Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 26., csütörtök 15:59

Yazid írta:nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a sociedad ellen, én nagyon félek, nem egy kellemes csapat, valahogy ha nem szedik össze magukat, kikapunk mint a szar. hiába a szar forma meg a sérüléshullám, ott a mezükön a címer...nyomni kell.

ahogy zidane-t ismerjük, valami ilyesmi várható?

navas - danilo,ramos,varane,nacho - kroos,kovacic,casemiro - ronaldo,benz,lucas
Szerintem Karim helyett Morata, ez nagyjából borítékolható. Ha nem, akkor tényleg nagy a baj a fejekben.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2017. január 26., csütörtök 15:56

nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a sociedad ellen, én nagyon félek, nem egy kellemes csapat, valahogy ha nem szedik össze magukat, kikapunk mint a szar. hiába a szar forma meg a sérüléshullám, ott a mezükön a címer...nyomni kell.

ahogy zidane-t ismerjük, valami ilyesmi várható?

navas - danilo,ramos,varane,nacho - kroos,kovacic,casemiro - ronaldo,benz,lucas

Victorioo
Kedvenc játékosaid: Zidane,Ronaldo9,Modric

HozzászólásSzerző: Victorioo » 2017. január 26., csütörtök 14:22

Kíváncsi leszek ha legalább a sérültek nagy része rendbe jön mit fog játszatni a kopasz. Az már látszott szezon közben is hogy a legjobb meccseinket 4-4-2vel játszottuk casemiro nélkül és bármekkora kedvencem toni de az ő játéka se hiányzott a lucas modric kovacic isco négyesnél. Sokkal szervezettebb volt a csapat és a támadások is gördülékenyebben mentek.

MesQueUnClub
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2017. január 26., csütörtök 13:32

reeed_ati írta: Itt nem feltétlen csak a védelemmel van a gond, nem túlzok, ha azt mondom a világ legjobb védői itt vannak nálunk, egy top kapussal megspékelve és mégis katasztrófa ez a statisztika.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a világ legjobban támadó védői. Mert ha védekező készséget vesszük elsődleges szempontnak, akkor azért az Atma, Juve és a Bayern védelme is igen csak erős.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. január 26., csütörtök 13:27

reeed_ati írta:Itt nem feltétlen csak a védelemmel van a gond, nem túlzok, ha azt mondom a világ legjobb védői itt vannak nálunk, egy top kapussal megspékelve és mégis katasztrófa ez a statisztika.
Nem csak Ramos-ékra gondoltam, hanem úgy összességében mindnre ami a védekezést illeti a kapustól a k.pályáig. Egyet értek besteve7-tel is, Navas sem tud extrát hozni. Casemiro jelenléte is ezek szerint csak a saját statisztikájában jó, a gólok ugyanúgy jönnek vele is.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2017. január 26., csütörtök 13:21

M1Ö írta:Azért a védelmünk valami hihetetlen gyenge. Most néztem utána, hogy 33 meccsen már 42 gólt kaptunk. :ozil: Normális esetben szezon végére kéne kijöjjön egy ilyen számnak, erre még éppen csak fél távon vagyunk túl és már megvan. Csak 6 olyan meccs volt, amin nem kaptunk gólt és az utolsó 6 meccsünkön kaptunk 12t.
Ezen (is) valamit csiszolni kéne, mert ha így megy tovább, szerintem negatív rekordot állítunk fel. :hmmm:
Itt nem feltétlen csak a védelemmel van a gond, nem túlzok, ha azt mondom a világ legjobb védői itt vannak nálunk, egy top kapussal megspékelve és mégis katasztrófa ez a statisztika.
Nagyon hiányzik az állandóság, ez, hogy nincs két meccs, ahol ugyanazt a hátsó alakzatot, vagy akár kezdőt ki tudnánk állítani, ez nagyban befolyásoló tényező lehet.
+ezekhez jön még egy Danilo :mrgreen:

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2017. január 26., csütörtök 13:15

M1Ö írta:Azért a védelmünk valami hihetetlen gyenge. Most néztem utána, hogy 33 meccsen már 41 gólt kaptunk. :ozil: Normális esetben szezon végére kéne kijöjjön egy ilyen számnak, erre még éppen csak fél távon vagyunk túl és már megvan. Csak 6 olyan meccs volt, amin nem kaptunk gólt és az utolsó 6 meccsünkön kaptunk 12t.
Ezen (is) valamit csiszolni kéne, mert ha így megy tovább, szerintem negatív rekordot állítunk fel. :hmmm:
Én ebben érzem azért a Navas felelősségét is. Valahogy nem látom rajta azt, h vezérelné a védelmet, pedig a kapusnak ez is feladata. Onnan hátúlról jobban átlátja az egész pályát.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. január 26., csütörtök 13:11

Azért a védelmünk valami hihetetlen gyenge. Most néztem utána, hogy 33 meccsen már 42 gólt kaptunk. :ozil: Normális esetben szezon végére kéne kijöjjön egy ilyen számnak, erre még éppen csak fél távon vagyunk túl és már megvan. Csak 6 olyan meccs volt, amin nem kaptunk gólt és az utolsó 6 meccsünkön kaptunk 12t.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. január 25., szerda 18:39

El Unico írta:
Kerlon írta:Nem attól fogsz jól támadni, mert felraksz 3 támadót. Főleg, hogy Lucas alapból nem túl eredményes, C lassan üres kapuba se talál be és Benzema is benzemaskodik. Egy stabilabb kozrppalyaval kell uralni holnap a játékot és minél több pont rúgást kiharcolni. :mrgreen:
Hat ez eleg gyenge erv volt toled, tobbre szamitottam. :mrgreen: most csak leirtad, hogy nem jo a 3 tamado elol, de mi a javaslat? Mert az keves, hogy uraljuk a kozeppalyat. Ki fog golt loni? Pontrugast meg ugyanugy kiharcolhatunk 3 tamadoval is, es nyilvan a Celta 16-osa elott kellene pontrugasokat elvegezni, nem a kozeppalyan vagy a mi terfelunkon. Mondjuk CR onnan is rabaszna :lol:

Egyebkent 4-3-3-ban is uralni fogjuk a kozeppalyat mivel a Celta a kontrakra fog jatszani, nekik nem kell rohanni, kvazi 2 golos elonyuk van. Mi vagyunk eredmenykenyszer alatt, vedekezni fognak.
Szóval szerinted ha 442-ben állunk fel, akkor csak a középpályán fogjuk kiharcolni a pontrúgásokat? :lol: Tőlem lehet gyenge érv volt, de te annyira nem látod a csapat problémáit, hogy az fáj. 433-ban lényegében egy eltolt 442-t játszunk, ahol NINCS BAL OLDALUNK, mert a félisten Ronaldodnak lenne a dolga ott lenni, de NINCS OTT, szinte SOHA. Bemegy ékbe. Marcelo jelentette a bal oldalunkat hosszú hosszú ideje. Marcelo SINCS. Szerinted mit kell tenni ilyenkor? Szerintem berakni egy balszélsőt, átállni 2 csatáros játékra és kihasználni mind a két szélét, mert játékra Ronaldo alkalmatlan lett, Benzema hangulat ember és így középen szinte az ellenfél dolgát egyszerűsítjük le. Ki kell rakni szélre, aztán tömni középre a labdákat. 3 középső középpályás meg pont, azért nem fog kelleni, mivel átívelik majd őket, mert csak kontrázni akarnak majd. Casemiro olyan felesleges lesz, mint még soha. Ezért kell Kovacic, akik a futóversenyekben sokkal erősebb. Nagyjából itt a hosszú érvem, remélem ezt vártad tőlem.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. január 25., szerda 17:03

besteve7 írta:Ezzel csak egy probléma van, h ehhez egy jó formában lévő Benzema kellene, ami ebben a szezonban csak fellángolásként volt észrevehető. Mert a lagymatag, flegma Benzivel nem sokra megy a csapat, lehet bárkivel párban ott elől.
Én ezt értem. De a kevésbé rossz a kettő közül. Nem akarok CR-Morata duót látni, mert annál bármelyik opció jobb. Legyen bármennyire gyenge Karim, az ő alap játékával sokat jelentene a csapatjátéknak.

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2017. január 25., szerda 14:23

M1Ö írta: Te is írod, hogy egyre. Nem kettőre. Nincs formában Benzema, de én félek attól, hogy nélküle (és ugye Marcelo-Carvajal nélkül) teljes homály lesz a játékunk a 16os előtt. Nagy segítség lenne a k.pályának egy labda felé mozgó csatár. Nagyon nagy túlzás, de csak érzékeltetés, hogy CR-rel és Morata-val olyan mintha levernél két botot és ívelnél a fejükre. Nem tudom elképzelni, hogy működne. Persze rám cáfolhatnak, mert lehet be brusztolnak egyet, de sokkal szenvedősebb 2 ugyanolyan csatárral felállni, akik csak ebben jók. Ahogy írtam, szerintem ezért lenne tökéletes egy Mariano-Benzema duó. A "kicsi" mehetne a lyukakra meg nyomná a presszinget, Karim meg kisegítené a k.pályát és szabadon játszana. De erre van a legkisebb esély.
Ezzel csak egy probléma van, h ehhez egy jó formában lévő Benzema kellene, ami ebben a szezonban csak fellángolásként volt észrevehető. Mert a lagymatag, flegma Benzivel nem sokra megy a csapat, lehet bárkivel párban ott elől.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. január 25., szerda 13:32

Berti írta:Rengetegen érveltek mindig amellett, hogy Benzema milyen hatékony mezőnymunkát végez. Ez így is van, de arra is gondolni kéne, hogy többnyire egy kemény befejező csatárra lenne inkább szűkségünk.
Te is írod, hogy egyre. Nem kettőre. Nincs formában Benzema, de én félek attól, hogy nélküle (és ugye Marcelo-Carvajal nélkül) teljes homály lesz a játékunk a 16os előtt. Nagy segítség lenne a k.pályának egy labda felé mozgó csatár. Nagyon nagy túlzás, de csak érzékeltetés, hogy CR-rel és Morata-val olyan mintha levernél két botot és ívelnél a fejükre. Nem tudom elképzelni, hogy működne. Persze rám cáfolhatnak, mert lehet be brusztolnak egyet, de sokkal szenvedősebb 2 ugyanolyan csatárral felállni, akik csak ebben jók. Ahogy írtam, szerintem ezért lenne tökéletes egy Mariano-Benzema duó. A "kicsi" mehetne a lyukakra meg nyomná a presszinget, Karim meg kisegítené a k.pályát és szabadon játszana. De erre van a legkisebb esély.

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2017. január 25., szerda 13:12

Tisztázzuk le azt, hogy nagyon csipem Benzemat és Moratat pedig nem. Ezt leszámítva is azt mondom, hogy inkább egy gyengébb képességű játékos játszon, akiben ott a hajtás, minthogy Benzema bsszon a világra. Rengetegen érveltek mindig amellett, hogy Benzema milyen hatékony mezőnymunkát végez. Ez így is van, de arra is gondolni kéne, hogy többnyire egy kemény befejező csatárra lenne inkább szűkségünk. Azzal, hogy Cé egyre jobban romlik, ezzel teszi már-már jelentéktelenne Benzema értékeit. Hiába tesz hozzá annyit a francia a támadás kiépítéséhez, ha ott van Ronaldo, aki még véletlenül sem fejezi be.
Ezért szimpatikus Mariano nekem. Véleményem szerint egy ilyen goal poacher stilusu csatárral kell elképzeljük a jövőt.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2017. január 25., szerda 12:50

Berti írta:Benzemánál is kevesebb? Nem vagyok oda Morataért, de jelenleg ő a kevésbé rosszabb választás.
Kevesebb. Hiába az a fene nagy akarás. Ami amúgy szerintem már eltűnt és átváltott egy feszült játékba. Elöl nem tud labdát tartani, folymatosan rossz döntéseket hoz. Annyira előttem van, hogy "bele ül" a védője ölébe és talppal huzogatja, de mindig elveszik tőle. Nem tud olyan kombinációs játékot játszani mint Benzema. Pedig fontos lesz holnap, mivel ahogy többen írták, elvileg 10 emberrel fognak védekezni. Na most ha felteszünk 2 ugyanolyan játékost, akkor el fog fogyni a tudomány a támadó harmadban. Főleg, hogy szélünk sem lesz. K.pályán Kroos-éknak extrát kell hozzanak, mert ha nem tudnak majd sikeresen 1-1-zni, ütemet váltani meg létszámfölényt kialakítani, akkor még több felívelés lesz Karim nélkül.

Ezért tetszene egy Isco, Kovacic, Kroos, Asensio--Mariano, Benzema sor. Asensioban támadásban több van, mint Lucasban. Sok helyzetet kialakít Vazquez, de rendre rossz döntéseket hoz. Benzema teljesen szabadon játszhatna, ki szélekre, vissza k.pályára. Mariano meg brusztoljon végig amíg bír, aztán jöhet helyette CR vagy Morata. De több mint valószínű, hogy Isco-Kroos-Casemiro-Lucas---CR-Benzema/Morata sor lesz rengeteg íveléssel. El is tudnám viselni, mert ma (kis túlzással) csak az eredmény számít. Tovább kell menni!!!

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2017. január 25., szerda 11:45

wZoLee7 írta:A vedelem adja magat. Tejero, Ramos, Varane, Nacho...en Danilot latni se akarom. A kp n sem kell sokat gondolkodni, golok kellenek, az nem eleg ha nem kapunk, Isco, Kovacic, Kroos. Elore meg kell Lucas, ő legalabb betud torni a 16 osba. Ez eddig inkabb 442, es akkor elore mehet Mariano es Benzema. Szerintem a francia kell oda, Morata keves lenne.
Benzemánál is kevesebb? Nem vagyok oda Morataért, de jelenleg ő a kevésbé rosszabb választás. 442 kell Danilo és Ronaldo nélkül, ez fix..de szerintem legalább az egyik tuti játszani fog. :|

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2017. január 25., szerda 11:09

A vedelem adja magat. Tejero, Ramos, Varane, Nacho...en Danilot latni se akarom. A kp n sem kell sokat gondolkodni, golok kellenek, az nem eleg ha nem kapunk, Isco, Kovacic, Kroos. Elore meg kell Lucas, ő legalabb betud torni a 16 osba. Ez eddig inkabb 442, es akkor elore mehet Mariano es Benzema. Szerintem a francia kell oda, Morata keves lenne.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2017. január 25., szerda 10:12

El Unico írta:
Kerlon írta:Nem attól fogsz jól támadni, mert felraksz 3 támadót. Főleg, hogy Lucas alapból nem túl eredményes, C lassan üres kapuba se talál be és Benzema is benzemaskodik. Egy stabilabb kozrppalyaval kell uralni holnap a játékot és minél több pont rúgást kiharcolni. :mrgreen:
Hat ez eleg gyenge erv volt toled, tobbre szamitottam. :mrgreen: most csak leirtad, hogy nem jo a 3 tamado elol, de mi a javaslat? Mert az keves, hogy uraljuk a kozeppalyat. Ki fog golt loni? Pontrugast meg ugyanugy kiharcolhatunk 3 tamadoval is, es nyilvan a Celta 16-osa elott kellene pontrugasokat elvegezni, nem a kozeppalyan vagy a mi terfelunkon. Mondjuk CR onnan is rabaszna :lol:

Egyebkent 4-3-3-ban is uralni fogjuk a kozeppalyat mivel a Celta a kontrakra fog jatszani, nekik nem kell rohanni, kvazi 2 golos elonyuk van. Mi vagyunk eredmenykenyszer alatt, vedekezni fognak.
Nem értem, hogy mit nem értesz. :)

Vagyis igen, de azt a megoldást meg nem fogadod el, ami erre jó lenne. Jelenleg ugye az a bajod, ha írhatom így, hogy 4-3-3-ban és 4-4-2-ben sem lő senki gólt. Csak egy érved van, hogy CR-nek lassan ki kell jönnie egy jó meccsnek a 10-20 szar után.

A megoldás egyszerű lenne, ahogy írtam, padra Cével és Karimmal, mehet helyettük a Mariano-Morata kettős, négy középpályással mögöttük. De ez sem jó neked.
Szóval lassan jöhet az ellenjavaslat, hogy miért ne ez legyen, és miért erőltessük továbbra is Cét. És nem ér azt írni, hogy mert mindig benne van a gól.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2017. január 25., szerda 10:00

:goat:

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2017. január 25., szerda 8:04

Még visszafekudtem fél órára, ez lehetett a probléma. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Mester77

HozzászólásSzerző: Mester77 » 2017. január 25., szerda 8:01

Így igaz. Bár szerintem ma többet érnénk vele, mint hnap de nem akarok elégedetlen lenni
"Sokkal jobban akarom a győzelmet annál, mint amennyire utálok veszíteni. És nagyon utálok veszíteni."

"Egy nap mind meghalunk. De az összes többin viszont nem. "

Vissza: