Géci írta:Régen megfért itt Roberto Carlos, Fígó, Zidane, Beckham, Owen, Ronaldo, de most nem fér meg 1 CR-Bale
...
Én úgy tudom, hogy nem csak Bale és Ronaldo lesz a csapatban. Mintha lenne ott még egy Özil, Isco, Benzema, Morata, Jesé, di María, Kaká, talán Mordic is. Vagy ha felemelgetted Roberto Carlost, akkor folytatom azzal, hogy Marcelo, Carvajal, Alonso, Illarramendi, Ramos, Pepe, Varane...
Gerr90 írta:Pedig a piacot -és így az árakat- sokkal inkább határozza meg a kereslet, mint a kínálat. Valami közgazdász nehogy nekem ugorjon, ezt csak paraszti logika alapján állítom.
Most mondjam azt, hogy a piacot rengeteg minden torzítja?
Arról nem is beszélve, hogy Bale nem piaci áron jönne, mivel a klubja nem akarja eladni.
Gerr90 írta:Illarra (annyit emlegetem, hogy már nagyon remélem, rámcáfol és világklasszis lesz) megérte azt a pénzt? Nem. Legalábbis addig nem, amíg mi ki nem fizettük érte.
Miért is? Arról nem beszélve, hogy Ő sem "piaci áron" jött, hanem kivásárlási áron. Mivel Őt sem akarta a klubja eladni.
Monkey írta:Honnét tudjuk hogy milyen érvek alapján döntenek úgy Madridban hogy megéri e Bale (vagy akárki más) 100-120-200... millió eurót?
Erre egyszerű a válasz: gazdasági és (részben) sportszakmai érvek alapján. Ekkora volumenű igazolásnál komoly szerepet kap a gazdasági megtérülés.
Monkey írta:Honnét tudjuk hogy pl Bale szerződésében az Adidassal vagy akármelyik másik reklámcéggel nincs e olyan kitétel hogy a kapott juttatások (csak mondok egy számot) a 10x-esére ugranak ha ilyen szintű klubbhoz szerződik?
Neymar marketing ügyileg -tudtommal- jóval Bale előtt jár. És Neki is "csak" 2-szeresére emelkedett pár (nem minden!) reklámbevétele azzal, hogy Európába egy topcsapatba igazolt.
Monkey írta:Honnét tudjuk hogy milyen szerződést kap a walesi? Milyen százalékot kap a real a bevételeiből?
Erre is egyszerű a válasz. Minden Real Madrid játékosnak a reklámbevételeinek felét a klub számlájára kell utalnia. Ha jól emlékszem ez nem tetszett Neymarnak sem, valamint Ronaldoval is vannak sajtó hírek, hogy erről az 50%-ról megy a vita.
Monkey írta:Honnét tudjuk hogy nem áll készen 3-4 új reklámszerződés ahogy Bale aláír Madridba???
Nem tudjuk, de ez nem így szokott működni. És így nem is túl valószínű. Persze ettől még megnőne a reklámértéke azzal, hogy ideigazol, mint mindenki másnak is. És azt is tudom, hogy Neki most is egyre több a reklámbevétele.
A Zidane-Bale összehasonlatnál azt se felejtsétek el, hogy 10+ évvel ezelőtt a kamatok jóval kisebbek voltak, nem volt gazdasági válság, és a klub bevételeivel arányosan megnőttek a kiadásai is. Akkoriban nem tudom, hogy voltak-e Real Madrid alapítványok szerte a világban, amik kétlem, hogy gazdaságilag megtérülőek lennének, stb. Ja és Zidane kivásárlási áron(!) jött. Nem tárgyalások után. Ronaldonál meg Calderón előző évben kötött egy biztosítás félét vagy mit a bankkal az akkori kedvező font/euró árfolyamra, ami miatt az akkori hírek szerint az utána lévő különbözetet a bank fizette ki. (Más szóval a 94 millió euróból nem mindet mi fizettük ki, pár milliót a bank állt, ha igazak voltak a hírek.)
És még mindig nem azt várjuk el, hogy a Tottenhamet vezesse BL győzelemre, hogy nyerjen aranylabdát, aranycipőt. De azokért a játékosokért, akikért ekkora összegeket kiadnak, azok ezeket már elérték, a számottevő reklámbevételekről nem is beszélve.