Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 18., kedd 19:08

Ugrai Rolandot megveszi a Ferencváros!
Honlapunk úgy tudja, a Fradi több mint százezer eurót fizet a Haladásnak, amely a játékosok továbbértékesítése esetén húsz százalékkal részesedik a játékjoga vételárából.
Ne már! :lol: :lol:
Ő még a haliba sem tudott stabil kezdő lenni, nem?48 meccs 7 gól? :mrgreen:
Legalább cserébe Tuypot adtuk volna nekik... :lol:
JustoVillar vélemény? :mrgreen:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. február 14., péntek 21:04

Kicsit szeretnék dicsekedni,bár nem hiszem hogy növelem a népszerűségemet ezzel. :lol: :lol:

Szóval,régebben irtam,hogy elkezdtem elkésziteni egy edzőknek való szakanyagot,amiben korrekten le van irva,milyen elvek,módszerek szerint képzelem el én az utánpótlás edző felfogását,szakmai tudását,milyen szempontok a fontosak,mire kell figyelni,mik a problémák,mit hogyan kell lereagálni,mit hogyan kell oktatni. Egy komplex anyag.

Ezt kb 1-2 éve kezdtem el irni,és sajnos idő hiányában kb 15%os a kidolgozása.

Na,a lényeg,ugye régebben elvégeztem az utánpótlás edzői képzést,amit most a holland 8 dugó utáni felharcban átértékeltek és egy teljesen új rendszert dolgoztak ki,belga,svájci alapokon.
KB 6 hónapja,már ezt oktatják,a képzés nagyon durva,sőt túlzás,a tananyagot a vizsgára szóról szóra kérik,és nagyon nagy terjedelmű.
Egy barátom most vizsgázott,és utána pont eljött hozzám italozni...meccset nézni,és mivel mindig szoktunk szakmázni,igy megmutattam neki,azt az anyagot amit elkezdtem kidolgozni.
A reakciója: szinte teljesen ezek tanuljuk,tök ugyanilyen az egész.
Nem hitte el,hogy 100%osan magamtól,minden külső anyag nélkül kezdtem el kidolgozni.

Pedig igy volt....de sajnos nincsen időm befejezni....mert a munkám egész napra leköt.Nincs rá időm.
Szóval: Amit én magamtól,az én elképzeléseimmel,okoskodásaimmal,logikámmal,tapasztalatommal kidolgozni kezdtem,azt most behozták nyugatról,egy rendezett,tervszerű,okos anyagot,ami valójában oktat,(mert láttam utána a tananyagot).
Ezzel azt akarom mondani,hogy aki ma okosnak hiszik magukat a foci terén(korábban vitatták az elveimet,és kinevettek),azok most mint instruktor,ott vannak és nyomják azt amire legyintettek 5-10 évvel korábban ha beszéltünk.....kicsit fájó,de azért egy elégtétel is,mert mindig hittem magamban,tudtam,hogy amit tudok,az rendben van...és hittem hogy használható,majd az idő ezt igazolja. Azt sajnálom,hogy nem lett kész,és toltam volna a képükbe,hogy na....nesztek,ezt nézzétek meg és próbáljátok meg felfogni,már ha tudjátok.

Most már mindegy,mert ha előjövök vele,akkor majd azt kapom,hogy nagy cucc....belgiumban,meg svájcban már ez megy évek óta......hja,hogy 10 éve erről ugatok? Az senkit sem érdekel.

Mindegy,mert ez is zsákutca,hiszen azt hiszik,hogy egyetemi tanárokat kell képezni,mi az hogy az anyagot szóról szóra kérik? Pont ez a tanulás és az agy korlátja,a szóról szóra tanulás,hiszen ez az ami a gondolkodást akadályozza / felülirja.
Azt nem lehet bebiflázni,hogy reagálj le egy szituációt,ahhoz képesség és tehetség KELL....az meg nem igazán van.

Az anyag korrekt,a módszer szar.....az instruktorok azok akik pár éve még ennek az ellenkezőjét hirdették......

A fejlődés meglesz,ennek hatására kb 10 év múlva lesz olyan generácio,akik nem lesznek elrontva....addig kottogás még.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 14., péntek 18:23

Láttam vannak itt szekszárdi Fradisták!Lesz holnap meccs(Pécs-Fradi edzőmeccs) 500 Ft a belépő de diákkal ingyenes jó időben a stadionban, a füves pályán játszanak, rossz időben a műfüves pályán!Viszont korlátozott lesz a szurkolók száma szóval aki biztosan ott akar lenni, az korábban menjen egy picivel!Persze más is lemehet ha akar! :mrgreen:
A kezdőcsapat szerintem sok mindent elárul majd... :shifty:

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2014. február 14., péntek 14:43

BBarni írta:Lendvai Miki félidei eligazítása :mrgreen:
ráhajtogattam volna azt a rohadt kaput bármelyikre!
Úgy látom nem változott sokat!Nagyon bírom a Mikit! :lol:
Jol megmondta. Kell az ilyen is. En orulok hogy most o az edzo. Kivancsi vagyok mi lesz a tavasszal.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 14., péntek 13:52

Lendvai Miki félidei eligazítása :mrgreen:
ráhajtogattam volna azt a rohadt kaput bármelyikre!
Úgy látom nem változott sokat!Nagyon bírom a Mikit! :lol:

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. február 13., csütörtök 21:37

Nem tudom, hogy ki emlékszik arra amikor pár hete írtam, hogy Nádudvar ùj edzője behívott játszani, mert már dolgoztam vele, és most csapatépítés folyik. Rajtam kívűl hazajött még 3 srác, meg ami a lényeg egy egykori Haladás, Loki és Honvéd játékos, nevezetesen Plókai Mihály. A csávó 40 már elmùlt, de korát meghazuttoló amennyit fut. Esetleg aki tud róla mondani pár szót mert nézte régen a hazai focit, azt szivesen meghallgatnám :).

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. február 13., csütörtök 13:00

"A magyar utánpótlás-válogatott Otigba Kenneth nincs ott a nigériai labdarúgó-válogatott legfrissebb keretében, de a jelek szerint az afrikai országban napirenden van a beválogatása."

cikk

"Nézzük élőben" hogyan is bukjuk el az egyik tehetségünket :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

real_funghi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zamorano

HozzászólásSzerző: real_funghi » 2014. február 9., vasárnap 20:36

Érti mindenki, de nem gondolnám, hogy ez feltétlenül baj. Ha alkalmatlan emberekről van szó, akkor igen. Nem teljesen világos, hogy az alkalmatlan emberektől sajnáljátok a pénzt vagy a jelenlegi kormány embereitől, függetlenül mindentől. Erős tippem azért van... Magam részéről inkább a folyamatra vagyok kíváncsi, illetve a végeredményre. Értékes végtermék esetén nem szoktam foglalkozni azzal, hogy ki hozta össze, legyen ez a filozófusok és a politikai megszállottak problémája. De hogy megnyugodjatok, jövőbelátó Vincze Géza megmondta: be fog szakadni az egész a metróba, a szakemberek egyöntetű véleménye szerint :)

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. február 7., péntek 22:58

real_funghi írta:A foci annyival másabb, hogy a sokkal pénzközpontúbb. Az infrastruktúra fejlesztése a leggyorsabb módja annak, hogy olyan környezetet teremtsenek, amelyben a befektetők szívesen beszállnak a futballba.
És az állam által beforgatott pénzeknek a hozadéka a klubtulajdonos pajtásoknál fog lecsapódni... Nem kell álomvilágban élni.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. február 7., péntek 22:41

TéOeM írta:"A DVSC vezetői Barcelonában jártak és egy esetleges együttműködésről is tárgyaltak a katalánokkal. Szima Gábor klubelnök szerint a vártnál is jobban sikerült a spanyolországi út, ugyanis szóbeli megállapodást kötöttek a gránátvörös-kékekkel, melynek keretében, elsősorban az utánpótlás-csapatok szintjén kerül szoros kapcsolatba a két klub."

Ha kivételesen nem arról van szó,hogy lehet majd ebből a kapcsolatból,lehúzni egy kis plusz lóvét akkor lelkem rajta. De általában a mese arról szól,hogy lehet álcázni a költséget valósnak,majd zsebrevágni.

Csókolom.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

TéOeM
Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos

HozzászólásSzerző: TéOeM » 2014. február 6., csütörtök 10:37

"A DVSC vezetői Barcelonában jártak és egy esetleges együttműködésről is tárgyaltak a katalánokkal. Szima Gábor klubelnök szerint a vártnál is jobban sikerült a spanyolországi út, ugyanis szóbeli megállapodást kötöttek a gránátvörös-kékekkel, melynek keretében, elsősorban az utánpótlás-csapatok szintjén kerül szoros kapcsolatba a két klub."

real_funghi

HozzászólásSzerző: real_funghi » 2014. február 5., szerda 21:10

Biztos, hogy sokan vannak, akik nem kezelik a helyén ezt a dolgot, de nem kisebb irrealitás állami técézni vagy éppen a "miattatoknincsmitenni" dumát lökni, stb.

1929-ben felépítették Magyarországon Európa első fedett uszodáját. Egy olyan évben, amikor az emberek többségének tényleg nem volt mit enni. Főleg nem egy fedett uszoda volt az, ami a többségnek hiányzott. Akkor mégis miért? Előnyt szereztünk a versenyben és 11 évig nem tudott minket megverni senki pl. vízilabdában, amelyben mellesleg leesett két olimpiai arany is. Aztán persze a sorozat megszakadt, de nem mi lettünk rosszabbak, hanem a többiek jöttek fel.

A foci annyival másabb, hogy a sokkal pénzközpontúbb. Az infrastruktúra fejlesztése a leggyorsabb módja annak, hogy olyan környezetet teremtsenek, amelyben a befektetők szívesen beszállnak a futballba. Nekik ezzel így nem kell annyit foglalkozni, őket a haszon érdekli, pénz a szurkolókon keresztül jön, ők meg nem fognak családostól kijárni olyan stadionokba, ahol szögesdróton átnyúlkálva kapják a kaját, bokáig ér a hugy a wc-ben, a 40. percben elfogy minden folyadék a büféből, 50 percig áll a sorban jegyért + 30-at a belépésnél, amikor alig vannak emberek. Ezeket a problémákat a korszerűsítéssel, új építéssel ki lehet küszöbölni. Vonatos példánál maradva: mivel utazik az ember szívesebben? InterCityvel, vagy olyan vonattal, ami tiszta retek? Ahol van szurkolói bázis, lehet adni egy löketet a nézőszámnak, sok néző előtt a játékosok is jobban hajtanak. Lehetne persze azzal is kezdeni, hogy az alkalmatlan embereket kitakarítják mindenhonnan, de ezt államilag nem lehet megoldani. Komoly befektetők viszont semmi perc alatt eltüntetik az ilyeneket.

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 5., szerda 21:01

Ha ötezer ember elkezdeni balhézni...még ha 500at írnél, akkor ok, de 5.000...nagyon erős szám. 5000 balhés még a törököknél sincs egyszerre.
Pontosan! :)

Azért ha 5 ezer ember elkezdene Fradi meccsek után balhézni... :lol: :lol:
Voltam már külföldön egy két keményebb derbyn, még ott sincs 5 ezer "vandál"...

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. február 5., szerda 20:52

Ha ötezer ember elkezdeni balhézni...még ha 500at írnél, akkor ok, de 5.000...nagyon erős szám. 5000 balhés még a törököknél sincs egyszerre.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. február 5., szerda 20:49

Az az 5 ezer pont, akkor megy csak, amikor balhézni kell, a maradék meccseken nem is nagyon látjuk őket, de ők is Fradisták. Mindegy, legalább Csányi vissza is forgat egy kis zsét.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 5., szerda 20:45

:)
Gondolom sokszor jártál Fradi meccseken! :)
Ezen sajnos nincs mit mosolyogni tipikus trutkó duma, aki szerint a tavalyi derbin rettegtek az emberek... :lol:
Megsúgom neked kb 30-50 ember van aki balhézni megy ki, annak kb a felét most tiltottuk ki ősszel!

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. február 5., szerda 20:37

BBarni írta:
akik balhézni járnak
Aha szóval 5 ezer ember balhézni jár a Fradi meccsekre... :lol: :lol:
Jó tudni... :lol: Ekkora baromságot :shutup:
:)
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

BBarni

HozzászólásSzerző: BBarni » 2014. február 5., szerda 20:32

akik balhézni járnak
Aha szóval 5 ezer ember balhézni jár a Fradi meccsekre... :lol: :lol:
Jó tudni... :lol: Ekkora baromságot :shutup:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. február 5., szerda 20:29

Nem is akarlak felbosszantani, jelenleg bármelyik csapatot támadhatnám, mert mindenki kapja a nulla focira(Pápa szurkoló vagyok, ők se érdemlik meg és teljesen felesleges, mert nem leélt a stadion, max a vendég mobil lelátó) a stadion pénzeket, de még mindig azt vitatom, hogy a Fradisták nem kezelik helyén az állami befolyást. Ez a véleményem, hanem tetszik ez van.
BBarni írta:
(abból nagyjából 5ezer vandál fővárosi parasztot - ők az igazi parasztok)
Ezt kifejtenéd? :)
Ez olyan tv2 trutkó híradóból tájékozódó véleménynek tűnik...
akik balhézni járnak
K

real_funghi

HozzászólásSzerző: real_funghi » 2014. február 5., szerda 20:26

Amennyire a Fradit nyomják, annyira nyomják még néhány másik csapatot is, csak az valahogy neked nem érdekes. Egyszerre mindenki nem kaphat és nem valami ellen irányul, hanem valamiért.

Egyáltalán nem ezért adózol, amit leírsz, legfeljebb te szeretnéd, hogy így legyen. Az írásod többi része is nettó demagógia, meg még pofátlanul hazudsz is (vagy ha nálad ez az irónia, akkor szólj). Mindegy, vezet a Real, egyelőre nem tudsz felbosszantani. :)

Vissza: