterszakacs a receptet lepesrol lepesre, a legtobb embernek nem fog sikerulni es ennek szamos oka lehet es van is. Persze a szakacs mondhatja, hogy benak es hulyek vagytok, hiszen le van irva minden.
Nagyon jó a példád. Leírja a mesterszakács a receptet lépésről lépésre, akinek nem sikerült (vagy csak hallot olyanról, akinek nem sikerült és általában ez a hangosabb tömeg) az meg beleáll, hogy mekkora barom a mesterszakács és csak kioktat mindenkit, ezt nem lehet megcsinálni, inkább elmegyek éttermbe. Ahelyett, hogy megkérdezte volna, hogy ha nagyon sós lett, akkor mit basztam el?
Ha leírja a kolléga, hogy dolgozott vele keményen és semmi eredménye nem lett, akkor hogyan segítesz neki? Azt mondod, hogy hagyd a picsába, mert ez lehetetlen, vagy felvilágosítod, hogy lehet, hogy valamit nem megfelelően csinált? Miért ne adjuk át a tudásunkat egymásnak, ha azzal segíthetünk másoknak? Mert derogál tanulni? Vagy ciki, ha valamit nem tudunk? Én rohadtul nem osztottam az eszet befektetési tanácsokban (pedig foglalkozom vele, de annyira nem értek hozzá, hogy felelősséggel magyarázzak másoknak), vagy a múltkor a mosó-szárító géppel, mert tapasztalatom a kombi gépekkel nincs és szerelő sem vagyok. De amit tudok, azt szivesen megosztom másokkal, ha ezzel tudok segíteni. Ahogy tavaly is írtam, ha valaki mezőgazdasági témában kérdezni szeretne, akkor itt vagyok és megpróbálok segíteni. Akár olyan témában, hogy a barackot/szilvát érte valami, vajon mi lehetett az? Én így tudok. Ahogy Te/Ti az oldal fentartásával, kezelésével, hírek hozásával.
A pelda arra szolgalt, hogy azert vannak bizonyos dolognak expertjei es kevesbe expertjei/benai, mert valami miatt nem megy.
Es a szakacsos peldanal maradva, lehet szar alapanyagot hasznalt - te esetedben a fold nem alkalmas arra, amit csinalni akar.
Szar magot hasznal, szar tragyat, permetszert, akarmit....csak mert nincsenek meg az anyagi lehetosegei arra, hogy ezeket elerje. Vagy nincs egy szar szekrenye, amibol magasagyast tud csinalni, amit amugy fel kell tolteni cuccal, ami termove fordul.

A koca szakacsnak nincs olyan robotgepe, sutoje, stb-je.

Szoval johet a mesterszakacs, hogy leirta lepesrol lepsre, majd adhat tanacsot, hogy vedd meg a jobb alapanyagot, vegyel egy jobb sutot, es a tobbi. Csak akkor teljesen eltertunk az eredeti felvetestol, ami a te felvetesed volt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 12., szerda 11:21

Realista24 írta: Le se szarom, ha nem ert velem egyet senki, ellentetben veled, hiszen akkor nem vetetted volna fel ujra a temat ma. :lol:

Az meg valoban nem vita, hogy paran leirjak a tapasztalataikat, a rosszakat, te meg beirod, hogy kvazi hulyek vagytok, mert nem ugy kell csinalni, mert fejlodott a tudomany, olvass utana, ne a regi trendek szerint csinald, stb. okossagok, hogy a vegen azt bizonyitsd, hogy neked van igazad.

és itt most tényleg senkit nem akarok megbántani, de szakmai hiányosságokból adódó hibák.
Olyat varsz el atlag emberektol, ami hulyeseg. Jo pelda erre az, hogy hiaba irja le egy mesterszakacs a receptet lepesrol lepesre, a legtobb embernek nem fog sikerulni es ennek szamos oka lehet es van is. Persze a szakacs mondhatja, hogy benak es hulyek vagytok, hiszen le van irva minden.
Nagyon jó a példád. Leírja a mesterszakács a receptet lépésről lépésre, akinek nem sikerült (vagy csak hallot olyanról, akinek nem sikerült és általában ez a hangosabb tömeg) az meg beleáll, hogy mekkora barom a mesterszakács és csak kioktat mindenkit, ezt nem lehet megcsinálni, inkább elmegyek éttermbe. Ahelyett, hogy megkérdezte volna, hogy ha nagyon sós lett, akkor mit basztam el?
Ha leírja a kolléga, hogy dolgozott vele keményen és semmi eredménye nem lett, akkor hogyan segítesz neki? Azt mondod, hogy hagyd a picsába, mert ez lehetetlen, vagy felvilágosítod, hogy lehet, hogy valamit nem megfelelően csinált? Miért ne adjuk át a tudásunkat egymásnak, ha azzal segíthetünk másoknak? Mert derogál tanulni? Vagy ciki, ha valamit nem tudunk? Én rohadtul nem osztottam az eszet befektetési tanácsokban (pedig foglalkozom vele, de annyira nem értek hozzá, hogy felelősséggel magyarázzak másoknak), vagy a múltkor a mosó-szárító géppel, mert tapasztalatom a kombi gépekkel nincs és szerelő sem vagyok. De amit tudok, azt szivesen megosztom másokkal, ha ezzel tudok segíteni. Ahogy tavaly is írtam, ha valaki mezőgazdasági témában kérdezni szeretne, akkor itt vagyok és megpróbálok segíteni. Akár olyan témában, hogy a barackot/szilvát érte valami, vajon mi lehetett az? Én így tudok. Ahogy Te/Ti az oldal fentartásával, kezelésével, hírek hozásával.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 12., szerda 11:03

Le se szarom, ha nem ert velem egyet senki, ellentetben veled, hiszen akkor nem vetetted volna fel ujra a temat ma. :lol:

és itt most tényleg senkit nem akarok megbántani, de szakmai hiányosságokból adódó hibák.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 12., szerda 10:46

Realista24 írta: Nem a downvote miatt jottel, hanem mert nem birod lenyelni, hogy nem ert veled egyet mindenki :lol:

A magasagyas megepitese fizikailag igenybe vesz, es egyaltalan nem filleres dolog. Foleg, ha normalis meretet akarsz.
Ne magadból indulj ki. Leírom amit a témában tudok. Ha segítek ezzel valakinek, akkor jó. Sokan csinálnak sokmindent rosszul és igen, olyan is van, akit a segítő szándék vezérel.

Persze. És mi van akkor, ha van mondjuk egy kidobásra ítélt ruhásszekrényem? Vagy pár deszkám? Vagy egy régi láda? Millió féle megoldás van a magaságyás készítésére. A legolcsóbb, ha készítek egy dombot (ezt csak az fogja érteni, aki tudja, hogy mi az a magaságyás :D ).
géza írta: Mar az elso bekezdes mutatja, hogy van a te allaspontod, ami egyenlo az igazsaggal, es mindenki mas hulye. Raadasul ugy fogalmaztad meg, mintha halasnak kene lennunk, hogy a sokkal fontosabb idotoltes helyett te itt osztod az iget a sok tudatlan faszkalapnak, akik keptelenek felfogni, szoval szellel szemben hugyozol. :lol:

Sok kritika megy a downvote kapcsan, es mindenki mondja hogy eliminalja a vitakat, de te nem vitazni akarsz, hanem kijelenteni dolgokat.
Nem. Úgy foglamazom meg, hogy én vagyok a hülye, hogy ilyenekkel foglalkozom, csak mert bánt, hogy valaki dolgozik keményen és csalódnia kell, mert nincs semmi eredménye.

Én szeretek vitázni, de az nem vita, hogy 100 éve is szántottak. Meg hogy dolgoztam egész éven a gyümölcsfákkal de valami érte és elpusztult. Vagy hogy felrobiztam a fél kertet de 3 paradicsom sem termett. Ezek nem érvek, hanem olyan rossz tapasztalatok, amik valószínűleg, és itt most tényleg senkit nem akarok megbántani, de szakmai hiányosságokból adódó hibák. Az akarat megvan, a munka megvan, a környezeti feltételek megvannak, de a tudás hiányos. Innen csak azt éri el az ember, hogy egy életre megutálja az egészet. Én ezeknek az embereknek szeretnék segíteni, ha van olyan, akit érdekel a téma.

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. október 12., szerda 10:28

Mar az elso bekezdes mutatja, hogy van a te allaspontod, ami egyenlo az igazsaggal, es mindenki mas hulye. Raadasul ugy fogalmaztad meg, mintha halasnak kene lennunk, hogy a sokkal fontosabb idotoltes helyett te itt osztod az iget a sok tudatlan faszkalapnak, akik keptelenek felfogni, szoval szellel szemben hugyozol. :lol:

Sok kritika megy a downvote kapcsan, es mindenki mondja hogy eliminalja a vitakat, de te nem vitazni akarsz, hanem kijelenteni dolgokat.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 12., szerda 10:23

Nem a downvote miatt jottel, hanem mert nem birod lenyelni, hogy nem ert veled egyet mindenki :lol:

A magasagyas megepitese fizikailag igenybe vesz, es egyaltalan nem filleres dolog. Foleg, ha normalis meretet akarsz.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 12., szerda 10:17

Ha már megint vagyok olyan hülye, hogy a papírmunka helyett inkább széllel szembe hugyozok a politika topikban, legyen itt egy kis ráadás a tegnapi témához (kell még egy kis downvote :lol: ). Csak egy pár gondolat a tegnap olvasottakról:

- az állattenyésztéshez csak annyit, hogy ahol 30 tojó mellett hetekig nincs egy tojás sem, ott baj van.

- háztáji zöldségtermesztés: azért írom, hogy háztáji, mert nem az a célja, hogy meggazdagodj belőle, hanem hogy olcsón egészségeset és finomat egyél. Persze lehet írni, hogy a tököm fog dolgozni vele, inkább 2 túlóra és megveszem a boltba (h3xor), de az egész abból indult ki, hogy hogyan lehet spórolni a kaján annak, akinek van rá helye. Sajnos sok a régi beidegződés. Itt is zömében olyan tapasztalatokat olvatam, hogy mamáék, meg papáék. Ha szántóföldi körülmények között akarunk otthon termszeteni valamit, akkor bizony bele fogunk gebedni a munkába és az eredmény sem lesz valami remek. Feljönnek azok a témák, amik feljöttek: szántás (megjegyzem, hogy kezd elterjedni szántóföldi körülmények között is a forgatás nélküli művelés, mert a szántás csak tönkreteszi a talajt :kacsint: ), robizás, rettentően sok locsolás, kapálás, gürizés, melózás a végén meg csak a szívás van. Arról már nem is beszélve, hogy ezek a módszerek nem nagyon ismerik és tartják be a vetésváltást, ami kiemelkedően fontos dolog. Ezért kell a régi dolgokat ötvözni az újakkal. Elég trendi manapság a magaságyás és a magaságyásban való termesztés. A szakirodalma megtalálható az interneten. A megépítése filléres dolog, nem kell olyan mélyre hajolni (minimalizálja a fizikai munkát), kiküszöböli a szántást, talajmunkát, minimalizálja a párolgást, ezáltal sokkal kevesebbet kell öntözni, maximalizálja a tápanyag utánpótlást, besegít a növényvédelemben és az intenzív termesztés miatt kis helyen sok termésünk lehet, a kis hely miatt viszot sokkal jobban megóvható az időjárás káros hatásaitól és ha kellően kreatívak vagyunk, akkor még rohadt jól is néz ki B-)

- volt szó (inkább vita) tavaly a biotermesztésről. Jelentem az első év sikeres volt a bio kajsziba. Sikerült találni egy remek réz tartalmú lombtrágyát ami semmilyen káros anyagot nem tartalmaz ellenben még a kajszit sem perzselte meg a vegetációs időszakban történő kijuttatás során (egész évi gomba elleni harc). Az is igaz, hogy az aszályos időjárás nem kedvez a gombáknak, de egyelőre beválni látszik.

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 12., szerda 6:13

Ebben segít a Bankmonitor.hu kedves SteveN, írd be a paramétereket :)

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. október 11., kedd 14:28

Yazid írta:
Steve írta: Mennyi most Magyarországon nagyjából,átlagosan a lakáshitelek kamatja?

Próbáltam ráguglizni, mert érdekelne, de ahány bank annyi féle szám és *,**,****, csillag,apróbetű csillag van, hogy nehéz a végleges levonásra kerülő kamatot értelmezni.

Gondoltam megkérdezem itt a Madridom mindenttudó népét, mennyi az átlagos kamat kb, a gyakorlatban. :)
Te Steve, pont most akarsz haza költözni svédből vagy honnan :lol:
Nem akarok költözni sehova sem, sem országon belül, sem azon kívülre. :kalapos:
Csak érdeklődtem, hogy mennyi is az annyi a valóságban. :)

Köszi zsuninnyo a választ! :agree:

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2022. október 11., kedd 13:59

Steve írta: Mennyi most Magyarországon nagyjából,átlagosan a lakáshitelek kamatja?

Próbáltam ráguglizni, mert érdekelne, de ahány bank annyi féle szám és *,**,****, csillag,apróbetű csillag van, hogy nehéz a végleges levonásra kerülő kamatot értelmezni.

Gondoltam megkérdezem itt a Madridom mindenttudó népét, mennyi az átlagos kamat kb, a gyakorlatban. :)
Te Steve, pont most akarsz haza költözni svédből vagy honnan :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 13:25

Nagyon magas, 8-10% az alja sajnos.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. október 11., kedd 12:34

Mennyi most Magyarországon nagyjából,átlagosan a lakáshitelek kamatja?

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. október 11., kedd 10:20

tubatibi írta: Van egy vidéki ingatlanunk, ahova kb 2-3 hetente járunk le.

2 hete amikor lent voltunk kaptunk 2 db népszámlálásos levelet, online mind a kettőt kitöltöttük, biztos ami biztos.
Erre tegnap megint bevolt dobva, egy 3. népszámlálásos papír, ugyanarra a címre. :lol:

Ezt még töltsük ki vagy hagyjuk? Picit unom. :mrgreen:
Mi is 2-t kaptunk (eddig :mrgreen: :mrgreen: ), feleségem megkérdezte munkatársát (aki a faluban majd az online időszak után a dolgokat fogja koordinálni), ő azt mondta, ilyenkor elég egyet kitölteni és a feleslegeset kidobni/eltépni.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2022. október 11., kedd 10:08

Van egy vidéki ingatlanunk, ahova kb 2-3 hetente járunk le.

2 hete amikor lent voltunk kaptunk 2 db népszámlálásos levelet, online mind a kettőt kitöltöttük, biztos ami biztos.
Erre tegnap megint bevolt dobva, egy 3. népszámlálásos papír, ugyanarra a címre. :lol:

Ezt még töltsük ki vagy hagyjuk? Picit unom. :mrgreen:
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. október 10., hétfő 12:20

Marci77 írta: Valaki tud ajanlani megbizhato gazost BPn?
Gazkonvektor van a lakasbanln aztan nem mukodik epp jol,kialszik 20p utan kb.
Energiatakarékos.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2022. október 10., hétfő 11:59

Valaki tud ajanlani megbizhato gazost BPn?
Gazkonvektor van a lakasbanln aztan nem mukodik epp jol,kialszik 20p utan kb.

Realista24 írta:
Marci77 írta: Valakinek van otlete,hogy edgen miert nem enged semmire kattintani a honlapon? Csak a madridommal van ez. rakattintok barmire es semmi reakcio. Tabulator se mukodik az oldalon.
(Ezt most telon irtam)
Adblock kavar be. Kapcsold ki es jo lesz.
Sajnos nem az volt,maig se jo,de ez van.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2022. október 10., hétfő 9:27

Dupla D írta: Olvastam egy nyári hírt, miszerint a babaváró kitolták 2023-ig. Ennek ellenére a bankok honlapján azt látom, hogy 2022 december 31-ig lehet felvenni. Most akkor hogy van ez? Tudja valaki?
Én pár hete voltam a Portfolio lakáskiállításán, ott az MKB-s csaj azt mondta, hogy tervezetten ki lesz tolva 2023-ig.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. október 10., hétfő 1:46

Van, vedd fel velük a kapcsolatot :mrgreen:

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. október 9., vasárnap 12:17

Egy PayPal maestrot kérdeznék.
Szeretném a paypall accountomon levő összeget szeretném a számlámra kiutalni, viszont amikor megpróbálnám hozzáadni a számlámat akkor azt írja ki hogy: "A számla társításához egy kis segítségre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk, de egy másik számlát is társíthat."
Valakinek valami ötlete?

Vissza: