Iker Casillas

A Real Madrid egykori nagyjai.

Eladnád vagy megtartanád?

A szavazás 2015. április 7., kedd 15:27-kor befejeződött.

Eladnám
66
80%
Megtartanám
16
20%

Szavazatok száma: 82

csabi87

Re: Iker Casillas - 1

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2015. március 24., kedd 11:01

Vecchit láttátok hogy mit csinált a második gólnál?
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

Danderan
Kedvenc játékosaid: Raul Isco Marcelo Casillas
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Danderan » 2015. március 23., hétfő 22:10

Ez úgy ahogy van megfogta a lényeget szóval szerintem nem is kell ragozni itt a dolgot...
Az emberünk mögé kéne állni az év végéig és támogatni mert a basztatással csak rosszabb lesz a helyzet...

Simi

HozzászólásSzerző: Simi » 2015. március 23., hétfő 17:37

Szerintem mindkét tábornak megvan a maga igaza - ebben az esetben nem rossz közhely, tényleg így van.

Egyrészt Casillas teljesítménye valóban visszaesett 2-3 éve. Páran mondjátok, hogy ez korábban kezdődött, én ezzel nem értek egyet, Real-Bayern jut eszembe Mou éra második évében, na ott még sütött róla, fejben mennyire egyben volt még akkor. Nem kell magyaráznom, hogy egy kapusnál ez mennyit számít. Hozzáteszem, az, hogy nem vezér, nem is volt kikezdve emlékeim szerint még azokban az időkben, mert üvöltözve irányította a védelmet és együtt élt a játékkal.

Másfelől meg akik védik tiszteletből, meg akik nem hitték el a médiasárdobálást és karaktergyilkosságot (amit Mourinho indított ellene meg Ramos ellen - mindezt azért, hogy közös megegyezéssel bontsa a klub a szerződését és ne kelljen 20 milliót visszafizetnie az egyoldalú szerződésbontás miatt), azok pedig azért is védik joggal, mert egy olyan ember, aki 13 évet top szinten védett és gyerekkorától kezdve itt van az a megaláztatás ért, hogy a sérülése után nem került vissza a kezdőbe meg ráigazol Mou egy (szintúgy kiváló) Diego Lopezt. Ez minimum tiszteletlenség volt egy ilyen játékossal szemben. Nyilván ezt a tiszteletlen lépést lehet magyarázni a háttérben húzódó háborúval a két kapitány és Mourinho között, más esetben nyilván rögtön alapkezdő lett volna Casillas újra, ha nincs ez a személyes harc.

Az előzményeket végig véve viszont a jelen: egy kapus ha fejben nincs rendben, vége van. Mourinho ugyan elment, de hagyatékul itt hagyta nekünk a verbálisan és lélekben meglincselt Casillast, akinek a becsülete, a tisztelete óriási csorbát szenvedett. Emlékezzünk vissza, ő volt előtte "Saint Iker", akinek a pályán és a pályán kívüli teljesítménye is mindig a Real egyik kirakatemberévé tette - általános tisztelet övezte még a Barcás körökben is. Mourinho ezt támadta meg pályán és pályán kívül, és valljuk be, egyfelől Mourinho elég karizmatikus ahhoz, hogy meggyőző legyen (sokkal profibban nyilatkozik a világon bárkinél, pláne Casillasnál, aki elég naív a nyilatkozatai alapján), meg hozzá kell tenni Casillas valóban romló formáját. De az a romló formájú Casillas a mostaninál sokkal megbízhatóbb volt, messze top 3-as kapus volt úgy is. Ma már nem.

Szóval végezetül akik számon kérik Casillason, hogy akassza szögre a cipőt: ez az ember tudja szerintem, hogy a testében még benne van magas szinten a játék. Évekig. Emberünk most szembesül először azzal, hogy fejben nincs topon, és baromi nehéz lehet elfogadni, hogy tudod, hogy a legjobb kapusok között van a helyed képességek alapján - nincs semmi egészségi oka a romlásodnak - de közben meg tapasztalod, hogy nem megy úgy, mint előtte.

Szerintem már nem fog tudni visszajönni. Én nem látom, hogy rosszabb kapus lenne semmivel, mint korábban. Hatalmas bravúrjai mai napig - rendszeresen - vannak, tavaly se jutunk BL döntőig nélküle, idén is volt pár meccs, mikor mindenki ujjongott, hogy visszatért. De fejben annyira megsérült, minden hibája és bakija koncentrációs és önbizalmi jellegű volt szinte, sportszakmailag nem látok rajta jelentős leépülést. Ezért ilyen nehéz a helyzete. Egy Arbeloa, aki minden nap látja magán edzésen, hogy labdába se tud már rúgni Carvajal mellett, könnyen ül a padon. De ti mit éreznétek, amikor tudjátok, hogy azt a labdát amit fog a másik kapus, te is ki tudnád fogni, de nem teheted, mert padra tesznek? Ezért harcol, és ezért épül le az önbizalma teljesen szép fokozatosan. (Zárójelben így a végén, szegény Keylor Navassal tök ugyanez van, ő is azt érezheti, hogy simán fogná amit Casillas nem. Közben láttuk Atleticó ellen, miket lepkézett. Önbizalom. Koncentráció. Ezen múlik ott leghátul minden.)

Bocs, hosszú lett, de így teljességében jobban látható szerintem a két kapus bonyolult helyzete.

Rasta
Kedvenc játékosaid: Casillas, R. Carlos, Guti, Raúl, Figo, Zidane, Makelele, Varane, Xabi Alonso, Marcelo, di María, Isco, CR, Ramos, Modric, Kroos, Asensio, Kovacic

HozzászólásSzerző: Rasta » 2015. március 23., hétfő 16:49

Továbbra is azon ment el a meccs, hogy elől nincsenek kihasználva a helyzetek. 1 lőtt gól arra elég, hogy:
- 3 pontot szerezz tökéletes védelemmel, és úgy hogy nem is makkol az ellenfél, nem lövi meg senki élete gólját, ilyesmi
- 1 pont, ha van 1 db védelmi megingás, vagy bejön a jackpot az ellennek
- minden más esetben szopóroller.
Ezzel vagyunk hadilábon egész évben, statisztikát fejből nem tudok, de tippre elég gyászos az akciógóljaink száma. Szerintem ez jelenleg a legnagyobb gond a csapatban.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 23., hétfő 15:55

Ja en is tenyeket irtam.
De amugy te lattad az egesz Schalke elleni meccset vagy csak az utolso 5percet,mert csak arrol tudsz irni,a masik 85 kimarad?!
Majd szólj, ha érted miről beszélek. Hagyom, hogy gondolkodjál. Adok egy kis vonalvezetést.

1. Hiányoltad, hogy nem mutat be bravúrt
2. Leírtam, hogy a Schalke ellen az utolsó 5 percben bemutatott kettőt, és ezért vagyunk még versenyben.
3. Erre leírod, hogy kapott három potyát.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale

HozzászólásSzerző: miro » 2015. március 23., hétfő 15:45

Realista24 írta:
Attól még neki meg kellet volna fognia.. De nagy visszavágás volt!! :roll:
Tény, nem visszavágás.
Aha,ha Ronaldo és Benzema nem rúg 3 gólt akkor megnézhette volna a potyáit.
Otthon hármat,és nem volt elég a győzelemhez. San Iker.. :lol:
Látom még mindig nem pörög az agyad, mert nem fogod fel amit írok.
4-3 volt. Húztuk az időt, nem támadtunk, alibikirály volt mindenki és még nem volt vége a meccsnek. Egy ember volt a 11ből, akinek még helyén volt az esze.
Ja en is tenyeket irtam.
De amugy te lattad az egesz Schalke elleni meccset vagy csak az utolso 5percet,mert csak arrol tudsz irni,a masik 85 kimarad?!
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 23., hétfő 15:41

Tény, nem visszavágás.
Látom még mindig nem pörög az agyad, mert nem fogod fel amit írok.
4-3 volt. Húztuk az időt, nem támadtunk, alibikirály volt mindenki és még nem volt vége a meccsnek. Egy ember volt a 11ből, akinek még helyén volt az esze.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro

HozzászólásSzerző: miro » 2015. március 23., hétfő 15:35

Realista24 írta: Bale-nek meg berúgni.

Realista24 írta:Örülhetsz is, mert ezért vagyunk még versenyben. Tetszik vagy sem.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 23., hétfő 15:33

Örülök neki hogy 3 potya után tudott védeni..
Örülhetsz is, mert ezért vagyunk még versenyben. Tetszik vagy sem.
Tegnap megint nem lehetett rászámítani,a másodikat fognia kellett volna.
Bale-nek meg berúgni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. március 23., hétfő 15:32

Ez a kulcsszó, a bravúr. Én is ugyanezt írtam, hogy bravúr kellett volna, hogy védje ezt, végülis kiderült, hogy szerintetek is egy bravúrral védhető lett volna. Mi pedig akik védjük azt mondjuk épp, hogy ez itt messze nem egy potya volt, hogy ennyire elő kellene venni, miközben pl Ramos topicja meg csendes.

Mindazonáltal mennie kell, mert kevés ő már ide egy jóideje, ez nem kérdés már, azok is így látják ezt, akik védik ebben a szituban. Most csak kizárólag erről beszéltük, ami úgy van beállítva, mintha kapushiba lett volna, holott egy bravúrra lett volna szükség, hogy ezt fogja. Suarez nagyon pontosan lőtte el a védő lába között.

Pusztán annyit akarunk, hogy ne legyen már most is Iker elővéve, mert már télleg mindenben őt keresitek felelősnek.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. március 23., hétfő 15:28

A fognia kellett volna azért túlzás, foghatta volna. De ezen lovagolni felesleges már, kikaptunk, az ő helyzete meg már régóta világos majdnem mindenkinek.
Nem illik.

oroszisti
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2015. március 23., hétfő 15:27

miro írta:

Szerintem meg nem. Azért volt ott Pepe, hogy blokkolja a hosszút. Casillas is számított erre. Suarez meghúzta a váratlant, amire Casillas nem számított, mert Pepében el kellett volna akadnia a lövésnek. Nem blokkolt. Suarez el lőtte tökéletesen, szerencséje volt,mert nem akadt el. Ennyi . Fölösleges ezt túl ragozni. Nyilván lehetett volna védeni, de ilyenkor nem őt kell elő szedni.
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

miro

HozzászólásSzerző: miro » 2015. március 23., hétfő 15:23

dannen írta:
én amúgy nem is mondtam, hogy rajta ment el, csak szívesebben látnék több bravúrt a kapusunktól, mert ilyen magas szinten csak így lehet.
Pontosan erről van szó.

miro

HozzászólásSzerző: miro » 2015. március 23., hétfő 15:16

Realista24 írta:
aki képes hatalmas bravúrokat hozni amikor a védelem hibázik. iker sajnos már nem ilyen.
Mondjuk a BL-ben még azért vagyunk talpon, mert be tudott mutatni két bravúrt is a végén.

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. március 23., hétfő 15:14

Realista24 írta:
aki képes hatalmas bravúrokat hozni amikor a védelem hibázik. iker sajnos már nem ilyen.
Mondjuk a BL-ben még azért vagyunk talpon, mert be tudott mutatni két bravúrt is a végén.
Ja. De előtte szívott 4-et, amiből 3 elég véleményes volt.
Én kezdetektől a legjobb kapusnak tartottam a világon, de neki ez a szint már sok. Tegnap is láthattuk mennyire jobb, stabilabb, magabiztosabb volt a túloldalon Johnny Bravo. És itt előzött a Barca. Ők lecserélték Valdest egy jobbra, aki odateszi magát, ha kell, mi meg elhoztuk a nála is jobbat megszégyeníteni a padra.

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. március 23., hétfő 15:12

pheco írta:
Sunsky írta::lol: :lol:

Ennyit a második gólra.. te jó ég.. hova dőlt az ember? Suárez még akkor nem is lendítette a lábát :lol: :lol:
Nézzétek meg újra a felvételeket mielőtt ezt a hülyeséget terjesztitek. Nem dőlt el a lövés előtt. Lépett a rövid felé, ahova várható volt a lövés...
Jó, kicsit ironizáltam, de esze ágában nem volt a labdára mozdulni, eldöntötte, hogy a rövidre vetődik, az meg, hogy a labda hova megy már nem számít... Hát azért ilyen szinten elvárná az ember, hogy labdára mozdul a kapus....

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 23., hétfő 15:09

dannen írta:
Realista24 írta:Mondjuk a BL-ben még azért vagyunk talpon, mert be tudott mutatni két bravúrt is a végén.
hát abból az egyiket belelőtték szó szerint, a másik az bravúr volt, igen. viszont olyan bravúrra nem nagyon emlékszem tőle amiket mondjuk de geatól vagy kurtóától látok a PL-ben egy-két hetente. folyamatosan kéne ezeket hozni, szerintem.
Belelőtték....minden védés belelövés szinte, amikor a kapus kimozdul, a támadó, meg nem tudja elrúgni mellette.
De Gea meg a belga is ugyanúgy lepkézik. Ezt a meccset továbbra is elől veszítettük el, illetve azért, mert a világ legjobb védőpárosa nulla volt.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. március 23., hétfő 15:06

Sunsky írta::lol: :lol:

Ennyit a második gólra.. te jó ég.. hova dőlt az ember? Suárez még akkor nem is lendítette a lábát :lol: :lol:
Nézzétek meg újra a felvételeket mielőtt ezt a hülyeséget terjesztitek. Nem dőlt el a lövés előtt. Lépett a rövid felé, ahova várható volt a lövés...

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. március 23., hétfő 15:06

Az első gólnál én sem venném elő, a második viszont olyan, hogy ha nem is kapushiba, de azért nem kellett volna oda csoda, hogy védjen egy kapus. Pont az az egyik plusz a mostani 3 topkapusban, hogy sokáig kivárnak, nem dőlnek el hamarabb, mint kéne. Ez egyrészt megzavarja a támadót is, illetve jobban tudnak reagálni, amikor már tényleg megtörtént a lövés, és látni merre megy a labda. Persze ehhez nagyon jó reflexek is szükségesek. Lehet, hogy ezzel a korai kivetődéssel 1-2 lyqan labdát meg lehet fogni, amit egy kiváró kapus nem biztos, hogy elér, de szerintem nagyobb számban vannak azok a helyzetek, amiket így, kivárással lehet megfogni, tehát összességében több góültól lehet megkímélni a csapatot. Ez a "bajom" Navas-szal is, hogy ő is röpködős kapus.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. március 23., hétfő 15:05

Dehogy, ő olyat nem tud, soha nem is tudott.

Vissza: