Politika
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Re: Politika
amúgy kemény téma, de nem a mennyiség, hanem a minőség számít, inkább legyen 6-7 millió modern gondolkodású nagyjabol értelmes magyar, mint 10 millió neandervölgyi szintre visszanyomoritott proli.
de ez már tényleg más téma, talán a mein kamp 2-ben lehetne erről értekezni.
de ez már tényleg más téma, talán a mein kamp 2-ben lehetne erről értekezni.
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
ANDS írta:Szerintem hamarabb lehetne talpra állítani az eü- t, mint az oktatást.Nika91127 írta: Dehogy működne hamarabb.
Az eü-ben is humánerőforrás hiány van. Kevés a szakdolgzó. Tolhatsz bele bármennyit, képződni csak idő kérdése, mire kiképzel annyi friss embert. Nem épp az orvosok a szűk keresztmetszet.
Az oktatást először megreformálnák, utána elindulna a képzés, kb. 10 évvel később lenne eredménye ( eü 5- 10 év, oktatás kb. 15-20 év). Már ha valamikor elkezdik csinálni. Te még lehet, hogy megéred.
Igen, megérhetem. Mire az oktatást helyrehozzák, a gyerekeim felnőnek. De az eü sincs ám olyan könnyü helyzetben. Hány ember akar nővér/mütősfiu/műtősnő lenni, ha az aldi pénztáros is jobb pályaívet lát?
Jelenleg amúgy kormányrendelet szabályozza, hogy mi tartozik a sürgősségi ellátás alá, szakmánként lebontva.___Samy___ írta: En eleve azt nem ertem, hogy a mateszalkai surgo hogyan mukodhet meg a jelenlegi formajaban, meg ezek utan is. Az elmult par evben egyre inkabb jellemzo rajuk ez a leszarom hozzaallas, mindegy ha a betegek belehalnak.
Bemesz valami surgos problemaval, aztan kb elhajtanak, meg tesznek rad egy nagyot, ha meg szolni mersz, hogy ugyan valaki meltoztassa mar megvizsgalni a beteget ket ora varakozas utan, meg nekik all feljebb. Mindezt ugy, hogy egy-ket beteg ul kint. Ahogy hallottam, volt tobb esetben is olyan, hogy a varoban lett olyan rosszul a beteg, hogy mar nem tudtak rajta segiteni.
Ha az ügyeleti rendszer rendesen müködne, az se lenne rossz.
Plusz, ma este hajnali fél4kor kellett megnézem egy beteget, aki előző héten sérült (több mint 72 órája), és most ő bejött és kiakadt, h mi az, h nincs itt azonnal orvos, mi van ha ő meghal, mert ő aztán életveszélyben van. Mondanom se kell az illető hovatartozását.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
A népességnövekedés nincs asztalon, a kérdés az, hogy meddig fog lecsökkeni, mire elérjük a gödör alját. jelenleg kb. 7 millióra lehet számítani. Ha nem lesz változás a trendben, akkor még kevesebbre.Marky írta:
Az pedig egy teljesen masik topic, hogy valoban szukseg van -e nepessegnovekedesre, vagy a meglevo populaciot kellene inkabb magasan kepezni... a kormany szerint a darab a fontos.
- ___Samy___
En eleve azt nem ertem, hogy a mateszalkai surgo hogyan mukodhet meg a jelenlegi formajaban, meg ezek utan is. Az elmult par evben egyre inkabb jellemzo rajuk ez a leszarom hozzaallas, mindegy ha a betegek belehalnak.
Bemesz valami surgos problemaval, aztan kb elhajtanak, meg tesznek rad egy nagyot, ha meg szolni mersz, hogy ugyan valaki meltoztassa mar megvizsgalni a beteget ket ora varakozas utan, meg nekik all feljebb. Mindezt ugy, hogy egy-ket beteg ul kint. Ahogy hallottam, volt tobb esetben is olyan, hogy a varoban lett olyan rosszul a beteg, hogy mar nem tudtak rajta segiteni.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Ahhoz, hogy a kozeposztaly valoban elkezdjen 2-3 gyereket vallalni, ahhoz az is kellene, hogy az anya ne essen ki 10 evre a munkabol.
Ezt egyik oldalrol normalis bolcsodei rendszerrel, eletszeru napkozivel (delutan 4-kor ne rakjak ki az utcara a gyereket) lehetne elerni.
A masik oldalrol viszont meg kene szuntetni a lehetoseget annak, hogy eveken at otthon lehessen egy anya. A nok munkaeropiaci helyzetet neheziti, hogy egy 25-40 kozotti no eseten a munkaltatonak szamolnia kell azzal, hogy a kollega 2-3 evre eltunhet es papiron tartani kell a poziciojat.
Az pedig egy teljesen masik topic, hogy valoban szukseg van -e nepessegnovekedesre, vagy a meglevo populaciot kellene inkabb magasan kepezni... a kormany szerint a darab a fontos.
Ezt egyik oldalrol normalis bolcsodei rendszerrel, eletszeru napkozivel (delutan 4-kor ne rakjak ki az utcara a gyereket) lehetne elerni.
A masik oldalrol viszont meg kene szuntetni a lehetoseget annak, hogy eveken at otthon lehessen egy anya. A nok munkaeropiaci helyzetet neheziti, hogy egy 25-40 kozotti no eseten a munkaltatonak szamolnia kell azzal, hogy a kollega 2-3 evre eltunhet es papiron tartani kell a poziciojat.
- füst
Nehéz kérdés, én sajnos nem tudom. A hasznosságát nem vitatom, de azt nem tudom megítélni, hogy az alacsony születésszám problémáját mennyire tudná csillapítani. A már megszületett, család nélküli gyermekek érdekeit tekintve biztosan jó lenne az örökbeadást jobban népszerűsíteni, támogatni.
- h3x0r
Az abortusz betiltasa, szigoritasa helyett nem lenne hasznosabb egy olyan rendszert kidolgozni, ami az orokbeadas fele tereli az embereket?füst írta: Nekem is sok van, a legégetőbb probléma a lentebb megemlített demográfiát érinti, de annak a megoldása sokfaktoros, több generációt átívelő, itt és most nem lehetne egy döntéssel elfogadható módon megoldani. Nem elfogadható módon az abortusz eltörlése talán megoldhatná, csak ugye érthető okokból túl nagy ellenállást váltana ki.
-
Milyen vizsgálat marad el, ami pénz kérdése?zsuninnyo írta:Nika91127 írta:
De itt ki küldte haza? Vagy mi a sztori? Miért oldaná meg a pénz?
Hehe: az a betegszállítók dolga, nem az orvostól függAzert oldana meg a penz, mert tovabbra is inkabb elkuldik sokszor az embert a picsaba, minthogy elvegezzenek vizsgalatokat. Mert sporolnak. Szabolcsban ez kurva nagy problema.A háziorvosuk tanácsára a lány otthon gyógyult, de Nikolettának fájt a háta, ezért a mátészalkai ügyeletre vitték a szülei. Innen a vizsgálat után hazaküldték őket, de két órával később megint Mátészalkára rohantak, akkor már a gyereksürgősségire. Onnan a nyíregyházi kórházba vitték mentővel a lányt, de ott másnap reggelre meghalt.
Eszkozoket hasznalnak ujra, elmaradnak vizsgalatok, osszezsufolva tartanak embereket. Ez mind penz kerdes.
Milyen eszközök vannak "újrahasználva"?
Mit jelent, hogy "összezsúfolva" vannak emberek? Hol? A váróban? Az osztályon?
Nálunk érdekes mód, nem marad el semmi,csak indokolatlan vizsgálat nincs.
Az a baj, hogy köpködni ránk mindenki tud, mert a "közmédia" ezt tolja. A múltkor is az egyik kórház várólistája szépen ki lett "forgatva", arra terelve, hogy "azért nem operálnak, mert inkább a fszukat vakarják a pénzért". Kár, hogy ez nem így van.
Nika91127 írta:De itt ki küldte haza? Vagy mi a sztori? Miért oldaná meg a pénz?zsuninnyo írta:
Mondjuk szerintem pont a legutobbi hir, - ahol egy 13 eves kislany halt meg tudogyulladasban, mert hazakuldtek TOBBEN - mutatja, hogy elso korben a penz is megoldana egy-ket problemat. Peldaul egy gyerek biztos nem halt volna meg "feleslegesen", mint a kozepkorban.
Hehe: az a betegszállítók dolga, nem az orvostól függ
Azert oldana meg a penz, mert tovabbra is inkabb elkuldik sokszor az embert a picsaba, minthogy elvegezzenek vizsgalatokat. Mert sporolnak. Szabolcsban ez kurva nagy problema.A háziorvosuk tanácsára a lány otthon gyógyult, de Nikolettának fájt a háta, ezért a mátészalkai ügyeletre vitték a szülei. Innen a vizsgálat után hazaküldték őket, de két órával később megint Mátészalkára rohantak, akkor már a gyereksürgősségire. Onnan a nyíregyházi kórházba vitték mentővel a lányt, de ott másnap reggelre meghalt.
Eszkozoket hasznalnak ujra, elmaradnak vizsgalatok, osszezsufolva tartanak embereket. Ez mind penz kerdes.
- hehetheoriginal
-
Bárki lehet betegszállító. Nem kell hozzá eü végzettség. Egy külsős cég intézi országos szinten.hehetheoriginal írta: tudom, de egeszsegugy az egesz attol meg.
hogy teljesen erzeketlen kizsigerelt napi betevo falatert kuzdo apolokkal, betegszallitokkal van tele az egesz, akik darab-darab modon tekintenek a munkajuk targyara, ami tortenetesen egy masik ember.
gondolom pl a betegszallitok nem tesznek eskut... nekik ez csak egy munka, nem epp hivatas, kicsivel tobb talan, mint egy dpd-s futar, par ora extra oktatassal meg egy papirral...
de nem akartam elterelni a szot a temarol.
sztem az egeszsegugy problemaja - bar egetoen fontos - de nem egetrengeto a mai napig sem. (persze mondom ezt ugy, hogy most is egeszsegesen ulok a laptop elott, lehet ha minden bajom lenne, akkor nem epp ezt mondanam)
ha pl edukalassal, aminek egyenes kovetkezmenye a jobb eletszinvonal elerese, igy mennenk elore, akkor a tarsadalom is jobban figyelne magara es az egeszsegere, az alapveto, rutindolgokat meg tudna oldani privatban, de jocskan csokkenne a korhazlatogatasok szama, erosebb, fittebb tarsadalom lenne.
szoval nalam is az oktatas reformja lenne az elsodleges, 21. szazadra kene formalni vegre a dolgokat. (nyilvan abszolut semmi erdeke nem fuzodik ehhez a kormanynak)
ha felebred a nep a komabol, ha tudatos, civilizalt, felso szintu nyugati tarsadalomma tudna valni, alapjaban alakitana at a mindennapokat, es vele egyutt a gazdasagot, politikat, a teljes orszagot.
a tendencia nem ez azonban, gyerekkorom ota eddig a pontig, egyertelmuen csak lejjebb es lejjebb ment az ertelmi szinvonal, az egesz emberi, tarsadalmi nivo.
es sztem ez a folyamat megfordithatatlan, a vegen valszeg eljon egy gyujtopont es tortenik valami nagy gebasz, de ez meg evtizedek talan
- hehetheoriginal
tudom, de egeszsegugy az egesz attol meg.
hogy teljesen erzeketlen kizsigerelt napi betevo falatert kuzdo apolokkal, betegszallitokkal van tele az egesz, akik darab-darab modon tekintenek a munkajuk targyara, ami tortenetesen egy masik ember.
gondolom pl a betegszallitok nem tesznek eskut... nekik ez csak egy munka, nem epp hivatas, kicsivel tobb talan, mint egy dpd-s futar, par ora extra oktatassal meg egy papirral...
sztem az egeszsegugy problemaja - bar egetoen fontos - de nem egetrengeto a mai napig sem. (persze mondom ezt ugy, hogy most is egeszsegesen ulok a laptop elott, lehet ha minden bajom lenne, akkor nem epp ezt mondanam)
ha pl edukalassal, aminek egyenes kovetkezmenye a jobb eletszinvonal elerese, igy mennenk elore, akkor a tarsadalom is jobban figyelne magara es az egeszsegere, az alapveto, rutindolgokat meg tudna oldani privatban, de jocskan csokkenne a korhazlatogatasok szama, erosebb, fittebb tarsadalom lenne.
szoval nalam is az oktatas reformja lenne az elsodleges, 21. szazadra kene formalni vegre a dolgokat. (nyilvan abszolut semmi erdeke nem fuzodik ehhez a kormanynak)
ha felebred a nep a komabol, ha tudatos, civilizalt, felso szintu nyugati tarsadalomma tudna valni, alapjaban alakitana at a mindennapokat, es vele egyutt a gazdasagot, politikat, a teljes orszagot.
a tendencia nem ez azonban, gyerekkorom ota eddig a pontig, egyertelmuen csak lejjebb es lejjebb ment az ertelmi szinvonal, az egesz emberi, tarsadalmi nivo.
es sztem ez a folyamat megfordithatatlan, a vegen valszeg eljon egy gyujtopont es tortenik valami nagy gebasz, de ez meg evtizedek talan, hisz minden a legnagyobb rendben, viktort unneplik nemzetkozi szinteken.
es sztem ez a folyamat megfordithatatlan, a vegen valszeg eljon egy gyujtopont es tortenik valami nagy gebasz, de ez meg evtizedek talan, hisz minden a legnagyobb rendben, viktort unneplik nemzetkozi szinteken.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2024. február 6., kedd 8:24-kor.
thereisonly1ronaldo
-
De itt ki küldte haza? Vagy mi a sztori? Miért oldaná meg a pénz?zsuninnyo írta:Mondjuk szerintem pont a legutobbi hir, - ahol egy 13 eves kislany halt meg tudogyulladasban, mert hazakuldtek TOBBEN - mutatja, hogy elso korben a penz is megoldana egy-ket problemat. Peldaul egy gyerek biztos nem halt volna meg "feleslegesen", mint a kozepkorban.Nika91127 írta:
Dehogy működne hamarabb.
Az eü-ben is humánerőforrás hiány van. Kevés a szakdolgzó. Tolhatsz bele bármennyit, képződni csak idő kérdése, mire kiképzel annyi friss embert. Nem épp az orvosok a szűk keresztmetszet.
Hehe: az a betegszállítók dolga, nem az orvostól függ
- hehetheoriginal
sztem hogy többen hazaküldik a gyereket, az nem penz kerdese.....
vagy hogy kibasszak curtis teso anyjat a haz ele, amikor hazaszallitjak, hadd varjon par orat (roncstarsadalom bulvarmediat olvas )
de minnyart jön HerrDr. Nika es elkuld a picsaba
olyan ez, mint amikor vki szereti a rendoroket pl...
egeszen addig, amig vele is meg nem tortenik a dolog
vagy hogy kibasszak curtis teso anyjat a haz ele, amikor hazaszallitjak, hadd varjon par orat (roncstarsadalom bulvarmediat olvas )
de minnyart jön HerrDr. Nika es elkuld a picsaba
olyan ez, mint amikor vki szereti a rendoroket pl...
egeszen addig, amig vele is meg nem tortenik a dolog
thereisonly1ronaldo
Mondjuk szerintem pont a legutobbi hir, - ahol egy 13 eves kislany halt meg tudogyulladasban, mert hazakuldtek TOBBEN - mutatja, hogy elso korben a penz is megoldana egy-ket problemat. Peldaul egy gyerek biztos nem halt volna meg "feleslegesen", mint a kozepkorban.Nika91127 írta:Dehogy működne hamarabb.ANDS írta:
Oktatás vagy egészségügy. Az ország hosszú tavú érdeke az oktatásügy reformja lenne. Az eü reformja talan egyszerűbb lenne, betoljak a penzt, hamarabb működne.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Ezt a 9 milliós számot el kell felejteni.csababarca írta:ami 70 éve egyszer működött, nem biztos, hogy ma is működne.füst írta:
Nem értek egyet, történelmi példának ott van a Ratkó-korszak, nem is olyan messziről. Sajnos túl drasztikus lépés, ezért megértem, hogy senki sem meri bevállalni, egy csomó probléma járna vele. De egyszer már működött.
A jóléti társadalom viszont nem segít a probléma megoldásában, pont hogy az váltja ki a népességfogyást, ahogy a fejlett világ demográfiája mutatja...
én is írtam egy közeli történelmi példát, ahol meg nem működik.
illetve itt rákanyarodhatunk arra, hogy vajon a kormányt komolyan aggasztja-e a népességfogyás?
Mert ha igen,akkor éppen megléphetnék.
De (szerintem) komolyabban aggasztja őket, hogy esetleg vesztenének a népszerűségükből, mert ez nem egy pozitív intézkedésnek tűnik.
Ezzel nem lehet haknizni, hogy családbarát kormány, stb, meg szavazókat lekötelezni.
Nem állítom, hogy nem működne, de a csodamegoldást sem látom benne.
A jóléti társadalom kifejezést lehet akkor rosszul használtam, sőt biztos. Viszont a környezetemben azt tapasztalom (pl személy szerint is), hogy addig nem vállalnak gyereket az emberek, ameddig nincs egzisztencia kialakítva. Erre lehet mondani, hogy régen is szültek, és felnevelték a nagyszülői házban, szülői házban stb. De megváltozott a világ.
Nem provokációból, de érdekelne gazdasági szemüvegen keresztül, hogy mit okozna hosszútávon (30-40-50-60 éves viszonylatban minimum), ha a magyarság beállna egy 9 millió fős lélekszámra, és akörül mozogna, stagnálna. Tragédia lenne?
Az igazi magyarok szép része elhagyta a hazát, nem azért mert kolbiból van a kerítés külföldön, hanem azért mert egyszerűen sok(K) volt nekik és nekem is az otthoni nyomott környezet.
Tehát az, hogy magyarok legyünk csak odahaza az még csak-csak menne 9 millióval. De van kb 100-150K kínai, orosz/ukrán is bőséggel és akkor nem beszélek a kisebbségiekről, akik egyes helyeken már többség.
Illetve a gond továbbra sem a népesség számával van, mert ennél többet bírna a világ és konkrétan Magyarország is. De egy pazarló társadalom van kialakulóban.
Hogy mi lenne 40-60 év távlatában ha beállna a 9 milliós színtiszta magyar nemzet ? Szerintem nagyon sokat változna az emberek hozzáállása. Akár gyerekvállalás terén is.
Saját ismerősi körömben van olyan aki azért is ment külföldre, mert a lakóhelyén kb egy gettó keletkezett, a lányait a kokszosok hajtották amikor csak lehetett. Ebbe beleunva , 3 év átképzés után szépen fogta a cuccot és kivitte a családot Kanadába.
Ez nem egyedi eset és biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten az ember gyomra görcsbe rándul, ha arra gondol, hogy a fia-lánya valami szakadt kokszossal hentereg.
Félreértés ne essék, nekem is van cigány barátom, óvodától fogva ismerem és igaz barátként kezelem. De ettől függetlenül én valahogy nem élem ezt a cigány - magyar párkapcsolati témát.
A magyarországi kínai és szláv népekkel más a dolog , mert nagyrésze komoly pénzt hoz az államnak, saját cégeik, vállalkozásaik vannak. Persze sumakolnak rendesen , de ők már csak mentalitasbol sem olyan emberek aki szeretnék otthon ülni vagy a metróban kéregetni.
Miben lenne más még egy kisebb létszámú állam? Ezzel az Orbán politikával lehet semmi sem. Még kevesebbet tennének az embereknek és sokkal többet maguknak.
Odahaza nagy transzformáció kellene, főleg mentális, hogy talpra álljon a haza.
- füst
Akkor itt körbe is értünk, mert én sem állítottam, hogy csodamegoldás, kifejezetten úgy írtam, hogy talán működhetne.
Volt már rá példa, akkor bevált, most viszont eltérő körülmény az akkorihoz képest, hogy bárki szabadon távozhat az országból, ezért az abortuszt elvégezheti máshol, ha szükséges. Ez nyilván korlátozná egy ilyen lépés hatását a demográfiai célok elérésére. De hogy a végén mi jönne ki, azt szerintem nem tudjuk innen megállapítani.
Ami biztos, hogy a további fogyás elkerülhetetlen, a kormány most azért küzdhet, hogy ne 6 millióra menjen le a népesség, hanem inkább 8-ra. A 9 millió már irreális a jelenlegi trendek alapján. És ha másért nem, pusztán csak a munkavállalók száma miatt sem lehet mindegy a kormány számára.
Volt már rá példa, akkor bevált, most viszont eltérő körülmény az akkorihoz képest, hogy bárki szabadon távozhat az országból, ezért az abortuszt elvégezheti máshol, ha szükséges. Ez nyilván korlátozná egy ilyen lépés hatását a demográfiai célok elérésére. De hogy a végén mi jönne ki, azt szerintem nem tudjuk innen megállapítani.
Ami biztos, hogy a további fogyás elkerülhetetlen, a kormány most azért küzdhet, hogy ne 6 millióra menjen le a népesség, hanem inkább 8-ra. A 9 millió már irreális a jelenlegi trendek alapján. És ha másért nem, pusztán csak a munkavállalók száma miatt sem lehet mindegy a kormány számára.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
ami 70 éve egyszer működött, nem biztos, hogy ma is működne.füst írta:
Nem értek egyet, történelmi példának ott van a Ratkó-korszak, nem is olyan messziről. Sajnos túl drasztikus lépés, ezért megértem, hogy senki sem meri bevállalni, egy csomó probléma járna vele. De egyszer már működött.
A jóléti társadalom viszont nem segít a probléma megoldásában, pont hogy az váltja ki a népességfogyást, ahogy a fejlett világ demográfiája mutatja...
én is írtam egy közeli történelmi példát, ahol meg nem működik.
illetve itt rákanyarodhatunk arra, hogy vajon a kormányt komolyan aggasztja-e a népességfogyás?
Mert ha igen,akkor éppen megléphetnék.
De (szerintem) komolyabban aggasztja őket, hogy esetleg vesztenének a népszerűségükből, mert ez nem egy pozitív intézkedésnek tűnik.
Ezzel nem lehet haknizni, hogy családbarát kormány, stb, meg szavazókat lekötelezni.
Nem állítom, hogy nem működne, de a csodamegoldást sem látom benne.
A jóléti társadalom kifejezést lehet akkor rosszul használtam, sőt biztos. Viszont a környezetemben azt tapasztalom (pl személy szerint is), hogy addig nem vállalnak gyereket az emberek, ameddig nincs egzisztencia kialakítva. Erre lehet mondani, hogy régen is szültek, és felnevelték a nagyszülői házban, szülői házban stb. De megváltozott a világ.
Nem provokációból, de érdekelne gazdasági szemüvegen keresztül, hogy mit okozna hosszútávon (30-40-50-60 éves viszonylatban minimum), ha a magyarság beállna egy 9 millió fős lélekszámra, és akörül mozogna, stagnálna. Tragédia lenne?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
Teljesen egyértelműen a médiából való teljes állami kivonulás, beleértve a közmédiát is. Amíg ez nem teljesül, el lehet felejteni bármilyen szintű előrelépést.Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Nyilván a hatalomváltás nem játszik és a szavazási feltételek sem.
Lehet ez eltörlése valaminek, vagy a bevezetése, reformja, visszahozatala, stb. Specifikusan egy területre akar, mint eü, oktatás, rendőrség, ingyen sör, akármi.
-
Dehogy működne hamarabb.ANDS írta:Oktatás vagy egészségügy. Az ország hosszú tavú érdeke az oktatásügy reformja lenne. Az eü reformja talan egyszerűbb lenne, betoljak a penzt, hamarabb működne.Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Nyilván a hatalomváltás nem játszik és a szavazási feltételek sem.
Lehet ez eltörlése valaminek, vagy a bevezetése, reformja, visszahozatala, stb. Specifikusan egy területre akar, mint eü, oktatás, rendőrség, ingyen sör, akármi.