Realista24 írta:
zsuninnyo írta:
Egyik sem tervezesbol adodo problema.
Nem mindegy, hogy jol van megtervezve vagy szarul, ha a kivitelezes egy raklap fos?
Nem tervrajzokban elnek az emberek, hanem a vegtermekben.
Elmesélek neked egy nem annyira szép történetet.
Valószínűleg nem egyedi eset az enyém , de megosztom.
Anno megkaptam az első szép projektem, szép újan rajzolt , friss ropogós. Azonban egyből kiszúrtam benne egy hibát, a közvetlen főnöknek jeleztem, írásban és személyesen is. O azt mondta, hogy csak kezdjem el , majd alakul a dolog.
Nos én elkezdtem, a csapatom jól dolgozott, tele tapasztalt emberekkel. Elértünk a problémás részhez, mivel a főnök továbbra sem adott semmilyen útmutató utasítást, így a saját megoldás szerint vittem tovább a tervet( alapvetően nem kellene, de ebben az esetben teljesen jogos volt) . Aztán 1 hónap múlva jött a sok nagyfejes , tervező mérnök, stb... Elkezdődött a hiszti, hogy én mit kepzelek, miért nem a terv szerint csináltuk, bla bla bla.
A végeredmény az volt, hogy kicsaptak a munkából, mert önfejű, de szakmailag jó voltam. Kiszórásom után 1 hónappal, hívott az ex főnök, hogy menjek vissza, mert a terv valóban alapból működésképtelen volt, csak a friss tervező mérnök elizgulta a dolgot és pár cuccot nem rajzolt oda...
Soha nem mentem vissza oda...
Innentől kezdve egyet megtanultam, csinálj mindent a terv szerint és nem lesz bajod. Azóta eltelt majd 2 évtized, többé nem volt problémám. Pedig olyan elmeroggyant terveket kaptam kézhez, hogy a kezét törtem volna a tervezőnek.
Magyarul csakis az én peldamból kiindulva nagyon is fontos a jó , sőt tökéletes tervezés,mert akkor bőven van esélyed egy jó kivitelezésre. Ellenben egy szar tervből, csakis szar fog épülni.
+ Ehhez jön a projekt vezető hozzáállása, ott pedig mindenki, én is, úgy csinálunk mindent ahogy az le van rajzolva. Ezzel a felelősséget letoljuk magunkról, marad a Time management és a milliónyi papírmunka pontos elvégzése.