h3x0r írta:Ott van peldaul Jokai; a koszivu ember fiai nagyjabol 12-13 eves korban volt kotelezo haziolvasmany. A tizeniksz oldalas tajleirasok minden evben gyerekek tizezreivel utaltatja meg az olvasast. Ebben a korban eleg 2-3 hasonlo elmeny es azt mondod, hogyha ilyen az olvasas, akkor ebbol kosz, de nem kerek. Pedig vannak izgalmas konyvek, amiket alig tudsz letenni, csak hat mire eljutnanak hozzad, az iskolaban mar reg tonkretettek.Professore írta:
Akkor ezek szerint sose járt a kezedben igazán "mély" könyv. Persze van aki nem könyves típus ez ok de na... ez a hsz is hehesre sikeredett.
Tökéletes példa. Mindig is szerettem olvasni, de a Köszívüvel nagyon megszenvedtem. Most felnőtt fejjel sokkal jobban értékelném. Vagy a Bün és bünhödés. 16 éves korban volt ajánlott - nagyon korai szerintem. 12-13 éves korban szerintem az a fontos, hogy a gyerek olvasson. Van a szépirodalomban is könnyen fogyasztható amit lehet adni (irodalomtanárok sokkal jobban is tudják mint én). De ha emellett a gyerek Harry Pottert olvas az is jó. Ès ha ezt a suliban még honorálják is mert elfogadják mint ajánlott az szerintem még jobb. Bármi amit élvezettel olvasol segít. És az olvasás is készség - minél többet olvasol annál gyorsabb vagy.
Arról már nem is beszélve, hogy ha beszélsz legalább egy idegen nyelvet akkor milyen plusz elönyeid lesznek. Eredetiben olvasni néhány müvet új világokat nyit meg. És fordítva -> idegen nyelven olvasni nagyon jól fejleszti a nyelvtudást. Ezek a pozitív hatások egymást erösítik.