Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. március 14., csütörtök 15:52

___Samy___ írta: Magyar Peterrol amugy mi itt az altalanos velemeny? Szamomra egyre inkabb tunik ugy, hogy ha partot alapitanak, akkor ok fogjak azt az uj utat felkinalni, amire sokan vagynak.
Amig viktorral nem mer nyiltan szembeszallni, nem mondja ki, hogy o minden fertő es bun eredoje, amig csak roganantizik, addig nem tudom komolyan venni.
Semmi nem mutatja, hogy a nagyfonokkel baja lenne, mintsem inkabb a csatlosaival.
Csak kozben viktor maga a rendszer.
thereisonly1ronaldo

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2024. március 14., csütörtök 15:04

___Samy___ írta: Magyar Peterrol amugy mi itt az altalanos velemeny? Szamomra egyre inkabb tunik ugy, hogy ha partot alapitanak, akkor ok fogjak azt az uj utat felkinalni, amire sokan vagynak.
Én is nemrég végeztem a tegnapi interjújával :mrgreen:

Amikor volt GM-nál, telexnél, rám pozitív benyomást tett (mintha magamat hallottam volna világnézet ügyekben). Amire kíváncsi vagyok nagyon, hogy tényleg képes lesz-e hiteles arcokat találni. Nekem ez a legnagyobb kérdés, hogy kikkel áll össze, kik szállnak ebbe be mellé.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. március 14., csütörtök 14:56

Magyar Peterrol amugy mi itt az altalanos velemeny? Szamomra egyre inkabb tunik ugy, hogy ha partot alapitanak, akkor ok fogjak azt az uj utat felkinalni, amire sokan vagynak.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 14., csütörtök 9:50

Jó ez igaz, de kevésbé háborít fel, mint az általam említettek:D

@Caraway: köszi a tippet.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 14., csütörtök 9:44

Caraway írta:
csababarca írta:

csak origo szint:D

én majd megnézem, ha kölcsönözhető lesz, adok neki egy esélyt.
De az aranybulla sorozatból kiindulva, ahol kimondva a gaz imperialisák és nyugati szövetségek (talán még brüsszelt is kimondták) akarták elnyomni a magyar nemzetet, nem számítok sok jóra.
Amugy csatlakozz a cinemacity tanari filmklubhoz. Akkor evi kb 2 filmet ingyen nezhetsz meg es vihetsz magaddal max 3 embert (+ajandek kis popcorn menu). Ez persze csak egy-egy adott film, amit a mozi valaszt ki. Most ez a most vagy soha volt kb 2 hete, es en akkor megneztem a filmet.

Ami a filmet illeti, en sokkal rosszabbat vartam. Meglatszik rajta a nagy budzse, diszletek, ruhak jok, a vagas es felvetelek sokszor olyanok voltak, mintha nem is magyar filmet neznek. Viszont a film fele egy teljesen fiktiv kitalalt sztori, ami nekem nem tetszett, tul sok hangsulyt kapott. Meg raadasul eleg faek egyszeru volt. Plusz ennel sokkal komolyabb hangvetelu film kellett volna legyen szerintem, nagyon el volt poenkodva. Inkabb azt ereztem, mikor vege lett, hogy ennek a filmek semmi hozzaadott erteke nincs, foloslegesen lett megcsinalva.

Na mind1, nyilvan senkit nem biztatok, hogy moziba nezze meg, de majd ha otthon valaki arra venne magat hogy megnezi, nem fogja magat szetcringelni, legalabbis szerintem. Nem egy alom.net szintu nezhetetlen borzadaly. Azert nem csak phillip dolgozott ezen, attol hogy altala femjelzett, biztos volt ott par hozzaerto is, mondom ezeket teljesen laikuskent. :mrgreen:
Nyilvan nem csak Philip dolgozott rajta, de tegnap nyilatkozta buszken, hogy mindenrol a vegso dontest o maga es Szente Vajk hoztak meg. :D Az Aranybulla jo referenciapontnak bizonyult hogy ra legyen bizva 6 milliard.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. március 14., csütörtök 9:41

csababarca írta:
gutihaz14 írta:

https://444.hu/2024/03/13/annyira-de-an ... 34AJcKF9hY

:lol: :lol: :lol: eljen a fidesz propaganda

De az aranybulla sorozatból kiindulva, ahol kimondva a gaz imperialisák és nyugati szövetségek (talán még brüsszelt is kimondták) akarták elnyomni a magyar nemzetet, nem számítok sok jóra.
Amugy csatlakozz a cinemacity tanari filmklubhoz. Akkor evi kb 2 filmet ingyen nezhetsz meg es vihetsz magaddal max 3 embert (+ajandek kis popcorn menu). Ez persze csak egy-egy adott film, amit a mozi valaszt ki. Most ez a most vagy soha volt kb 2 hete, es en akkor megneztem a filmet.

Ami a filmet illeti, en sokkal rosszabbat vartam. Meglatszik rajta a nagy budzse, diszletek, ruhak jok, a vagas es felvetelek sokszor olyanok voltak, mintha nem is magyar filmet neznek. Viszont a film fele egy teljesen fiktiv kitalalt sztori, ami nekem nem tetszett, tul sok hangsulyt kapott. Meg raadasul eleg faek egyszeru volt. Plusz ennel sokkal komolyabb hangvetelu film kellett volna legyen szerintem, nagyon el volt poenkodva. Inkabb azt ereztem, mikor vege lett, hogy ennek a filmek semmi hozzaadott erteke nincs, foloslegesen lett megcsinalva.

Na mind1, nyilvan senkit nem biztatok, hogy moziba nezze meg, de majd ha otthon valaki arra venne magat hogy megnezi, nem fogja magat szetcringelni, legalabbis szerintem. Nem egy alom.net szintu nezhetetlen borzadaly. Azert nem csak phillip dolgozott ezen, attol hogy altala femjelzett, biztos volt ott par hozzaerto is, mondom ezeket teljesen laikuskent. :mrgreen:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 14., csütörtök 9:38

csababarca írta:
gutihaz14 írta: nem baj erre is elegettek 6 milliardot a mi penzunkbol
Inkább erre, mint kakadu kapitány Petike, és Rogán helikopterezgetéseire, és magángépes útjaikra....
Csak legalabb akkor szakemberekre biznak a film elkesziteset es nem egy sehol nem bizonyitott partkatonara mint a Rakay. Es akkor tenyleg egy szot sem szolnek.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 14., csütörtök 9:32

csababarca írta:
Inkább erre, mint kakadu kapitány Petike, és Rogán helikopterezgetéseire, és magángépes útjaikra....
ennek is ugyanannyi erteke van mint a kakadu repkedeseinek, kalman jol megszedte magat meg a haverok es kihanytak magukbol egy ujabb filmcsodat ami tele van fikcioval, akarcsak a politikajuk es a nezeteik
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. március 14., csütörtök 9:28

A vilagert sem akarom vedeni a dolgot, mert egy undorito projekt ez a film, de a filmipar kapcsan ez a “mi penzunk” allitas nem teljesen valid, az NFI a Szerencsejatek Zrt. eves bevetelenek/profitjanak 1-2%-abol osztja szet a projektekre a penzt, es mondanom sem kell hogy azt a penzt igy is, ugy is befizetik a kasszaba az adojukon felul a szorgos kis hangyak. Szoval ha nem lottozol, nem a te penzedet koltottek erre. Nyilvan elo lehet adni a baloldali forradalmart hogy hany gyerek ihatna ebbol kakaot, de az az igazsag, hogy miota Vajna rendbeszedte a rendszert (amit most basznak szet nagy erokkel), tobb ezer embernek van kvazi folyamatos munkaja, bar nyilvan ez inkabb a kulfoldi produkciok miatt van. Ez az a penz, ami igy is, ugy is elmenne, es legalabb eddig kulturara ment tobbe kevesbe. Mondom ezt ugy, hogy a Most vagy soha minden szakmai szempontbol vedhetetlen, es hogy vegtelen karos az egesz folyamat tobb szempontbol is, aminek a resze.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 14., csütörtök 9:26

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 14., csütörtök 9:19

https://444.hu/2024/03/13/uzentek-a-fra ... 8ZwGRspers

oket nem küldik, mennek maguktol :lol: :lol: :lol:

hat persze, azert lett a fele valtonos kutya es a valasztasi iroda ele sem kuldte oket senki anno, meg 2006ban sem.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 14., csütörtök 9:12

nem baj erre is elegettek 6 milliardot a mi penzunkbol

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. március 14., csütörtök 8:08

illgner írta:
gutihaz14 írta:

ja azt hittem ez a moslek 15-tol kerul a mozikba csak de amugy nem csodalkozom, akarkit buszoztatnak ha erdekuk
Miért moslék? Láttad a filmet?
Azert valljuk be, az elozetes varakozasa gutihaznak igencsak stabol alapokon nyugszik. Nagyjabol olyan, mintha az Nemesborzova FC holnap az Reallal jatszana, es te azert megvarnad a meccset azzal, hogy latolgass az eselyekrol.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 14., csütörtök 7:15

gutihaz14 írta:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 14., csütörtök 6:23

illgner írta:
gutihaz14 írta:

ja azt hittem ez a moslek 15-tol kerul a mozikba csak de amugy nem csodalkozom, akarkit buszoztatnak ha erdekuk
mert mi mas lenne egy rakay kalman film?

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2024. március 14., csütörtök 3:42

gutihaz14 írta:
csababarca írta:

Tesóm református suliban tanít, őket már vitték ingyen buszokkal a mozikba:D

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 13., szerda 20:16

csababarca írta:
gutihaz14 írta: https://24.hu/kultura/2024/03/13/rakay- ... ente-vajk/

:lol: :lol: biztos rohadt jó film lett ez is. 2 hét múlva meg ingyen jegyeket osztogatnak csak valaki nézze már meg

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 13., szerda 18:57

gutihaz14 írta: https://24.hu/kultura/2024/03/13/rakay- ... ente-vajk/

:lol: :lol: biztos rohadt jó film lett ez is. 2 hét múlva meg ingyen jegyeket osztogatnak csak valaki nézze már meg

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 13., szerda 18:11

https://24.hu/kultura/2024/03/13/rakay- ... ente-vajk/

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. március 13., szerda 12:18

csababarca írta: Volt egy 2004-es állampolgársági népszavazás, ott az MSZP-SZDSZ kabinet az utolsó hetekben nyíltan kampányolt a "nem" mellett.
Rá is égett mindkét pártra, hogy hazaárulók, magyargyűlölők, persze nem csak ezért, de ez is tevékenyen hozzájárult.

SZóval kétszer nem akartak belesétálni ugyanabba, inkább megszavazták, legalábbis ezek a pártok, mert Gyurcsány elvhűen ( :mrgreen: ) kitartott álláspontja mellett.

Ezek a száraz tények, aztán nyílván politikai tőkekovácsolás, stb ami még közrejátszott. De ott cseszte el a baloldal, hogy mire erről szavazott a parlament, addigra a fidesz már az összes határontúli kreditet és mannát bekebelezte.
Egyebkent erdekesseg, hogy 2000-2001 kornyeken az mdf kezdemenyezte a kettos allampolgarsagot, legalabbis valami hasonlot. Mar az elejetol fogva a fidesz, az mszp es az szdsz is egyetertett abban, hogy se letelepedesi, se szavazati jogot nem tartalmazhat. Az rmdsz (romaniai magyar part) is csak ezutan kezdte el tamogatni, mivel feltek, hogy a szavazobazisuk kiurulhet.

Vegul a fidesz felkarolta az ugyet (nyilvan, hisz ok voltak hatalmon), majd a roman kormanynak problemaja lett a torveny egyik pontjaval, nem tetszett nekik a nemzet egyesitessel kapcsolatos mondatok. A roman szelso jobb beleallt a roman kormanyba, mar torvenyeket terveztek, hogyan lehetetlenitsek el a magyar torvenyt, aminek a vege nyilvan az erdelyi magyarok elleni hergeles lett volna, ezert az rmdsz is probalt visszatancolni. A roman kormany is felt a szelsojobb megerosodesetol. Vegul abban egyeztek meg Orbannal, hogy elnapoljak az ugyet a magyar EU-s csatlakozas utanra. Kozben szuletett egy torveny az EU-ban a roman vizum mentesseg eltorleserol, ami reszben lefedte ami miatt az egesz ugy eredetileg elindult.

Amugy 2004-ben a fidesz meg mindig nem akart az allampolgarsaggal se letelepedesi, se szavazati jogot adni. Gyurcsany is azert volt annyira ellene, mert elotte par honappal megbukott az mszp az EP valasztasokon es frissen kinevezett miniszterelnokkent erot kellett mutatnia.

Orban eredetileg meg 2010-ben se akart szavazati jogot adni, az utolso pillanatban raktak bele ezt a reszt. Foleg azert, mert megijjedtek az egyre erosodo jobbiktol, akik mar a kezdetektol a szavazati jog mellett voltak meg eleve trianont se "ismertek el".

Vissza: