“Egy olyan nagy klubnál, mint a Real Madrid érthető, hogy van hely két vagy három remek “kilencesnek”. Ez Benzema és Higuaín volt. Higuaín távozni fog, Benzema marad, és két másik érkezni fog” – nyilatkozta Jose Angel Sanchez a Le 10 Sportnak.
Ezt kajak így kimondta az ember? Nem értem. Akkor sem, ha nyílt titok ez. Így aztán lehet bízni abban, hogy az érdeklődők majd túllicitálják egymást, egy olyan játékosért, akit ki akarunk csapni.
Ha ez ennyire egyértelmű, akkor örüljünk a Juve 25 millás ajánlatának és csapjunk a tenyerükbe (mondjuk ha a City, vagy PSG nem jelentkezik be, akkor szerintem ez a plafon, amit kaphatunk Higuaínért).
a többi része, ami az apjánál és valami banknál van, továbbra is megmarad, így azt ugyanúgy meg kell vásárolni.
Igen, ezen gondolkoztam, hogy ez most hogy van ilyenkor. Azért, mert a klubnál lejár a szerződése, a játékjogának csak az a hányada lesz "szabadon igazolható", ami előtte a Santosé volt. Ez Európában hogy van amúgy? Ha pl. Nemyar játékjogának 51%-a van mondjuk a Realnál, akkor már simán játszhat ugyanúgy,nem? Max. a bevételek elosztása változik? Bonyolult ügy ez.
Mert alapesetben akkor ugyanúgy meg kell várni, amíg lejár a szerződése, és a Santos által korábban birtokolt részre lecsapni. Csak kérdés, hogy a marketingbevétel tortából mekkora szelet jut adott klubnak.