Érdekes ez a Magyar Péter story eddig. Nem akarok semmilyen következtetést levonni, ítélkezni, megmondani a tutit, csak gondolatokat megosztani.
Egyrészt túl tankönyvszerű eddig ez az egész. 3-6 hónappal egy választás előtt kell új pártot alapítani. Az egészet folyamatában kell felépíteni, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. És itt most nem arra akarok utalni, hogy küldték (mondjuk egyelőre ez sem kizárható), hanem az fura, hogy az egészet úgy kezdte, hogy nem akar politizálni. Ahhoz képest túl jól felépített eddig az egész.
Másik. Jobbról jövő 3.utas mozgalmat/pártot kíván létrehozni. Ez remek, de ilyen már kettő is van, az egyik ráadásul 6 éve létezik, működik a másik pár hónapja indult. Érdekes számomra, hogy ha jól tudom a Mi hazánkról még egy szót sem szólt soha, említés szintjén volt már Jobbik, Vona, MZP meg a full baloldal. Aztán ott van Szabó Árpád, akinek az Ultrahang által készített riportját (én is linkeltem) Péterünk is megosztotta és megosztásra bíztatta a követőit. Szabó Árpád Mi hazánkos újságíró lett, miután otthagyta a Fidesz médiát. Sokszor utal Magyar egy összefogásra, koalícióra, talán folynak a tárgyalások a háttértben ugyanis nagyon sok hasonló dolgot mondanak, csak míg az egyik náci, addig a másik egy jószínben feltüntetett megtért fideszes, mert mindenki változhat (kivéve aki náci
). Azt mondja, hogy kell egy harmadik erő, aki nélkül nem lehet majd 2/3-ad. Az ellenzéknek kb van 30-35%, a Fidesz 45-55% a Mi hazánk 10. Ha sikerül a bizonytalanokból meg innen onnan összehoznia 10-15%-ot, akkor is szüksége van még kb 10%-ra, hogy bele tudjon szólni a nagyok dolgába.
Van olyan elemző, aki szerint az egész ""onemanshow"" arról szól, hogy MP kijusson az EP választáson. Erre elég hamar választ fogunk kapni, mert szerintem ha valamit akar, akkor el kell induljon a szervezete (pártja) az EP választáson. Egyébként 2 év alatt kifullad a lendulet és ezt ő is nagyon jól tudja. Ha raja lesz a listán is végül kimegy, akkor ennyi volt, ha nem megy ki, akkor van remény a későbbiekre.
Az is érdekes számomra, hogy mindenki az mondja, a kiábrándult jobboldaliaknak lehet opció. Elnézegetve a tegnapi videókat, nekem úgy tűnik, hogy biza sok volt ott a baloldali ember, akinek nincs alternatívája a viccellenzék (és itt nem feltétlen az MKKP-ra gondolok) miatt.
Ez jó hosszú lett és biztosan van aki nem ért ezekkel egyet, de azért írtam le, hogy akit érdekel, azzal tudjunk erről a témáról beszélgetni. Kíváncsi vagyok, hogy hová fug kifutni ez az egész.