HozzászólásSzerző: schranzer » 2013. május 23., csütörtök 14:03
Én viszont Ozil fan vagyok. Azt viszont hozzá is teszem ehhez, hogy az idei teljesitmenyevel abszolut nemvagyok megelégedve, neméppen ezért kedveltem meg a jatekat. Sokkal inkabb a 2010es Vbn bemutatott produkcioja miatt, amikor eloszor lattam jatszani, már az elso meccsén az elso labdaerinteseibol lattam, hogy ehhez hasonlot mar regen lattam focipalyan. Páran irtak akkor, az elso meccsek után, hogy a 2010es VB felfedezettje Ozil lesz. Ahogy mindenki masnak, neki is vannak hibai, pontatlansagai. Ez az idei szezonban tobbszorosere nott. Viszont nemszabad elfelejteni, hogy mit is csinalt akkor, mikor idejott. Vagy a tavalyi szezonban is. Egyrészt neki is koszonhetjuk azt a bajnoki cimet, de vegulis ez a kijelentes ugyanugy ervenyes az egesz csapatra, itt nemakarom ot kiemelni. Idén azonban észrevettem, hogy mintha leszukult volna a repertoárja. Az elozo evekben rendre voltak szemet gyonyorkodteto megoldasai, sarkazások, és nemis tudom mennyi kotenyt kiosztott, egyik kedvence volt ha lehet azt mondani, fogalmam nicns melyik jatekos az, akitol ennyi kotenyt lattam volna valamikor. Na mindegy, ezen csak megakadt a szemem. Szoval a lényege az egésznek, hogy idén ezek rendre elmaradtak, vagy ha elo is bukkantak, kb. minden 5. meccsen. Es ennel a pontnál kell megállni. Bennem felmerult az a kerdes, hogy egy ilyen technikai adottsagokkal rendelkezo jatekos, aki meg csak 24 éves, (azt ne akarja nekem bemagyarazni senki se, hogy elfelejtett focizni, plane nem azt, hogy megoregedett (24!) ), szoval hogy egy ilyen jatekos nem e veletlenul a Mourinho fele lebutito taktika áldozata? Vagy a Mourinho féle, betonbiztos, rizikomentes jatek áldozata? Ahol ugyebar fontos a tamadas, meg a golszerzes, addig a pontig, amig nicns gol, aztan meg beallunk bekkeni, meg kontrázni? Vagy ahol van egy taktika, "neszeCRfusselvele", meg ivelgessunk, meg mindent ki a szélre? Meg ahol alapkovetelmeny az, hogy ne menjunk bele semmi rizikoba, inkabb ne legyen csel, hanem passzold hátra (kivétel CR) ? Mert ezekbol kiindulva nemhinném, hogy Ozil ennyit vesztett volna tudasabol, csak egyszeruen Mourinho taktikaja kiaknázta a kepessegeit. Azok a tulajdonsagai, hogy egylabas, meg konnyen elnyomhato, azok mar megvoltak akkor is, mikor erkezett, megsem tunt ki annyira a mezonybol, a valogatottban sem. Egy szo mint száz, a kepessegei most is ugyanugy megvannak, csak szerintem nem illett Mourinho egysiku, kontrajatekaba, a masik dolog meg az, hogy ha a mostani szezont nezzuk, CRen kivul az egesz csapat lofasz volt (itt azokat értem, akik az alapkezdoben voltak, ide ne szamitsatok Modricot meg Varanet, akik csak a szezon masodik feleben kaptak eloszor rendre lehetosegeket), de még CR is az volt, egeszen januárig.
Amugy ehhez a temahoz visszatérve, nekem az is nagyon fura, hogy miert pont azok a jatekosok szerepeltek jol idén, akik kb most kerultek Mourinhohoz (CRt megint csak nenézzuk, o egy robot, neki nemszamit semmi)? Gondolok itt Modricra, Lopezre, meg ugye Varane, aki idén kapta csak meg a bizalmat tole, elotte valo meccseken csak tudjuk mikent szamitott rá. Szoval ezis egy érdekes valami, hogy miert csak ezek a jatekosok tartottak ki mellette, miert csak ok voltak azok, akiknek nem akadt gondjuk Joséval, érdekes valami, de lehet megint csak egy konspiracio haha.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovacic, Kroos, Modric - Isco - Bale, CR