Én nem a klub sikerekről írtam mint bukás, szerintem ezen a szinten amit ez a 2 ember elért már oly mindegy,hogy az egyiknek 5 a másiknak 4 aranylabdája van, vagy az egyiknek 4 a másiknak 3 aranycipője,hogy az egyik 500 a másik 501 gólt rúg.Vagy az +1 bl cím ami messinek van.Mondjuk abból a 4 bl címből inkább 3 az aminek aktív részese volt Messi, a 2006os inkább Dinhorol szólt.realistahuni írta:Tényleg jó írás dzsi de azért van két dolog ami mellett nem tudtam elmenni.
Sportszakmailag azért nem nevezném bukásnak Messi idei évét, csak behúzták a bajnokságot és a kupát, egy triplázásos szezon után. Attól függetlenül hogy Cé kapja-e az aranylabdát vagy sem mindkettőnek erős szezonja volt.Ezen a nyáron nem csak sportszakmailag bukott meg,hanem emberileg is legnagyobb riválisával szemben
Ez meg egyszerűen sok. Messinek van egy nagy előnye, hogy fiatalabb 2 évvel, persze ez csak rajta múlik és az akaratán hogy ki fogja-e használni. Ennek ellenére ő is tart egy halom rekordot, BL győzelme eggyel több van, bajnoki címe jóval több stb. Nem olyan egyszerű ez.Lehet itt erőltetni a Cr vs Messi témat,Messi is egy korszakos focista,de Cr már egy ideje inkább csak saját magával verseng.
Rekordoknál meg CR mindent meg döntőtt amit megtudott, spanyol liga gólokban van lemaradva 50el kb de Messinek volt pár év előnye.Viszont ez a válogatott siker szerintem sokkal többet jelen mint +-1 bl cím(ami még változhat az évek során).Például szerintem Messi nem tudja majd utólérni CR-t a bl gólok számában, mert hiába fiatalabb 2 évvel, szerintem Ronaldo az utolsó percéig bl csapataban lesz és már van vagy 10 gól előnye ami azért kb egy teljes bl szezon, Messi meg a barca után szerintem argentínába megy.
Az én nézőpontom alapján a bl a csúcs, ott Messi 3szor ment nagyot mind3szor a barcával.Cr is 3 szor ment nagyot 2szer velünk 1szer a Mu-val.Válogatottban viszont nem Ronaldotol lett volna elvárható a trófea, sőt Messiéknek legalább egy szaros Copa America-t illet volna már rég nyerni.Most meg ugye visszavonult.
Persze segget csinálhat a szájából, visszatérhet a válogatottba.Lesz még 1 vb-je meg 1 copája bizonyítani.De ha itt nem történik valami nagyobb csoda ő neki csak Barcelona marad és szerintem egy korszakos barcában elért sikerek vagy egy ilyen portugál válogatottal,vagy például olyan mélyről felhozni azt a Real-t nálam ez jóval nehezebb pálya mint egy jól működő gépezet nyerő emberének lenni.
Nincs ennek még vége, de ez a -2 év szerintem nem sokat számít, mert Ronaldo szerintem kb 38-40 éves koráig fog focizni európában, Messiből inkább olyan 35-36ot nézek ki és abba már benne lesz a levezetés Argentínában(bár ha a visszavonulása végleges lehet nem is megy többet oda ).Na meg a sérülések is közbeszólhatnak, CR ugye idősödik vannak már bajok.Lassan Messinél is jelentkezni fog az a terhelés amit kapott pályafutása során.