ANDS írta:
zsuninnyo írta:
Megint elmentunk egy olyan iranyba, amirol nem volt szo. Nem mertem Messit mekkora focista (azt emlitettem, hogy a valaha volt egyik legjobb). Nem hasonlitgattam ki a nagyobb focista. Ki a jobb CR,Messi, Ronaldo, Maradona, vagy Kirchmayer Tibi. En azt mondtam osszesegeben nem lehet Jordan, Ronaldo vagy Maradona szintjere rakni. Arrol nem is beszelve, hogy a lays es a chio meg csak nem is a foci kontextusaban merult fel hanem mint brand. Felhoztam egy ervet, velemenyt, amit kifejtettem, hogy miert nem emlitheto egy szinten a masik harommal, meghozza hogy nem a csapatai vezere.
Amit irtal, pontosan latszodott Messi utolso eveiben, a Barcelonanal NEM volt vezer. Ezert egtek mindig, eveken keresztul. Nem volt ki vezesse a csapatot, nem volt ki megadja az iranyt, nem volt ki belobbantsa a tuzet. Az, hogy a tavalyi ev mi volt a Barcanal, az megint nem jon ahhoz, hogy Messi vezer volt-e. Katasztrofalis evuk volt, mert elment egy jatekos, aki rugott 30-40 golt a bajnoksagban, es akivel eveken keresztul egtek ronggya a nagy tetmeccseken.
Az, hogy valaki a bajnoksagban szorja a golokat, nem jelenti azt, hogy az a vezere a csapatnak. Neki ez volt a feladata. Rugjon x millio golt. De amikor a hatara kellett volna venni a csapatat (es most ertsd ide a valogatottat is), akkor egyaltalan nem csinalt semmit. Egy vezer akkor lep elo, akkor vallalja magara a feladatokat. Nem akkor, amikor 5 golt kell rugni a a Frankfurtnak vagy a Levante-nak. De ugyanazokat irom le 3adjara is.
Az, hogy Ronaldo mennyire volt vezer, ezen lehet vitatkozni. Szamomra a szemelyisege es a teljesitmenye abszolut ebbe a kategoriaba rakja. Nala leginkabb a valogatottra gondolok, mert azert klub szinten nem tudott befutni egy olyan karriert, amilyet a tehetsege alapjan kellett volna, vagy hogyan szoktak ezt mondani.
Messi elêg sokszor vette a hátára a csapatot, a Barcelonát. Emlêkszem 2017 tavaszán a klasszikusra, például.
Maradonaának volt a vb döntőben egy csodás szólógólja. Messi nagyon sokszor csinált ahhoz hasonló szólót.
Nem volt tőle hangos a sajtó, tette a dolgát a pályán, csendben. Nem minden vezér ordítozik.
Vezér az, akit a csapattársak úgy gondolnak, hogy a vezetőjük és követik.
De miért ne lenne egy szinten Cr7- el vagy Maradonával? Miben kevesebb náluk?
Más típusú személyiség, csendes, visszahúzódó.
A szabadrúgásai nem a fákon ülő madarakra voltak veszélyesek.
Egyedüla vb cím nem jött neki össze, minden más címet megnyert a klubjával.
Nem értem, miért nem lehet Ronaldo vagy Maradona szintjére rakni.
Én nem rajongok érte, sőt, örülök, hogy nem kell a klasszikusokon a vigyorgó pofáját nézni, de attól még el kell ismerni, hogy egy korszakos zseni. Volt egy időszaka, amikor a pályafutása csúcsán volt. Ki volt nála jobb akkoriban?
Ne haragudj, de en ezt mar tenyleg nem tudom hova tenni. Negyedjere irom le szerintem, hogy nincs szo arrol Messi MILYEN FOCISTA. Ki a jobb nala es ki nem. Alapbol MJ osszehasonlitasbol indult az egesz, en azert hoztam be Ronaldo-t es Maradona-t, hogy legyen ket referencia a foci vilagabol is, de soha nem volt arrol szo ok milyen focistak voltak, milyen ugyesek, ki a jobb naluk es ki kinel jobb.
Azzal az ervvel hogy "Maradona lott egy csodagolt a vb dontoben" meg nem tudok vitatkozni. Ha szerinted a csavo palyafutasa ennyi, akkor nincs vitaalap.
Messi is jatszott vb dontot, es mi volt a momentum? Higuan kihagyta a ziccert. pontosan erre celzok, hogy nem vette a hatara a csapatat. Copa Americat is ugy nyert, hogy mar havonta rendezik, meg, csak nyerje mar meg Messi. Hany dontot bukott el azokon? Hany copa america-rol zugott ki? Hatara vette a Barcelona-t persze, rugott kis millio golt, fantaasztikus classico-kat hozott le. Es hol volt a Liverpool, a Roma, a Juventus vagy a Bayern ellen? 4 vilagraszolo eges.
Tud szabadrugast loni, es? Hogy jon ez ide? Attol lesz vezer?
Nem volt tole hangos a sajto? Messi konkretan ha fingott egyett, tele volt vele a sajto.
Lott szologolt, Getafe ellen kupaban, a mai napig ismetlik. Az egyeneerteku egy vb dontovel?
Ez veszett fejsze nyele, ezekkel az ervekkel sajnos mar nem tudok vitatkozni. Ugyanazokat kell hajtogatnom ujra es ujra, majd megint az a valasz, hogy de Messi mekkora focista es ki a jobb nala meg ki a jobb kinel. Szerintem Messi nem merheto egykhez sem, mert nem vezer, mert sosem vezette a csapatat, rugott egy halom golt, ami a dolga volt. De ha szarban voltak, akkor szarban is hagyott mindenkit.