OFF
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Hehe szomszédokat elzavaró gitározása után egy valóban fontos probléma. Hangyák ellen tudtok valami bevált módszert? Az utóbbi pár napban ellepték a konyhát, pedig este asztal, konyhapult letörölve, csempe felporszivozva. Állatok nincsenek a házban, szóval jöhetnek az erősebb vegyszerek is.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Gitar nincs is a szobában, nem hogy bekötvenegan írta:Vagy a kábel szar, ahogy mondtad is, vagy magán a gitáron a jack-bemenet, amúgy meg ne fordulj szembe az erősítővel és akkor kevésbé zajos, vagy vegyél egy zajszűrő pedálthehetheoriginal írta: mindentudó fórum!
elsősorban zenészek és/vagy villamosmérnökök
elektromos gitár adott. erősítő bekapcs, begudom a gitár kábelt, gitár csatlakozás nélkül es gitárral is gecizajos es zúg, szar/gyenge minőségű a kábel? mit lehet tenni ellene?
Pedalt megnezem, de hatha lesz masik kabel is
Kösziköszi
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo
Vagy a kábel szar, ahogy mondtad is, vagy magán a gitáron a jack-bemenet, amúgy meg ne fordulj szembe az erősítővel és akkor kevésbé zajos, vagy vegyél egy zajszűrő pedálthehetheoriginal írta: mindentudó fórum!
elektromos gitár adott. erősítő bekapcs, begudom a gitár kábelt, gitár csatlakozás nélkül es gitárral is gecizajos es zúg, szar/gyenge minőségű a kábel? mit lehet tenni ellene?
Szerintem el kell vinni szemmutetre.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
mindentudó fórum!
thereisonly1ronaldo
Én jutaszövetből akarom az enyémet megcsinálni, de még nem jutottam el odáig.h3x0r írta: Van egy 11x3 meteres teraszunk (1x1 meteres vas szerkezet). Jelenleg polikarbonat lemez van rajta, mar nem a legjobb allapotban, viszont iden nyaron elvileg fel lesz ujitva. Mar ha a mester ember is ugy gondolja, hogy idot szan rank. Volt mellette egy magas fenyova, viszont 1-1 nagyobb viharnal mar veszelyes volt a hazra nezve, ezert iden kivagattuk. Igy viszont legalabb 3-4 fokkal melegebb a terasz. Jelen allas szerint ugyancsak polikarbonat kerul majd ra. Valakinek otlet, mivel lehetne besotetiteni?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- ___Samy___
En is hasonlo elotetot szeretnek majd a teraszra, en napvitorlat tervezek kifesziteni a polikarbonat ala. Annyi, hogy a konyha miatt nem tervezunk mast a polikarbonaton kivul, nem szeretnenk sotet konyhat.h3x0r írta: Van egy 11x3 meteres teraszunk (1x1 meteres vas szerkezet). Jelenleg polikarbonat lemez van rajta, mar nem a legjobb allapotban, viszont iden nyaron elvileg fel lesz ujitva. Mar ha a mester ember is ugy gondolja, hogy idot szan rank. Volt mellette egy magas fenyova, viszont 1-1 nagyobb viharnal mar veszelyes volt a hazra nezve, ezert iden kivagattuk. Igy viszont legalabb 3-4 fokkal melegebb a terasz. Jelen allas szerint ugyancsak polikarbonat kerul majd ra. Valakinek otlet, mivel lehetne besotetiteni?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- h3x0r
Van egy 11x3 meteres teraszunk (1x1 meteres vas szerkezet). Jelenleg polikarbonat lemez van rajta, mar nem a legjobb allapotban, viszont iden nyaron elvileg fel lesz ujitva. Mar ha a mester ember is ugy gondolja, hogy idot szan rank. Volt mellette egy magas fenyova, viszont 1-1 nagyobb viharnal mar veszelyes volt a hazra nezve, ezert iden kivagattuk. Igy viszont legalabb 3-4 fokkal melegebb a terasz. Jelen allas szerint ugyancsak polikarbonat kerul majd ra. Valakinek otlet, mivel lehetne besotetiteni?
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
nem kazánba, hanem kandallóba, de mi minimum 10+ éve fabrikettel fűtünk itthon télen, vagyis azzal is a fa mellett. Pár darab brikett, pár db fa, egy kis gyújtóssal alul és kész is az induló bepakolás.ANDS írta:Értem, amit írsz, és egyet is értek.h3x0r írta:
Amelyik kazanba fat lehet rakni, abba ugyanugy mehet fabrikett vagy szen is. A fabrikett ketszer olyan sűrű, mint a hagyomanyos tuzifa, a futoerteke is 50%-al nagyobb. A formaja miatt joval tobb belefer a kazanba, mint a felhasogatott fabol (amit ha hulyen raksz be, nehany darab utan tele is a kazan), ezert irjak, hogy max felig szabad rakni.
Mi tavaly, mikor nap kozben is otthon voltunk (hetvegen vagy Karacsony kornyeken) ugy csinaltuk, hogy reggeli utan begyujtottunk a kazanba, delutan 4 korul tettunk ra utoljara, ami estere szepen leegett. Utana atkapcsoltuk a gazkazanra. Ugy allitottam be a termosztatot, hogy reggel 7 utan mar ne nagyon kapcsoljon be, igy 10 max 11 orara mar erzodott, hogy mostmar azert jo lenne begyujtani. (nyilvan nem mindegy, hogy milyen hideg van kint)
Probaltam azt is, hogy lefekves elott meg raktam ra par darab nagyobb fat (vagy epp szenet), de olyankor alig tudtam elaludni, mert akkor volt a legmelegebb, reggelre meg mar faztam. Persze ha egesz nap nincs futes (vagy nagyon minimalis szinten megy a gaz) es csak munka utan gyujtassz be, valoszinuleg eleve nem tudod annyira felmelegiteni a hazat, hogy ne tudj aludni.
A szomszédom azt mondta a feleségemnek, hogy neki tönkrette a kazánját a fabrikett… ami nekem furcsának tűnik. Azt mondta, hogy az üveg, amin keresztül belátott, ezüst színű lett. Nekem ez furcsa, de végûl is ez a Kirovszkij K3 békebeli orosz öntöttvas elemekből készült kazán, lemez a borítása. Semmi elektronika nincs benne szerencsére. Én meg majd igyekszem ésszel fűteni.
nekem üveggyapot van a padláson leterítve azt kész. lassan 2éve szerintem és semmi bajaANDS írta: Madridom mindent tudó népe!
Ki tudja, hogy az üveggyapot vagy a celluóz jobb egy födém hőszigetelésére?
Az üveggyapot állítólag a portól összeesik. Ha letakarják fóliával, akkor állítólag nem tud kipárologni belőle a víz, szóval nem tudom, melyik szakembernek higgyek? Van valakinek személyes tapasztalat vele?
Vagy a celluózszigeteléssel, amit fújnak?
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Nezegesd az Elvirat, ott kiírja a pontos érkezési időt a menetrendi mellett, így egész pontos adatokat kaphatsz a vonatok menetrend szerinti megbizhatosagarolwZoLee7 írta: Nem vagyok szakember, de az üveggyapot nem tudja párologtatni a vizet? Szerintem eleve nem lehet vizes mert attól esik össze.
Más, van itt olyan aki komáromból rendszeresen vonatozik pestre, a délibe? Elég pontos érkezésünk lenne és ha nem elég megbízható a menetrend mert gyakran késik inkább választjuk a korábbi vonatot. Előre is ksözi a segítségért
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Nem vagyok szakember, de az üveggyapot nem tudja párologtatni a vizet? Szerintem eleve nem lehet vizes mert attól esik össze.
Más, van itt olyan aki komáromból rendszeresen vonatozik pestre, a délibe? Elég pontos érkezésünk lenne és ha nem elég megbízható a menetrend mert gyakran késik inkább választjuk a korábbi vonatot. Előre is ksözi a segítségért
- h3x0r
Amelyik kazanba fat lehet rakni, abba ugyanugy mehet fabrikett vagy szen is. A fabrikett ketszer olyan sűrű, mint a hagyomanyos tuzifa, a futoerteke is 50%-al nagyobb. A formaja miatt joval tobb belefer a kazanba, mint a felhasogatott fabol (amit ha hulyen raksz be, nehany darab utan tele is a kazan), ezert irjak, hogy max felig szabad rakni.ANDS írta: Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata vegyes tüzelésű kazánokkal, hogyan szabad fűteni?
Azt olvasta a feleségem a neten, hogy a fabrikettől tönkremegy a kazán….
Van valakinek erről tapasztalata?
Nekünk egy öntöttvas K3- as van a pincében, eddig alig használtuk, főleg papírt égettünk benne ( azt hiszem, orosz gyártmány).
Most úgy tűnik, érdemes lesz újra használatba venni. Egyszintes családi ház fűtését kívánjuk megoldani, hogy kevesebb legyen a gázszámla…
A neten olyan infokat találni, hogy csak a turbinás kazánokban nem szabad fabrikettel fűteni.
Meg nem szabad a kazánt telepakolni vele, max. félig.
Mi tavaly, mikor nap kozben is otthon voltunk (hetvegen vagy Karacsony kornyeken) ugy csinaltuk, hogy reggeli utan begyujtottunk a kazanba, delutan 4 korul tettunk ra utoljara, ami estere szepen leegett. Utana atkapcsoltuk a gazkazanra. Ugy allitottam be a termosztatot, hogy reggel 7 utan mar ne nagyon kapcsoljon be, igy 10 max 11 orara mar erzodott, hogy mostmar azert jo lenne begyujtani. (nyilvan nem mindegy, hogy milyen hideg van kint)
Probaltam azt is, hogy lefekves elott meg raktam ra par darab nagyobb fat (vagy epp szenet), de olyankor alig tudtam elaludni, mert akkor volt a legmelegebb, reggelre meg mar faztam. Persze ha egesz nap nincs futes (vagy nagyon minimalis szinten megy a gaz) es csak munka utan gyujtassz be, valoszinuleg eleve nem tudod annyira felmelegiteni a hazat, hogy ne tudj aludni.
Azért azt tudod, h az Octavia nem egy átlag csomagtartós autó...ugye? Probálj meg egy 5 ajtós más kompaktba ezeket berakni.ikelemen5 írta: A kombi autó nem létszükség.
Az 5ajtós octaviaba úgy indult a bepakolás 10 napra, hogy sup+biciklis gyerekülés+babakocsi+utazóágy. És még befértek a ruhák is.
A gyerekülés téma: a feleségemnek azt mondtam, hogy csodálatos dolog, hogy 100-200 ezerért veszünk ilyen ülést, biztos sokat fog számítani, ha 100-al belénk durrannak oldalról.
De ha te ezzel nyugodtabb vagy, pont jó nekem.
van még valami?
jaa..örülök, hogy nem vettünk elektomos autót.
Btw, én azért vettem Passat kombit, kert ára mint az Octinak, de kényelmesebb volt.
Az Octavia minden, csak nem normális 5 ajtós. Alig van difi a kombi meg az 5 ajtós között. A tökéletes családi autó szerintem.ikelemen5 írta: A kombi autó nem létszükség.
Az 5ajtós octaviaba úgy indult a bepakolás 10 napra, hogy sup+biciklis gyerekülés+babakocsi+utazóágy. És még befértek a ruhák is.
A gyerekülés téma: a feleségemnek azt mondtam, hogy csodálatos dolog, hogy 100-200 ezerért veszünk ilyen ülést, biztos sokat fog számítani, ha 100-al belénk durrannak oldalról.
van még valami?
Ha hiszed, ha nem, tényleg sokat számít az ülés az apróságoknak.
Rengeteget agyaltam, hogy mi legyen az Octavia után (főleg a csomagtartó mérete és az új autók silány minősége miatt), most alig várom, hogy megérkezzen... persze elektromos lesz...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
A kombi autó nem létszükség.
van még valami?
van még valami?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
Joei i-Spin Safe ülést vettem én is. Masszív, adac teszteken top.Steve írta:Kell a kombi.Nika91127 írta:
2en gyerek nélkül igen.
Na nem akarok itt a csajozós és dezodor tippek után gyerekülés tippekbe belemenni , de gyerekülés kérdésben én extrém biztonságos vagyok. Az 5 éves lányomnak még mindig hátra fordított ülés van, ami baromi nagy és sok helyet foglal. Mellé jön a babahordozó, ami szintén hátrafelé fordított isofix-es, ezek így kitesznek egy kamionnyi helyet. Mindenestre én hiszek a hátra fordított cuccokba, itt az összes közlekedésbiztonsággal foglalkozó ember azt ajánlja, csak azok nagyok és nagyobb kombi kell hozzá.
Egyik haveroméknak van két gyerekkel egy kis szedánjuk, azt mondjuk nem értem hogy férnek bele. Nekünk a gyerekbicikli, babakocsi kombóhoz már eleve tuti kell a kombi, a baromi nagy gyereküléseken kívül is.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
De gusztustalan vagy.ziro4vr írta: Végre egy aktuális kérdés, októberben megyek ki egyelőre fél évre a cégcsoport londoni irodájába, shutter elvihetsz majd fishandchipsezni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Haha nekem is mindig ez játszódik le a fejemben amikor baszakodok a gyerek ülésével és még 5 évesen is hátra felé ülve kötögetem be és figyelem, hogy minden ok.nmate írta: Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy gyermekkoromban bebasztak a Trabant hátsóülésre, amin biztonsági öv sem volt Nem tudom hogyan vagyok életében, anno 6x ennyien haltak meg, harmad ennyi autóra vetítve.
Szerencsére sokat fejlődik ez, de még mindig el vagyunk maradva.
Engem is szintén becsesztek a kék Zaporozsecbe (hogy tényleg tank alkatrészekből volt, vagy csak legenda azt nem tudom), aztán pöfögtünk le a Balatonra..
A gyerek minden nap most most itt mondja nekem “Apa csinálj hideget a klímával”..a svéd nyárban..próbálom elmagyarázni, hogy apát bebaszták a Zaporozsecbe, ami a 38fokos magyar nyárban totál felhevült, azok a rohadt műbőr ülések szétégették a seggemet, de legalább nem volt hátsó ablak, amit le lehetett volna tekerni
A gyerek meg nagy szemekkel néz a monológjaim után, hogy ok de a azért vegyem le még a klímát.